Bvc/träff med Sofia/snor/promenad med Moa

2009-08-17 | 19:16:31
Oj! Här har hänt mycket sen senaste inlägget, trots att det bara är 1 dag som hoppades över.
Igår fick Elin besök av Sofia. Elin sov när hon kom  och vaknade nog innan hon egentligen sovit färdigt. När hon kom ner och såg att Sofia var här med sin mamma och pappa började hon skrika. ÅH, som hon skrek och sen kunde ju inte Sofia vara sämre utan hon ville också skrika lite... Ja, som vanligt när dom träffas blev resultatet två skrikande bebisar. 

I lördags åkte vi till stan och gick en runda på malmöfestivalen. Eller, hehe en runda är att överdriva, vi gick direkt och åt mat, sen gick vi igen ;-) Vi åkte egnentligen in till stan för att köpa grindar till trappen men dom hann vi aldrig sätta upp. Jag skulle åkta till Lisa på fest på kvällen och Johan hade planer för Elin och sig. 
Nu är det så att grindarna fortfarande ligger på golvet neranför trappen, dom har alltså fortfarande inte kommit upp. Man skulle kunna säga att dom ligger på exakt samma ställe där dom hamnade i lördags när vi kom hem ;-) Fast vi hade nog behövt dom uppe igår. Sofia som är 1,5 månad äldre än Elin kan krypa galant nu. Hon kan resa sig upp också och stå helt utan något att hålla sig i. Hon imponerade på alla.  Elin studerade henne noga och följde henne med blicken hela tiden. Och så var det trappen, tror att en av Sofias favoritsysselsättningar är att klättra upp i trappen. Hemma finns ju en grind i vägen, men hemma hos Elin, här är det fritt fram. 
Efter att Elin vaknade igår så snorade hon. Tycker inte jag gjorde annat än att torka snor hela kvällen och när det var dags för henne att sova då började hon kräkas. 1 burk mat och 300 ml välling fanns helt plötsligt över hela Elin och i hela sängen, sen sov hon bara lite till och från under natten. Har varit uppe några gången och torkat snor. Sen blev det morgon och Elin bara sov och sov. Men inte längre än till 10.30, då fick jag väcka henne. Vi skulle till BVC på 8-månaders kontroll.

Elin klarade alla tester jätte lätt och sköterskan började till och med med 10 månaders testerna, men det gick lite sisådär. 
Hon har vuxit lite också, 8882 g väger hon och hon har blivit 72 cm lång. Och en massa saker fick vi denna gången med oss hem. En broschyr om tänder, massa papper om barnsäkerhet och ett presentkort på en bok som man får gå och hämta på biblioteket så det får vi inte glömma bort att göra. 

När vi kom hem från BVC så fick vi ett sms av Moa och hennes mamma. Dom ville ut och promenixa. Precis när vi träffade dom började det regna och Elin envisas med att ha huvudet utanför rengskyddet så hon blev blöt om håret idag igen. 
Och på vår runda kom farmor och farfar körandes, dom behövde låna en borrmaskin så dom kom och mötte oss och fick nycklarna till huset och när vi kom hem, då var dom fortfarande kvar. Och precis när dom skulle gå. Då kom Emelie (som är Elins granne) och ville leka lite.
Allt händer på en gång, vi får hoppas att det blir lite lugnare imorgon. Jag har liksom lånat Varuhuset säsong 1 och den måste jag ju får tid att titta på ;-)





Elin och Sofia
Sofia i trappen
Ohh, det vill jag också testa
Men...är det någon som kan hjälpa mig upp





Förkylningen eller var det nu var var borta när Elin vaknade i morse, inte en droppe snor på hela dagen. Sköterskan på BVC tog också en titt, men hittade inte heller något snor.

Kommentarer
Postat av: Erica

Hej! Tack för tipset, jag försöker gå en runda varje dag men nu får jag nog se till att hinna med två iaf ;). Söt hon är Elin, en riktig donna!! Kram

2009-08-17 @ 20:29:46
URL: http://www.kroonhjelms.blogspot.com
Postat av: Torbjörn Weiland

Jag vet var snoret tog vägen. Elin gav det till Sofia. Vi är överförtjusta över detta och lovar att återgälda tjänsten en annan gång.

2009-08-24 @ 11:44:51
URL: http://lillfia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback