Ja, se det snöar...

2010-01-31 | 13:11:44
Så in i h*vete...
Så började Jannice ett av sina inlägg i bloggen tidigare i veckan. Och det har stämt varje dag. Och idag, då verkar det inte finnas något slut på snöandet. Ååååå, vi som skulle gå ut och åka pulka. Det går inte när det snöar för Elin bara blundar och blir lite smått upprörd på det kalla vita som trillar ner från himlen och hamnar i ansiktet.

Klockan 8 imorse började Johan ett löppass. Han skulle ut och springa 5 mil och jag fick en genomgång som gick ut på att löpningen skulle gå sakta. 10 minuter/kilometer så 70 min/mil. Hon skulle vara hemma igen 7 timmar efter start.

Moa och Caroline fick komma hit och hålla oss sällskap en liten stund. Eller såhär var det. Förra lördagen skickade Caroline sms och frågade om när vi skulle ha vår nästa "mamma träff". Jag var den enda som svarade, så det blev bara Caroline och jag denna gången. Hon och Moa kom hit och vi fikade på semlor. Jag tror egentligen inte att Elin uppskattade besöket. Hon slog på Moa hela tiden. Hon slåss en massa i ansiktet. Hon slår alla, eller så kanske hon inte slår utan försöker klappa, men det gör ont. I vilket fall som helst, Moa grät ju varenda gång hon blev slagen och dessutom skulle Elin ha precis, exakt, just den leksaken som Moa hade HELA TIDEN. Det gjode inte saken bättre.

Annars har veckan från det senaste inlägget sett ut såhär:
Farmor har passat Elin varje dag!

Fast inte igår, då var jag ledig och då var vi i stan och handlade nya skor till Elin. Elin tyckte att personalen var lite långsam och började skälla på dom när vi stod i kön. Fast eftersom Elin inte kan prata svenska så var det ingen som förstod vad hon sa. Men ganska så regält upprörd var hon. Hon skällde och slog med armarna så hennes budskap gick nog fram trots språkskillnaden.


Imorgon är det en ny vecka, som började med simninge Sen ror jag faktiskt att det kommer att bli så att det blir ett och annat besök här hemma av farmor =)


Annat som hänt är att Elin lärt sig peka på trappen när hon är trött, frågar man henne då om hon vill äta innan hon ska sova så viftar hon med hela armen, precis som man gör när man skakar vällingflaskan. Det betyder att hon vill ha vällig. Tror vi iallafall ;-)

Elin har även kommit på att hennes pekfinger har precis lagom storlek för att passa i näsan. Hon har alltså lärt sig peta i näsan.

Man kan också kommunicera lite med Elin. Hon kan både nicka och skaka på huvudet. Så det går att fråga henne saker, som man antingen får ja, eller nej svar på. Fast iblend blir det lite fel.

Händer det att Elin inte vill sova när hon är i sängen så kastar hon Nasse över kanten på sängen sen sen vänder hon handflatorna uppåt och rycker på axlarna och säger. Har försökt översätta och har fått det till:
Nu är inte Nasse här så nu kan jag inte sova!









Tror att denna bilden är tagen av farmor.

Men snart kan jag också. Ungeför 1 bild av 50 blir det skärpa på...

Elin äter semla.
En sån semla som var utan både mandelmassa och grädde.

Elin provsmakar mini Nasse.







Simma, simma, simma

2010-01-25 | 19:52:18
Idag var det dags att simma och eftersom det var min lediga dag idag så kunde jag följa med och fixa lite bilder. Men nu är det så att jag inte är riktigt överrens med det nya objektivet Johan har köpt så det är faktiskt så att vissa bilder är suddiga.

Vår vanliga simförken var på semester, så idag var det Petra som var med och plaskade i vattnet. Petra som vi hade när vi gick i 1:an och Elin var ett litet blåbär. Nu har hon blivit så stor så hon är ett hjortron och går i 3:an och Petra var väldigt imponerad av allt hon har ärt sig. Ja, för Elin kan faktiskt simma. Helt själv, om man frågar Elin. För helst av allt vill hon simma själv, men det kan hon inte rikigt. Hon måste ha armpuffar, simring, eller den lilla flytgrejen under bröstet. Men så bra som Elin simmar med armpuffarna, hon använder nämligen både arm- och bentag, brukar barn inte göra förrän dom är 3 år fick vi lära oss idag.

Efter simningen åkte vi till Center syd och Vasaloppsbutiken där. Johan behövde nya stavar till han ska åka årets Vasalopp.
Och så bröt vi rutinen lite. Elin och jag brukar alltid åka till McDonald`s efter simningen, men idag blev det mat på Max istället.

Efter Center syd åkte Johan till Kristanstad för att åka skidor. Klockan hade nu blivit  lite efter 15 och Elin fick hoppa ner i sängen och somnade som en stock. Hon fick sova till 17:30 då jag var tvungen att väck henne. Hon ska ju sova i natt också. Elin och jag gick ut och åkte pulka. Det är inte lika kul att åka med bara mamma. Då står jag uppe på kullen och puttar iväg henne, men sen måste hon ju vänta där nere på att jag ska springa och hämta henne och sen dra upp henne igen. När pappa är med är det roligara för då kan han stå där nere och sen dra upp henne direkt och på så sätt behöver hon inte vänta så länge på att få åka igen.

Efter pulkan blev det mat, och som hon åt. En stor burk blev det, 250 g och sen lek och bara en halvtimme senare så pekade Elin på trappen. Det betyder att hon är trött. Jag fråga om hon ville sova igen och det ville hon. Elin nickade och skakade handen, precis som man skakar nappflaksan med välling. Det betyder självklart att hon vill ha välling. 275 ml välling gick ner i det jag trodde var en redan full mage och 19:15 sov Elin igen.


Och så har vi även en helg bakom oss. Jag kommer inte ihåg vad Johan berättade att Elin och han gjorde igår. Men jag vet iallafall att farmor&farfar var och hälsade på och att som hade semlor med sig.
Och på lördagen så var Elin med Johan på en löprunda under förmiddagen och på eftermiddage var dom på kalas hos Melvin. Och Melvin, han hade en bil som Elin tyckte om så jag tyckte lutade åt att Elin också ska få en sådan bil, iallafall lät det så när Johan pratade. På kvällen åkte Elin och Johan till farmor&farfar och jag kom dit såfort jag slutat jobba. Vi skulle äta middag där och även hälsa lite på kusin Nils och farmor&farfar passade.






Simmerskan Elin



På jakt efter ankan...



Haha, nu jäklar.



Plaska, plaska, plaska



Brum, brum

Övar på crawl.



Öppna förskolan

2010-01-22 | 21:49:38
Idag är sista dagen på veckan, iallfall på jobbveckan för alla som har måndag-fredag jobb. Själv får jag vänta till på söndag för då är min jobbvecka slut. Men det jag skulle komma till var att det var fredag idag och fredag betyder öppna förskolan. Elin var där med sin pappa. Öppna förskolan började igen denna veckan efter juluppehållet och Elin tyckte nog det var lite konstigt. Först var hon där hela tiden, och sen var hon inte där alls på 5 veckor, och sen helt plötsligt var det dags igen, och med pappa stället för med mamma.

Johan tyckte det var lite tåkigt där och Elin var tydligen inte heller helt förtjust i det idag. Hon bråkade lite med pojke. Det började med att han byggde tågbana och Elin kom och förstörde den. Sen kom han och puttade Elin i ryggen så hon ramlade. Det brydde hon sig inte så mycket om, men när den lilla pojken gick till Johan och ville sitta i hans knä så jäklar. Då blev det slagsmål! Elin blev skitsur....

Ja, sen var det sångstund som vanligt, men det var inget som intresserade Elin. Inte ens Christians gitarr var intressant.
Efter öppna förskolan väntade farmor här hemma. Det blev farmor i torsdags och i onsdags efter Ellies kalas också. Och så kommer det bli en träff med farmor imorgon igen, efter Melvins kalas. Och imorgon, då kommer farfar också att få träffa Elin.







Nya bilder =)



Elin på Ellies kalas.

Hon ville mest leka med dockvagnen.

Igår var Elin och jag ute och åkte pulka,
och hon lämnade ett avtryck i snön.

Elin och pappa

Ellies kalas

2010-01-20 | 22:48:16
Idag hände något ovanligt. Det var min lediga dag och då passar sömntutan Elin på att vakna redan kl 7:15. Hur många gånger har det hänt att hon vaknat så tidigt. Det kanske har hänt 4 gånger på 13 månader, för idag är hon på dagen 13 månader. Men det var inte så farligt som det låter. Jag sov vidare och Johan fick stiga upp och när jag sen steg upp vid 9:30 så låg både han och Elin på soffan och sov. Dom var helt utslagna av den tidiga uppstigningen.

När dom sedan vaknat blev det frukostdags och sen gick Elin och jag ut för att åka pulka. Efter pulkan blev det lunch och sedan middagsvila och sen hann Elin med en löprunda tillsammans med pappa. Allt detta hann vi med innan vi skulle gå på Ellies 1-års kalas. Nu är det bara ett kals kvar, sen har alla bebisarna i mammgruppen fyllt 1 år. Det är Melvins kalas på lördag, men det är min jobbhelg så Elin och Johan får gå själva på det kalaset.
Vi hade med oss 2 presenter idag. En till Ellie såklart och så en present till Clara. Vi kunde ju inte gå på hennes kalas för 2 veckor sedan för då var Elin sjuk.
Och på kalaset idag, då fick man äta pannkakor, och gissa om det var uppskattat.

Igår var det tisdag och Elin var på BVC för 1-års vaccinationen. Hon kunde inte få sprutorna på 1-års kontrollen en vecka tidigare eftersom hon var förkyld då. Och vår promenad till BVC var og det enda stackars Elin var ute på hela dagen. Fjuttiga 3 km som var avklarade på 40 min. Efter besöket fick jag stressa till jobbet och sen på eftermiddagen kom farmor och lekte med Elin.

Och så har vi måndagen. Simdagen! Johan tycker att den simfröken vi har nu är sådär bra, jag tycker att hon är jättebra. Fast i måndags hade som inte fått lära sig något nytt, men Elin kämpade på med både simring och armpuffar. Nu på måndag så är jag ledig och kan följa med på simningen så det kan säkert bli lite nya bilder från simningen =)


Vi har inga bilder från Ellies kalas. Jag tog bilder, men jag glömde kameran på kalset. Så det får bli kalas bilder imorgon och dom bilder Johan tagit under veckan hade han inte sparat på datorn utan dom ligger också kvar på kameran....




Det blir lite gamla bilder idag också.
SOMMARBILDER,
så gissa om det är någon som är trött på det vita där ute
och som vill ha sommar igen.














Ny design, eller...

2010-01-17 | 15:06:58
Nu har bloggen sett likadan ut i nästan 1 år, så funderade lite idag på att byta designen. Fast då kanske det inte kommer att kännas som Elins blogg...

Den nya kommer isåfall att se ut ungefär såhär, men kanske att den blir rosa och med Nasse istället.
Vad tycker ni, ska jag byta designen?



Bilden är tagen från mimmisdesign.blogg.se

Hänt sedan inlägget igår:

Igårkväll skulle vi ju gå på bio. Klockan 16 lämnade vi Elin hemma hos farmor och sen åkte Johan och jag till Jensens Boefhus. Vi skulle äta mat innan filmen började. Vi tänkte att det nog inte var så många som skulle äta en lördag kl 16:30 så vi bokade inget bord, men...
Jag tror att halva Malmös befolkning hade bestömt sig för att äta på Jensens Boefhus i gårkväll just kl 16:30. Det var helt fullt så vi fick gå till Pizza hut istället. Efter vår pizza gick vi till bion där vi skulle hämta våra biljetter i biomaten. Vi bokade dom i onsdags, vi var dom första som bokade så fick välja vilka platser vi ville.

Vi, bokade, betalade och fick en bekräftelse. Precis som alltid, när vi köper biljetter. Men denna gången gick det inte att hämta ut biljetterna så vi fick gå till kassan. Våra bokade och betalda biljetter var borta Det hade blivit något fel med all teknik så biljetterna var puts väck och inte fanns det några lediga platser heller. Inte på någon film alls, mer än Göta kanal, och den ville vi inte se.
Jag blev arg. Så arg att jag köpte godis på vägen hem för 72 :- kostade 6,99/hg så det blev över 1 kg godis. Jag skulle tröst äta. Vi åkte och hämtade Elin. En Elin som var trött för hon envisades med att inte sova en blund på hela dagen Hon somnade i bilen påvägen hem och sov som en stock till 9 i morse.

Nu gick det att fixa med biljetterna så vi får gå på bio ikväll istället. Och nu har vi även bokat bord på Jensens Boefhus, så till listan igår kan vi göra tillägget :

  • Söndag: Farmor passar Elin ;-)




Vi har inga nya bilder, så vi tar gamla sommarbilder istället.
Bilder från när Elin och jag var i bokskogen i slutet av augusti.






Jag har börjat jobba

2010-01-16 | 14:47:05
Måndagen den 4 januari kl 7 skulle jag börja jobba efter att ha varit mammaledig. När klockan var 6:15 ringde jag till jobbet och frågade om man fick sjukanmäla sig första dagen. Jag hade fått maginfluensan så klart att jag fick sjukanmäla mig. Elin kräktes 1 gång och var lite dålig i magen och för att jag inte skulle smitta henne mer så åkte Johan och Elin till farmor på måndagen. Elin blev bättre i sin mage under dagen och få att hon inte skulle bli jätte sjuk fick hon inte komma till mig. Jag hade flyttat ner i soffan och Elin kom fram, tittade på mig och ristade på huvudet och gick därifrån. Hon fattade att hon inte fick komma till mig...

Tisdagen blev också en farmor dag och under onsdagen åkte Elin och Johan skridskor på sjön. Jag ville fälja med, jag ville ju också åka skridskor, men det gick inte att komma upp ur soffan. Efter skridsko åkningen blev det besök hos farmor igen. Under torsdagen ville farmor passa Elin, men nu har Elin blivit förkyld så hon fick stanna hemma hela dagen. Och sen blev det fredag, jag åkte till läkaren och när provsvaren var klara så stod det klart att det var matförgiftning jag hade åkt på. Jag fick piller, och när jag ätit några stycken av dom blev det bra igen. Det hade  snöat under veckan och många inusgrader hade vi så under fredagen gick vi ut så Elin skulle få åka lite pulka. Jag tyckte det var kallt som tusan så jag gick in igen. Elin åkte lite med kom snart in hon också.

Förkylningen var mycket värre under lördagen och nu hade Elin feber också, 39 grader var den uppe i så tyvärr kunde vi inte gå på Claras 1-års kalas som vi annars skulle gjort.
Söndag kommer jag inte ihåg, så vi kan inte ha gjort så mycket. Jag ville att Farmor skulle passa förkylda lilla Elin så Johan och jag kunde åka skridskor, men farmor skulle passa Nils.

Ny vecka och måndag. Och denna måndagen kom jag iväg till jobbet. Jag hade glömt bort allt, visste inte ens hur jag skulle göra när jag skulle på rast. Och så hade jag blivit av med mitt skåp i omklädningsrummet också. Alla skåp skulle tydligen märkas med namn i höstas och dom skåp som inte hade namn öppnades och gavs bort till alla nyanstälda. Så när jag kom och låste upp mitt skåp, låg där redan en massa saker.
Tiden på jobbet gick iallafall jättefort och när jag kom hem, då var farmor här och passade Elin. Johan hade nämligen börjat med sitt lilla projekt. RENOVERA TOALETTEN.
Elin var frotfarande snorig, så det hade int blivit någon simnng för henne under dagen Annars skulle det vara första dagen på simningne efter juluppehållet.

Tisdag och 1-års kontroll på BVC. Elin väger 10320g och är 79,5 cm lång. Det var egentligen dags för 3:e vaccinationssprutan, men eftersom Elinvar förskyld kunde hon inte få den.
Sen hände inte så mycket mer under veckan. Elin sov mycket, väldigt mycket. I torsdags somnade hon vid 17:45 och vaknade inte förrän 8:30 på fredagsmorgonen. Onsdagen var också en sovdag, då steg hon inte ens upp förräns 11:30.
Under torsdagen hann som klämma in lite simning, Elin fick ta igen den simningen hon missade i måndags, och som vanligt trivdes hon som fisken i vattnet =)



Man skulle kunna sammanfatta dom senaste 2 veckorna såhär:

  • Måndag: Farmor passar Elin
  • Tisdag: Farmor passar Elin
  • Onsdag: Farmor passar Elin
  • Torsdag: Farmor vill passa Elin, men Elin är sjuk
  • Fredag: Elin sjuk
  • Lördag: Elin sjuk
  • Söndag: Elin sjuk
  • Måndag: Farmor passar Elin
  • Tisdag: Farmor passar Elin
  • Onsdag: Farmor passar Elin
  • Torsdag: Farmor passar Elin
  • Fredag: Farmor passar Elin
  • Idag: Johan och jag ska gå på bio ikväll så: farmor ska passa Elin.
Vi utnyttjar inte farmor. Det är hon som vill passa Elin! Men frågan är nu hur Johan ska klara sig när farmor har åkt hem igen, och han måste passa Elin...

Jag har jobbat till 20 denna veckan och ELin har sovit när jag kommit hem. Det har inte tagits några bilder under dagarna vad jag vet, så det blir bara sovbilder idag =)






Elin sover

Elin sover

Elin sover

Elin sover

Elin sover

Elin sover



Is

2010-01-07 | 23:14:25
AnnaKarin är sjuk så ny tar jag hand om två småbarn. Det har inte hänt så mycket ännu jag försöker mest få till lite rutiner. Elin och jag hann iallafall åka lite skridskor igår.









Nu är det nära

2010-01-03 | 20:57:04
Nu är det bara några timmar innan dagen D är här! DEN dagen, den dagen som var så långt borta. Imorgon är det DEN dagen jag inte längre är mammledig utan ska tillbaka till jobbet efter att ha varit "ledig" i 402 dagar!

Det hemskaste av allt hemskt som kan hända. Det är att jag börjar jobba redan kl 7. Jag måste alltså köra klockan 6,20 så jag behöver stiga upp redan kl 6!!!!!!!
Så tidigt har jag inte stigit upp på ....402 dagar...Shit alltså! Inte ens när vi åkte till Ullared var jag uppe så tidigt.
Men jag övade lite imorse. Jag ställde klockan på 8, men urk!

Idag var det kallt. 2 siffriga var minusgraderna när jag vaknade. Elin ville stiga upp vid 9 och när hon fått sin frukost var det bara att bita ihop och gå ut i kylan för en promenad. Elin hade det varmt och skönt i vagnen men på slutet ville hon hoppa ur och gå. Hon stannade på gatan, skakade kroppen och så buuuu. Hon tyckte nog det var kallt. Med rätta, -16,9 ° C var det när jag vaknade.

Det blev sen lunch och vila för vid kl 14 var det dags för Moas 1-års kalas. Jag hade ju varit vaken tidigt så jag var trött. Johan var också lite trötter, men Elin var pigg. Elin och alla andra kompisarna, dom lekte, bråkade lite och fikade. Vi fikade allihop på tårta, rulltårta och negerbollar. Det stod faktiskt så i receptet, att dom heter negerbollar!
Melvin var den som var mest intresserad av tårtan. Han gick till den nästan det första han gjorde och satte handen i den. Sen blev det lite fler försök, både från honom och Ellie, men inget lyckat...

När klockan blivit nästan halv fem så var vi tvugna att åka. Vi skulle åka till Limhamn och hämta en vagn. Johan har köpt en joggvagn som han ska ha nu när han är pappaledig. Elin somnade som en stock i bilen och när vi kom hem så blev det bara lite mat och sen efter en liten stund sängen.


Igår passade farmor oh farfar Elin nästan hela dagen. Dom hämtade henne runt 13 och då fick hon åka med dom till farfars syster, alltså Johan faster,  i Helsingborg och inte Landskrona som jag skrev i förra inlägget. Det var nog bara för att dom pratade om Landskrona på tv när jag skrev som det blev så fel =)
Elin passade på att sova i bilen dit och när dom kom fram fick hon lite mellanmål. Sen blev det fika och mer paketöppning, Elin fick en födelsedagspresent! Det var en uppskattad present, nämligen djur till duplo. Dom lekte hon med hela förmiddagen idag. Tack Gunilla och Roger för den fina presenten!
Påvägen hem från Helsingborg sov Elin i bilen igen, men sen höll hon farmor och farfar sysselsatta.
Johan och jag var på bio, vi såg Luftslottet som sprängdes. Den började vid 17:50 och skulle vara slut 20:27. En lätt fråga:
Gissa vem som var kissinödigt redan vid 18:30?

Vi skulle egentligen åka skridskor på Lilla torg innan vi gick på bion, men det var så kallt så vi hoppade över det och gick bara på restaurang istället. Vi hade ätit klart ett tag innan bion började så vi hann även med att dricka varm choklad, men grädde och marsmhellows på Espresso house.
När vi efter filmen kom hem till farmor och farfar för att häma Elin, var dom trötta. Elin var pigg men dom andra 2 var nog lite mer trötta än vanligt. Elin höll sig vaken i bilen hem, men sen hade klockan hunnit bli 22:30 så efter lite välling somnade hon.
Tänk om vi hade haft det som dom flesta andra. Tänk om vi hade haft farmor & farfar och/eller mormor & morfar i närheten så vi kunnat "lämna bort" Elin när vi velat. Vad skönt det hade varit. Nu har vi ju några som kan passa Elin om det skulle vara så att vi behövde, men det är ju inte rikigt samma sak. Dom andra, alltså mormor och farmor osv, dom behöver man inte fråga. Det är nästan alltid dom som frågar först, det ingår ju lite i deras jobb att ta hand om sitt barnbarn skulle man kunna säga =)







En trött Elin,
efter att ha fått leka med farmor och farfar hela dagen

På Moas kalas



1, 2, 3, 4 och 5. Jepp, jag fixade det! Alla 5 på samma bild, IGEN!

Elin leker med födelsedagsbarnet.

Elin får lite hjälp med farten av Melvin.





Nu är det år 2010!

2010-01-01 | 23:39:11
Elin var med om sin 2:a nyårsafton igår. Allting blir andra gången nu efter att hon fyllt 1 år. Men denna nyårsafton blev inte riktigt som den förra. Förra nyårsafton låg jag nämligen trött i sängen och tittade på fyverkerierna genom fönstret. Elin tittade på fyrverkerierna tillsammans med farfar. Men så var det inte i år. Nej, för denna gången var jag vaken och ute. Och detsamma gäller Elin.
Hon sov dåligt hela dagen igår. Bara 1,5 timmars sömn, alltså långt ifrån vad hon brukar sova. 
Klockan 18 var vi i Vellinge där vi skulle fira in det nya året tillsammans med Tobbe, Maria och Sofia. Och nyårsafton 2008 var faktiskt första gången dom träffade Elin, då var hon bara 11 dagar gammal och inte så kul. Men lite har hänt sedan dess. Elin och Sofia har hunnit gå på varandras 1-års kalas, dom har även hunnit bli ovänner och bråkat om leksakerna och en lite annat.

Vi hade vår resesäng med oss igår. Vi vet ju att Elin är väldigt svår att få och sova när vi är borta, men vi gjorde ett försök. Vi fick jätte god mat att äta och efter efterrätten fick Elin lite välling, och sen började försöket. Det gick kanske att få henne att sova. Det är fortfarande ovisst. Men hon låg i sin säng inne i ett rum, och var tyst i åtminstone 40 minuter. Klockan hade nog blivit 22 då och vi andra började spela TP. Elin förde sedan liv och fick komma och sitta med oss. Hon var trött och gnällde för allting, men sen blev klockan midnatt och det blev lite bättre. Hon fick kläder på och sen gick vi ut i minusgraderna och tittade på fyrverkerierna. Sisådär 10 minuter senare gick vi in igen och fortsatte med TP. Vi började spela vid 22-tiden, vid 01:30 hade jag fortfarnde inte en enda tårtbit. Johan och Maria hade alla utom en. Men sen började nog champagnen verka. Helt plötsligt kunde jag svararet på många frågor. Jag fick alla tårtbitarna gick om och VANN!!!
Vi pkte sen hem och var hemma lite innan 3. Elin fick lite välling till och sen somnade hon och sen sömntutan har blivit som en tånåring. Hon är ute och svirar halva natten och stiger inte upp förrän bortåt eftermiddagen (kan var något hon arvt från mig...). Klockan 11:45 beslöt sig fröken Liedberg för att stiga upp idag!

Sen var det vår t ur att få besök. Farmor, farfar, farbror Fredrik, tant Linda och kusin Nils kom hit på middag ikväll. Elin var lite gnällig igen. Både hungrig och trött, men så mycket mat ville hon inte ha. Men något hon uppskattade, det var tomteblossen vi hade i efterätten. Dom var fina. Hon fick smaka lite på efterrätten, sen blev det välling och sängen, sent idag också för klockan var över 21.
Imorgon ska farmor och farfar pasa Elin nästan hela dagen. Hon ska få åka med till Landskrona och hälsa på Johans faster och efter det ska hon åka med farmor och farfar hem. till Malmö. Johan och jag ska åka till stan för att åka skridskor och efter det ska vi gå på bio. Och sen blir det söndag och då åkte farfar tillbaka till Jordanien igen. Vi får se om han kommer till påsk igen som han gjorde förra året, annars dröjer det kanske ända till sommaren innan Elin får träffa sin farfar igen.



Precis nu läste jag också på text tv att svininfluensan är över. Viruset är besegrat så alla som varit rädda kan vara lugna. Influensan försvann lika fort som den kom. Ok, den var här ett tag men den kom över en natt och har nu också försvunnit, nästan över en natt. Och så läste jag också att nästa vecka ska det bli 20 minusgradet. Då kan inte ens tappra Elin ligga ute i vagnen och sova. Hon klarar bara ner till 10 minus enligt alla experter...




Elin & mamma nyårsklädda



NÄ, nu vill jag inte vara med på bild längre.

Klockan 12





Elin och Sofia nyårsafton 2008

Elin och Sofia nyårsafton 2009

Elin och Sofia någon gång under 2009
(Dessa bilder har vi tagit från Sofias blogg)





JA! 2010 är året jag ska få börja på dagis, och så kommer jag fylla 2 år.
Men det dröjer 353 dagar...





RSS 2.0