Blandat

2010-07-29 | 22:32:11
Jag har fått en ny mobil av Johan. Har haft den istället för min kamera ett antal dagar, men nu ä det så att vi inte är vänner ännu. P.g.a lite sammarbetssvårigheter så kommer inte dom bilderna förrän Johan kommit hem och kan hjälpa mig. Johan, han är nämligen i Norge. Han åkte tidigt igår morse och kommer inte hem förrän på söndag. (Tidigt, det betyder kl 3:30. Då hade Elin och jag nästan precis gått och lagt oss. Elin somnade 18:30, men vid 23-tiden kom 2 mopeder på gångstigen (där mopeder är förbjudet). Dom förde liv och eftersom Elins fönster var öppet så vaknade hon. Ja, hon blev ju förstås först mycket upprörd, men sen piggnade hon till. Hon hade ju trots allt sovit i över 4 timmar så hon var pigg och glad och ville sitta och titta på Teletubbies)

Min semester har börjat och det har redan hunnit gå 4 dagar. I måndags (min första lediga dag) så var vi inne i stan hela dagen och shoppade. Hemvägen gick via ett snabbbesök hos farmor och sen vidare hem till Tobbe, Maria, Sofia och Valter.

Tisdagen, då blev det en cykeltur med Tobbe och Sofia och sen då åkte jag med Valter och Maria till Ikea. Elin och jag gick sedan till Ica och Elin gick hela vägen dit och hela vägen hem. Nästan hela vägen hem, hon blev trött nästan hemma, tog kudden som ligger i hennes vagn och la sig ner på trottoaren för att vila.

Onsdagen började med att Elin och jag fick åka till Babyringen för att reklamera fästet till Elins cykelsits. Det höll bara ihop på 2 av dom 4 skruvar det skruvades fast med. Sen när vi kom hem så gick vi med Tobbe, Maria, Sofia och Valter till Tunnbrödsgården och fikade. Efter det blev det grillat hemma hos Sofia. Och nu idag, då var Sofia & Co hemma hos Elin och mig på middag.

I morgon, då skulle Elins farfar kommit hem, men det blev ändrat så han kommer inte förrän på måndag. Så iället för att träffa farfar så åker vi till Helsingborg och hälsar på Eva-Lena som är där uppe på besök.

Jag jobbade i helgen som gick. På lördagen kommer jag inte ihåg vad Elin och Johan gjorde, men på söndagen träffade dom Fanny för en promenad i skogen. Dom gick milen och Elin spatserade 2,5 km. Heja Elin!
När jag kom hem från jobbet så gick vi till pizzerian och åt. Elin gick hela vägen dit och eftersom vi inte hade hennes dricka med så fick hon nu för första gången smaka Coca Cola. Det var inte direkt gott, men drick mer, det skulle hon ändå....




Idag blir det lite bilder som finns sparade sedan en tid tillbaka, eftersom jag och den där saken, som knappt går att ringa med, inte är kompisar. Dom bilderna kommer som sagt någon annan gång =)

Elin ritar.



Krita på golvet!

Dubbla kritor....avancerat....

Plocka ihop.

1 av snart 1000 teckningar!

Äta lunch.

Äta ärtor.

BAD

2010-07-22 | 22:03:57
9:30-17:30 det var den tiden vi befann oss vid Finjasjön i Hässleholm igår. 10-17, det var tiden Elin befanns sig i vattnet. Hon var nog bara uppe sammalagt 1 timme för att äta, rulla sig i sanden och plocka blommor. Sova hann hon inte med, det tog hon igen i bilen på vägen hem.

Egentligen skulle vi åka till Kiviks marknad. Johan ville åka till Hässleholm och cykla, så han skulle åk dit sen skulle vi träffas i Kivik. Men vi ändrade planerna lite. vi följde med till Hässleholm och när Johan cyklat klart skulle vi åka. Men vi ändrade planerna igen och stannade kvar vid sjön ute i skogen hela dagen.
Det var varmt i luften och varmt i vattnet och Elin trivdes, ja till och med Nasse hade det bra!



Elin har lärt sig lite nya saker. Hon har blivit jätte duktig på att hålla för munnen när hon hostar. Hon kan blåsa upp sin simring och sina armpuffar och så har hon börjat bli upprörd över saker. Hon är väldigt noga och duktig på att plocka undan efter sig. Nu har hon fått en hosta som gör att hon hostar tills hon kräks och det är det hon bli upprörd övar. Är vi hemma går hon ut i köket och hämtar disktrasan eller papper, men når hon inte disktrasan blir hon lite upprör. Och i helgen blev hon nästan galwn när vi var ute. Vi var uppe vid 108:an och tittade och vinkade till bilar, men efter en stund ville Elin gå en runda. Vi gick över 108:an och gick en bit och då kom hostan. Elin kräktes, på sig själv, på mig och såklart på marken. Jag lyfte upp klumpen och så började vi gå hemmåt (när vi väl var hemma hade jag fått ont i min arm, den arm Elin hängde på). Vi började gå, men fick vända. Elin var så upprörd och skulle tillbaka och titta där hon kräkts, sen stod hon och pekade och snackade och pekade en massa. Och som om det inte var nog med det. Hela vägen hem pekade och pratade hon om hur jag såg ut, med upprörd ton!













bada med dom stora barnen.



Plocka blommor.



det var så varmt att till och med jag kunde bada!

Resan hem.







Ystads djurpark

2010-07-20 | 09:18:35

Sömnen:

Nu har Johan varit i Spanien i 2 veckor och då blev Elin passade av farmor första veckan och av mormor & morfar andra veckan. Detta resulterade i att Elin vägrade sova om kvällarna. Sista veckan var ju jag redan på jobbet när hon vaknade så vi träffades inte förrän på kvällarna. Hon somnade efter 24 varje kväll tror jag och vaknade tidigt gjorde hon också. Eller, efter 7 någon gång. Det blev inte bättre när Johan kom hem. Hon ville fortfarande inte somna eftersom hon visste att vi var borta när hon vaknade. Tog lite tid innan hon fattade ;-).
Första kvällen Johan kom hem så somnade hon inte förrän efter 3 på natten. Men sen sov hon till 10. Men nu ska det nog vara fixat. Igår somnade Elin klockan 18:30 och nu är klockan 9:15 och hon sover fortfarande.

Men nu gör vi såhär istället, att nästa gång Johan åker iväg så stannar jag hemme från jobbet. Så efter min semester så har jag bara 5 jobbveckor sen är jag ledig igen =).



Ystads djurpark:

I söndags åkte vi med Tobbe, Maria, Sofia och Valter till Ystads djurpark. Resan dit tog inte ens en halvtimme och Elin hann ju såklart inte somna i bilen som vi tänkt. Hon höll sig vaken, men somnade i bilen påvägen hem men sen var hon uppe till 23! Vi trodde hon skulle tröttas ut efter att ha sprungit på djurparken i 5 timmar. Sprungit och busat, tittat på djur och badat, men det var inte tillräckligt för att trötta ut henne. Hon blir nog mycket mer stimulerad på dagis.

Vi såg iallafall massvis med djur. Och när vi skulle bada så tyckte jag att vattnet var för kallt så jag bytte inte ens om. Elin badade, men efter ett tag blev hon så kall att hon bara huttrade, skakade och var tvungen att komma upp. Det var ju inte hon själv som valde detta och hon ville gärna i igen när hon fått upp värmen.


Bad news:

Till alla som klagade på vintern.
Nu tjatar jag om mina rönnbär igen. Förra hösten var det fullt med rönnbär på träden och enligt bondepraktikan så betydet det massvis med snö. Snön kom och låg i 3 månader och jag är ledsen, men det ser ut att bli betydligt mer rönnbär i år än förra året. (Men nu vet man ju aldrig. Dom har ju inte blivit röda ännu och värmen kanske tar kål på dom).

Värmen:

Vi har det fortfarande varmt, men inte alls lika varmt som vi haft. Förra söndagen var det 35° i Lund. Det är den högsta temperaturen någonsin där. Och överallt i tidningarna står det att jorden upplever sitt hitills varmaste halvår. Det värsta har varit om kvällarnanär det varit över 30 grader inomhus och minst lika varmt utomhus så det har inte direkt kommit in någon kallluft när man öppnat fönstren.
Nu har det blivit lite svalare. Kanke 25 grader om dagarna.
Igår var det nog itne mer än 20 grader under förmiddagen när Elin var ute. Hon tyckte helt enkelt att det var så kallt att hon gick in och hämtade sin vintermössa och tog på sig en tröja.









Elin ville så gärna krama Sofia, men Sofia var inte riktigt med på det...

Mata Zebrorna.

Klappa hästen som var i Elin storlek.



Jag blev kär i denna Alpackan. Den var jättesöt.



Leka på höskullen.

Bebisar.







Hoppa från kanten.



Simma tillbaka till kanten, precis som hon lärt sig på babysimmet.



Kallt vatten.



Elin var kall igår och tog på mössa och tröja.

Hjälpa till....



klart!



Varmt som tusan!

2010-07-09 | 21:13:18
Nu är klockan lite efter 21 och enligt Sydsvenskan.se är det 26 ° i Svedala. Tänk er då vilken värme vi hade mitt på dagen. Klockan 15 var det 34 ° enligt Svedalabadets notering.

I morse var det ett besök på öppna förskolan. Där var det längesedan Elin var och hon var väldigt blyg i början. Tobbe och Sofia var också där, och Caroline och Moa och några fler också förstås.

Påväg till öppna förskolan fick jag följande fråga av Tobbe....
Vill ni följa med Sofia och mig till Falsterbo och bada i em, eller vill ni gå hem till Maria och bebisen och äta kladdkaka.

Lätt val!

Men i dagens värme behövde vi ändå lite bad så det fick bli en timmes plaskande på Svedalabadet innan Elin och jag fick fika på kladdkaka =)










Dom lite större barnen, lärde Elin hoppa från kanten.





Juli 7, 2010

2010-07-07 | 22:04:54
Här har vi det soligt och varmt. Igår var det lite moln ivägen för solen, men det är enda dagen som varit lite "dålig" sen förra inlägget.

Förra veckan var Elin och jag på BVC för 1 ½ års kontroll. Elin vägen nu 11,9 kg och är nästan 88 cm lång. Alla testerna gick bra, även om Elin inte riktigt var helt road av att rita eller bygga med klossar just denna dagen. Vaccinationssprutan gick att trycka in i hennes arm utan att det kom ett enda ljud ur munnen. Och efter sprutan fick vi stanna och leka bland alla leksaker utanför. Vi skulle stanna ett tag för att se så inte Elin fick en reaktion av sprutan eftersom hon kunnat ha kvar sen hon fick sprutan i höstas. Bland leksakerna fick Elin en ny killkompis. Han var precis lika gammal som Elin och skulle in på sin kontroll. Men shit, vi har glömt hans namn.

När Elin och kompis lekte så hittade jag en bok. Äntligen skulle man kunna säga. I denna bok stod att en snabb förlossning oftas är mer smärtsam än en långdragen. Det är ju det jag sagt hela tiden! vid snabba förlossningar hinner inte kroppens egen smärtlindring, endorfinerna, med. Det stod också i boken att igen tänker på detta utan tror att snabba förlossningar är bättre. Ha, äntligen.... boken finns at läsa i väntrummet på BVC i Svedala för den som tvivlar!

Sen sist, har Elin hunnit med att bada en massa och gå promenader. Hon har börjat vara uppe länge om kvällarna. Igår tex. vill hon inte lägga sig förrän kl 22:30. Haha, och gissa när hon skulle upp imorse.... 4:30, då var det dags att titta på Teletubbies! Vid 5:42 ville hon gå ut. Hon gick och tog på sig sina skor och kom in med mina, men jag vägrade gå ut så tigit. Då gick hon istället och lekte lite här inne och efter ett tag kände hon nog att hon var trött så då valde hon att gå upp för trappen och till sängen. Där hon fick ligga och sova till 9:30. Då var hon tvungen att stiga upp så vi kunde komma itid till dagis.

Elin ska bara var på dagis imorogn också, sen har ohn 6 veckors semeter. Johan är på tjänsteresa i Spanien så farmor hämtar Elin på dagis varje dag denna veckan, och så får hon sitta och leka med henne till 20:30 när jag kommer hem från jobbet. Nästa vecka kommer mormor&morfar och avlöser farmor, så då är det dom som passar Elin istället. Dom har ju inget annat att göra här om dagarna så dom ville passa Elin hela tiden. Men eftersom mormor jobbar på dagis hemma i Karlskrona så ville hon gå och hälsa på på Elins dagis, så en dag nästa vecka blir det dagis ändå. Sen kommer Johan hem i slutet av den veckan och då börjar hans semester och efter det har jag bara 1 jobbvecka kvar innan jag också får semester =)






VA, jag hör inte.... Får jag inte slänga sand i vattnet!?

Var är ankorna?

Hjälp, där var dom!



Sitter man barfota i sandlådan känns det nästan som att vara på stranden.



Åh, nej. Inte fler kort nu...

Sitta i trädet.

Får jag inte bada?

Får jag verkligen inte bada?

Jag öppnar och plaska lite i vattnet ändå...

Köra brum-brum.

Kl 5:42 i morse, redo att gå ut!

Elin är trött.

Farmor är med på tv!

2010-07-01 | 22:31:22
Ett inslag från Sydnytt som handlar om Öresundsbron.
Först får man se när kungen och drottningen invgde bron för 10 år sedan, men sen kommer farmor =)



RSS 2.0