Shopping med pappa

2010-02-25 | 23:06:42
Jag har jobbat, men idag var sista dagen av mina 6 jobbdagar på rad, så nu väntar 5 dagars ledighet. Tjohoo.

Elin och Johan inledde veckan med att shoppa. Det blev nya kläder till Elin, pyjamaser, mockasiner, regnkläder och så leksaker. En bil som ser ut precis som vår bil, alltså en grå V70, och den är så stor att Elin behöver båda händerna för att köra den. Och det är nästan det ena hon gör. Hon kör runt sin bil och säger brum, brum...

Smycken är också intressant nu. Speciellt halsband, hon har ett plast pärlhalsband som hon hänger runt sin hals så fort hon hinner och så har hon blivit så stor att hon till och med får sitta i skamvrån.

Nej, riktigt så är det inte. Men Elin har hittat en liten vrå under trappen som hon kryper in i när hon inte får som hon vill. Hon kryper in där och surar en stund sen kommer hon ut igen. Och så kryper hon in där när det är dags för toalettbesök.
Det är faktiskt så att Elin är utan blöja någon timme varje kväll, men när hon kryper in under trappen, så vet man vad som väntar =)


Imorgon är det fredag igen och då är det ju dags för öppna förskolan. Direkt efter det sätter vi oss i bilen och jag hoppas på att Elin somnar och sover dom 3 timmarna det tar att köra hem till mormor och morfar. Johan ser fram emot att få vara "ledig" en hel dag och att ladda inför loppet, men han får stiga upp tidigt lördag morgon. Klockan 5 blir han hämtad och sen blir det till att ut att känna på snön så fort dom är framme i Mora. Under kvällen blir det antagligen fest som vanligt och sen söndag blir det träning igen och på mådag, det är då tokarna ska åka 9 mil och dricka massa blåbärssoppa. Elin har fortfarande kvar sin HEJA PAPPA sylt från förra Vasaloppet så den får vi kanske sitta och heja med när smsen med tidsangivelserna längst spåret kommer =)









Vasaloppet förra året.
Elin med sitt halsband.



Leka med bilen.

Och så fjärrkontrollerna....


Korv är favoriten

2010-02-21 | 18:59:23
I fredags var jag ledig så då gick Elin och jag till öppna försklolan. Allt var som vanligt, men lite nya bebisar hade det kommit dit. Elin lekte en stund och sen blev hon trött, då klättrade hon upp i soffan och la sig, men det var nog inte så bekvämt. Hon hoppae efter en stund ner och lekte lite till. Men sen kom hon på en idè. Hon gick till dockvagnarna, tog en kudde som hon la på golvet. Sen la hon sig ner med huvudet på kudden och kunde vila ett tag.

Elin somnade i vagnen på vägen hem, och efter att ha sovit i 1 timme blev det en tur till IKEA, där hon skulle få sin lunch. Jag brukar alltid köpa en 5 :- korv när vi är på IEKA, och så låter jag Elin smaka på den. Men nu är det slut på det. Elin slukar nämligen hela korven så nu får hon en egen. Japp, korv med bröd blev det till lunch i fredags.

Lördagen var min jobb dag och Elin och Johan gjorde inte så mycket mer än att gå ut på promenader och att titta på OS. Elin vill inte sova om kvällarn, hon vill mest bara titta på OS. Hon var uppe i tisdags när Björn Ferry tog Sveriges andra OS-guld. Hon sprang med armarna i luften och hejade. Och när han missade näst sista skotten i sista skjutningen och Johan och jag skrek NEJ, båda två. Då åkte Elins armar ner och hon tog sig för pannan...Å, nej miss...

Idag, söndag har jag varit på jobbet igen och Elin har inte gjort annat under dagen än att gått till köket och tiggt falukorv. Dom resterna som blev över från vår middag igår. Hon vill inte ha något annat att äta än den jäkla korven.

Nu har jag bara 4 dagar kvar att jobba sen blir det 5 dagar ledigt. Johan åker ju till Dalarna för att åka ett av loppen under Vasaloppsveckan så jag har fått ta leigt från jobbet för att kunna passa Elin.








I fredags var Elin helt tyst nrä jag var ute i köket.
Det är inte bra, för när Elin är tyst gör hon något hon inte får.
När jag kom ut så satt hon i soffan men våra fjärrkontroller.
Dom vet hon att hon inte får ha och dom är allti gömda under kuddarna.
Elin hade slängt ner alla kuddar tills hon hittade det hon sökte.
Sen var hon glad!

Elin har ritat.

Elin utrustad för att inspektera vår renovering.

Elin är trött.

Elin är utslagen.

Igår

2010-02-16 | 10:15:41
Igår var det sen 15 februari och det betyder att det bara är 1 månad kvar tills Elin blir STOR. Den 15 mars ska hon nämligen börja skolas in på dagis.

Igår var det också 2 veckor kvar till Johan ska åka Vasaloppet. Han åker på lördagen och är hemma igen på tisdagen, så på fredagen när Elin vaknat så kör hon och jag till Karlskrona och där stannar vi nog tills på måndagen. Så vi kommer att vara "hemma" fredag 26/2-måndag 1/3.

Och så det sista igår.
Igår så sov Elin. Hon sov och sov och sov. Hon vaknade vid 8:30, sen somnade hon efter frukosten och sov från 10 till klockan var 14. Då hann hon bara med lite lunch och lite lek för vid 16 slocknade hon igen och sov till 19. Så när jag kom hem från jobbet vid 20:30 var hon fortfaranade vaken. Men bara till 21. Man skulle kunna säga att hon bara var vaken för att titta på OS, och se när Charlotte Kalla tog Sveriges första OS-guld. Både hon och Johan hade hejat här hemma. Vid 21, Då somnade hon igen och har nu idag vid 10 precis vaknat igen. SÖMNTUTA!

Idag är det tisdag så i eftermiddag ska Joahn och Elin gå till öppna förskolan. Och eftersom det är fettisdagen idag så har Johan lovat att dom ska baka semlor tills jag kommer hem från jobbet =)







Elin leket tittut med farmors sjal.







Alla hjärtans dag!

2010-02-14 | 22:20:49
Och snön ligger kvar. Nu har vi haft snö så länge att Elin har börjat tröttna på pulkan. Och tänk, förra året då kom snön först på alla hjärtans dag. Nu har dom kommit ifatt med skottningen på gång och cykelstigar, men det har inte hindrat oss att det legat massa snö. Joggvagnen som Johan köpte gör att vi tar oss fram överallt, den är super i snön!

I torsdags var vi på restaurang med farmor, tant Fredrik, tant Linda och kusin Nils. Och efter restaurangbesöket åkte vi och lånade Fredrik och Lindas WII. Ni fattar ju vad vi gjorde resten av kvällen och Johan vill gärna få med att på Wii fit när vi kollade ålderna blev han 29 år! Själv blev jag 27 vilket var en liten förbättring sen förra gången då jag var 48 år =)
Vi hade kul allihop här hemma och Elin var också med. Hon stod framför tv:n och snurrade tills hon ramlade omkull.

I fredags var Johan och Elin först på öppna förskolan, sen åkte dom till stan en runda och när jag kommit hem från jobbet hoppade Elin ner i pulkan och så blev det en runda till Netto. Jag ville nämligen ha red bull, men det blev lite chips och coca cola också. Sen var det till att gå direkt hem, vi skulle nämligen få besök av Christian och Camilla senare på kvällen.
Dom kom kl 18 och stannade till 23:30 och det betyder att Elin inte kunde sova förrän 23:30. Hon vägrar fortfarande att sova när vi har besök.

Så vad hände då? Jo, hela lördagen var hon trött. Hon och Johan var uppe mellan 3:30 och 6 för att titta på OS invigningen. Det var på Elins initiativ dom steg upp. Sen sov Elin till 9:30 och efter frukost åkte vi till Hornbach. Vi skulle såga upp en MDF skiva som jag ska ha till min egen designade hatthylla. Den har varit designad sen i somras, men äntligen har jag kommit på konstruktionen för att den ska hålla. Delarna sågades upp och sen gick vi vidare till den utställning som är denna månad på Hornbach, nämligen SAGOLIKA barnrum. Där bjöds alla barn på godis, sockervadd, saft och det enda som Elin fick äta, pannkakor. Ja, Elin fick sin lunch på mitt jobb i lördags.

Vi var hemma igen lite efter 14 och då slocknade Elin igen. Sen sov hon till 17 och när hon vaknade så hade vi besök igen. Tobbe, Maria och Sofia var här. Och för första gången lekte Elin och Sofia, eller det dom gjorde var iallafall mer likt lek än det någonsin varit innan. Elin var jätte trött och ville nog inget hellre än att sova, men det det går ju inte när vi har folk. Fast med Tobbe och Maria går det lite lättare än annars. På nyårsafton sov hon till och med en liten stund när vi var hemma hos dom och i lördags så somnade hon efter mycket om och men vid 21-tiden.

Och så blev det söndag och den trötta sov till 8, sen blev det bara lite frukost och så sov hon vidare till 11. Då var det dags för vår promenad som började vid ankdammen, och som sedan tog oss till ICA på hemvägen. Elin var fortfarande vaken när vi ungefär vid 13 var hemma igen och jag frågade om hon ville ligga kvar i vagnen och vila lite och hon nickade. Men nu för tiden nickar hon på varenda fråga hon får, även om hon menar nej. Men hon fick ligga kvar och hon somnade och vaknade igen vid 15:30. Fast hon hade nog sovit längre om det inte hade varit för att jag var ute och pillade på henne då för att kolla om hon var kall. När hon vaknade kom Johan precis hem Han hade varit ute och åkt skidor sen tidig morgon. När han kom hem så hjälptes vi åt att kakla golvet på toaletten och sen när Elin somnat för kvällen åkte jag och hämtade pizza. Klockan var 19.30 när jag kom hem med maten och vem var då vaken!? Och än har hon inte somnat igen....








Elin & Sofia leker








Ankorna



Elin är trött

Och bestämmer sig för att gå upp till sängen.


Kom inte på någon rubrik

2010-02-10 | 22:27:19
Igår var farmor här och passade Elin, men snart är det slut på det. Imorgon blir sista dagen för en åker hon "hem" till Jordanien igen och Elin får vara hemma själv med pappa varje dag. Idag var det ingen farmor här. Hon var hemma hos Nils istället. Men imorgon, då kommer hon. Och på kvällen då blir det besök på restaurang, min linedance blir lidande men jag får ta igen det nästa vecka istället.

Badrummet är nästan färdigrenoverat. Det har nog tagit bra mycket längre tid än Johan hade räknat med, trots barnvakt varje dag.

Elin brukar stå i dörren och titta in när Johan kaklar. Hon babblar en massa men ingen förstår vad hon säger. Antagligen tycker hon att det tar för lång tid, eller så har hon något emot vårt val av kakel =)







Ikväll stod Elin uppe på soffbordet och dansade.

Elin dansar.

Elin petar i näsan.

Elin dansar och petar i näsan.

Elin har också lärt sig både att sätta igång och stänga av damsugaren.
Varje gång hon satt igång den, klappar hon händerna
och skulle hon någon gång missa att trycka tillräckligt hårt
så att den inte sätter igång så låter hon själv brum, brum istället.

När damsugaren är igång är det super skoj att stoppa in fingrarna i röret.

Några av kakelplattorna till badrummet måste sågas
och då för Johan en massa liv. Elin har sina hörselkåpor på utan protest.

Läggdags, och nu tar sig Elin nästintill obehindrat både upp och ner i trappen.




Fullt upp

2010-02-08 | 17:16:44
Idag har vi haft fullt upp. Dagen börjde med att Elin och Johan steg upp på Elins begäran vid 8. Lite innan 9 kom jag också upp sen gjorde vi oss iordning och körde till Hornbach. Vi skulle handla en takdusch. Den kostar egentligen någonting på 2500 :- på Hormbach och på Bauhaus kosar den 2895:-, men den fanns med i Bauhauses reklamblad för 1995:- och eftersom vi har prisgaranti på Hornbach (konkurrentens pris- 10%) så fick vi duschen för 1795,50. Bra va!

Efter besöket på mitt jobb, trors min lediga dag, så åkte vi vidare till sjukhuset. Det var ju måndag, som betyder simdag. Sista simdagen. Nu har Elin simmat sen i april och är klar med alla stegen. Hon har klarat av blåbär, lingon och idag fick hon ett diplom och blev godkänd i hjortronsteget. Fast egentligen skulle hon nog inte bli godkänd. Hon gör aldrig som simfröken säger. Elin kan ju simma. Hon simmar bara runt, runt, runt på den djupa delen av bassängen, den delen där ingen bottnar. Det är inte alls kul att vara med på övningarna för dom som inte lärt sig simma. Och under sångstunden ska Elin bara stänka vatten på alla andra barnen.


Efter simningen kör vi till IKEA och där blev det lunch. Det var tydligen baby veckor så all burkmat var gratis i retaurangen. Men sådan mat ville inte Elin ha. Hon ville bara äta fralla och ris.
Hemma igen somnade Elin och hon har precis vaknat. Lagom till eftermiddags/kvälls promenaden.


Nu andas Elin som hon ska igen. Lite slem sitter det i halsen, men inget som hindrar. Näsan rinner lite men annars är allt som vanligt. Igår fick jag även veta att efter att Elin fått astma medicinen på vårdcentralen fick hon även någon sorts flytande kortison att dricka som skulle hjälpa lungorna.





Påväg till bassängen, som hon tog sig ner i helt själv idag.

Det går inte längre att hålla Elin när hon är i vattnet.
Hon är helt vild.




Titta på mig!





Slagsida.

Oops... Glömmer man bort att hålla i sig så sjunker man.

Första besöket på akuten

2010-02-06 | 23:05:35
I onsdags skulle vi åkta till Andy`s lekland, men vi började med att köra hem framor. Elin började gråta när farmor hoppade ur bilen och lyckades på dom kanske 500 m som vi sedan hade till leklandet att somna. Jag körde då istället hem.
På kvällen blev Elin grinig, varm och andades konstigt. Hon fick 40,5 graders feber och ville inte ha något att äta. Inget förutom glass. Sen blev det sängen, men det gick inte att sova. Elin var vaken i stort sett hela natten till torsdagen. Hon andades fortfarnade konstigt så Johan ringde vårdcentralen. Elin fick åka dit och där gjordes en undersökning. Sen fick hon syrgas och någon annan astmagas och sen blev det raka vägen till akuten, där Johan och Elin fick tillbringa resten av dagen. Det blev ingen diagnos på Elin, utan hon fick åka hem med svaret: någon sorts infektion. Blev det värre skulle hon tillbaka till akuten, men den där astma grejen hon fick skulle börja verka efter 6 timmar och ge full effekt efter 2 dygn.

Fredagen var ju egentligen en öppna förskolan dag, men det hoppades över. Elin var mycket bättre, åt och var glad, men andades fortfarande lite konstigt. Hon sov hela natten torsdag-fredag och vaknade vid 8 på fredags morgonen. Efter lite yoggi och en flaska välling så somnade hon igen och Johan tvingdes väcka henne vid 10:30. Då var dom nämligen tvugna att gå till stationen för att hämta Fanny som kom med tåget. Fanny var och hälsade på Johan och Elin under fredagen och jag tror hon blev lite besviken när hon såg att hennes doppresent till Elin var halvt uppäten.

När jag kom hem från jobbet vid 20:30 igår så sov Elin och när jag gick imorse igen vid 8:15, då sov hon fortfarande. Och idag slutade jag redan kl 16 så när jag kom hem var hon vaken =). Jag var bara hemma en liten stund för sen skulle jag vidare in till stan och O`leary där jag skulle träffa Lisa för att titta på Melodifestivalen.
Och nu när jag för en liten stund sedan kom hem. Då sov Elin, så det är kanske inte konstigt att det bara blir "sovbilder" idag. Det finns andra bilder också som farmor tagit när Elin lekte tittut, men jag hittar inte den kameran så dom bilderna kommer en annan dag =)


Och när man är sjuk, då får man presenter. Elin fick en present av farmor idag. Det var Anna. Anna från spöket Laban hon fick.






Jag vet inte varför Elin varje kväll envisas med att sova fötterna på huvudkudden.





Ute i snön

2010-02-02 | 09:12:54
I söndags snöade det nästan hela dagen. När klocka var 14 orkade inte Elin och jag vara inne längre så då gick vi ut på en promenad. Det blev ingen vanligt promenad med vagnen, utan Elin fick åka i pulkan istället.
Och vad lärde hon sig nu!? Hade hon ena armen utanför pulkan fångade hon massvis med snö som hon sedan kunde äta. Det var ungefär som att äta glass....

Mot slutet av rundan stannade vi i pulkabacken för att åka, men eftersom det kommit så mycket snö så gick det inte alls fort ner. Nej, det var absolut inte lika skoj som när det är massa packad snö i backen, för då går det undan.

Senare under eftermiddagen kom Johan hem från löpningen och nu hade det faktiskt slutat snöa.Vi gick ut på en pulka promenad igen. Men denna gången blev det bara en kortis bort för att mata ankorna. 

Igår var det simning, lika uppskattat som vanligt. Idag är det inget planerat mer än kanske en runda till IKEA och imorgon, min lediga dag, då kanske det blir en tur till Andy`s lekland. Någon som vill hänga med?

















RSS 2.0