Oj, nästan en hel vecka!

2010-05-29 | 20:54:36
Iallafall sen senaste inlägget, eller det är kanske till och med längre tid som gått.

Elin har som vanligt varit på dagis, men bara halva dagar. Farmor har hämtat henne vid kl 14 och sen har dom busat och lekt tills Johan kommit hem från jobbet. Jag har jobbat kväll denna veckan och varje dag jag kommit hem har vi ätit nyttig mat.

Vi har provat Linas matkasse. Vi fick presentkort på det i julklapp och äntligen har vi utnyttjat det. Ja, nyttig, god och anorlunda mat hade det blivit. Och för er som inte vet vad Linas matkasse är så var det så att i måndags plingade det på dörren och så fick vi 2 påsar med mat för hela vckan plus recept på vad som ska lagas av inehållet i påsarna. Vi har lagat, men det blev ett undantag. I onsdags var det slut med det nyttiga och vi köpte pizza istället =) Och så syndade vi igåg också. Eller, nej det gjorde vi inte. Vi åt ingen onyttigt, men vi åt inte hemma så nu har vi 2 måltider över som vi kan laga någon annan dag istället.

Igår var Elin och jag på stan med Marie och Amana. Vi täffade dom vid 10 och sen gick vi i affärer. Elin fick nya skor, gympadojor. Hon skulle egentligen behöva ett par sandaler också, men det hittade vi inga. När vi gått på stan i nästan 5 timmar satte Elin och jag mig i bilen och körde till Dockan, vi åkte hem till farmor. Och vad fanns där... JO ELINS FARFAR. Han kom hem igår och Elin och han har inte träffats sen i julas.

Elin var inte blyg, men hon ville ändå inte gå till honom till en början. Hon visade iställlt att hon kunde dansa, eller vad det nu var hon höll på med. Vi fikade lite och sen gick farmor, jag och Elin ut en runda. Klockan var nu efter 17 och Elin hade inte sovit någonting sedan hon steg upp vid 7:30. Det gick inte att få henne att sova nu heller, men vi lyckades istället tappa en av Elins gummistövlar i havet. Elin hade gummistövlar på sig, det är nämligen dom skor hon kan ta på själv så dom tog hon på morgonen när vi skulle åka hemifrån, men det kom endel regnskurar under förmiddagen när vi var på stan så gummistövar var helt ok!

Elin skulle få titta på vattnet så jag lyfte ur henne ur vagnen och satte henne på bryggkanten och då tappade hon en av sina stövlar i havet och vi kunde inte nå den, så den ligger kvar....
Senare på kvällen kom Johan hem till farmor och farfar och då åkte jag därfrån. Jag skulle gå på bio och se Sex and the City 2. Elin och Johan stannade kvar och åt middag och Elin höll sig vaken hela kvällen. Hon somande inte förräns långt efter solen gått ner i farfars knä, och i tid var det vid 22.30 enligt Johan.

Filmen varade länge och jag kom inte hem förrän klockan 1 i natt. Blev dock mot min vilja väckt vid 5:30 av en hungrig Elin. Hon fick välling sedan fick hon hoppa ner i vår säng i ett försök att få henne att sova vidare. Men icke.... 180 cm bred säng är lagom för mig och Johan, men med en Elin också blir det trångt som tusan Jag hade hela tiden 2 små händer i ryggen. Det var Elins som försökte putta mig längre åt sidan för att kunna få mer plats själv. Men jag kunde inte komma längre åt sidan. Jag låg redan så långt ut på kanten det gick. Så efter ett ta gav Elin upp. Hon hoppade ner från sängen, hittade ett par strumpor som hon satte på Johans (fortfarande sovande) fötter och tänkte antagligen att nu har jag ju klätt på honom, då kan han ju gå upp och leka med mig.... Men det var JAG som fick gå upp.

Trött som attans var jag under eftermiddagen, då vi var hos farbror Fredrik och tant Linda för att fira kusin Nils namngivningscermoni, och det är därifrån alla bilder idag kommer.





Fredrik, Nils, Johan, Elin och Nasse



Elin ville springa själv.









Kom, nu får du hålla mig i handen.

Skit i det då, nu går jag!

Vänta på mig!

Släpp ner mig, jag lovar att vara snäll....

Titta på träd.



Elin och farmor.

Nils och farfar.





I onsdags var vi på utvecklingssamtal på Elins dagis. Fröknarna säger att Elins trivs på dagis. Hon gråter inte för någonting. Ibland kan det se ut som att hon är påväg att gråta och hon tex har ramlat, men hon biter ihop. Och så sa dom att Elins är väldigt försiktig och blyg. Hon sitter helst i soffan, kramar Nasse och tittar på dom andra barnen som leker. ???? Elin sitta still ???


Hon är jätte duktig på att äta och det är inga problem alls med att sova. Dessutom sa alla fröknar och ägaren av förskolan i måndags när jag lämnade henne att Elin hade impornerat på alla i fredags, alltså förra fredagen. Elin hade suttit själv inne i byggrummet och lekt med duplo och byggt riktiga konstruktioner. Hon hade sittit länge och valt färger och bara byggt och byggt. Dom andra barnen tar 2 klossar och sätter ihop och delar på, men Elin hon byggde designade hus. Blir kanske en liten arkitekt av henne....
Och så fick vi reda på på utveckligssamtalet på onsdagen att det ska göras om i lokalerna. Det berättade dom på föräldrarmötet på dgiset också, men fröknarna tror att det kan bli lite bättre för Elin med ombyggnaden, så vi för se. Hon kommer nämligtn inte kunna sitta i soffan och se dom andra barnen sen, men hon kommer att kunna sitta och leka i byggrummet med sitt lego lite mer =)

Lilla snigel....

2010-05-23 | 22:00:50
I fredags följde Elin med farmor hem, hon skulle ju sova över där. Hemma hos farmor träffade hon farbror Peter, och till en början var hon lite blyg, men det gick över sen.

Lite problem var det allt att få Elin att somna och hon slocknade inte förrän vid 21:30. Ungefär samma tid som jag somnade skulle man kunna säga. Johan och jag var var på Mandoo och åt plankstek och både den och förrätten låg i magen efter bara 20 min så lite ont hade vi när vi kom fram till bion. Vi bestämde oss helt enkelt för att hoppa bion och åka hem och sova istället.

När vi vaknade på lördagen. Eller när jag vaknade på lördagen hade halva dagen redan gått och jag hade lovat Johan att jag skulle följa med ut och cykla mountainbike, så det var bara att ge sig iväg. Det var jobbigt, väldigt jobbigt. Och var man inte där kan man inte ens tänka sig hur jobbigt det var. Jag fick ingen luft. Johan bad mig till och med hoppa av cykeln efter en uppförsbacke för att andas lite.

Jag blev utsatt för allt detta för att Maria klagade på att det inte fanns några backar i Skåne sist hon var och hälsade på och var ute och cyklade med Johan. Nu fick jag ta skiten för det =). Jag fick cykla upp för varenda backa Johan kände till under dom 1,5 timmar vi var i skogen och cyklade.

Senare på eftermiddagen åkte vi till farmor och sen nästan direkt åkte vi vidare till farbror Fredrik, tant Linda och kusin Nils. Farmor var såklart med och så hämtade vi farbror Peter också på vägen. Vi var bjudna på middag och det blev grillat. Elin var aningen sotis på Nils som nu fick alla uppmärksamhet av farmor, det uppmärksamheten Elin fått i ett helt dygn....

Idag skulle vi åka till Vellinge och bada med Sofia, men när vi kom fram så gissa vad som står på dörren då...

Sommarstängt, ja och då ska man tydligen bada i havet istället för i simhallen så vi fick åka hem till Sofia och leka istället. Efter at vi ätit lite lunch där, så gick vi till "trafik" lekplatsen och vet ni. Om bara 1 vecka, då flyttar Sofia, Tobbe, Maria och magen till oss här i Svedala, så då kan Elin och Sofia leka nästan hela tiden!







Elin, pappa och mosserande vin.

Glass är gott, och får man inte mer så gäller det minsann
att ta tillvara på det som finns på tallriken.



Elin och Sofia leker.





På lekplatsen.




Alla samlade!



Rubriken:

Lilla snigel, kom till mig, kom till mig, kom till mig.
Lilla snigel, kom till mig. Jag vill ÄTA dig!

I kväll var jag ute för att olja Elins sandlåda innan vi häller sanden i den. Nu har vi fortfarande inte köpt någon sand, men vi har supersnälla grannar som kom in och frågade om vi ville ha deras sand som dom andvänt till sin sandlåda tidigare, och det var ju klart att vi tackade ja till det.
Jag oljade sandlådan och udner tiden grävde Elin ett hål i gräsmattan. Det var ju såklart i väntan på sandlådan, och helt plötsligt kom hon till mig och visade en snigel hon hittat. Hon höll upp den och sen.....

STOPPADE HON DEN I MUNNEN OCH BÖRJADE TUGGA!!!!! Mmmmmmmm
Jag tog ut den och kastade iväg den, men det dröjde inte länge förrän hon kom och visade en ny som jag precis hann ta ifårn henne innan hon stoppade den också imunnen, sen gick vi in och åt mat istället!

Elin vill ha....

2010-05-20 | 21:39:21
I måndags hade vi fint väder så Elin och jag var ute under eftermiddagen. Det var min lediga dag och jag passade på att både klippa gräset och att plantera blommor. Elin ville till lekplatsen och sandlådan, men det ville inte jag.
Ja, nu löste hon det ändå, och vi har kommit fram till att Elin vill ha...




En sandlåda!

Får jag en sanlåda, eller?

Smakar inte maten så bra, fungerar kråkorna som reserv...



Varje dag denna veckan har farmor hämtat Elin på dagis. Det ska hon göra imorgon också och då ska Elin följa med henne hem. Hon ska sova hos farmor till på lördag.
Och idag när jag kom hem från jobbet, då hade jag en sandlåda med till Elin!



Först var vi tvugna att snickra lite på den.







Sandlådan är efter ca 4 timmar klar. Fast, typiskt också...
VI HAR INGEN SAND!

Imorse vaknade Elin klockan 4! Då var hon vaken och redo att stiga upp.
Jag fick snällt också gå upp, en hel timme innan klockan ringde!
Men det var kanske inte så konstigt att Elin vaknade.
Hon envisades med att ha sitt tangentbord i sängen,
så hon hade det lite trångt.

Nu när vi haft det varmt ett par dagar har Elin börjat svettas,
med riktig svett så hon blir både blöt och klibbig.
Och det bästa då, det är att få bada!

Elin har även hjälp till att "panta" burkar.


Farfars säng

2010-05-16 | 19:28:51
Vi försökte få elin att provligga farfars säng..... men just då passerade en båt!

Nu ska vi skrämma farfar.....

2010-05-15 | 17:23:47
Elin är jätteduktig på att klättra upp för den höga stegen....!

På utflykt med pappa

2010-05-13 | 21:13:15
Måndag och tisdag blev korta dagisdagar. Farmor hämtade Elin på dagis, och nu.... Nu gråter hon inte längre när vi lämnar henne. Onsdag var min lediga dag och det var bara regn hela dagen. En liten promenad blev det för Elin och mig men annars var vi mest inomhus.

Och idag, då åkte Elin och Johan på utflykt till Varberg. Dom åkte klockan 9 i morse och kom hem vid 18:30, precis vid samma tid som jag kom hem från jobbet. Dom hade varit och hälsat på Johans gamla lumparkompis Lars och hans familj. Det hade blivit en massa lek, mat, fika, utflykt till lekplatsen och uflykt till havet.

Och så har vi under veckan hunnit med att klippa Elin. Hon tycker verkligen inte om att bli klippt, det är vilda protester och hon gör allt för jag inte ska lyckas. Men tji fick hon. Luggen blev klippt! Elin är även luskammad. Det finns löss på dagis, men det fanns iallafall inga på Elins huvud. 

Igårkväll var Johan på föräldrarmöte på Elins dagis. Det var nog inget skoj som diskuterades, men inbjudan till grillfest i sommar delades ut. Vi missade, eller orkade inte gå när föräldrarna bjöds in på våfflor på våffeldagen, eller påskbuffe i påskas, och vi missar nog grillfesten också. Jag jobbar kväll den dagen. Stackars Elin, hon får inte var med på någonting.











16 st är gaddarna i munnen! Det börjar bli trångt nu!



Leka med brum-brum.





Trött...

Tröttare...

Tröttast...

Till farfar

2010-05-13 | 20:24:15
Nils i tränigsoverall!

Farmor träffar Elin varje dag =)

2010-05-09 | 20:56:27
I fredags blev Elin hämtad av farmor på dagis. Elin var mest lite skeptiskt till att farmor kom, men det fanns en annan liten flicka som gav Elins farmor en kram och nog gärna hade velat följa med henne hem.

När jag kom hem från jobbet så var det full lek här hemma. Elin och farmor hade lekt i Elins prinsess slott. Det är ett slott som tar upp en stor del av vårt vardagsrum och som Elin fick av Maria när hon var på besök för några helger sedan.

Lördag blev också en dag Elin tillbringade med farmor. Jag jobbade och Johan sprang Lundaloppet.

Gisa vad som hände idag, söndag...
Farmor kom, och nästa fråga, gissa vem som blev glad när "lektanten" kom....
Jag jobbade, Elin lekte med farmor hela dagen, förutom några timmar på eftermiddagen då det var kompisträff hos Ellie nere på gatan. Elin var där med Johan och på träffen träffade hon såklart Ellie, Melvin och Clara. Moa var inte med idag, vet inte vad hon hade för sig, men jag misstänker att vi får läsa det på hennes blogg.

Imorgon och på tisdag blir det bara korta dagar för Elin på dagis. Farmor kommer och hämtar henne efter att hon har sovit middag och på onsdag är jag ledig. Resten av veckan är Johan ledig och måndag efter helgen är min lediga dag, så det blir bara 2 dagisdagar för Elin nästa vecka och sen är hon ledig i 6 dagar. LYXIGT VÄRRE!







Vi har Me&I träff hemma hos oss tisdagen 18 maj, kl 18:30.
Någon som vill komma?




Bilder tagna med mobilen, påväg hem efter att ha matat ankorna.



Fler mobilbilder.







Freedom

2010-05-06 | 19:58:50
Farmor har kommit hem, alltå har vi barnvakt när vi vill =).

Idag var Elin och jag och träffade farmor, Elin var en aning blyg i början men det gick över sen. Vi var först hemma hos farmor, och sen åkte vi till IKEA. Där slarvade vi efter en stund bort Elin, men hon kom till rätta. Hon hade sprungit till barnavdelningen och satt där och lekte, helt ovetandes om att att farmor och jag letade efter henne. Efter leken blev det lunch och Elin fick köttbullar med pommes. Hon åt precis innan vi åkte hemifrån så jätte hungrig var hon inte. Hon lyckades iallafall välta sitt glas med vatten över sig så det blev till att byta kläder. Efter Ikea körde vi hem framor och Elin var trött och somnade i bilen.

På fredag, då ska farmor hämta Elin på dagis så då ska dom leka hela eftermiddagen.

Och igår var ju min födelsedag. Elin och Johan kom med presenter och sjöng kl 5 på morgonen. Jag började jobba kl 7 men riktigt vid 5 ville jag inte bli väckt. Det ville inte Johan heller, men det var som vanligt Elin som bestämde.

Jag fick en ny kamera. Den förra, den rosa, tappade jag ju för några veckor sedan i ett betonggolv så den gick sönder. Den kameran fick jag av Johan på min födelsedag för exakt 2 år sedan. Kameran jag fick denna gången, den är "shock proof up to 2 m" och "water proof up to 10 m" så denna ska tåla att tappas och kan även vara med under vattnet i simhallen.








Elin tyckte det var för tidigt på morgonen för en bild.

Elin och farmor på restaurangen på IKEA.



Elin har hela munnen full med pommes!

1 maj 2047

2010-05-03 | 14:08:43
I lördags var det bara 37 år kvar. 1 maj 2047 går jag i pension. Elin den stackaren hon lär ju få vänta till 1 december 2073, hon har alltså mer än 63 år kvar.

Helgen var min jobbhelg, och det är nästa helg också och helgen efter det med.... (men jag blir ledig nästan alla helger i juni istället).

I lördags var Elin och Johan ute på lekplatsen och den flickan som förra helgen var hos sin farmor, var där idag också. Hon kom ut till lekplatsen med sin pappa och det var ju en av Johans gamla klasskompisar så dom två satt och pratade en massa.

På söndagen blev det en massa bad. Elin och Johan åkte till Hörby och badade. 2 timmar plaskade Elin runt i vattnet. Och jag misstänker att det inte var Elin som bestämde när det var dags att gå upp.

Idag var min lediga dag och klockan 9 imorse så träffade Elin och jag Fredrik i skogen. Det var hans lediga dag också och det var längesedan han hade varit skogen. Han bröt ju foten för mer än 1 år sedan, men han haltar fortfarande. Till Elins stora förtjusning hade han med sin hundarna Wilma och Bella. Dom är mycket större än henne. Nästan så stora att Elin kan stå under deras magar. Så kanske mer liknar hästar än hundar för Elin. Det blev en promenad på 2 km i Elin tempo, så ungefär någon timme efter start kunde vi, innan vi satte oss i bilen igen för att köra hem, fika.

Elin ligger och sover och jag väntar bara på att hon ska vakna, för då blir det lunch och sedan nästa promenad till ICA. Och såfort Johan kommer hem från jobbet så packar vi in oss i bilen och kör till stan. Jag ska springa vårruset. Lite nervös är jag för det, för jag har nämligen inte tränat någonting. Förra året sprang jag på 23 minuter, men i år får målet vara att orka springa hela sträckan. Det är egentligen bara fjuttiga 5 km. Det är ingenting i jämförelse mot nästa lopp som står på schemat. BROLOPPET, över 2 mil!!!!!
Men som tur är springer vi det loppet från Danmark till Sverige. Och väl på svensk mark kommer folk iallafall förstå vad jag säger när jag sägar att jag är döende och behöver vatten.
Mitt mål i det loppet, det är:
Att iallafall inte komma sist i mål!




Vilma & Bella

Elin

Elin, mamma, Vilma & Bella

Såhär trött blev Elin efter promenaden.

RSS 2.0