Sammanfattning

2011-07-31 | 09:31:09
Jag kör på det enkla och sammanfattar helt enkelt den senaste veckan med bilder ;-)


Elin och Moa kastar stenar i vattenpölarna.

Elin och mamma.

Vår granne Emilie läser saga för Elin.

Ja mamma, det regnar fortfarande...

Men jag tänker gå ut iallafall!

Kastar löv.

Leker med vattenpölen.

Matar ankorna.

På lekplatsen med Emilie.



Påväg hem från lekplatsen mötte vi en pytteliten hund.

Som till och med Elin vågade klappa.

Lek med Moa och Emilie.

Carolina, Moa, Emilie, Elin och Albin.
Det är nästan så att Elins rum är för litet för så mycket kompisar på engång =)

En dagsutflykt till Köpenhamn.
Ändå lite impornerande att jag lyckades kapa 2 av 3 huvuden...

Prinsess slott.







Vadå respekt för avspärrningar.



Elin sover i vagnen och Johan och jag passar på att äta glass.

Å nej! Inte fler forto nu, snälla!

Stor flicka

2011-07-21 | 15:35:22
Nu var det bara 1 vecka sedan sist, inte så dåligt va....

Denna veckan har det inte hänt så mycket mer än att Elin har blivit stor på riktigt. I måndags lekte Elin med Emilie, vår granne. det bästa Elin vet är att att få hoppa på hennes studsmatta, det är det första hon frågar efter när hon vaknat och sen fortsätter tjatet hela dagen. Men i måndags var hon iallafall och hoppade på studsmattan, efter en stund följde hon med Emilie in för att titta på tv. Det var första gången hon vågade gå in i huset utan mamma. Johan och jag skulle köra till tippen och även lämna tillbaka ett släp vi hyrt. Elin ville inte följa med utan stannade kvar hos Emilie och när vi kom tillbaka, efter en liten längre tid än vi trodde eftersom det var jag som körde och jag kunde inte riktigt backa in släpet där det skulle stå när vi lämnade tillbaka det. Men iallafall, när vi kom tillbaka så satt Elin inne hos Emilie och åt middag. Nu har hon blivit stor....

Elin kallar själv för stor flicka så fort det är något. Hon ska inte ha hjälp med någonting längre för att hon är en stor flicka och kan själv. Men en kväll när hon inte ville sova frågade hon om hon inte kunde få sova i Johans och min säng. Jag till henne att du är ju en stor flicka och stora flickor sover i sin egna säng. Elin svarade på det med:
-Nej mamma, nu är jag en liten flicka.


Igår var jag hos frisören och klippte mig och när jag kom hem så undrade Elin var mitt hår var. Det var ganska mycket hår som klipptes av. Jag berättade för henne att det har frisören klippt bort och sen var det inte så mycket mer med det. Men så idag frågade hon igen var mammas hår var och jag svarade ju igen att frisören klippt bort det. Hon undrade då var frisören gjort av det och jag svarade att det är nog slängt i soporna.

Elin tittade på mig och sa:

-Slängt i soporna?! Var det trasigt?





Stora flickan.

I söndags var vi på loppis i folkets park.
Loppisen regnade bort så Elin och jag gick och tittade på djuren istället.
Sköldpaddan var lite otäck.

Grisen var bättre.

Senare på eftermiddagen åkte vi till Sövde för att heja på Johan som tävlade i triathlon.
Elin tyckte det var roligt att gå balansgång på bryggan.
Hon blev dessutom lite upprörd när Johan sprungit förbi oss.
Vi hejade och Elin klappade händerna när han kom, sen sa Elin:
- Nej, pappa ville inte prata med mig, sprang bort....




Lek med Moa har vi också hunnit med.

Elin och Moa äter bönor.
Jag vet inte vad Elin fick det ordet ifrån, men det är vinbär dom äter.

Albin var också med och lekte.

En bild på Albin när han var en bebis på riktigt, bara 3 veckor gammal.
På bilen ovan har han hunnit bli lite mer än 7 månader.

Elin igårkväll, innan läggdags.

Och hon envisades med att jag skulle ta en bild när hon drack sin välling.

Elin hjälper mamma och pappa att bygga!

Telefonsamtal

2011-07-15 | 07:41:28
Igår väckte Elin mig vid 7:30 med orden. -Jag vill leka Moa, mamma. Ringa och fråga!
Det blev ett sms och under tiden vi väntade på svar så åt vi frukost. Elin beställde gröt, men ville inte äta så mycket av den. Jag körde med knepet att om du inte äter upp gröten så får du inte leka med Moa...
Efter frukosten tog Elin sin telefon och började ringa, det blev 3 samtal:

Hej Moa!
Jag har ätit upp min gröt, komma hit och leka nu?

Hej Calin! (Caroline, Moas mamma)
Komma hit och leka Elins mamma och pappa?

Hej Alvin, hej bebis! (Albin, Moas lillebror)
Hej bebis, hoho bebis... Klick

Nej mamma, bebis kan inte prata =)



Efter en stund fick vi svar på vårt sms, Moa hade andra planer och kunde inte leka med Elin igår.
Det regnade en massa så till Elins stora besvikelse sa vi nej till att gå till lekplatsen som var hennes andra alternativ till lek med Moa. Vi åkte istället till tekniska museet. Det var uppskattat av Elin. Vi tittade på flygplan och var inne i en ubåt. Det var inga problem för Johan och Elin i ubåten men för mig, jag som är vig som ett kylskåp var det inte helt enkelt... Men ut kom jag iallafall, efter ett tag och besök i ubåten får jag nog hoppa över nästa gång vi är på museet. Bäst av alltihop var kunskapstivolit. Där kunde man spela på golvet, något som uppskattades av Elin. Dragkamp var också kul och så fanns det en boll som svävade i luften. Det var experiment som var för Elins ålder. Själv hade jag roligast när jag skulle testa att gå på en rak linje med 1,2 promille alkohol i kroppen, (ja, nu fick man ju inte dricka sprit utan ha ett par glasögon påsig som gjorde att det blev lite vingligt) och titta på hyn i ansiktet i 40 gångerns förstoring. Jag är väldigt rynkig upptäkte jag. Johan däremot, jag tror att han hade roligast med vätgas raketer och alla experiment där jordens gravitation spelade in. Och såklart träningscyklarna som fanns. Ju mer/snabbare du cyklade ju fler lampor fick du att lysa. Det var för att visa hur mycket energi som behövdes för att vi skulle kunna ha våra lampor tända. Det tyckte jag mest bara var jobbigt, så jag ska börja släcka lamporna här hemma och börja med med stearinljus =)

Vi hade ingen kamera med igår, men det finns några bilder sen Elin snällt fick städa upp den sand hon slängt utanför sandlådan!













Över ett halvår

2011-07-14 | 09:03:56
Ja, nu är det över ett halvår sen sist, kom knappt ihåg lösenordet när jag skulle fixa inlägget idag! Nu får jag skärpa mig!

På detta halvåret har det hänt endel. Elin har haft kräksjuka. Men sa själv att hon var sjuk i munnen, det var ju ganska logiskt. I mars firade Elin sitt första år på dagis och det blev mad bara 4 vab dagar för mig, alltså slapp hon alla dagisbaciller. Vattkoppor har gått 2 omgångar där, men hon har lyckats undvika det båda gångerna. Ja, fast kräksjukan kom nog därifrån trots allt. 1 år på dagis och 5:e terminen på simskola är avklarade!

Den lilla pratar för fullt nu, och hon använder massa trick titt som tätt speciellt när hon ska gå och lägga sig. Johan låg med henne en kväll när hon inte ville sova och sjöng. Efter någon timme blev Johan torr i halsen och sa till Elin att han inte kunde ligga ner längre för han fick ont i halsen. Elin säger nu varje kväll när hon inte vill sova att hon kan inte ligga ner för hennes hals gör ont.... Det funkade ju när pappa sa så!

Och så har vi det här med bilder. En kamera tappade jag ju i golvet så den gick sönder, den återfinns numera i Elins leksakslåda. Då köpte Johan en stöt-och vattentålig kamera till mig. Den är så vitt jag vet fortfarande hel, men jag glömde den när vi var i Egypten, så det senaste halvåret har jag inte riktigt varit betrodd med en kamera. Men några bilder har jag lyckats fixa ändå =)




Elin midsommarafton.

Hade hon bara tittat i kameran så hade det ju blivit bättre...

Iallafall glad....

Elin provar sina nya simglasögon.

Jag jobbade men Elin och Johan var på Ven och cyklade/åt glass.

När jag också fick semester åkte vi till stranden.





I våras var vi och tittade på kosläpp,
det som uppskattades mest var att Skånemejerier bjöd på choklad mjölk.

Besök på Skånes djurpark har också hunnits med.
Det som var bäst där var alla traktorer som matade djuren, och så vitsipporna.





Nu har Elin blivit en stor flicka, på 2,5 års kontrollen på BVC vägde hon 16 kg och var 98 cm lång. Så nästa gång vi hälsar på mormor&morfar får det nog bli en tur till Ölandsdjurpark. När Elin är över 1 m kostar hon nämligen inträde ;-)

RSS 2.0