Dagis baciller

2010-08-23 | 21:33:34
I fredags var Elin och jag på besök på dagis igen. Elin struntade i mig från den stunden vi kom, och alla fröknar tyckte det var kul att se att hon mognat så under sommaren. Många fröknar var på plats så det var 6 fröknar med 18 barn och alla, verkligen alla kommenterade Elins långa hår.

Elin sprang runt och lekte, det var nämligen lek ute när vi kom, så jag kunde gå runt och titta på tomten. Jag har tyckt att den varit liten innan, men jag har ju inte gått runt den någon gång. När jag gick runt hela tomen ändrade jag uppfattning. Den är faktiskt ganska stor och alla barnen trivs med att leka där ute. Och så när alla barnene lekte tänkte jag att det kanske inte skulle vara så dumt att jobba som dagis fröken trots allt. Inte på Elins dagsis iallafall. Kocken i köket fixar fika åt fröknarna. Alla barnen får nybakat bröd till frukost, fröknarna också och så maten förstås. Den som Johan och jag fick äta under inskolningen. Alla föräldrar får äta för att se vad det är för mat barnen får. Och så bakar kocken kanelbullar också. Det är visserligen så lite socker och fett som möjligt i dom, och hemligheten med kanelbullar är ju att ju mer socker och smör, ju godare är dom... men ändå!

Både i tisdags och i fredags när vi var på dagis lekte Elin med en pojke som är lite yngre än henne. På fredagseftermiddagen var Elin och jag ute på lekplatsen och långt bort kom denna pojken med sin mamma. Elin sprang fram till honom och hälsade och det visade sig att han bor på vår gata! (Fast i andra änden).


Under kvällen på fredags kom Tobbe, Maria, Sofia och Valter på middag. Elin och Sofia lekte, fint en stund men sendan började Elin vara dum mot Sofia som vanligt. Ta hennes leksaker, dra i kläderna och i håret osv.
Elin somnade sedan kl 20, men precis vid 24 när gästerna skulle gå så vaknade hon. Och hon var vaken till klockan var 3!!! Men sen somnade hon och sov till 10:30. Då var det dags att åka till farmor och farfar. Farfar åker tillbaka till Jordanien i morgon och ville träffa Elin innan avfärd. Det blev ingen sömn på hela dagen för Elin, men hon slocknade vid 20:30 när vi satte oss i bilen för att köra hem. Men sedan vaknade hon vid 24 igen, men var bara vaken till 01:30 fast hon vaknade på nytt 4:30, då gick Johan och hon upp, men sedan slocknade hon vid 6:30. Johan gav sig då ut på en cykeltur och när han kom tillbaka 3 timmar senare så var både Elin och jag vakna. Eller Elin iallafall.... )Under kvällen på fredagen så började mn näsa rinna och endel nysningar kom också. Jag har antagligen drabbats av dagis baciller. Idag började Elins näsa också att rinna och när hon är förkyld så har hon problem med andningen och då tycker hon det är lite otäkt att ligga ner, så säkert därför hon sovit lite dåligt. Antagligen snart dags att ta fram medicinen igen).

Under eftermiddag blev det en tur till IKEA. Elin fick provligga sängarna. Hon hade superkul, och bestämde sig efter lite bus för en säng. Vi struntar i vad alla utbildade som jobbar med barn säger och skruvade ihop den. Elin hjälpte till och var riktigt duktig med skruvmejselt. Tillbaka till dom utbildade, dom säger att barnen ska svova i spjälsäng till åtminstone 2 års ålder, men Elin får ju knappt plats i säng längre, så den åkte ut.

Sen blev det kväll och dags att sova i nya sängen. Kl 19:10 la vi ner henne, sen gick vi ut och hon sov inom 5 minuter. Fast 1 timme senare vaknade hon och vlle ha lite välling till. Jag följde sedan med upp till sängen igen och satte mig på kanten, men det fick jag inte göra. Elin puttade bort mig, jag fick inte röra hennes säng. Hon låg och försökte sova, och efter några minuter när jag gick ut så vaknade hon till. Hon kom ut ur sitt rum med kudden i handen och gick in i Johans och min säng. Men jag förklarade att hon fick sova i sin säng så hon gick tillbaka och la sig och somnade igen.

Och så idag, då blev det dags efter dagis och jobb. I gårkväll strök jag namnlappar i alla Elins nya kläder. Det har varit loppis nästen varje helg hela sommaren, så nu har Elin så mycket kläder att jag inte ens brydde mig om loppisen i helgen.

När jag hämtade Elin på dagis i kväll så var det fruktstund. Elin satt fint på sin plats vid bordet och brydde sig inte alls om när jag kom. Hon kom inte och gav mig en kram förrän hon var klar med sitt äppel. Fröknarna berättade att Elin hade varit jättebusig idag och bara sprungit runt och lekt och snackat en massa. Alla fröknar hade varit jätte glada över att hon var så glad att vara tillbaka, men den stackars kocken var lite upprörd. Elin är det barn som alltid äter mest så det blev extra potatis att skala när matvraket var tillbaka. Men idag hade hon inte alls ätit som hon brukar. Bara 1,5 potioner så lite bekymrade var dom allt. Vi får se om det blir bättre med maten imorgon.

När vi kom hem blev det bad, mat, och sedan välling och nästan direkt sängen. La Elin som vanligt i sängen och gick ut direkt och hon somnade utan protest kl 18:45.





Bilderna idag är snart 1 vecka gamla. Förra onsdagen var vi på promenad vid Häckeberga slott. 9 km skulle vi gå och enligt kartan i kuperad terräng skulle det ta 2,5 timmar. Nu gick ju Elin större den av rundan själv så det blev ungefär 5 km på samma tid. Vi omorganiserade nämligen efter ett tag. Tog Elin i Ryggsäcken och körde lite off road tillbaka till bilen!









Elin på promme i skogen.

Elin & mamma försöker väcka myrorna.





Hittar en snigel.



På efterkälken.

Vi tappade Elin ena stövel, inte så lätt att hitta igen....

.... i detta. Men vi hittade den.

Off road.



Busa bland träden.

Vägen till bilen... Bää, bäää vita lamm.

Elin & pappa trötta efter några timmar i skogen.

Favorit i repris (20100818)

Originalet (20090412)


Hoho, vart tog sommaren vägen?

2010-08-19 | 23:35:53
Jag tycker det lät gulligt.
Johan tycker det lät helt förfärligt.
ELIN HAR VARIT HES!

I söndags när Elin vaknade var hon hes, men nu har det gått över igen. Men så som hon snackar är det inte konstigt. Men det finns fortfarande endel ord som kan vara svåra:

Baj-Jag vill ha en ny blöja.
Baja- Jag vill ha en banan.
Dodis-Jag vill ha godis= mariekex
Dadas-Dagis.

Ni märker, det är en hårfin skillnad i uttalet. Och det där med jag vill ha, kan egentligen bytas ut mot GE MIG!!!!



Vi är inne på vår sista semestervecka. Elins 6:e, Johans 5:e och min 4:e lediga vecka. Tiden har som vanligt gått fort, men vi har iallafall haft bra väder. Men nu, lagom tills vi ska tillbaka till jobb och dagis tycks sommaren har tackat för sig. Hösten har börjat knacka på dörren....


Förra onsdagen åkte vi hem till Karlskrona. Där hade vi iallafall bra väder. Soligt och varmt och nära till vattnet. Så  mycket som vi badade under dom dagarna vi befann oss där, har vi definitivt inte badat sammalagt på hela sommaren.

Hmm, så mycket mer att skriva om resan har jag nog inte. Bilderna får tala för sig själva (med lite hjälp).

När vi kom hem blev det dags för utflyker här hemma. Vi skulle egentligen åkta till Ven och cykla, men vädret har inte tillåtit det, inte tiden heller för den delen. I tisdags var Elin på besök på sitt dagis, hon kände igen både barn, leksaker och fröknar så det blir inga problem när hon ska tillbaka efter semestern på måndag. Hon var lite blyg i början men efter samligen och fruktstunden gick det över. Vi ska tillbaka och leka en stund imorgon också och då ska jag komma ihåg att ta det USB minne som är Elins, med alla bilder som fröknarna tagit på henne under våren. 
Dom kommer i ett annat inlägg, men inte nästa, för då kommer bilder från vår dag i skogen. I onsdags åkte vi nämligen till Häckeberga slott och tillbringade flera timmar i skogen, men efter dom bilderna ska det nog bli lite dagisbilder. Och ni ska inte behöva vänta lika länge på dom som ni fått göra på dessa:







Elin jagar duvor i Amrialitetsparken.



Badar.

Undervattensbilder.



Vill hoppa från bryggan.







50, 70 eller 120 ???

Äta glass hos gammalmormor.

Vi hyrde en kanot.

Jag blev trött och ville ha fika paus.

Kustbevakningens säkert största fartyg, bredvid vår kanot.

Annan båt.

På lördagen kom farmor och farfar på besök.
Elin och farfar ombord på ett krigsfartyg.

Efter besöket på faryget så såg vi flyguppvsning med JAs 39-gripen. Sen träffade vi mormor och morfar och gick till Nivå för att äta lunch. Efter det blev det en runda till systemet och sen vidare till Rosenbom och Amiralitetskyrkan Ulrica Pia.

Vi försökte få en bild på morfar, mormor, Elin, farmor och farfar.
Men ICKE SA NICKE att Elin ville ställa upp på det!


Jag försökte hjälpa till....

Johan också.....

Men utan lyckat resultat....

Men när det bara var pappa,
då gick det super bra att sitta fint på trappen.


Hjälpa morfar att gräva upp potatis.









Johan och jag i lördagskväll i ett öltält...
(Jag lyckades återigen slösa bort en hel söndag i soffan ;-))

Trädgårdsarbete

2010-08-11 | 09:38:59
I måndags var Elin och lekte med Sofia en liten stund, jag var ju också med... När vi kom hem hittade vi Johan ute i trädgrården, han höll på med något så ovanligt som trädgårdsarbete! Elin ville vara med och hjälpa till, men efter ett litet tag så var det inte så kul längre.

Tisdag:
Runt lunch på tisdagen så körde vi in Elin till farmor & farfar och sen åkte Johan och jag hem och tog fram cyklarna. Vi fick sällskap av Christian av Camilla på vår runt 3 timmar långa runda i skogen. Dom andra 3 cyklade, jag gick ganska mycket. Uppförsbackarna var jobbiga och nerförsbackarna var livsfarliga. Trots min gång så lyckades jag ändå ramla 2 gånger, så jag är blåslagen. När vi kom hem så blev det mackor och efter det så såg vi massa orienterare på vår gata. Vi kollade upp det på internet och det var Malmö orienteringsklubb som hade provap på orientering. Johan och jag sprang till Nilssons möbler, där starten var och tog en karta. Rundan var fågelvägen 3,1 km. Det var 14 kontroller och jag orkade faktiskt springa till nr 5, sen var jag trött som tusan. 3 timmar på cykel och sen löpa i Johans tempo, det kan knäcka den bästa!

Ja, det tog iallafall 34 minuter innan vi var imål igen och kunde springa hem och duscha. Klockan var då 19:30 och vi satte oss i bilen för att köra till stan. Vi skulle äta på restauragng innan vi hämtade Elin. Det blev Pers krog och maten var inte alls lika god som den varit tidigare. Inte ens vitlöksbröden var så goda som dom en gång varit. Jag sa att dom säkert hade en ny kock, men sen sa han som fick 122 poäng på mensas testprova att det säkert var sommarjobbare dom hade! Det blev iallafall ingen dricks!!!!

Elin var forafarande vaken när vi kom till farmor & farfar. Vi stannade lite innan vi åkte, så länge att klockan blev efter 22 och Elin skulle få se när hennes favoritbåt lämnde hamnen, men hon var inte så intresserad av den igår.
Hon var för trött slocknade ganska fort när vi kom till bilen och sen sov hon vidare i sin egna säng till kl 9 imorse!





Kasta pinne.

Klappa händerna när pappa sågar.

Tråkigt.

Leka i sandlådan istället.

Leka med bollen.

Arg på mamma:
En rak höger.

Dra i håret.

Vänner igen.

Busa.



Krama pappa.

Gruppkarm.



Åka karusell

2010-08-09 | 21:16:08
Nu har Johan också testat min mobil. Det går inte att få över bilderna till en dator, det är fel på telefonen!!!! (Johan har nämligen gjort ett IQ test på Mensa och fått resultatet 122. Det är bara 7 % av befolkningn som har 122 och högre. Nu är han kaxig och säger han att något är fel så är det fel, han är ju trots allt smart och kan inte han fixa det så kan ingen. Han lämnar alltså mensa.se som någons sorts referens på det)!
Bilderna från Västra hamnen får alltså låta vänta på sig!

I torsdags träffade Elin och jag Lisa. Vi började med att äta lunch på Jensens Böfhus, sen åkte vi vidare till Folktes park. Elin fick åka karusell för första gången och dom där barnkarusellerna var ju inte alls kul. Inte dom där hästarna som snurrade runt iallafall. Elin hoppade upp och började åka, men tröttnade ganska fort. Vi bestämde istället att vi skulle åka bergochdalbana. Den gick 3 varv. Dom 2 första varven skrek Elin, men det sista det var lite roligare. Efter bergochdalbanan blev det parisehjulet! Och sen, det bästa av allt, en vanligt gunga på lekplatsen...

Efter lekplatsen tittade vi på djuren och det var lika uppskattat som vanligt. Efter allt detta så såg Elin poolen! Badkläderna låg kvar i bilen, och poolen i Folkets park innehåller egentligen för mycket klor enligt smittskyddsinstitutet som genomför inspektioner av badplatser och pooler. Inget av detta hindrade Elin, hon började ta av sig kläderna och skulle bara bada.


Och så hoppar vi framåt i tiden...

När det sedan blev lördag kom mormor&morfar på besök. Elins farbror Fredrik och tant Linda skulle gifta sig. Elin var inte bjuden på bröllopet så mormor och morfar kom ner för att passa Elin. Dom skulle åka hem senare på kvällen så efter middagen tog jag tåget till Svedala och kom hem till en sovande Elin. Vid 22:30, när jag tänkt gå och lägga mig, då vaknade Elin. Hon och jag satte oss i soffan och åt glass och gick inte la oss förrän 00:30. Men sedan blev vi väckta vid 2:15 när Johan kom hem. Han hade inga nycklar med sig och tryckte säkert 100 gånger på vår ringklocka, bara för att vara helt säker på att vi vaknade! Minst 100 gånger iallafall!







Lunch på Jensens, pommes med ketchup till Elin.

Åka karusell.

I pariserhjulet:
Jag vill inte åka fler karuseller nu! JAG VILL INTE!!!

Skratta Elin, det är ju kul!

I munnen på en dinosarie....

Titta på djuren.

Bada med Lisa.



Johan och jag påväg till bröllopet.

31 juli & 2 augusti

2010-08-04 | 22:21:18
På dom datumen har Elin namsdag. 31 juli är det Elin och 2 augusti är det Karin. Men tro inte att att vi firar namnsdagar här inte. Elin får presenter var och varannan dag vare sig det är present dag eller inte =)


I fredags var vi i Helsingborg och träffade Eva-Lena & co. Elin sov 30 min i bilen på vägen upp och det var all sömn hon fick. Sen blev det inte mer sova förrän 21:30 då vi satte oss i bilen för att köra hem. Och när vi väl kom hem så var Elin fortfarande så trött att hon inte ens ville ha någon välling, bara sova. I Helsingborg så besökte Elin ett öltält för första gången och jag, jag byte blöja i ett öltält för första gången. Och när det är fredag igen, då blir det Helsingborg på nytt. Kent har spelning på Sofiero slott så Johan och Elin ska åka dit.

I lördags var Elin och jag på cykeltur med Sofia och Tobbe och vi körde faktiskt på en av Johans mtb stigar i skogen. Inte så bra kanske och vi fick gå ganska mycket. Jag gick iallafall mycket, både i dom branta nerförsbackarna och i uppförsbackarna och när det låg kottar på stigen...


Och så blev det söndag och den dagen Johan kom hem. Elin och jag var på lekplatsen i några timmar och sen lärde hon sig slänga stenar i Sege å. Så nu är den ån snart igensatt =) Jag har bilder på allt detta i mobilen, men Johan har inte ens fått veta att det är ett problem mellan mobilen, datorn och mig så bilderna dröjer lite till.
Vägen hem från lekplatsen gick inom Sofia där vi stannade för lite lek och sen vidare hem. Pratade med Johan när han var i Lund och då var det bara 30 min kvar tills han skulle vara hemma. Elin var vaken, trött men vaken och eftersom det bara var 30 min så skulle jag försöka hålla henne vaken. Men vi blev tvugna att byta blöja och den trötte somnade på skötbordet. Klockan var nästan halv 8, men hon vaknade till en liten stund efter ett Johan gått in och tittat och pillat lite på henne efter att han kom hem. Fast sen somnade hon om och så sov Elin (a.k.a TRÖTTER) till 10:09 dagen efter.

Måndagen kommer jag inte riktigt ihåg, så vi gjorde nog inget vettigt. Men på kvällen, då kom farfar hem så vi åkte och hälsade på honom. Elin fick en jätte fin bok och klistemärke på  (Elin språk) ALLE POOOO. Klockan han bli 23 innan vi var hemma och Elin somnade som en stock. Jag vakande sedan OFRIVILLIGT innan kl 7 på tisdagsmorognen. Grannen hade fått för sig att väcka hela gatan genom att påbörja ett bygge av ett trädäck okristligt tidigt. Cirkelsåg och hammarslag väckte mig, och det var inte ens så att dom tog en paus. Nej, jobb hela tiden. 7:30 vaknade Elin och hon var så arg att hon bara skrek. Hon ville ju inte heller bli väckt på sin semester. 
Hon var iallafall så trött att vid lite efter 11 somnade hon igen och sov till 16:15. Jag sov också, fast bara i 2 timmar=)
Under kvällen gick Elin och jag ut på en promme. Elin hörde musik som hon följde till stadsparken, där friskis & svettis har sin sommargympa. Elin sprang glatt ut på gräsmattan, där alla låg och gjorde situps, och ställde sig för att dansa till musiken. Sen när vi kom hem, då hade vi fått besök av Sofia med familj och så blev det en 1,5 timmars kvällsrunda som var avklarad vid 21, lagom till Elin skulle i sängen.

Idag har vi varit på äventyr hela dagen. Farmor och farfar kom hit en runda på förmiddagen, men sen åkte vi till Stapelbäddsparken och till Västa hamnen. Elin sov inte en blund på hela dagen så när vi åkte hem vid 19 tog det inte lång tid innan dom blå stängdes. Vad vi hittade på idag berättar vi om en annan dag, bilder finns nämligen på mobilen ;-)






Elin har sett när jag sminkat mig.
Här använder hon min ögonfransböjare, hon vill också bli fin...

Vi skulle hälsa på farmor i lördags och hon ville att vi skulle ta med
lite leksaker till kusin Nils. Elin la ut det hon ville ha med i hallen =)

Sova på soffan.



Jag har tvättat överdragen till soffan och ett tag fick Elin leka med
kuddarna som tillhör soffan. Det var skoj.

Elin över flitigt på att dricka ur glas. Men när hon inte få mer vatten,
då fixar hon det såhär:
Hon häller vatten från sin mugg, ner i glaset.

Har badat.

Det kanske inte syns så bra, men hade hon bara haft bruna ögon
så hade det faktiskt varit nästan på pricken lik nu!



RSS 2.0