Julskyltning

2009-11-29 | 19:35:54
Idag är det första advent och julskyltning här i Svedala. Vi har nästan precis kommit hem efter att ha träffat tomten och dansat kring granen. Tomten ville ge en klubba till Elin, men det ville hon inte ha. Fast hon sträckte glatt ner handen i tomtens korg bland alla pepparkakor*, men sen helt plötsligt och utan förvarning kom tårarna. Då insåg hon nog att hon var i närheten av en läskig rödklädd gubbe som dessutom var tjock om magen och hade fullt med vitt skägg runt munnen. Fy så hemskt!

Påväg hem så såg vi tomtemor inne i butiken Barnkammaren. Hon tog emot barnens önskningar och så delade hon ut julklapar. Johans kommentar om det var, att eftersom man fick en sak gratis var det antagligen skit och skit har Elin tillräckligt av. Så det belv ingen julklapp =(

Tidigare under dagen åkte vi och badade. Vi plaksade i vattnet i över 1 timme. Först var det simning i den lilla varma bassängen, sen flyttade vi ut i den stora och lite kalla. Elin brydde sig inte ett dugg om att det var kallt utan gick rakt ut i vattnet. Hon fick även åka den stora vattenrutchkanan med Johan, men det var inte alls kul. Men gissa vad vi sen gjorde som var superskoj. Vi badade i bubbelpoolen. Efter bubbelpoolen bestämde Elin att det var dags att bada i den stora bassägen igen. Hon gick dit, doppade fötterna, stannade upp och sa buu, och skakade hela kroppen. Jag tror att det betydde att det var kallt i vattnet för det tyckte iallafall jag. Det fick bli den lilla bassägen, den som var varm en stund till sen blev det duschen.

Igår var vi hemma hos Frabror Fredrik och tant Linda och hälsade på Elins kusin Nils för första gången. Nils var liten och faktiskt intressant. Elin brukar inte vara så intresserad av bebisar, det är mest större barn som gäller, men Nils gick bra. Men bara en liten stund, när inte Elin fick så mycket uppmärksamhet hon ville var han inte så kul. Men hon visste snabbt vad hon skulle göra för att alla skulle titta på hene. HON VISADE ATT HON KAN GÅ!!!

Fredagen, den dagen som inledde helgen började vi på öppna förskolan. Elin är helt fascinerad av Christians gitarr under sångstunden och kan inte längre göra några rörelser till någon sång utan bara titta på gitarren.

Hemma från öppna förskolan var det någon här som glömt stänga grinden, det var jag. Elin klättrade upp i trappen uan att jag såg det. Jag stod i hallen och hörde bara ett brak och sen kom Elin nersnurrandes för trappen, volt efter volt så hon måste ha varit ganska högt upp. Hon landade platt på mage. Skrek ingenting utan ställde sig bara upp och började klättra upp för trappen igen. Som tur var skadade hon sig inte, men tyvärr så lärde hon ju sig inget heller...







Hon är glad iallafall.

Elin och Johan värmer sig vid elden

Elin, Nasse och Nils.

Elin och Nils.

Nils


Till sist, dagens Expressen






*pepparkakor är för tillfället det bästa som finns om man frågar lilla Elin



Nu jäklar...

2009-11-26 | 22:53:39
...har 3 gjort mig upprörd för sista gången. Vi har mobilt bredband från 3 som är upp till 7,2 Mbit/s. Igår när jag satt vid datorn på eftermiddagen kom ett meddelande upp där det stod att vi använt fär mycket data denna månad och därför sänks vår hastighet till 200 kbit/s, men vid månadsskiftet får vi tillbaka vår fulla kapacitet igen.
Var kom det ifrån, ett sånt medelande har vi aldrig fått tidigare och det fanns inget i avtalet är vi fixade detta beredbandet att man inte fick använda det hur mycket man vill. Jäklar 3!!!! Nu ska vi byta!

Bloggen har vi inte orkat med det är tråkigt, men veckan har sett ut såhär:

Tisdagen började med en promenad kl 8 med Moa, Caroline och Nisse. Sen gick vi hem och Elin sov en stud, sen blev det lunch och efter det gick vi tillsammans med Ellie och hennes mamma till öppna förskolan. En flicka där var kramig och ville krama Elin. Det gick lite sisådär, gick bra en liten stund sen tröttnade Elin på att vara fast hållen. Elin vidare och sen kröp hon till flickan och la sitt huvud i hennes knä. Då ville Elin kramas.

Mitten av veckan, nämligen onsdagen började med träff uppe vid vägen kl 8:45. Då träffade vi alla Elins kompisar och hade följe till babycafe. Nu är det bara nästa vecka också sen är det julavslutning, och då ska Elin gå med i luciatåget =) Japp, bara nästa vecka också sen får inte Elin gå på babycafe längre, för då är hon för gammal. Efter babycafeet blev jag sugen på McDonalds, den enda som ville följa med var Caroline så vi gick dit. Elin och Moa fick ligga utanför i sina vagnar och sova, precis som dom brukar göra när vi är på McDonalds...
Efter vår lunch gick vi in en runda på Swedala outlet och jag hittade som vanligt när jag går in där ett par jeans. Men denna gången var dom dyra. Eller det beror lite på hur man ser det. Dom kostade inte 100:- som dom jag köpte sist gjorde, utan dom kostade 699:- Men dom var nersatta från 1499:-
Sen hände inte så mycket mer spännande saker innan kvällen, men då....

Elin kräktes i sängen. På hela sig, hela Nasse, kudden, lakanet och täcket. Hon stoppar nämligen fingrarna så långt bak i munnen nu så hon kräks jämt och hela tiden känns det som. Elin hade badat tidigare under kvällen men det var bara att hoppa in i duschen. Alla sängkläder och Nasse hamnade i tvättmaskinen. Men vi har dubbla uppsättningar av täcka och kudde. Ja, allt man behöver, utom Nasse! Men det blev inte ett enda problem. Nytvättad och med ren pyjamas hoppade Elin ner i sängen igen, utan Nasse. Och hon somnade helt utan problem.

Och så var vi framme vid i dag, alltså torsdag. Vi skulle egentligen få besök av Sofia och hennes mamma Maria idag. Men Elin och jag har varit lite snoriga så vi flyttade fram besöket. Elin och jag var bara hemma och lekte. Jag drack glögg och åt pepparkakor, Elin fick bara smaska på russin, men hon var nöjd ändå.
Imorgon ska vi träffa Melvin och hans mamma när vi vaknat för då är det dags för öppna förskolan igen!





JA, jag ska få äppel till mellis!

Mmmm

Men mamma, det var ju ett sånt äppel som var konstgjort.
Trodde du att jag skulle gå på den lätta...




Vi hälsade på Clara

2009-11-23 | 19:29:45
Idag väckte Elin mig kl 7:16 och det var tur. När klockan var 8 skulle vi nämligen möta Caroline och Moa för en morgonpromenad. Jag hade ställt klockan på 6:45. Jag var trött och vaknade inte av den, men det gjorde Johan, som stängde av den.... Men Elin väckte mig ju recis i tid.
När vi var på vår promenad fck vi sms av Clarpa som undrade om det var någon som ville komma och leka med henne under eftermiddagen. Moa och Elin ville såklart så efter mlunch och midagsvila gick vi dit.

Elin är fortfarande dålig i sin mage så många blöjor byts här hemma. Vi har alltid använt pampers men i lördags när jag handlade tog jag det billigare alternativet, nämligen Libero. Där fick man ett paket med 60 blöjor för 89 kr och våra pamers kostar 115 kr för 46 st.
Men oj, det skulle jag inte gjort. Vi började använda dom igår och i morse var Elin helt röd om rumpan. Hon bara skrek när man torkade med våtservetter och likasant med bara vatten. Jag smörjde och smörjde och har så gjort efter dagens alla 10 blöjbyten. Och nu ikväll när jag tittade började hon bli röd upp på ryggen också, så långt upp blöjan går. Så nu har jag kommit på det. Hon tål inte Liberos blöjor. Har läst på många bloggar att det är många barn som får utslag av just Liberos blöjor och har inte tänkt så mycket på det, men nu har det ävan drabbat Elin!
Så nu blir det till att köpa dom dyra blöjorna igen...

Lite mer har hänt:
idag fick vi även vända på Elins vagn, så nu åkte hon framåt. Hon har nämligen dom senaste dagarna vänt sig om när vi varit ute och gått och envisats med att åka baklänges för det hållet vagnen har varit vänd, alltså har hon suttit framåt.
Elin fick även en pojk kusin imorse vid 9. En bebis som vägde ett helt kg mer än Elin och som var nästan 5 cm längre än vad hon var när hon föddes.




Clara hade en finfiin tunnel som Elin var intresserad av,
men hon vägade inte riktigt

Då fick Clara rycka in och visa och visa hur man gör.

Nu sover Elin och det har blivit dags för mig att gå på gympa!


11 månader har gått

2009-11-22 | 22:30:04
I fredags var det 11 månader sedan Elin föddes och Elins 11-månaders dag firades med ett besök på öppna förskolan. Efter det följde vi med Moa och hennes mamma och gick en runda med Nisse och sen kom dom hem till oss så att Moa och Elin kunde leka lite. När dom satt och lekte knackade det på dörren. Det var Melvin och hans mamma. När vi var på Ullared så köpte vi en leksak till Melvin. Jag kan inte avslöja vad det är om han läser och Elin ska få en likadan och hon brukar också kika på bloggen. Den kostar iallafall här nere 489 kr och sen hittade jag faktiskt den i en affär för 399 kronor, men det viktigaste av allt är att vi bara betalade 259 kronor för den i Ullared, bra va!
Melvin och hans mamma kom också in för att leka en liten stund och lite senare, då knackade det på dörren igen. Då var det Ellie och hennes mamma som kom. Dom var i Ullared på torsdagen och köpte julklappspapper till oss så det var det dom skulle lämna. Jag bjöd in dom också på en lekstund men dom hade inte tid.

Sen blev det lördag och då vaknade Elin vid 8. När klockan var 10 så somnade Elin igen och hon sov till klockan 14. Johan var ute och cyklade och jag klagade inte på någonting. Jag vilade också, gick till sängen när Elin somnade och steg upp igen vid 12:30 ungefär. På eftermiddagen gick Elin och Johan en runda för att titta på Elins dagis och jag åkte till Ikea. Jag tycker inte om det nya Ikea, men nu har jag hittat en genväg. Man behöver bara åka upp med hissen till ingången sen kan man gena bakom restaurangen och ta hissen ner igen för att komma till plan 1. Ja, om man kan hoppa över allt på det översta planet förstås. Och ni som aldrig har varit där och tänker, vadå först hiss upp och sen springa till en annan hiss för att komma ner. Japp, så är det. Bara massa hissåkande. Inte genomtänkt för 5 öre!

Och så var det idag! Elin vaknade kanske vid 9 och då var det ju bara att sitiga upp. Jag skulle duscha och Johan sa att han skulle leka med Elin. Haha, leken vara att titta på TinTin. Elin satt snällt still i soffan och tittade så hon tyckte minsann om det. Vi skulle egentligen åka till skogen på förmiddagen, men det regnade så det hoppade vi över. Planen ändrades till att åka och bada, men natten till lördagen och natten till söndagen har vi fått vara uppe och byta minst 3 bajsblöjor på Elin. Det har aldrig hänt innan att hon bajsat på natten och absolut inte så mycket hon gjort på dagarna heller. Kanke 10 blöjor vi fått byta så av säkerhets skäl ändrades badplanen också.
Det blev bara en runda i Svedala, som slutade på Ica där vi köpte blåbärspure till Elins mage.
Under kvällen kom farbror Fredrik, tant Linda och magen hit på middag. Dom skulle komma och hämta lite kläder och Elins gamla bilstol för imorgon ska Elin få sin första kusin =)





Elin på promenad och kolla in frisyren.

Ok, tjatmoster! Jag kan väl stå still och bjuda på ett leende...

Joahn tycker mest att Elin ser ut som en cirkushäst med håret uppsatt
så han förstår frisyren så fort han hinner.

Om du försöker pilla mig i håret igen pappa, så biter jag dig i fingret!



Var kom alla bilar ifrån

2009-11-19 | 23:34:17
Igår var det onsdag och det blev som vanligt ett besök på babycafe. Allt gick till precis som vanligt, och i tisdags på öppna förskolan visade ju Elin att hon kunde gå. Det kunde hon bara då, sen har hon inte gjort det något mer. Eller hon visade visserligen Johan igårkväll att hon kunde gå, med det blev nog bara 5 steg för sen råkade jag sitta i vägen. På tisdagen fick Elin även ett gammalt barn, säkert 6-7 år att börja gråta. Hon slog henne med en leksak, men på babycafeet var hon lite lugnare. Inga gråtande barn iallafall.
På kvällen igår var jag hos Lisa på tjejmys. Det blev glögg och pepparkakor och Elin var också bjuden. Men vi skulle inte vara hos Lisa förräns klockan 19 och det är ju Elins sovtid så hon fick stanna hemme. Men när jag kom hem vid 22:30 berättade Johan att Elin varit vaken hela kvällen så hon hade lika gärna kunnat följa med.

Idag började dagen med ett bad för Elin. Hon badade i nästan 1 timme och vi fick till och med byta hennes vatten för det hade blivit helt kallt. Jag fick roa mig med att sitta och dricka te och läsa en tidning i badrummet när Elin badade. Efter badet blev det lite vila för Elin och sen lunch. Efter lunchen åkte vi till stan där vi skulle fika med Marie och Amanda. Till en början sov Amanda men när hon vaknade och fick hoppa upp till bordet med oss andra så ville Elin ge henne Nasse. Men Amanda ville inte ha Nasse. Elin försökte och tillslut blev hon så arg att hon kastade Nasse på stackars Amanda. Sen ville Amanda ha Nasse, men precis exakt just då ville Elin också ha honom och hon blev så arg igen. Så arg att hon började gråta så vi var tvugna att gå ut från fiket! Hon var lite trött också så det kan ha bidragit lite ;-)

Vi gick en runda på stan och sen hade klockan hunnit bli 16 och det var så länge vi hade betalat pakeringspengar så vi fick gå mot bilen. Då kom jag på att jag hade kameran med. Tog några bilder på Elin och Amanda, men det blev inga bra bilder.
Elin och jag satte oss i bilen för att köra hem och jag var nästan säker på att Elin skulle somna i bilen, men icke Det var så mycket bilar att titta på så hon höll sig vaken hela vägen hem. Jag var inte var alla bilar kom ifrån. Så mycket bilar har det aldrig funnits i stan innan. Vi parkerade ungefär vid Hansa och att komma till rondellen vid Ystadvägen tog 45 min. Normalt tar det ca 10 min, nu var ju klockan visserligen 16 och alla slutade jobbet men då brukar det ändå inte ta med än 20-25 min att komma ut ur stan. Jag undrar fortfarande: Var kom alla bilar ifrån?





När jag städade igår var Elin tys!.
När Elin är tyst betyder det att hon gör något hon inte får.
När jag hittade henne hade hon fått tag i några kläder och
hon envisades med att ta på sig dom. Kul hade hon iallafall.

Kan själv

Titta så fin jag blev.

Tog jag av henne kläderna, tog hon på sig dom lika fort igen,
så det slutae med att hon fick gå omkring med dom på.






Senaste dagarna

2009-11-17 | 22:21:27
Jaa jag missuppfattade tydligen det där med att det var jag som skulle skriva på bloggen. Det som hänt sedan senast är:

Elin och hennes mamma var på IKEA i lördags och ett mirakel inträffade, de handlade nämligen INGENTING! Men det togs igen på söndagen när AnnaKarin åkte till Ullared för att shoppa. Då var Elin och jag hemma själva hela dagen och det gick utmärkt, vi var i skogen och provade på hinderbanan, nu är ju Elin lite för liten så varenda kvist blev som ett hinder. Sen var vi och tittade på ny tv, vi ska nämligen få hd-tv i tv jacket och då kan man ju inte ha tjockTV. Vi han till och med åka och handla innan AnnaKarin kom hem och visade upp sina inköp, alla sju påsarna.

Sen blev det måndag och då var Elin på Hornbach för att skola in sin mamma på sitt jobb. Det är nämligen bara sju veckor kvar av semestern och det förstår ju alla att AnnaKarin blir lite stressad av.

Idag, tisdag, var det dags för Elins första tandläkarbesök, jag mistänkte att hon antingen skulle hålla munnen stängd eller bita den stackars tandläkaren i fingret, men det gick tydligen bra. Det var mer som information till hennes mamma än för att undersöka tänderna. Senare under dagen på öppna förskolan gick det lite annorlunda till. Istället för att sitta ner och göra rörelserna till ImseVimse så skulle Elin skryta för de andra barnen och visa att hon kan gå. Det har blivit tre-fyra steg innan, men alltid ganska ostadigt och alltid slutat med Elin platt på marken, men nu gick hon flera steg. Klarade till och med att häva en pågående sladd. Det var mycket uppskattat och alla applåderade henne.




Nasse behandlas mot svininfluensa


Ikea och sångmorgon

2009-11-13 | 22:36:27
Igår träffade vi Moa och Caroline igen, det har vi gjort varje dag denna veckan. Igår blev det en tur till Ikea, och jag har fortfarande inte vant mig vid den gigantiska byggnaden och allt hissåkande. Vi började iallafall vårt besök på Ikea med frukost. På det gamla Ikea fick man en tallrik med 2 frallor, grönsaker och pålägg för 10 :-. Nu fick vi äta hur mycket frallor med pålägg och allt för bara 5 :- och så kunde man köpa till youghurt, äggröra, bacon, köttbullar m.m för 5:-/st. Gissa vem som ska käka frukost på Ikea imorgon igen ;-)
Efter frukosten fortsatte vi runt varuhuset och innan vi åkte hem blev det lunch också. Vi handlade inte så mycket, för Caroline och jag bestämde nämligen när vi gick där att vi ska åka till Ullared på söndag, och där är ju allt mycket billigare.
Efter Ikea åkte vi Panduros outlet och där hittade jag en massa att handla. Det blev saker till inbjudningskorten till Elins 1-års kalas, men sakerna räckte inte så jag hoppas att jag hittar mer på Ullared ;-)


Idag var det dags för terminens sista sångmorgon. Men det gör inte så mycket, Elin får sjunga ändå för dom sista 10 minuterna på babycafe och öppna förskolan är alltid sång. Efter sångmorognen är det alltid öppet hus också så det blir 2 sångstunder vissa fredagar och när klockan var 11 idag och det var dags att gå. Gissa vem som som vanligt slocknade i vagnen. Det blev en promenad med Caroline, Moa och Nisse och 2 timmar senare var vi hemma igen och Elin vaknade precis. Typiskt, jag som hade hoppats på att jag kunde få äta lunch.

Vi fick post från Svedala kommun idag om Elins dagisplats. Vi ansökte om plats 10/3 för Johan ska börja jobba efter påsk, 7 april eller något, så vi tänkte att 1 månads inskolning borde räcka. Vi sökte till 10/3 på Marbäcks förskola. Vi fick plats 15/2 på Erlandsdalsförkola. Det står att avgift debiteras från och med 15/2. VARFÖR DÅ!? Vi ville ju inte skola in henne i 2 månader, och skrev att vi ville ha plats från och med 10/3. Gissa vem som ska ringa på måndag....

Vi har som vanligt fullt upp om dagarna och nu hinner/orkar jag inte med bloggen så mycket längre. Får kanske bli ett inlägg varannan dag istället ett tag. Imorgon är vi helt uppbokade. Elin och jag ska åka till Ikea med Lisa och äta frukost såfort vi vaknar och sen ska Johan och jag på bio på kvällen och Elin ska vara och leka med Moa under tiden. Och sen på söndag, då åkte Caroline och jag till Ullared redan kl 7 på morgonen. Elin och Johan ska leka (Johan lekar, åka till affären och titta på en ny tv och så...) hela dagen så ansvaret för inlägget det dagen vilar redan nu på Johans axlar ;-)





När Elin ätit upp sin mat fick hon hoppa ner på golvet.
Hon satt under köksbordet och läste posten medans hon väntade
på att Johan och jag skulle äta färdigt.





Öppna förskolan och babaycafe

2009-11-11 | 15:46:26
Igår blev det inget inlägg för det fanns inte så mycket att berätta om. Vi skulle egentligen städa, eller jag skulle egentligen städa på förmiddagen. Men Elin vaknade så sent att hon inte ville sova något på förmiddagen och så mammig som hon blivit får man ingenting gjort längre när hon är vaken. På eftermiddagen gick vi till öppna förskolan som egentligen är samma sak som babycafe fast med skillnaden att de inte bara är barn 0-12 månader utan barn i alla åldrar. Elin hade ju inte sovit på förmiddagen och öppna förskolan på tidagar är 13:30-15:30 så lite trött var hon mot slutet.
Idag var det babycafe och det är 9-11 och sångstunden idag leddes av Elin. Hon kröp in i mitten och satt och gjorde alla rörselserna till Imse vimse spindel. 
Elin tyckte inte det var så kul att leka varken igår eller idag utan ville mest klänga på mig. Men idag fick vi se vad både Ellie och Clara lärt sig under vår semester. Dom har lärt sig att gå! Det kan inte Elin, innan kunde hon gå åtminstone 3 steg men det har hon slutat med. Men hon kan iallafall gå med gåvagnen och kör hon in i något och det tar stop har hon lärt sig att svänga ;-)















Ny bilstol

2009-11-10 | 09:32:11
Igår var det regn hela dagen, men det stoppade inte oss. Klockan 8 var vi ute på den första promenaden med Moa. Då gick vi Dallas rundan och den tog nog ca 1 timma. Sen kom vi hem och Elin somnade. Hon låg och sov i lite över 2 timmar sen var det dags för lunch. Efter det blev det lite lek och vid 13:30 blev det promenad nr 2. Då var vi ute till 15:30 och Elin passade på att ta en tupplur i vagnen.

Vid 17 hade vi bestämt att vi skulle träffa Johan på Babyringen för vi skulle köpa en ny bilstol till Elin. Den gamla var fortfarande lagom och försäkringsbolagen rekomenderar att man ska använda babyskyddet så länge det är lagom, men vi har lovat bort det så därför var vi tvugna att köpa en ny stol.
Vi hade tittat på en stol innan. En som man kan fälla ner när Elin somnar, som hon oftast gör när vi kör långt. Det blev den stolen och vi hade nog försälkjarens drömbil. Hon pratade hela tiden om hur bra Volov bilar är för dom har förberätt med fästen till bilstolar i alla sina modeller, så det var inga problem att få fast stolen. Johan gjorde igårkväll när jag hade somnat, trots att man egentligen skulle vara 2 när man spände bältet. Fast Johan klarade av det helt själv.
Elin har inte fått prova stolen ännu, men det kanske blir i eftermiddag. Då ska vi nämligen till öppna förskolan och just nu ösregnar det ute och fortsätter det såhär får det nog bli bilen trots den planerade promanaden.






Igår somnade Elin 19:30 och hon vaknade inte förrän 8:45 imorse.

Då var hon pigg och glad och posade framför kameran.







Fars dag

2009-11-08 | 20:34:37
Idag var det fars dag, men Elins pappa var inte hemma på hela dagen. När vi vaknade hade han redan kört iväg. Han skulle cykla i Båstad mellan 8-16:30 så han körde hemifrån redan vid 6:45, och så tidigt var inte vi vakna.
Elin och jag steg inte upp förrän 8. Då åt vi frukost och sen fick Elin bada. Senare på eftermiddagen skulle vi nämligen åka på kompisen Sofias 1 års kalas.
Efter badet blev det promenad, sen lunch och sen blev det dags att sätta sig i bilen. de var massa barn på kalaset, men Elin kände inte någotn mer än Sofia så hon var lite blyg i början. Men sen blev det bättre, då lekte hon lite.  Och fikade gjorde hon också.
Lite lek blev det, Sofa hade många roliga leksaker som spelade musik, men sen blev Elin trött.
Hon somnade i bilen påväg hem och när vi kom hem så var Johan redan hemma. Nu kunde han äntligen få sina fars dags presenter!





Elin festklädd och redo för kalas.



Elin ger sina presenter till Johan.

En av presenterna.





Öppna förskolan

2009-11-06 | 23:02:27
Idag vaknade Elin redan kl 5:30, hur kul var det....
Johan fick offra sig och stiga upp, jag har nämligen blivit en latmask. Jag är faktiskt lite trött efter 10,5 månader. Men nu är det bara 2 månader kvar sen får jag "semester" ;-) då ska jag nämligen börja jobba och Johan ska vara hemma med Elin.

Jag fick iallafall inte ligga länge i sängen utan fick snällt gå upp ungefär vid 7 när Johan åkte till jobbet. Elin fick lite frukost sen lekte hon och sen blev hon ju trött. Men sova skulle hon icke. Jag visste vad som väntade under förmiddagen men det visste inte Elin. När klockan var 8:45 gick vi till öppna förskolan. Och där lekte Elin och Moa med dom andra barnen tills klockan var 11. Det stod som vanligt fika och sång också på programmet. Under sången var Elin på jättebra humör, dansade skattade och klappade händerna. Fast såfort vi kom ut till vagnarna så somnade hon och Moa också. Caroline och jag han gå i några affärer och att äta lunch på McDonald`s innan Elin och Moa vaknade igen.

Sen kom vi hem till oss. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle vara här och pyssla lite. Elin och Moa lekte först i vardagsrummet. Eller Moa lekte och Elin kröp ifrån henne. Sen innan pysslet började fick det bli lite mat för både Elin och Moa. Men tror ni dom tyckte det var kul att pyssla och leka med fingerfärg. Nope.... Både Elin och Moa började gråta. Moa tystnade efter en stund men Elin fortsatte skrika hela eftermiddagen. Det var nästen så att Caroline och Moa inte ville vara kvar, sånt liv som hon förde. Vi fick istället gå ut på en promenad. Vi gick först och hämtade hundern Nisse sen gick vi Aggarpsrundan. Då somnade både Elin och Moa igen. Och när Elin vakande. Då var klockan lite över 17 och Johan hade kommit hem från jobbet och då var det bara att sätta sig i bilen och köra till stan. Vi var och hälsade på Fredde och Linda. Och där fick vi både pizza och tårta att äta. Och Elin var på sitt vanliga glada humör igen.





På öppna förskolan blev Elin och Moa lämnade själva ett tag
(dom andra barnen hade inte fikat klart)
och då fick dom alla leksaker för sig själva.

Elin och Moa leker i vårt kök.



Moas mamma hade ingen kamera med och jag hann inte maila alla
bilder på Moa innan hon skrev i sin blogg så därför får vi visa här vad Moa lärt sig.
Moa kan snart krypa, men än sålänge kommer hon framåt genom att åla sig.
Hon kommer iallafall framåt, kommer ni ihog vad Elin gjorde. Hon ålade ju bakåt ;-)



Elin, Fredde och Linda

Jag läste idag på farmors blogg att hon och farfar köpt chesse cake.
Och så skrev hon i en kommentar till Elin eller till oss att solen
(den som var borta den veckan vi var och hälsade på) var tillbaka.
Men haha, titta här. Vi har nästan snö och så har vi SEMLOR....

Nu kommer bilderna

2009-11-05 | 21:26:13
Det blev ju inga bilder till inlägget imorse så här kommer några istället.






Jag glömde stänga dörren till toaletten i morse.
Behöver nog inte säga mer...

Under eftermiddagen var vi ute på promenad med Moa.
Jag tyckte det var så kallt som jag har underställ på mig, Elin fick sin overall.
När klockan var 18:45 la sig Elin på det varma golvet i köket för att vila. Hon har ju inte haft några direkta rutiner med sovtider på sin semester. Men klockan har vridits fram och tillbaka. Lördagen innan vi åkte blev det vintertid i Sverige så då vred vi tillbaka klockan 1 timme. När vi åkte till Jordanien vred vi fram klockan 2 timmar. Efter 2 dagar på plats vred vi bak klockan 1 timme (då blev det nämligen vintertid där) och sen när vi kom hem igen fick vi vrida bak klockan 1 timme igen. Det är inte lätt att hålla reda på tiden!

Under den veckan vi var borta så kom fotona vi väntat på.
Dom vi tog hos en fotograf. Jag misstänker att mormor och farmor
är nyfikna så jag har självklart tagit foto på fotona ;-)







Massa köer

2009-11-05 | 10:18:39
Nu är vi hemma igen! Här är så kallt...


Den veckan vi varit borta har Elin fått fuska lite med sov och ät tider. Det har inte funnits några tider alls egentligen. Hon har inte velat ha så mycket mat, kanske för att det varit lite varmt och sova kan man ju inte när man har både mormor, morfar och farmor, farfar att leka med
Men i tisdagskväll somnade Elin kl 17:30. SÅ TIDIGT HAR HON ALDRIG I HELA SITT LIV SOMNAT FÖR NATTEN INNAN. Hon hade inte ens pyjamas eller fått sina d-droppar men det gick bra ändå.
Vi andra la oss lite senare och vid 3:30 steg vi upp. Vi skulle åta med flyget kl 6:35 och behövde åka till flygplatsen vid 4-tiden. 3:45 vaknade Elin pigg och glad.
Hmm undra om hon visste att vi skulle åka hem. Men det var iallfall tur att vi alla skulle stiga upp tidigt. Tänk om vi skulle stannat längre och Elin somnade 17:30 och sen vaknade vid 4 och var pigg. USCH!

När vi kom till flygplatsen i Amman så var det ju såklart kontroll. Och där skojade polise till det och frågade Elin var hon hade Nasses pass. Polisen tyckte att han var jätteskoj men ingen annan uppskattade skämtet lite innan 5 på morgonen.Elin höll sig vaken men somnade sista 20 minuterna av första flygturen. Hon vaknade när vi hoppade av planet men sen sov hon 1 av dom 4 timmarna vi satt i Istanbul och väntade på nästa plan.


Sista flighten från Istanbul till Köpenhamn tog lite mer än 3 timmar och Elin var vaken hela tiden. Men det ble lite långtråkigt tyckte hon. Hon ville helst upp och krypa i gången och sitta fastspänd under inflygning och landning är inget skoj alls. Hon skrek inte, men gnällde lite. Och det var till och med så att en av flygvärdninnorna kom och tog henne en liten stund och lekte så hon inte skulle tröttna allt för mycket på sin mamma och pappa.

Sen kom vi hem. Det var så kallt att Elin började gråta. Inte för att hon frös för hon hade mycket på sig men kallt var det.
Vi fick stå i Köpenhamn och vänta på tåget som var 36 minuter försenat pga löv på spåret. Men hallå! Varje höst blir det blåst och massa löv som blåser ner. Varje år blir det vinter och en massa snö som kommer. Ändå blir alla överraskade när det händer.
Kallt och blåsigt var det iallafall, bara 2 ° när vi landade vid 17. Till och med så kallt att det kommit lite snö, fast den hade smällt lika fort igen.

Tåget var ju sent så vi fick stå i kö när vi skulle in till Malmö C. Är bara 1 spår öppet pga ev en ombyggnad. Där blev vi stående en stund och sen när vi bytt tåg och skulle åka till Svedala fick vi stå och vänta på att få köra, kö där också. Och detta var inte dom enda köerna. När vi skulle lyfta med plant från Istanbul fick vi stå i kö där också. Vi var plan nummer 4 så vi fick stå och titta på när dom andra planen lyfte och det tyckte Elin var kul. När vi sen skulle lyfta så hängde hon inte riktigt med. Då hade hon fått leksaker av flygvärdinnorna som var roligare att titta på än att titta ut. Men när vi lyfte från Amman så tittade hon ut genom fönstret och när vi lyfte och marken försvann så fattade hon inte alls vad som hända. Då började hon titta sig runt, precis som att hon undrade var marken tog vägen och att hon ksnske skulle hitta den igen om hon letade lite ;-)



Elin står i kö ovh vill ha datorn nu, så får ladda upp lite bilder om en stund ;-)

Vad besvikna vi blev

2009-11-03 | 19:02:25
I måndags körde vi ner till Döda havet och vet ni vad som hände där. Säkert för första gången någonsin var det RÖD FLAGG och badförbud! Gissa om jag blev besviken. Det var ganska dåligt väder också, 25 °C och mulet. Och det var inte ens varmt i poolerna. 22 ° var det i den första vi provade och Elin ville så gärna bada men det var så kallt att hon glömde andas när hon kom ner i den. Vi gick istället vidare till den andra poolen, men den var bara 28 ° så Elin skrek när hon kom i. Hon ville i igen men det var samma visa igen. Hon och Johan badade iallafall men jag var bara i till knäna. Usch, vad det var kallt och besvikna blev vi allihop. Kallt vatten i poolerna och inget bad i Döda havet. Jag var till och med så besviken att Johan planerade in en ny resa i april så att jag skulle kunna få bada!


På vägen till Döda havet stannade vi vid den plats där Jesus döptes.
Elin blev döpt igen, i Jordanfloden. Men vattnet var så skitigt att det fick hon inte i håret, utan det blev bara lite i pannan istället.





Jordanfloden



Här var det han döptes,
fast nu har floden börjat torka ut så det finns inte så mycket vatten längre.

Så här ska det ha sätt ut förr i tiden. För ungefär 2009 år sedan ;-)

Påväg ner för att känna på vattnet

Nera vid vattnet och landet i bakgrunden är Israel
(eller egentligen Väst Banken)


Elin känner på vattnet

När rundturen var slut och guiden tackade för sig,
då klappade Elin händerna.



Sen fortsatte vi

Kamel mitt i vägen

By night.
En av poolerna, sen Döda havet. Lamporna i bakgrunden, det är Israel.
Och så finns det lite ljus från Jerusalem också.

Mamma, Nasse, Elin och pappa.
Det ser ut som att jag druckit lite för mycket öl,
och stackars Elin var tvungen att kika fram för Nasses öra var i vägen.

Den röda flaggan, den vi inte tyckte om!




Hemvägen från Döda havet gick via Mount Nero och där var det tydligen Moses hade sett ut över Israel och blivit lovad det "nya landet". Jag hittade en sten där det stod att det var en helig kristen plats.
Kanske skulle ta och läsa Elins förenklade bibel hon fick när hon föddes, så vi förstår vad det är vi varit och tittat på...



Om någon varit orolig över maten, så kan jag lugna er.
Det finns både McDonald`s och Burger King här ;-)





Besvikna var vi över att vi inte kunde bada. Vi skulle checka ut från hotellet kl 12 idag. Jag bestämde igår att vi skulle äta frukost tidigt. Det kunde ju kanske vara fint väder så den röda flaggan halades och då kunde vi ju få bada. MEN ICKE!!! Jag sprang ner till stranden så fort jag hann och kollade om det var ok att bada, Johan  frågade livräddarna på stranden, men dom sa nej. Och sen precis innan vi skulle checka ut, vid lite efter halv tolv var jag och tittade igen. Det var fortfarande röd flagg, men vet ni VI FICK BADA!!! Vi fick inte gå i via bryggan utan man fick hjälp i vattnet av livräddarna. Det var nämligen väldigt blåsigt och lite strömt och badförbudet berodde på att om man fick vatten i ögonen var det så mycket salt att man inte kunde se någonting (sa dom) och så gick det ju inte att simma i havet heller. Man flöt uppåt så benen var liksom nästan ovanför vattnet.
Ja, bada fick vi, men det var inte så mycket att ha. Det var inget speciellt alls. Det var lättare att flyta och det var väldigt varmt i vattnet. Men att få vatten i ögonen svider något så in i norden och att råka svälja lite vatten i Döda havet är inget jag rekomenderar.
Elin fick självklart inte bada i detta supersalta vatten, stackaren. Hon fick ju knappt bada någonting. Hon som också ville...

Dom andra gick och checkade ut från hotellet under tiden vi badade så det finns tyvärr inga bildbevis på det hela.
Och inte fick vi bada länge heller. Mer än 15 min var inte rekomenderat pga saltet torkade ut huden. Men det var inte så kul att vi behövde bada i ens 15 min, vi var nog uppe efter redan 10!

Snart åker vi till Döda havet

2009-11-01 | 17:52:06
Idag har vi inte gjort så mycket mer än att vilat. Det behövdes nämligen efter en hel dag i Petra och en dag i öknen. Vi hade många olika saker att välja på att göra idag, men vi valde vila. Men en lite runda var vi ute här i Amman. Vi körde först en stund och tittade liten på staden och sen var vi och handlade, sen tillbaka till farmor och farfars lägenhet för mer vila.

Just nu väntar vi på att farfar ska komma hem med pizzor sen ska Elin få vara själv med farmor, farfar, mormor och morfar. Johan och jag ska ut och drika öl med en gäng Ammanbor.

Imorgon ska vi stiga upp tidigt för att sätta oss i bilen och köra till Döda havet. Första stoppet där blir Jordanfloden och platsen där Jesus döptes. Sen kör vi vidare till hotelllet och så blir bad resten av eftermiddagen :-)



Det har inte blivit några nya bilder idag, men det finns massvis med biler från igår och förrgår så det räcker och blir över...



Beduinen med morfar



På hotellet.
Pigg och glad...
Jippi, jag fick en egen säng!

Lite senare....




RSS 2.0