Pappa fick lite hjälp

2009-06-27 | 11:47:28

Elin vaknade såfort vi kom hem igår, hon sov bara en stund i bilen.
När vi kom hem satt Johan på trappen och fixade lite och 
Elin ville självklart hjälpa till.


Är det den här du menar, för det är väl nr 13?

Ok, jag är beredd med skruvmejseln, bara säg till när du behöver den. 




Vi testade

2009-06-26 | 20:58:12
Och det gick, hon kunde sitta i vagnen! Elin klarade hela shoppingrundan på Maxi som eftersom jag bröt min lilltå (skämtar inte) tog ca 1 timme. Hon hade jättekul där hon satt och fick till och med en i personalen att göra en leksak till henne av en tom pappkartong och kassörskan passade på att leka tittut med Elin. Elin uppskattade det men jag tror inte dom bakom oss i kön var så roade :-)
Det tog på krafterna att åka kundvagn. Elin hoppade in i bilen först och under tiden jag lyfte in kassarna somnade hon.







Heja Elin!




Innan vi åkte till Maxi var vi en liten runda på Jula där vi hälsade på Helena. Dom hade mycket att göra idag så det blev bara ett kort besök, men nästa gång ska vi få fika (om det är lite mindre att göra då, så det hoppas vi på). Elin hittade en strandstol som hon nog vill ha, men den är fortfarande lite stor fast till nästa sommar är den nog helt perfekt.










Nu har vi köpt alla saker som behövs till saften, så nu saknas bara blommorna som vi måste ut och plocka. Men det kan nog bli lite mer besvärligt än jag trodde för min tå är inte röd längre, den är helt blå och gör fruktansvärt ont! Vi får se hur det gå med vår fläderblomssaft. Innan skadan och vår tur till affären var jag tvungen att ringa försäkringskassan för dom hade gjort fel med mina pengar, jag ringde och gissa vilken plats i kön jag fick...








...nr 197

Matvraket Elin

2009-06-26 | 12:36:00
Igår var det torsdag och det betyder att det är lekdags med kompisarna. Denna veckan var vi bara lite längre ner på gatan hos Ellie. Ellie har massa roliga leksaker. Elin provade hennes gåstol och den tyckte hon om. Det var inte riktigt så att hon gick när hon satt i den, nej det fanns en massa roliga leksaker på den som var roligare att pilla på. Men efter ett tag kom hon iallafall på hur hon skulle ta sig framåt. Det var inte gåendens utan mer små jämfotaskutt, men framåt gick det. Hemma hos Ellie så fanns det även en hoppgunga så ett litet tag passade Elin på att träna sina benmuskler. Det är fortfarande kul att hoppa men inte alls lika kul längre som det var bara för någon vecka sedan.

Elin hade ätit upp all sin välling så innan vi gick  hem var vi tvugna att gå till ICA.
350 ml drack hon under eftermiddagen, hon brukar äta 200.
Senare på kvällen när det var dags för middag satte hon i sig en hel burk spagetti med köttfärssås, den stora burken som ä på 200ml, (hon brukar alltid bara äta en liten burk som inte är störe än 125 ml). Hon var inte nöjd med det utan satte i sig en halv burk katrinplommon,  vågade inte ger henne mer men hon hade gärna ätit mer om hon fått. Istället fick hon mango som inte är någon favorit men det gick ner det också. Hon var inte mätt av allt detta utan fick bröd också. En hel skiva bröd fick plats i magen och 150 ml välling till. Hon hade säkert velat ha mer mat men hon fick inte. Man skulle kunna tro att lilla matvraket Elin inte skulle vara så hugrig när hon vaknade i dag, men efter vår morognpommenad satte hon i sig 2 portioner gröt. Hon kommer äta oss ur huset om hon fotsätter såhär :O)







I gåstolen, och glasspinnen har hon i munnen.

Elin med sina kompisar, dom behöver
fortfarande lite hjälp när dom sitter, men snart så...






I onsdags var farmor och hälsade på Elin och den tokan cyklade fån Svedala till stan i värmen. Lite senare på kvällen kom Elin och hälsade på henne, Johan och jag skulle gå på bio så vi lämnade av Elin hos henne. Vi gick på den sena bon och var inte tillbaka förän halv tolv. Elin hade somnat i Farmors säng men hon brydde sig inte att hon blev väkt hon var på bra humör hela vägen hem i bilen och varmt var det fortfatande, 21 ° C även att det var nästan mitt i natten. Så Elins farfar behöver inte vara orolig att han ska frysa när han kommer hem...






Elin och farmor







Nu ska vi åka till Maxi och handla sen ska vi försöka göra fläderblommssaft, och lite senare så måste vi städa för Maria kommer ner från Jönköping och hälsar på oss i helgen.



Farmors klänning

2009-06-24 | 16:25:12
Igår i värmen hade Elin en av dom klänningarna hon fick av sin farmor. Hon tycker det är svalt och skönt med klänningar nu på sommaren så det får hon kanke börja ha på sig varje dag.







Elin är redo för en prommenad, med glasspinnen i munnen.
Hon kankse skulle uppskatta en kall glass mer nu än vad
hon gjorde när hon provsmakade i torsdags.

Eftermiddagsfika i solen

Hon visar gärna upp både sin nya kläning
och sina nya skor

Vi har badat

2009-06-23 | 10:15:33

På simningen i torsdags skulle vi öva på livräddning. Haha, det gick inte så bra, tror att jag råkade dränka Elin 3-4 gången istället. Det var inte någon som klarade det där med att rädda sina bebisar. Tur att Johan stod vid sidan som backup. Vi övade också på balansen. Elin skulle stå i händerna, först en bit under vattnet och sen när hon hade balansen skulle man lyfta henne högre och högre. En av gångerna var hon nog ca 1 m ovanför vattnet innan hon tappade balansen och ramlade rakt i vattnet med ett plask. Hon har blivit så van vid vattnet nu så hon bryr sig inte om hela hon är unde vattnet och hon är fortfarande en tjockis så hon bara flyter upp till ytan.


Igår var vi i Vellinge och träffade Sofia igen och denna gången åkte vi och badade. Det var första gången för Sofia och hon verkade trivas riktigt bra i vattnet. Jag trivs också, iallafall när vi är i barnbassängen för dom brukar alltid vara runt 34 ° C.






Elin övar på balansen







I torsdags efter simningen åkte vi till Karlskrona där vi skulle fira midsommar, eller planen var att vi skulle åka direkt efter simningen så Elin kunde sova i bilen. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig utan vi var tvugna att köra hem och hämta dom saker vi inte fått med oss innan vi kunde åka vidare. När vi kom till Svedala så vaknade Elin sen höll hon sig vaken hela vägen och hon var till och med vaken när vi var på Lövmarknaden (marknad som alltid är i Karlskrona dagen innan midsommar. Förr i tiden kom bönderna in till stan och sålde löv och blommor man kunde använda till sin midsommarstång, därav namnet). Elin ville jättgärna ha en ballong och så fanns det fler saker hon ville ha, men hon fick ingenting. Det var inte jag som sa nej, det var faktiskt Johan. Men han kompenserade det hela. Hon köpte en glass och bjöd Elin på. Men det var inte alls gott, hon skrynklade ihop hela ansiktet det var nog alldeles för kallt, men glasspinnen fungerar som en utmärkt tuggleksak, man kommer åt precis där man vill. Nu tycker Johan att han kan äta glass hela tiden bara för att Elin ska kunna få pinnen... När vi träffade mormor och morfar så fick Elin som vanligt presenter, denna gången var det leksaker för 6m+ eftersom Elin har hunnit bli så gammal. Men det var lite svåra leksaker, man skulle bygga och stapla det förstår hon inte riktigt ännu, men Johan hade kul han kom på massa olika saker att göra med dom.















I söndags kom Elins farmor hem och hon ska vara hemma hela sommaren. Nu dröjer det bara några veckor till sen kommer hennes farfar också. Elins farmor hade med sig massa saker till Elin. Hon fick sina allra första par skor och så fick hon jättefina klänningar. När hon hade skorna på så tog hon faktiskt ett par steg. Nu vet vi ju inte om det var så att hon gick med mening eller om det var så ovant med skorna på så hon egentligen bara stod och stampade och försökte få av sig dom, men det såg ut som att hon gick  :-)







Elin väntar på farmor








 

Nu är det så ljust ute så när Elin ska sova har kommit
på att hon kan ha sin snutte eller Nasse över ansiktet
så får hon det mörkt.









Vi fick en massa midsommar hälsningar, men det blev aldrig så att jag svarde på någon av dom. Jag skyller på att det är dålig mottagning på öarna och så skyller jag på tidsbrist och så klart på jag är för lat. Jag säger Tack så mycket här istället ;o)

6 månader

2009-06-20 | 21:51:36
För 6 månader sedan föddes Elin. Oj, vad tiden går. Nu är hon så stor att hon vill göra allt själv.
Hon tycker själv att hon är så stor att hon både kan byta blöja och äta själv. Hon ska alltid hjälpa till när blöjan ska bytas och maten tycker hon att hon sköter bäst själv. När det är dags för välling så får hon fixa det själv, men att sitta vid bordet och äta med sin sked får hon inte göra själv. Hon kan, men det blir jätte kladdigt och den mesta av maten hamnar överallt utom i munnen.











Det är inte kul att sitta still längre.
Inte ens i pappas knä.

Han får hålla fast henne...

När vällingen är slut är det dags att lägga sig,
så Elin säger god natt till alla.












Elin för 6 månader sedan.
3,5 timmar gammal.

Midsommarafton

2009-06-19 | 23:18:21
Idag firade Elin sin allra första midsommarafton. Vi lärde oss att hon inte är så förtjust i jordgubbar.  Elin fick nämligen provsmaka en för hon såg så sugen ut när vi satt och åt jordgubbstårta, men usch, det var inte gott.. Inte var det så kul att spela kubb heller, det var mest sövande.




Hon tyckte om kransen vi band till henne iallafall







6 månaders kontroll

2009-06-18 | 08:45:38
Nu har tiden gått så fort att Elin hunnit bli hela 6 månader. Fast egentligen är det inte förrän på lördag hon blir det, men vi var på 6-månaderskontrollen igår. Elin har växt och väger 7580 g och är 67,5 cm lång. Nästa gång vi ska till BVC är inte förrän Elin är 8 månader och då ska hon få en extra vaccination (tror den var mot mässling, påssjuka, röda hund) så vi kan åka och hälsa på farmor och farfar i Jordanien i höst.



Nu ska vi snart åka och simma och sen kör vi direkt till Karlskrona där vi ska fira midsommar. Elin missar träffen med sina kompisar idag men hon får ta igen det nästa vecka.





Elin väntar på frukost




Elin hälsar på Sofia

2009-06-17 | 12:02:39
Igår var Elin och jag i Vellinge och hälsade på Sofia och hennes mamma Maria. Sofia har blivit så stor nu att hon har lärt sig krypa. Hon kommer framåt nu och inte bara baklänges som hon gjorde sist vi träffade henne ;o)
Ibörjan var nog Elin mest chockad över att det var en annan liten männika som också kunde sitta upp och leka. Kompisarna hon har här i Svedala är yngre än Elin och dom har inte lärt sig sitta riktigt ännu, men det kommer nog snart för som är påväg.
Elin tyckte iallafall det var kul att sitta och leka och prata med Sofia men Sofia tycker inte det är så kul att sitta still längre utan ville hela tiden visa Elin att hon kan krypa. 




Titta på Sofias blogg också, där finns massa roliga bilder!

Men, kan du inte sitta still och leka med mig bra en liten stund :-(



Sofia ville krama Elin

Men det ville inte Elin (Hon kämpade emot och det hela
slutade med att hon tappade balansen så båda ramlade.
Först Elin och sen Sofia uppepå. Det var inte uppskattat av
någon och vi fick två gråtande bebisar. Elin gav lite senare igen.
 Hon tog ett ordentligt tag om Sofia och drog henne i håret).

Åh.....mamma, nu är hon påväg att krypa ifrån mig igen.
Stoppa henne!


20:50-7:30

2009-06-16 | 09:46:24
Det var den tiden Elin sov inatt! Igårkväll provade vi med välling igen. Det var havrevälling vi provat förra gången, den som både Elin och jag spottade ut och inte majsvälling som jag skrev då. Majsvällingen provade vi igår och den var uppskattad. 200 ml rakt ner i magen och sen slocknade hon.








Lite muskler på benen har hon nog allt fått av allt sitt hoppande,
nu är det bara balansen också hon behöver
sen klarar hon att stå helt själv.



Bus med pappa

2009-06-15 | 20:10:22
Ikväll har Elin busat med pappa. Men han var lika klen som mamma, han orkade inte heller hoppa med henne så länge (2-3 timmar är inte alls tillräckligt för Elin, och på den tiden hinner man bli riktigt trött i armarna) så hon fick helt enkelt sitta i sin hoppgunga istället.


Dom hoppade inte bara. Allt och alla här hemma  var upp och ner ett tag. Ja, allting utom Elin...














Något nytt som är skoj

2009-06-14 | 21:47:47
Jag ser inte det roliga i det,  men Elin har kommit på något som hon tycker är skoj. När hon sitter på golvet och leker så kastar hon sig plötsligt åt ett håll, hon har jättekul. Men eftersom hon kastar sig åt olika håll varje gång har jag fått bygga en ring av kuddar runt henne så hon inte ska slå sig igen. Ibland gör hon misstaget och kastar sig frammåt, då hamnar hon ju på mage och kommer ingenstans. Kastar hon sig bakåt, eller snett bakåt så hon hamnar på rygg kan hon ta sig upp till sittande igen, om hon får tag i något att dra sig upp med hjälp av. Men från mage till sittande har hon ett tag kvar och inte kan hon snurra från mage till rygg heller, för kuddarna är i vägen, det tar liksom stopp.








Har du tänkt hjälpa mig upp, eller måste jag fixa det själv?

Tjohoo, solen är tillbaka!

Jepp, alla leksaker är med, jag är klar för prommenaden.




Johan hälsar att Elins farfar jätte gärna får köpa en ny kamera till henne! Hon vill ha en platt-tv också, och så finns det väldigt mycket mer tekniska prylar hon vill ha ;-)

Snart så

2009-06-13 | 13:41:18
Elin kan har ju visat att hon faktiskt kan skriva själv, även om det är en massa stavfel. Och idag har hon försök lära sig ta bilder, så snart kan hon sköta bloggen helt själv.








Att vara fotograf var inte så skoj som hon trodde 
så hon lämnade tillbaka kameran till mig.











Vi gick ut i regnet

2009-06-12 | 22:43:31
Elin tillbringade det mesta av dagen i sin hoppgunga. Jag hann både se på film och börja städa, men sen blev jag sugen på kladdkaka och vi hade givetvis inte någon grädde hemma så Elin och jag fick ge oss ut i regnet. Utrustade med regnkläder begav vi oss ut. Vi passade även på att gå en liten längre runda än bara till affären och Elin blev under prommenaden hungrig. Hon glömmer bort att hon behöver äta när hon är i hoppgungan. Har hon väl börjat hoppa går det inte riktigt att få i henne mat. Hon försöker hoppa även vid matbordet i sin stol Och det går inte så bra precis, lite svårt att pricka munnen med skeden så hon brukar få massa mat i hela ansiket när hon är på hopp humör. Hon ville inte ha någon mat innan vi gick ut men när vi var halvvägs på vår prommenad började hon skrika. Åh vad arg hon var och vad hon skrek. Det gjorde hon hela den halvtimmen det tog för oss att gå hem. Väl hemma åt hon massa mat men sen var det dags att hoppa igen.



Elin och jag spelade lite spel mellan hopp, film och städning. Vi spelade MIG, men det gick inte så bra. Elin var helt värdelös! Hon kunde inte en enda fråga, så jag vann ;o)











Påväg ut i regnet




Uppe med tuppen

2009-06-12 | 09:30:01



Det här är vad Elin såg imorse när hon blev väckt. Det var ju inte så att hon såg palmer, för vi är fortfarande i Svedala, men blåst och regn var det när hon tittade ut. Och det var kul, träden som rörde sig var jätte intressanta att titta på.

Stackaren vaknade säkert av att någon stod och pussade på henne, innan klockan ens var 6 imorse. Johan ska cykla vätternrunt i helgen så han var uppe tidigt för att säga hej då till Elin. Han sa att hon var vaken, men det tror jag inte på!
Elin tyckte nog inte det var så farligt trots allt för han satte henne i hoppgungan och sen hoppade hon där till klockan var 8 och det var dags för Johan att åka. Då var hon trött och somnade direkt när hon kom tillbaka till sin säng igen.








Igår eftermiddag satt Elin och lekte och nu när hon lärt sig sitt helt själv och
ha överblick över alla leksaker, då är inte kamerna intressant längre.
Hon ville inte släppa sin boll med blicken.
Jag försökte, men det gick inte.












Elin och jag har bestämt oss för att försöka hålla oss inomhus hela dagen, för det finns väl inte någon som vill gå ut i detta vädret.



Vira blåtira

2009-06-11 | 14:21:20
Som läsken, det skulla man kunna kalla Elin nu för tiden. Eller blåtira stämmer inte riktigt kanske, det är mer rött kan man säga. Det var iallfall det igår men nu är det bara lite svullet.
Elin satt nämligen på golvet och lekte igår och råkade tappa balansen så hon ramlade. Hon slog i huvudet (ögonbrynet) i soffbordet. Hon började gnälla lite men Johan var snabb (man kan anta att han själv slagit i huvudet många gånger) han sprang till frysen och hämtade 1 kg fryst pyttipanna som lilla Elin fick ha i pannan. Men under den tiden hade hon redan fått syn på sin hoppgunga och då glömmer hon allt annat. Hon fick sätta sig i den och hoppa, och hoppade gjorde hon i nästan 1 timme. Då var hon så trött att hon somnade i hoppgungan. När jag skulle lyfta ut henne så slog hon i huvudet igen, denna gången i det stålrör som håller upp gungan. Hon började gnälla lite då också men det var nog inte för att hon blev slagen i huvudet eller väckt  jag tror att det var för att hon insåg att hon inte fick hoppa längre.




Igår innan alla olyckor med skallen var vi hemma hos Moa och där träffade vi Elins kompisar. Vi brukar ju träffa dom på torsdagarna efter simning, men det blev lite ändrig denna veckan för nu har dom också vuxit och blivit 5 månader nästan allihop så det har blivit dags för dom att få sina vacciantaionssprutor. Och lilla Moa hade tid hos doktorn idag så därför ändrade vi lite...
Jag försökte byta bort Elin igår, men det var ingen annan mamma som ville ha henne. Elin kan inte vara still 1 minut, inte sen hon kom på hur man hoppar. Hon ska bara hoppa, hoppa och hoppa. Har hon inte sin hoppgunga (den hade hon ju inte med sig på träffen) så ska hon hoppa i mitt knä. Jag orkar inte! Hon är tung och så blir jag helt genomsvett. Så jag försökte faktiskt byta bort henne en stund mot en lugn bebis, men det var ingen som ville ha henne :o)








Idag har vi varit och simmat. Det är kul men inte lika kul som att hoppa. Nej, då kom Elin istället på att man kan kanske hoppa i vattnet också. Det kan kanske funka när man ligger med flytringen runt magen...
Hon märkte ganska fort att om man gjorde så fick man anskitet under vattnet och vatten i munnen och så var man tvungen att sura en liten stund.


Nästa vecka är det sista gången på babysim 1. Idag berättade fröken Petra att alla bebisar får ett diplom på avslutningen :-)
Sen dröjer det enda tills 20 augusti till babysim 2 börjar.





Innan badet,
och Johan har samma vita t-shirt som förra veckan ;-)
Detta var favoriten innan vi fick börja använda flytringen

Sångstund
Övar på hopp från kanten

090609

2009-06-09 | 14:50:05

klllllllniumn,uhhfs<aRFN U<, ,M  vv c,,,,hhgc


Elin ville gärna ha med något hon skrivit helt själv.  Hon hade kunnat skriva en lång berättelse om hon bara fått fortsäu7y6§hybgvfgnyb fortsätta och hon hittade ju till och med både mellanslag och caps lock, inte dåligt.


Elins farfar har nog rätt i att hon är en världsmedborgare, för det är iallafall inte det svenska språket hon använder sig av när hon skriver ;o)




Någon har städat

2009-06-09 | 14:45:23
Igår morse var det städat. Och det enda som var bortstädat var Elins hoppgunga! Johan hade av någon anledning städat bort den, bara den och inget annat, den enda saken Elin ville leka med.
Elin fick sitta i sin sitt säck och leka med gymmet tills jag kunde få tag i Johan och få gömstället förklarat för mig.





Här var ju inte så kul att sitta, och jag struntar i om en fågel kommer
och bajsar på min tunga. Jag räcker ut den hur mycket jag vill.
Så det så! 

Har du hittat den?

Nehe, då får jag nog sitta här en stund då....


Hoppgungan

2009-06-07 | 21:00:57
Nu har Elin kommit på hur hoppgungan fungerar. Åh, så kul hon har i den, hon skrattar så hon inte får luft. Och hoppar, hoppar och hoppar. Hon hoppar tills hon kräks, då tar hon en liten paus sen fortsätter hon lika glad igen!
Enligt instruktionerna man fick till gungan så får inte Elin hoppa mer än 15 min åt gången, men ha det kan ju dom glömma... 





 

Det första hon gör när han stiger upp är att hoppa, 
så när det sen är dags att få lite frukost i magen är hon helt slut.





Sveriges nationaldag

2009-06-06 | 16:19:50
Idag hade vi bestämt oss för att åka till stan och titta på alla svenska flaggor och lyssna på nationaldagen. Jag var lite trött och orkade inte stiga upp i tid, men vi hann iallafall till stan precis i tid för att se flaggan hissas och sjunga med i både Nationalsången och Den blomstertid nu kommer. Elin skötte sig väldigt bra, förutom att hon slängde sin svenska flagg på marken mitt på Stortorget. Efter naionaldagsfirandet gick vi till Cafè Mäster Hans och åt dom dyraste kakorna någonsin. 2 st biskvier och 2 läsk (coca cola i 33 cl aluminimburkar) kostade 161 kronor. Och det var inte ens gott, urk! Inne på cafèet kunde inte Elin riktigt uppföra sig så vi var tvugna att gå ut. Igår innan läggdags fick hon smaka majsvälling. Elin tog flaskan smakade och spottade. Jag tog också flaska, provsmakade.... och spottade.
Detta gjorde att Elin nu vägrar ta flaskan och det var det som gjorde att hon inte kunde uppföra sig på cafèet, vi tog fram flaskan till henne och det blev ett jäkla liv!






Flaggan hissad
Elin var kanske inte direkt den mest entusiastiska firaren.




Igår var vi på Hornbach och hälsade på och det besök tog som alltid lång tid. Vi hade inte riktigt räknat md att vara fast där i 2 timmar. Vi skulle egentligen bara in där lite snabbt och lämna min semesteransökan och sen skulle vi vidare till och hälsa på Fredrik. Fredrik jobbar på Hornbach, i mars var han i Italien och åkte skidor. Ett av åken slutade med att han fick åka helikopter ner och så fick han beskedet att han får hoppa på kryckor till i augusti. Nu har han tröttnat på att vara sjukskriven och inte ha så mycket att göra om dagarna och eftersom han visste att Elin och jag också är hemma så ringde han och bjöd in oss på fika. Elin blev trött efter vårt besök på Hornbach så när vi var hemma hos Fredrik så vilade hon mest. 


Det gör hon nu också. Natinaldagsfirandet tog på krafterna. Elin ligger i sitt rum och vilar, jag ligger på soffan och den enda som orkar göra något är Johan. Han är ute och klipper gräset :-) 










Johan har tittat på kameran och kommit fram till att jag nog får leva med att endel bilder blir suddiga!

Simning

2009-06-04 | 16:48:44
Idag simmade Elin runt hela bassängen helt själv, vi fick jaga henne. Det var nämligen så att alla barnen fick ha en flytring denna gången. Elin har nog aldrig haft så kul och hon fick en himla fart när hon kom på hur hon skulle göra för att komma framåt.
Vi skulle även teta något nytt när vi var under vattnet. Vi skulle släppa Elin, barn består till 70-80 % av fett så dom skulle inte sjunka fick vi lära oss innan. Johan och jag upptäckte att Elin antagligen består till 100% av fett för hon flöt upp till ytan direkt när vi släpte henne.


Jag vet inte vad som hänt med kameran, men dom flesta bilderna blir suddiga nu för tiden...
Johan får ta en titt på den när han kommer hem.







Elin och pappa väntar på att få hoppa i.



När flytringen kom på, bar det av runt hela bassängen.














Och så blev det höst

2009-06-03 | 21:40:09
Imorse när jag gick ut fick jag nästan en chock, det var bara 15 °C ute.  Har ju varit vant oss vid det dubbla senaste dagarna, men den lilla kaminen Elin tyckte det var riktigt skönt.

Efter frukosten i morse lämnade vi Karlskrona och huset pa Jimjö åkte vi ifrån för sista gången. Det är sålt och dom nya ägarna flyttar in 1 juli. Innan dess kommer vi antagligen inte åka upp igen, om det inte blir så att vi åker upp över midsommar.
Under vår färd till Svedala hann temperaturen sjunka ner till 8 ° och jag satte faktiskt på värmen i bilen och började tycka att dom där 15 graderna jag först klagade på inte var så illa efter allt...
Elin somnade när vi var i Karlshamn och hade ingen aning om vad som hände under vägen. Sweden Rock började idag så en lång bit av E22 genom Norje var full med öldrickande människor. Den sträckan brukar man få köra 70/90 på men idag var det bara 30. Puh, det tog lång tid att komma hem idag.

Klockan 18 nu ikväll kom en massör, eller kanske heter det massörska, hmmm. Det var iallafall en flicka som masserade :-)
Det var presenten jag fick på morsdag av Elin. 2 timmar höll hon på och under tiden så lekte Johan och Elin (massagen var jätteskön och jag håller tummarna att jag får en likadan present nästa år). Elin skrattade och hade jättekul men sen blev hon lite trött och gnällig och och ville mest vara för sig själv. Hon flyttade in i sitt rum och försökte sig på att lösa ett pussel. Självklart gick inte detta något vidare bra. Elin förstod inte riktigt vad hon skulle göra med pusselbitarne, hon gjorde som hon gör med allt annat. Provsmakade på det.











Andra dagen på sommaren

2009-06-02 | 18:54:06
Ja, iallafall enligt almanackan... Eftermiddagen tillbringade vi tillsammans med Jenny i stan, Johan börjar bli lite orolig att alla dagar jag springer på stan blir dyra. Men det blir dom inte alls, och idag var sista dagen för imorgon ska vi åka hem igen.

Lite svalare är det nu och det tycker Elin om. Det betyder att man har kunnat vara ute i lekparken och gunga tillsammans med mormor. Elins mormor är precis som Elins mamma, alltså som mig. Hon tycker inte om att vara med på bild :-)













Vi har ju glömt berätta.
I söndags var vi och hälsade på Elins gammelmormor.

Det var varmt och Elin sitter vid fönstret och är nog väldigt glad
att hon är inne under fläkten och inte ute i värmen.









1/6 - nu är det sommar!

2009-06-01 | 19:56:33
Idag är det den 1 juni och det betyder att det äntligen är sommar! Och varmt som tusan är det.
Elin och jag åkte till stan i förmiddags och det började med att vi fikade med Birgitta. Sen följde vi med henne till hennes jobb (mitt gamla) och där var det jättemånga som ville titta på och krama och prata med lilla Elin. Hon stormtrivdes och undrar nog när vi ska dit nästa gång. När vi efter någon timme kom därifrån tog vi en prommenad runt Stumholmen. Eftersom det är sommar såg vi jättemånga Karlskronabor som låg och solade. Eller jag får nog rätta mig själv där. Det är alltid en massa värnpliktiga som under sina lediga stunder tar sig till Stumholmen och visar upp sig lite utan tröja och detta leder till att det alltid är massa tjejer som också väljer att åka dit för att sola, eller hmm titta....
Elin och jag tittade också men vi hittade ingen som är så snygg som pappa ;o)





Elin och jag lekte riktiga turister och tog en massa, massa bilder.
(Klicka på dom för att få dom större).

          

         
 
       

     

         
Klockstapeln   Fredrikskyrkan     Rosenbom       Amiralitetskyrkan




"Halva" stan från luften, fotot har vi fått av Jenny






Elin och Birgitta

Elin var varm i sin vagn och drog av sig strumporna.

Under kvällen när det blivit lite svalare har hon suttit ute på tomten och lekt.



Strumporna ville hon ha av här också.





RSS 2.0