Vad trött hon kommer vara!

2009-12-31 | 15:07:42
Idag vaknade Elin vid 7:30. Tidigt för att vara Elin, men Johan steg snällt upp utan protester. Det är ju sånt han får betalt för att göra nu ;-). Elin och Johan gick ut på morgonpromenad som slutade på Ica, där dom köpte frukost.
vid 10:30 var det dags för middagsvila för Elin, men hon sov inte till 13:30 som hon brukar. Hon var vaken redan 11:30. Då passade vi på att ta fram saxen för 3 gången. Första gången Elin klipptes var 30 mars 2009, andra gången var någon gång i slutet av sommaren och så blev det en tredje gång idag, nyårsafton 2009.  2,5 cm av luggen försvann, men den är lång ändå. Johan ville egentligen att Elin skulle få gå till en frisör. Men hon tycker om att bli pillad i håret och sitter still så det är inga problem att klippa henne själv mde köks saxen... Sen om hon uppskattar att bli klippt eller inte är lite mer tveksamt.

Lite innan kl 14 var det så dags för eftermiddags promenad och den har vi precis kommit hem från. Elin sov en hel halvtimme och all denna avsaknad av sömn idag kommer göra att vi har en trötter Elin ikväll. Klockan 18 ska vi nämligen åka till Vellinge och hälsa på Tobbe, Maria och Sofia. Det hade inte varit några problem om det nu inte varit för att Elin totalt vägrar sova när vi är borta, eller när vi har folk här. Man kan ju missa något....

Och så glömde jag berätta vad vi upptäckte igår. Elins 9:de tand är framme och nr 10, 11, och 12 har också nästa brutit igenom tandköttet.
Mer som hände igår var att när vi satte oss i bilen för att köra hem från stan, tog Elin sitt bälte och försökte spänna fast sig själv. Hon har inte riktigt tyckt om bältet eller att sitta fast innan, men nu verkar det har vänt. Hon fattar iallafall att hon ska sitta fastspänd i bilen!






Nyklippt....

Men kanske inte helt nöjd...




Till sist!
Tack för 2009 och GOTT NYTT 2010!


Mellandagsrea

2009-12-30 | 16:54:29
Idag är sista mellandagen och vår tur att åka på rean!
Elin hittade endel saker och jag hittade massvis med saker, fast i behövde egentligen inte köpa något och det gjorde vi inte helle. Annars hade vi kunnat göra en massa fynd när vi gick i affär efter affär gågatan upp och ner!
Till och med Johan hittade något han ville köpa... En ny tv! Men den behövs inte förrän om ca 40 dagar, det är nämligen då OS börjar.

Dagen började med att vi vid 9 helt enligt planen satte Elin i vagnen och gick ut på morgonpromenad. Vi skulle gå till BVC och hämtar d-droppparna. Men det var så kallt ute. Inte alls dom 0 ° som termometern visade så jag frös. Vi fick helt enkelt vända. Men sen skulle vi ändå in till stan så vi tog bilen till BVC, men när vi kom dit ungefär kl 10 var det fika tajm för alla som jobbar där så det blev inga droppar. Men dom vi har räcker över helgen och det skulle inte förvåna mig ett dugg om dom räcker ända till den 12 januari när Elin ändå ska till BVC på 1-års kontroll.

Vi åkte till stan pch var framme där vid 10.30. Johan och jag började med att dricka varm choklad och Elin fick lite lunch. Hon skulle sova sen. Tyckte vi, men inte hon. Vi promenerade lite, men inte somnade hon. Elin var vaken och fick sitta med vi bordet när vi kommit till Jensens boefhus där Johan och jag skulle äta....hmm...vi hade inte ätit frukost och klockan var nu nästan 12 och det var lunchdags men att säga att vi åt brunch är väl lite att ta i. 200 g blodig biff med wiskeysås och stekta potatis + en stor Cola (ursäkta Pepsi) kan helt enkelt lite bara kallas brunch. Jensens Boefhus var det och det är den restaurangen som varje år blir utsedd till Malmös mest barnvänliga restaurang. Elin har varit med där några gånger förut men idag var hon så stor att hon fick en pysselmapp. I mappen stod det om en tävling, en teckningstävling där man kunde vinna ett presentkort på 250:-. Jag försökte få Elin att rita en teckning, jag försökte verkligen, men hon fattade inte.
Men det gjorde inte så mycket. Vi fick ett presentkort ändå, man "bara" på 200:-. När vi hade ätit så somnade Elin i vagnen och vi gick vidare i affärerna. Någon timme senare kom vi in på Hansa och när jag skulle titta till Elin i vagnen var hon helt röd i ansiktet. Hon var så svettig att hon var blöt om kläderna. Vi fick väcka henne och ta av overallen. Det var ju så kallt i morse när vi gick så hon fick en extra tröja under overallen. Ute var det kallt, men inne i affärerna var det väldigt varmt.
Det blev några affärer till och sen åkte vi hem. Vi var hemma ungefär vid 16 och precis då kom Emma oh Enzo förbi och vi fick ett inbjudningskort till Ellies 1-års kalas!







Elin på Jensens Boefhus

Sover man inte när mamma&pappa säger till,
får man skylla sig själv att man är trött.

Elin bland granarna inne på Storgatan.





Kompisträff

2009-12-29 | 21:30:13
Idag hade vi kompisträff hemma hos oss. Ellie, Moa, Clara, Melvin och Elin träffades och lekte. Vi andra, alltså mammorna och faktiskt Johan, fikade på blåbärspaj. Innan träffen här hemma var Elin och jag ute på promenad och Elin somnade givetvis. Hon vaknade bara 15 minuter innan alla kompisar skulle komma, därav hennes frisyr på bilderna ;-).
Dom små lekte som vanligt. Melvin hade mest kul med gåvagnen. Clara lekte med valpen som spelar massa sånger. Hon har en likadan hemma, men hennes sjunger på danska. Ellie ville mest vara i köket och gå igenom det som skulle i papperåtervinningen och lilla Moa, hon var lite överallt. Och så Elin. Var hon inte under bordet så ville hon mest gosa med pappa. Men det gick att leka lite också.

Efter 2 timmar var alla trötta på lekandet. Moa och Clara gick hem och Melvin, Ellie och Elin fick gå en promenad. Alla 3 sov i sina vagnar. När vi kom hem stod Elin ute och sov en stund och sen nästan precis när hon vaknat kom farmor och farfar hit och dom hade middag med sig!

Imorgon måste vi gå till BVC för att hämta nya d-droppar. Dom Elin har är nästan slut och det är inte säkert att dom klarat sig ända tills på mångdag. Vi skulle egentligen gått till BVC redan idag, men så blev det inte... Men imorgon så måste vi! Efter promenadern dit så ska vi åka en runda till stan och kolla in rean.






Till en början ville inte Elin leka.
Inte med dom andra iallafall. Hon var hellre under bordet.

Men sen gick det bättre



Ellie får skjuts i gåvagnen







Jag lyckades! Alla 5 kom med på samma bild.
Det är inte det lättaste vill jag lova.


Annat var det i maj 2009. Då låg dom still där vi la dom =)




Hemma igen

2009-12-28 | 23:35:18
Japp, nu är vi hemma igen. Åkte ju med mormor och morfar hem till Karlskrona på juldagen, men idag kom vi hem igen. Vi har haft fullt upp dom dagarna vi var borta, och vet ni vad.... Vi åkte till Karlskrona på juldagen förra året också, när Elin bara var 5 dagar gammal...Hmm börjar det bli en tradition??
Granen har klarat sig. Men den ser fortfarande lika stor och hemsk ut!

När vi kom "hem" till Karlskona på juldagen så gjorde vi inte så mycket. Elin sov 1 timme i bilen upp, sen var hon vaken resten av vägen, men hon är så van vid att åka långt nu så hon sysselsätter sig själv i bilen.
Fast tanten i affären när vi köpte bilstolen sa att när vi åkte långt ska vi flyttabilstolen till mittensätet där bak (säkraste platsen i bilen), så den som kör kan koncentrera sig på det och den andra sitta i baksätet och leka md Elin. Haha, tror hon på allvar att vi flyttar bak bilstolen varenda gång vi ska köra till K-na och sen flyttar fram den igen när vi kommit hem.

Lördagen (annandagen) blev mer händelserik. När Elin ätit lunch och sovit middag åkte hon och jag ut till Björkenäs för att hälsa på familjen Andersson. Hela familjen var samlad och Elins, eller kankse ska säga Johans lekkompisar Gustav och Wilma plockde fram leksaker. Fast först ville inte Elin leka med dom, hon var lite blyg. Sist hon var med och hälsade på i Björkenäs var hon bara 7 dagar gammal. Det blev lite fika på äppelkaka och sen kunde hon leka, eller iallafall anstränga sig lite för att leka med leksakerna, men då hade ju Gustav och Wilma tröttnat på att leka med dom leksakerna för längesedan.
Det blev lite middag för Elin innan vi satte ocss i bilen igen och planen nu var att hon skulle somna. Allt funkade precis som det skulle. Elin somnade alltså. Vi körde till Sturkö och hämtade Johan och Elins mormor. Vi skulle vidare till sjukhuste för att hälsa på Elin gammelmormor. Hon har ramlat i snön och brytit sitt ben. Elin roade alla som låg i samma sal som hennes gammelmormor och sen var hon så trött att hon somnade i bilen igen, påväg hem från sjukhuset.

Söndagen kom och då var det jobbdags. Elins morfar och pappa hade jobbat hela lördagen, då när Elin och jag var och fikade, med att lägga takpannor. Ena sidan på taket var klart och sen skulle jag hjälpa till. Jag flyttade takpannor från framsidan till baksidan. 290 pannor blev det och dom väger kanske runt 2,5 kg st. Dom kommer buntade 5 och 5 så det var bara att ta ca 13 kg åt gången. Jag gick 2 vändor.... Sen vilade jag!
Men alla 290 pannor blev flyttade. Till baksidan där Johan väntade och han slängde bara upp buntarna på axeln och klättrade upp för stegen med dom. Inte ett dugg tungt för honom. Han vet inte hur vi andra få kämpa och ta i!
Elin satt under tiden inne och tittade ut genom fönstret när vi andra jobbade.

Och så måndag, blev lite fler pannor som skulle lyftas upp och en nockbräda som skulle köpas. Men sen åkte vi hem. Vi hade hållt Elin vaken så hon skulle sova i bilen hem. Ungefär kl 14 körde vi och Elin somnade direkt, men vaknade någon timme senare och satt sen vaken resterande 2 timmar av bilresan. Jag körde och Johan satt i baksätet, uttråkad. När vi kommit till Nättraby kom dom berömda orden från baksätet: Är vi framme snart?
Det stod Malmö 19,8 på skylten vi körde förbi. När vi startade stod det Malmö 20,6. Så, NEJ, vi är inte framme snart! Och inte tar det 2 timmar som man kan tro. Det är ingen motorväg vi kör på. Det är E22, en vägen där hastigheten pendlar mellan 60-80 och ungeför 5 mil då får man köra i 110, där är nämligen motorväg.

Och så hände nästan det värsta som kan hända när man kör bil. Polisen kom i fullfart med blåljusen på! Givetvis när vi  körde på en enfilig väg med mittvajer och ingen vägren för där var också vajer. Johan sov i baksätet men jag var nästan beredd att väcka honom och i panik skrika och fråga vad jag skulle göra nu. Men jag löste det. Det fick plats 2 bilar i bredd, med ungeför 10 cm marginal...


Och så har vi MOI&KAMERAN. Ni kan inte begära för mycket av mig. För det första ska man komma ihåg kameran. Det gjorde jag, men sen ska man komma ihåg att man har det med sig ocks och ta bilder. Det gjorde jag inte!

(Till Elin om du läser detta om några år. Julen 200 blev en vit jul. Men det var tack vara att det kommit 48 cm dagarna innan jul. 22 december kom nämligen plusgraderna och började smälta bort snön. Den låg kvar under julafton, men det var mest slask. Och sen juldagen, då var allt borta).


Och så är det ju måndag, så Elins lista.

  1. Åka pulka
  2. Äta prinskorv
  3. Titta på när andra jobbar




En trött Elin efter julafton.

Lägga tak

Elin och mormor sitter inomhus och titta på

Elin med dånken...

Jul nr 2!

2009-12-25 | 10:45:18
Nu är julen över.
Jippie, tjohoo, yeah. Vi kan sänga ut trädet vi dragit in och ställt mitt i vardagsrummet! Ja, om det nu inte varit för önskemålet vi frått från Caroline. Hon vill att den ska stå kvar till på tisdag när vi har träffen här hemma, så hon också kan få se spektaklet =)
Fast, Johan är ute och springet just nu och när han kommer tillbaka ska vi åka till Karlskrona i några dagar. Vi får se om granen klarat sig till vi kommer hem. Den kräver nämligen massvis med vatten. Eller, gran och gran. Den är så stor så Johan kallar den för mittdelen på en 100 årig ek.

Igår var det ju julafton. Och jag vet inte hur det är möjligt, men Elin fick massor med julklappar. Det var likadant förra julen. Hon var den som fick mest då också. Har hon verkligen varit så snäll? Nu har hon så mycket saker att hon får inte ens plats själv i sin lekhörna. Lekhörnan har nämligen fått flytta till under trappen nu, för granen tar upp resten av nedervåningen. Blev bara ett litet utrymme kvar under trappen, men nu är det också fullt. Fullt av massa leksaker.

Igår kom Elins mormor, morfar och morbror Per-Anders. Morbror Esbjörn kom redan på onsdagskvällen direkt från Stocksholm. När mormor och morfar kommit fick Elin några födeledagspresenter, sen gick vi ut och åkte pulka. Nästan precis när vi kommit in så kom farmor, farfar och farbror Peter också och sen var julen i full gång. Klockan var nämligen 15 och mer behöver jag väl inte säga.

(Till Elin, när du är gammal och läser detta och inte har en aning om vad som händer kl 15 på julafton förr i tiden, så ska jag berätta. Kl 15 börjar Kalle Anka. Det är skittråkigt att titta på. Samma sak varje år, samma tecknade små filmer. Det har varit samma enda sen jag var liten. Tråkigt är det, men ALLA tittat på det ändå. Och det gjorde till och med du. Detta året och förra året också. Då var du bara 4 dagar gammal men du tittade minsann ändå)!

Till Kalle blev det glögg. pepparkakor och lussebullar, efter blev det julbord. Kalle var lite tröttande för Elin. Hon vilade en stund medans vi andra åt, men bara en stund. Sen fick hon också komma ner och äta. Och efter allt detta. Då skulle julklapparna öppnas. Elin kan ju det där med att öppna presenter. Hon har övat på två kalas,  å det är kanske ganska bra att fylla år nära jul ändå. Men vilken tid det tog för henne igår. Jag tror inte jag överdriver och jag säger att hon fick 20 julklappar. Hon öppnade en, sen skullde det ju lekas en stun med det hon fick innan hon kunde öppna nästa.

Efter alla julklappar började Elin bli trött och fick pyjams på, sen blev det lite ris a la Malta till kvällsmat. Men sen har vi ju det där med att få Elin att somna när vi har folk hemma. Elin höll sina två små blå ögen öppna kl 23! Och inte sov hon länge i morse för det. Halv 8 var hon uppe!





En bild på Elin, från förra julen.
Den julafton sov hon sig mest igenom,
men annat var det denna gången.

Kalle Anka

Vid matbordet...
Vad blir det för mat idag?

Köttbullar

Hmm, dom var inte riktigt lika goda
som dom köttbullarna man får på IKEA.


JA, prinskorv. Det är gott.

Vörtbröd, inte så jättegott, men det går ner det också.

VA!!! Ska ni verkligen äta Nasses rumpa?
Nej, ta inte MIN Nasse.

Elin granen och alla julklappar.

Kan du sitta still så vi kan få ta lite bilder!

NOPE...

Ris a la malta. Klockan har hunnit bli 20:30 så pyjamasen är på.

Elin finns med på denna bilden...
Bakom sina julklappar.






God Jul!

2009-12-23 | 22:48:39
Det har inte blivit några julkort för oss i år, men vi vet att nästan alla vi känner läser bloggen så vi säger GOD JUL här istället och så tackar vi för alla julkort som vi fått.













Och så kanske vi ska ta och berätta vad vi hittat på sen igår. Inget spännande alls. Elin och jag skulle åka pulka igår eftermiddag, men det snöade en massa och det tycker hon inte om, så det fick bli en promenad med vagnen istället. Sen kom Johan hem från jobbet och berättade att han inte skulle jobba idag (23/12) så nu ska han vara hemma ända tills 6 april. Det blev en promenad till på kvällen runt här i Svedala. Elin åkte vagnen och jag hade pulkan med. Vi skulle nämligen köpa gran och då fick pulkan följa med så vi hade någonstans att lägga den. MEN, granarna var slut här i Svedala!

Imorse steg jag upp tidigt. Jag skulle åka och köpa all julmat och eftersom vi inte fick tag i någon gran under måndagen så skulle jag köpa det med. Det blev både mat och gran och en tur till Hornbach så jag kunde få nya kläder eftersom det snart bara är 1 vecka kvar till jag ska börja jobba. Sen hann jag nästan bara precis hem innan vi skulle åka till stan igen. Nu skulle vi träffa farmor och farfar för att följa med och titta på en lägenhet som dom vill köpa. Efter lägenhets titten åkte vi till O´learys på Stadion för att äta middag, men där var stängt. Det fick bli O´learys på Entrè istället.
När vi kom hem fixade vi julmaten och tog in granen.
Den, alltså granen var hemsk. Den var ju jättestor, så stor var den inte alls i affären när jag valde den. Och med pyntet i blev den ännu värre.
Jag vågar säga att utmärkelsen årets fulaste gran går till vår gran. Jag är faktiskt beredd att sträcka mig till decenniets fulaste och frågar man Johan kan han nog gå med på att det är århundradets fulaste gran utan att ens tveka. DEN ÄR HEMSK!
Nåja, vi ska bara överleva med vår gran under julafton sen åker den raka vägen ut!
Elin ska ha veckans kompisträff här den 29:de och då ska den absolutara väck, vi ska inte visa den för fler än nödvändigt.
Den är så ful, till och med för ful för att få hamna på en bild är! Jag är inte alls nöjd med vår gran...

Vi har letat parkeringsplats och pulka

2009-12-21 | 19:26:42
Igår, när Elin fyllde år blev det ingen sömn på hela dagen. Hon blev väckt av Johan och mig kl 8:30 och sen somnade hon inte förrän vid 20-tiden. Det blev en liten kortis i vagnen på en halvtimme efter alla gästerna gått, men någon mer sömn blev det inte. Och det har varit lika illa med sömen idag.
Vi åkte till simningen vid 10:30 och det var tur att vi var tidiga för det var hemskt vad vi fick köra runt och leta parkeringsplats. Efter simningen körde vi till Burlöv enter. Elin sov i bilen dom 15 min det tar att köra sen vaknade hon när jag lyfte över henne i vagnen. Eller nu när jag tänker på det så blev det kanske lite mer än 15 min. Vi hittade nämligen ingen parkeringsplats på Burlöv center. Jag vet inte hur många platser dom har, men om jag tänker på att vi har 300 platser på Hornbach och försöker räkna utifrån det så borde det vara 2000-2500 parkeringsplatser på Burlöv center. Och inte en enda ledig!

Simningen gick iallafall bra idag och jag tror att farmor och farfar ångrar att dom inte var med. Elin var så duktig och hennes simfröken hade beställt hem sådana där puffar till armarna som egentligen var för 3-åringar. Hon ville ge Elin en liten utmaning. Men Elin fixade det galant och bara låg och skrattade i vattnet. Med dom armpuffarna skulle hon komma djupare ner i vattnet och få svårare med balansen. Men inte Elin, hon tyckte nog det var lättare och var djupare ner för vilken fart hon fick när hon tog arm-och bentag. Hon simmade till och med ifrån mig. Jag var inte beredd på att det skulle gå så fort. Och så var det en ny övning idag som som skulle lära barnen hålla andan längre och det gick också super för Elin.

Ja, sen körde vi ju till Burlöv Center och köpe massa julklappar, åt mat och stod i köer.
Vi skulle köpa pulka också med det var slut överallt. Stannade på Maxi också påvägen hem, men slut där med men sen hittade vi på ÖB. Det blev en Elin pulka och en mamma pulka. Elin pulkan var för bebisar och hade ryggstöd, värmedyna och sele. Pulkan till mig var bara för att Elin och jag skulle kunna åka tillsammans ner för backarna. Men nu ikväll, när vi efter att ha slagit in alla julklappar vi köpte på burlöv center gick ut, så släppte Johan ner Elin för backen själv i bebis pulkan. Och som hon skrattade. Så kul har nog Elin aldrig tidigare haft, så hon åkte själv hela tiden.



Listans första plats blir såklart....

  1. ÅKA PULKA
  2. Simma
  3. Fylla år
(Elin har förätit sig på pepparkakor, så just den kakan kommer nog inte finna med på listan någo mer gång!)





Ett trött födelsedagsbarn igårkväll.

Elin och tomtarna på Burlöv Center.
Hon fick hoppa ur vagnen och titta på dom,
men tokstollan gick då in till tomtarna.

Hjälper till att slå in julklappar.

Åka pulka









Elin 1 år!

2009-12-20 | 22:44:34
För 1 år sedan hände följande:

Jag varknade vid 5 tiden och behövde gå och kissa. När jag reste mig upp från sängen så gick vattnet. Inget mer med det. Jag gick på toaletten och gick och la mig igen. Vid 9 tiden steg Johan och jag upp sen åkte vi till Hornbach där vi skulle träffa Johans pappa. Dom handlade och jag åkte hem igen. Johan och hans pappa skulle åka till lägenheten och bygga kök.

Vi hade fått lära oss på föräldrarutbildningen att man skulle ringa förlossningen när vattnet gått. Jag ringde vid ungefär 11 och dom berättade att vi skulle kommain under eftermiddagen för en undersökning och om allt var ok då fick man åka hem igen. Vid 15 hade jag tråkigt och ringde Johan som kom hem. Vi åkte till McDonalds för att äta och passade även på att posta våra julkort på vägen till Lund. På förlossningen gjorde dom en undersökning och tog CTG. CTG var normalt och vattnet hade ine alls gått enligt barnmorskan som gjorde undersökningen. Jag var inte öppen någonting och enligt henne skulle det ta flera dagar till innan Elin var född. Då var klockan 19 och vi åkte sen hem igen.

Vi lagade mat och det blev, hör och häpna, potatismos och falukorv! Under tiden jag sklalade potatisen så fick jag ont i ryggen så Johan tog över. Vi satt sen i soffan och åt och jag fick mer ont i ryggen. Vid 21 började Die Hard på tv och i såg en stund på den innan jag fick så ont överallt at det varken gick att sitta eller stå upp. 
Det gjorde ont hela tiden och det var inte alls så att det kom en värk och sen var det lugnt ett tag som vi hade fått lära oss. Det gjorde bara ont. Vi ringde förlossningen och fick prata med den barnmorska som lite mer än 2 timmar skickat hem oss och hon svarade bara att det var inte dags ännu för så fort går det inte.

Jag lyckades ändå tjata mig till att vi skulle få komma in igen. Påvägen från soffan till hallen passerade vi toaletten och jag var tvugen att sätta mig och vila. Hittade en bra ställning. Satt jag längst ut på toalettstolen och lutade mig bakåt var smärta uthärdig. Men sen kom jag inte upp igen. Det tog tid innan jag kom ut till hallen. Sen hade vi trappor ner 2 våningar och det gjorde så ont att gå så jag vände om och gick och satte mig i den sköna ställningen på toalettstolen. Jag satt där och undrade var ambulansen var för jag höll faktiskt på att dö. Det kom ju självklart ingen ambulans för det var ingen som hade sympati för min smärta. Jag fick bita ihop och göra ett nytt försök ner för trapporna.

Väl ute var jag ju tvugen att gå till bilen. Kanske 5 m, men jag hann tänka: Om jag lägger mig ner här på gatan, så kanske Johan fattar att jag är döende. Men icke, eller nu var det ju aldrig så att jag la mig ner. Men vi kom iallafall fram till bilen och jag lyckades hitta en bra ställning i bilen också. Jag överlevde alltså bilresan till Lund, men klockan hade hunnit bli över 22 så portarna till förlossningen var låsta och man var tvugen att ringa för att komma in. Och vet ni vad dom svarade när Johan ringde. Det här fick jag reda på först igår, för Johan har inte vågat säga det tidigare. Dom svarade: Jaja, vi kommer när vi kommer.
Sen kom det en barnmorska och jag kunde ju inte stå upp längre så fick sätta mig innanför dörrarna och hon pratade en massa och satt och sa att det gör inte så ont som du tror... Kärring!
Sen kom vi in på rummet och jag fick byta om. Klockan är nu ungefär 22:30 och den första undersöknigen görs. Då fick förlossningsläkaren och barnmroskan. Den där barnmorskan som sa att de inte gjorde så ont, lite panik. Huvudet var nästan ute! Dom satte en skalp på Elin och såg att hon behövde syre. Vem fick offra sig då.... Jo, jag! Jag kunde inte få någon lustgas för lustgasen och syret gick på samma. Jag fick ingen bedövning alls, eller dom kunde släppa igenom 30% syrgas, men det kan jag lova, det är det samma som ingen lustgas alls! Klockan 22:44 var allt klart. Elin var född!  Den där banrmorskan som sa att det inte gjorde så ont. Hon kom och bad om ursäkt. Hon sa att dom flesta kommer innan för dörrarna och har ont, men dom vet inte vad som väntar. Så henes jobb var att lugna dom, men sen sa hon, men du hade ju verkligen ont!
O fan, tack för den upplysningen.
Hon följde oss till patienthotellet och nör vi kom fram berättade hon för sköterskorna som jobbade där att jag var en exemplarisk förstföderska, så då började jag tycka om henne lite ;-)

(Om någon undrar, när gick vattnet då? Ja, då kan ni undra för det är fortfarande ingen som vet...)


Och jag kan säga att jag är glad att detta inte hände detta året. Vi hade inte ens kommit ut med bilen för all snö.
Snödjupet är nämligen följade:
Fredag 23 cm
Lördag 39 cm
Och idag 48 cm.


Vi har ju firat Elins 1 års dag idag. Det började med sång och paketöppning vid 9 imorse. Sen hoppade Elin ner i badet och gissa vad. Av Eva-Lena fick hon massa badleksaker, så det passade perfekt och Elin hade kul med dom i vattnet.
Sen lagade jag mat och städade lite. Johan lekte med Elin och tyckte att jag inte riktigt tog mig tid för henne på förmiddagen. Men vem har lekt med henne i 364 dagar, jag bara undrar???
Farmor, farfar, farbror Peter, tant Britt, farbror Fredrik, tant Linda och kusin Nils kom. Mormor och morfar skulle också komma, men dom fick vända för all snö. Dom skulle bara komma ner från Karlskrona över dagen, men man fick köra så sakta idag så det det hade tagit för lång tid att komma. Elin får sina presenter av dom på julafton när dom kommer istället.



Elin säger tack för alla grattis sms och alla grattis här på bloggen. Jag hoppas vi hunnit med att svara på alla, annars får ni tacket nu =)
Och Elin säger också tack till alla som kom på kalaset och tack för alla superfina presenter!






Ja, må hon leva....Ja, må hon leva....
Så lät det i morse vid 8:30 när Johan och jag gick in till Elin.
Elin tittade på oss som om vi vore helt dumma i huvudet!

Men när hon fått några födelsedagspresenter
i sängen blev det bättre.

Första presenten

Elin med presenterna hon fick i morse

Bad innan kalaset.

Förmiddags promenad i snön

Elin väntar på gästerna

Elin och jag

Elin har övat på det där med att öppna presenter.
Hon klarade öppna nästan alla själv!

Elins tårta

Vi hittade en bild på farmors blogg som vi lånar.
Elin förstår inte varför det står en tårta framför henne som hon inte får smaka!
Utan hon måste sitta sitta och lyssna på samma sång som hon hörde i morse.

Mmm, när hon väl fick smaka var den var god.

Finns det mer under duken?

Grattis på 1-årsdagen Elin!

Sista dagen som 0-åring

2009-12-19 | 22:42:51
Och snöat har det gjort hela dagen. Igår var det ju 23 cm snö och nu, i skrivandets stund har det hunnit bli så mycket som 39 cm.

Imorse gick Elin och jag för att hälsa på Moa kl 9 och när vi sen gick hem, 1,5 timmar senare hade det snöat så mycket så man såg inte ens dom spåren vi lämnade efter oss påvägen dit. Det var kul att träffa Moa, henne har vi inte träffat på ett tag. Hon hade många roliga leksaker och många som låter. Och sådana leksaker som låter, dom är bäst.

Vi gick kl 9. Johan skulle egentlige ut och cykla men han var på julfest igår kväll och kom inte hem förrän kl 6 i morse. Eller för att vara exakt 5:53, han var inte så diskret så jag vaknade när han råkade dra igen dörren lite för hårt, och sen när han kom och la sig, då luktade han så illa att jag var tvungen att stiga upp. Hade blivit onykter själv om jag legar kvar i dom ångorna.
Han gick och la sig vid 6 men när vi kom hem när klockan var nästan 11 så hade han stigit upp. Och 2 ggr har han varit ute och skottat snö och så var han med på en av våra promenader. Men så mycket mer orkade han inte. Det blev inte den planerade turen till stan för att inhandla julklappar och gran. Det får vi ta nästa vecka istället.

Under eftermiddagen fick vi besök av farmor och farfar och när dom är här ska Elin envisas med att leka tittut genom att ta sin gröna filt för ansiktet. När farmor och farfar åkte hem fortsatte Elin leka. Hon hade den gröna filten för ansiktet samtidigt som hon gick runt här i huset. Mindre lyckat kan jag säga, men hon är ju inte så smart...

Och sista dagen som 0-åring har det idag varit för Elin. I morgon fyller hon 1 år och sen kommer hon inte ha lyxen att komma in gratis på alla ställen. Nu kommer hon att börja kosta pengar. Tur att det är Johan som ska vara hemma med henne ;-)

Jag tycker iallafall att tiden har gått fort, jätte fort, för fort. Jag vet inte ens vad vi hittat på detta året, det har bara försvunnit! Visst är det kul att Elin fyller 1 år och att hon lärt sig gå och att hon fattar att hon heter Elin och att hon fattar vad hon får göra och inte får göra och att hon förstår skillnad på bebismat och mamma och pappas mat och allt sånt. Men det hade också varit kul om hon kunde få vara bebis lite längre.








Elin och Moa leker



Ute på äventyr med filten för ansiktet. Hon har ingen aning om var
hon är och går. Men det kanske var det som var meningen.
Det blev en övrraskning varenda gång hon tog bort filten,
eller råkade gå rakt in i en vägg, eller soffbordet.

Mer snö...



En vanlig fredag

2009-12-18 | 22:39:14
Fast med fullt av snö. Vi har just nu hela 23 cm snö. Jag vet, för jag har varit ute med tumstock och mätt =)

Elin vaknade vid 9:30 imorse. Egentligen skulle hon bli väckt ungefär vid 7 för vi skulle skjutsa Johan till jobbet. Dom har julfest där ikväll och Johan ville ju inte ha bilen stående hela helgen och bli tvingad att cykla på måndag morgon. Men när de tvar dags att köra så sov Elin så gott och Johan hade inte mage att väcka henne. Han tog bilen, så vi kommer nog få köra dit på söndag och hämta den så han slipper cykla.

Elin och jag lekte lite när hon hade vaknat sen var vi ute och gick. Ja, efter att vi hade skottat oss ut till gatan vill säga. Det var lite besvärligt att gå för det var minsann inte skottat någonstans. Vår runda slutade på Ica, där vi handlade en massa saker. Sen somnade Elin påvägen hem därifrån. Hon fick stå ute och sova och ha det mysigt i vagnen i 2,5 timmar. Och då var det dags att skotta lite till. Det snöade nämligen hela dagen i dag, så det jag skottade på förmiddagen syntes inte efter några timmar.

Det blev mer lek, sen en prommenad till. Och sen ungefär vid 19:30, då kom farmor och farfar och hälsade på! Farfar kom till Sverige idag och han ville ju såklart träffa Elin.
Elin visade allt hon kan. Hon visade att hon kan gå, låtsas nya som pappa... Ja, och allt annat hon kan. Det var full rulle på henne och hon fick nog farmor och farfar riktigt trötta som hon höll på. Farmor, hon trodde inte att Elin skulle kunna somna så uppspelt som hon var, men vad hände? Vi stod i hallen och vinkade när dom gick, sen gick vi direkt till köket och gjorde välling och sen somnade Elin i min famn i soffan under tiden hon drack sin välling.

Det var tur att Elin fick i sig lite välling iallafall. Ni har hon börjat äta mindre igen. Eller, hon äter inte mindre, utan hon tycker att hon är stor och kan själv. Hon är ju fatiskt ett helt år på söndag! Men det är inte så mycket som hamnar i magen när hon äter själv. Och jag har inte alltid tålamod och sitta med henne när hon bara skitar ner hela sig, är hungrig, men vägrar äta när jag matar henne.

Idag är det även 18 december. Så för ett år sedan hade jag mitt sista besök på MVC innan Elin föddes, och från det besöket till idag har jag gått ner 28 kg (och då gick jag bara upp 16 kg från det första besöket).
Och så är det även så att nu lever jag inte längre på skattebetalarnas pengar. Från i onsdags tar jag inte längre några mammadagar, och i morgon, då börjar min semester. Tjohoo! Sen har jag semester till 4 januari då jag börjar jobba igen, efter att ha varit ledig från 29 november 2008.





Elin under sin eftermiddags sömn.

23 cm snö!

Tänk om...

2009-12-17 | 21:05:58
Tänk om vi hade varit 1 vecka fram i tiden. Tänk om det hade varit julafton idag. Då hade det varit en vil jul. Sist jag var med om att vi hade snö på julafton var julen -95, så det är faktiskt dags nu igen tycker jag.
I dag var det iallafall fullt med snö ute när vi vaknade. Jag var ute och skottade innan sömntutan Elin vaknat och hade stora planer för vad som skulle hända när hon väl vaknat.
Jag tänkte att vi skulle vara uta och leka i snön och gå och köpa en pulka.
Elin vaknade vid 9:45 och tittade ut precis som att hon ville ut, men egentligen så tittade hon nog ut för att det inte såg ut som det brukar.

Vi gick ut. Elin hade inte alls kul i snön. Hon satte sig ner och började gråta.
När vi var ute så kom Emma, Ellie och Enzo och gick förbi så vi tog vagnen och hängde med dom på en prommenad. Sen blev det sovdags igen. Klockan var lite efter 12 och Elin var tvungen att sova så hon skulle vara utvilad till eftermiddagens aktiviter.

När klockan var 13:30 åkte vi nämligen till Andys lekland. Och det var uppskattat. Elin stormtrivdes och jag hade jättekul. Ida, Melvin, Emma och Ellie hade också superskoj. Och vet ni? vi var dom enda som var där så vi hade hela leklandet för oss själva, och som vi lekte. Jag var helt genomsvett efter alla hinderbanor och stutsmattor, hoppborg, och bollhav och inte för att tala om alla rutchkanor. Alla var svettiga och nöjda med dagen när vi bestämde oss för att åka hem. Elin var så tött av all lek så hon sov nästan innan vi ens var framme vid bilen.



Elin i snön.

Jag vill gå in!



Andy`s lekland
Det finns egentligen hur många bilder som helst att visa. Inta alla men många kommer här:

Elin och Ellie leker.

Elin, Ellie och Melvin i bollhavet.





Aha, massa olika trappor jag får gå i, vad kul!





En av alla rutschkanor och vi kunde åka allihop samtidigt.

Elin och Melvin i hoppborgen.





Studsmattan, den var roligast av allting!

Lek bland dom stora bollarna.

Bilar



Idag fick Elin ett paket på posten. Det var från Eva-Lena, Tack så myclet säger Elin. Men än vet vi inte vad det är, för vi ska minsann inte öppna det förrän på söndag när det är födelsedagspresent öppnar dags!


Kompisträff

2009-12-16 | 22:09:13
I morse när vi vaknade åkte vi inte till Malmö och hälsade på farmor. Vi lovade igår att vi skulle komma in med några lampor till henne. Hon tycker det är så grått och kallt i detta landet och några lampor skulle iallafall kunna lysa upp den mörka lägenheten. Vi hade med oss lussebullar också som idag fick bli Elins frukost. Hon vägrade nämligen äta innan vi åkte.



När vi kom hem från farmor blev det lite vila för Elin och efter det lunch. Sen var det dags att bege sig ut på gatan. Men det är lättare sagt än gjort. En stor grävskopa blockerade vår utfart och som om inte vore nog har det nu också kommit upp ett elskåp på trottoaren, precis utanför vår häck. Den häcken vi skulle ta bort för att göra en parkeringsplats till, så att vi skulle kunna få plats med en bil till på tomten. Johan tror att det kommer att fungera, men det kommer bli trångt och det ingick ju inte ett elskåp i våra planer.
Vi kom iallafall ut, tack vare att vi kunde gena över grannens uppfart. Sen kunde vi träffa Ellie, Emma, Melvin och Ida ute på gatan för att ha följe till Clara och Louise där vi skulle ha veckans kompisträff.




Elin och Melvin hjälps åt att flytta på Claras flygplan.
Det stod nog lite ivägen =)
Ellie och Clara kom med i bakgrunden på bilden.

Idag kröp hon i tunneln. Lagom långt för att jag skulle kunna ta en bild
där det åtminstone ser ut som att hon kryper igenom.
Men sen backade hon ut igen.

Nästan alla.
Ellie hann springa ur bild och Moa, hon är nästan aldrig med längre.
Hennes mamma har redan börjat jobba igen så nu är hon hemma med sin pappa.
Men på lördag så ska vi träffa henne!



40 km/h

2009-12-15 | 21:46:44
Det var den hastigheten vi fick köra i hem, när vi körde på motorvägen nu ikväll. Det var så halt och så  mycket snö att det gick inte att köra fortare än så och ändå kasade vi fram och tillbaka över vägen. Vi var påväg hem från Elins farmor och när vi körde från Malmö var det inte en enda snöflinga men vi kom in i kaoset på E65.

Men dagen började såhär: Johan och jag vaknade vid 8:15 av att Elin låg inne på sitt rum och sjöng. Det lät fint, men jag har inte hört den sången innan, en helt ny sång. Efter en stund tystnade sången, Elin hade somnat igen. Men hon sov bara till kl 9 så då var det bara att stiga upp. Vi lekte lite, åt rester av jordgubbstårtan vi hade på kalaset i söndags och vid lite efter 11 fick Elin hoppa ner i sängen igen. Inte ens 1 timme senare fick jag vara taskig och väcka Elin. Vi skulle ju hämta farmor. Hennes flyg landade vid 11:41 och Johan hade räknat ut att hon skulle vara framme Svågetorp där vi skulle hämta henne ca 1 timme senare. Så vid 12:25 körde Elin och jag hemifrån och när vi körde av stora vägen så stod det att nästa ankommande tåg kom in vid 12:51. Perfekt, klockan var nämligen 12:40 så vi skulle komma fram precis i tid. Vi parkerade och gick mot spåret och då såg vi tåget komma. Men lite sena ner till spåret blev vi. Vi träffade på tullen och dom hade 2 hundar och dom skulle ju Elin titta lite på innan vi kunde gå vidare.

Så kom farmor, men Elin kände inte riktigt igen henne. Fast efter bara en liten stund kunde hon bjuda på ett leende. Vi satta oss i bilen igen och körde hem till farbror Fredrik, tant Linda och kusin Nils. Farmor har ju inte träffat honom tidigare. Nils sov, så vi andra passade på att äta lunch. Fast när vi var klara då sov han fortfarande. Han sov hela tiden. Å, vilken tråkig kusin. Honom kan man ju aldrig leka med. Elin slog honom lite i huvudet, men han vakande inte ens då.

När klockan var ungefär 16 så åkte vi till Svedala. Jag hittade inte nycklarna till lägenheten när vi körde i förmidags Elin och jag. Men dom fanns visst där, så det var bara att hämta dom och köra farmor till stan igen. Nu hade det börjat snöa i Svedala men inne i Malmö var det ingen snö. Vi var hemma hos farmor och när Johan slutat jobba kom han också dit. När vi sen skulle köra hem vid 19-tiden, då var det fortaande ingen snö i Malmö men påvägen till Svedala snöade det. Kolla bara på bilderna hur det såg ut här när vi kom hem...









Hmm, Elin kanske önskar sig en pulka i julklapp.

Trots att Elin sov bort nästan hela dagen i går (måndag)
var det inga problem att få henne att somna för natten.

Elin, jag och Nils.

Elin hjälper sin pappa bygga kök...igen...

High five!





Måndag 14 dec 2009

2009-12-14 | 19:33:52
Det är namnet på denna dagen. En sovdag för Elin har det blivit.
Igår efter kalaset var hon trött, men ville inte sova. Höll sig vaken till 21 och sov bara en lite stund. kl 23 var det dags att stiga upp igen och sen blev det inte mer sömn förrän lite efter 3 inatt. Jag var trött, Johan var super trött, Elin var pigg och satt och åt lussekatter framför tvn klockan 2 i natt. Hon hade det jättemysigt, tittade på en repris av Criminal minds...
Sen idag, ja då skulle hon upp kl 7:45. Men så trött hon var. Hon orkade bara hålla igång till 9 sen var det sovdags. När klockan var 10:45 hämtade jag henne i sängen. Fortfarande med pyjamsen på hamnade hon i bilen. Vi skulle ju simma idag. Vi blev väldigt sena för klockan i köket, den behöver nog nya batterier.
Sena ut i bilen var vi och ni ska inte tro att det blev bättre av att vi kommer ut. Jag kommer ut med en halvsovande Elin över axeln och ser att hela trottoaren är uppgrävd.
Gissa vem som blev upprörd så det heter duga. Dom kunde väl säga till och fråga om man skulle ut och köra innan dom grävde upp hela jäkla trottoaren. Ja, nu kunde vi ju inte komma ut med bilen, eftersom vi måste backa ut över trottoaren.

Det är comhem som håller på att gräva för att dra nya kablar till hela området, men just då så sket jag fullständigt i tv och internet. Jag var arg!
Missa man en simtid får man ta igen den, men Elin vill ju simm och jag hade ju väckt henne och lovat att hon skulle få simma. Det hela slutade med att jag fick ta ett snack med chefen för grävandet, som tur var fanns lite längre ner på gatan. Vi kunde köra ut, dom var snälla och fyllde igen trottoaren precis så mycket att det gick att komma ut med bilen.

Och idag på simningen. Elin har så kul i vattnet och idag fick hon simma utan sin simring. Hon fick sådana där puffar på armarna istället. Det var lite svårare att simma då, för hon var  lite närmre vattnet och fick lättare massa vatten i magen. Det var kul, men jobbigt. Och det var inte slut på övningarna med det. Elin lärde sig att simma nästan helt själv. Hon hade tillslut bara en liten flytgrej under bröstet.

Efter simningen gick vi våra 5 km runt Pildammsparken. Jag hade ingen mössa med mig och ingen halsduk heller. Var så varmt innan vi åkte eftersom jag var så upprörd. Man blir varm av att skälla så jag lämnade mössa och halsduk hemma. Det var minusgrader ute ida,g så inte så smart gjort. Men som tur var gick vi ju bara en kort runda, men mitt hår hade frysit till is när vi kom till bilen. Och i bilen somnade Elin på vägen hem. Hemma blev det lite lunch sen somnade Elin igen när klockan blivit 14. Hon fick sova till 17 innan jag väckte henne. Hon var så svår att väcka och hon började till och med att gråta och det gör hon bara när hon är riktigt trött. Men jag var tvungen, för inatt ska hon minsann sova!

Nu glömde vi nästan Elins lista.
Om man säger att Nasse alltid är nr 1 och struntar i det och tar allt annat så ser den egentligen ut såhär:

  1. Pepparkakor
  2. Pepparkakor
  3. Pepparkakor

Fast det blir ju tråkigt så om vi struntar i pepparkakor också så blir den såhär:

  1. Äta själv (alltså kladda med maten och hoppas på att lite hamnar där det ska och inte på väggar och golv i köket).
  2. Vara ut och gå, gå själv, inte sitta i vagnen som hon gjort i sådär 700 mil
  3. Fylla år så man får massa presenter, tårta och PEPPARKAKOR.





Elin leker



Tittut



En av presensterna Elin fick igår var papper och kritor. Hon testade det idag och det blev faktiskt några streck på pappret. Men det var nog Johan som hade roligast, Han ritade nämligen också. Elin kunde hålla kritan precis som man ska, det blev i vänster hand och givetvis provsmakades den också =)



Idag pratade jag med ägaren till det dagis vi vill att Elin ska gå på. Hon får börja där, så den 11 januari ska Johan jag och Elin gå dit och träffa alla fröknar och få alla papper som behövs.

Till farmor

2009-12-14 | 09:34:16
Vi vet med säkerhet att Elins farmor läser bloggen så detta är nog smidigaste sättet att få fram information till henne ;-)

Vi hämtar dig imorgon, men om vi inte står nere vid spåret när tåget kommer så är det för att Elin somnat i bilen påvägen in. Då sitter vi kvar i bilen (är ju Elin sovtid) så hon får sova så länge som möjligt, så då parkerar vi precis utan för så du hittar oss där.

Ja, se det snöar. Ja, se det snöar...

2009-12-13 | 22:30:36
Idag, den dagen som år 2009 är tredje advent, den dagen som är lucia dagen och den dagen Elin hade sitt alldeles första barnkalas. DÅ SNÖADE DET!!! Vi vaknade upp i ett kallt Sverige när klockan var 7:30. Eller, det var såhär: Jag vaknade och var tvungen att väcka Elin, så att hon skulle kunna sova middag redan vid 11 och vara utvilad till kalaset.
Elin och jag åt frukost och se gick vi ut på en morgonpromenad, lagom till soluppgången. Elin var inte så imponerad över att se solen gå upp över åkrarna längst Sege å, men men det var iallafall fint.

Sen kom vi hem, lagom till Johan hade stigit upp, och Elin fick hoppa ner i badkaret.
Sen blev det som planerat att Elin somnade vid 11 och sov till 13:15. Men det som inte ingick i den planen var att Johan skulle ut och springa mitt i alltihop  istället för att hjälpa till här hemma. det var iallafall tur att Elin sov annars hade det inte gått.
Jag fick stå i köket och baka lussbullar, mjuk pepparkaka, sockerkaka och jordgubbstårta.

I en tidning vi fått från Pampers så stod det att man inte skulle ha något tema på kalaset när det "bara" var 1 års kalas, men man kunde däremot lägga lite tid på inbjudningskorten. Det hade vi gjort, våra kort var skit snygga och vi hade faktiskt ett tema också. Tredje advent, och lucia dagen. Hallå, klart det blev glögg, lussebullar och pepparkakor. Men sen för att det inte skulle bli för mycket jultema så slog vi till med jordgubbstårta.

8 barn och 14 vuxna var det som lekte i huset. Lite trångt blev det men det gick bra. Elin, hon var inte så intresserad av sina presenter när alla kompisarna var här. Hon var inte intresserad av kompisarna heller. Hon var bara mammig och pappig. Men när alla gått, då blev presenterna jätte intressanta och kul att titta på och leka med.
Så Elin säger tack så mycket alla som kom och tack för alla fina presenster!






Det blev inte så bra bilder idag och inte ett enda kort där alla var samlade,
men det blev iallafall ett kort på Clara.

Amanda, Clara, Moa Elin och Melvin.

Elin, Sofia, Amanda och Melvin

Tårtan




Imorgon börjar en ny vecka och vi har nästan fullt upp.
Måndag är simdag och även den dagen då det bara är 3 veckor kvar till jag börjar jobba....
tisdag ska vi hämta farmor när hon kommer med flyget, fast det är mitt under Elins sovtid så vi får se hur det går.
onsdag ska vi hem till Clara för kompisträff och på torsdag blir det kompis träff igen, fast på Andys lekland.
Vuxna har alltid gratis inträde där och barn under 1 år har också gratis inträde, så vi måste passa på. Vi går helt enkelt dig 4 dagar inan Elin fyller 1 år =)
fredag får vi vila. Lördag åkter vi kanske till stan och handlar lite julklappar, eller så blir det en runda till Bunkerflo och titta på djuren. Sen på söndag, om 1 vecka, då fyller Elin 1 år så då blir det kalas igen.



Snart kalas

2009-12-12 | 23:26:10
I fredags fick jag väcka stackars Elin igen. Kl 10 skulle vi nämligen på morgonpromenad med Emma, Ellie, Ida och Melvin. Och precis innan vi träffades fick vi sms av Clara och Louise, dom ville gå och mata ankorna och undrade om någon ville hänga med. Vi gick dit allihop och träffades för att ge enkorna lite frukost. Sen gick vi en runda, det var en liten runda, men det tog ändå 2 timmar innan vi var hemma. Elin som blev väckt av mig var grinig hela rundan runt, eftersom hon var trötter. Så när vi äntligen kom hem igen, då var hon ju pigg. Men hon lekte bara en liten stund sen somnade hon faktiskt. Och precis när jag lagt ner henne i sängen så fick vi sms av Ellie och Emma, som undrade om vi ville komma och leka. Men, Elin hade ju redan blivit väckt en gång så hon fick faktiskt sova vidare denna gången. Under tiden hon sov gjorde jag lunch. En halv falukorv, 1 lök , massa grädde, tomatpure, 4 port ris och massa broccoli. Det blev 7 port korv stroganoff till Elin som hamnade i frysen.

Och när Elin vaknat bestämde vi att vi skulle gå ner till Ellie och Emma. Vi gick, det är ju inte mer än kanske 60 meter, men vi gick och det tog tid.
När vi var framme så kom hunden Enzo och mötte oss och gav genast Elin en puss. Det var kul, men Ellie ville nog ha alla pussarna för sig själv.
Elin, Enzo och Ellie lekte en stund. Fast för det mesta ville Elin och Ellie ha samma leksaker så lite tjafs blev det.
Sen blev det dags för oss att gå hem igen. Och vi gick och gick och gick. Det går väldigt sakta för Elin. Hon ska stanna och titta på allt längst vägen...



Elin sov massvis under dagen, så igårkväll ville hon inte sova. Jo, hon somnade vid 19, men vid lite efter 12 vaknade hon. Sen satt Johan och hon och tittade på film i 2 timmar innan Elin somnade igen. Men sen vaknade hon vid 7 igen imorse. Då steg jag upp, men Johan har beklagat sig hela dagen över att han varit trött och tvingades sitta uppe och underhålla Elin.
Men under eftermiddagen idag orkade han ändå med en lite utflykt till skogen. Det blev hinderbanan i Torup och mot slutet av den var Elin riktigt trött i benen.




Ankorna får frukost.

Precis när vi skulle svänga in på vår tomt efter promenaden hem
från Emma och Ellievar Elin så trött i benen att hon vägrade
ta ett enda steg till. Hon la sig raklång ner på trottoaren.



Första hindret på hinderbanan idag, det var inte så svårt...

Det är kul att vara i skogen,
men svårt att gå själv för det är lite ojämt underlag.

Vila

Åhhh

Jag vill också...

Vila igen.

Det är tur att mamma kan hjälpa till när man kommer till dom höga hindren.




Imorgon är det lucia, men det har vi ju redan firat för över 1 vecka sedan, så imorgon firar vi Elin istället med barnkalas. Då är det bara 1 vecka kvar till hon fyller 1 år.

Kanske nytt dagis

2009-12-10 | 23:34:25
I måndags var vi ju och tittade på det dagis Elin ska gå på. Det tillfälliga som hon ska gå på till augusti då hon skulle flytta till det vi sökte om att få henne på. Men vi blev inte så förtjusta i det "tillfälliga" dagiset, så nu har vi bestämt att hon inte ska gå där. Nope, har hittat ett annat privat hon ska få börja på. Har ringt dom idag så vi får se om det går det nu går och om det passar med datumet vi vill att hon ska börja. Annars tar vi plan B. Johan får vara pappaledig enda tills farmor kommer hem och tar över passningen av Elin ;-)

Johan kom hem tidigare i måndags för vi skulle vara på dagiset kl 15. Så på tisdagen var det någon som gick upp kl 4 för att åka till jobbet och hinna med allt som inte hanns med under måndagen.
Elin vaknade när Johan steg upp och det gjorde jag också. Med huvudvärk. Elin låg bara och hostade lite sen somnade hon igen, men jag fick springa in till henne hela tiden och kolla så hon inte kräkts.

Det var nämligen så att en natt vaknade Elin och hostade. Johan gick in till henne och sen kom han och la sig igen. Några timmar senare så vaknade Elin igen och satt och skrek i sängen samtidigt som hon tog sig mot benet. Jag tog upp henne så hon satt i mitt knä men hon tog sig fortfarande mot benet. Då hittade jag massa papper innanför pyjamasen och när jag kände så var hela pyjamasen blöt på benet. Vi bytte pyjamas och sen somnade Elin.

Dagen efter berättade Johan att hon hade hostat på natten så hon kräktes och han hade bara stoppat lite papper innanför pyjamasen så hon inte skulle bli blöt på benet...

Ja, så fick ju kolla så hon inte hostade så hon kräktes igen, men det var ingen fara. Hon somnade ganska snabbt om i tisdags morse och sen vaknade vi inte förrän vid 9:30. Jag hade fortfarande huvudvärk och piller funkade inte. Elin och jag fick helt enklet gå till Netto och köpa red bull under en av våra promenader. Sen var huvudvärken nästan borta. Vi gjorde inte så mycket mer under den dagen, men sen blev det onsdag.

Elin fick prova tomtegröt till lunch och jag har en känsla av att den kommer konkurrera ut pepparkakorna från listan nästa vecka =). Tomtegröten fick Elin äta själva, så det slutade med att hon fick hoppa ner i badkaret efter lunchen.

Efter badet gick vi och hälsade på Melvin, där alla kompisar samlades för att leka. Vi får göra som förr i tiden nu när babycafe och öppna förskolan har julstängt. Vi får helt enkelt träffas hema hos varandra. Nästa vecka ska vi hem till Clara, men innan dess så har ju Elin sitt barnkalas.

Idag åkte Elin och jag till Ikea och sen tog vi Hornbach på vägen hem. Vi var borta länge och mot slutet var Elin så trött att hon gnällde för allting så vi fick skynda oss att betala våra saker och sen komma ut i bilen. Vi kom ut från Hornbach kl 13:15 (då hade vi varit där inne sen 11:30) och när klockan var 13:16 sov Elin. Sen fortsatte hon sova hemma i sängen till klockan var 15:30.





Ska det vara såhär kladdigt?

Är du verkligen säker, titta som jag ser ut?

Mmmm, vad gott det var!

Lite svårt att få bra bilder nu,
det var mycket lättade på den tiden alla bara låg still där vi la dom...





När Elin hade badat satte jag upp hennes hår när det var blött.
När det sen var dags för läggdags och hårbandet åkte av såg
frisyren ut som den gjorde när hon var liten =)

Tjohoo! Blir det tomtegröt igen?!


Hemma igen

2009-12-07 | 21:54:51
Igår kom vi hem efter att ha hälsat på mormor och morfar i helgen. Det var inte bara dom vi hälsade på. Klämde in ett besök hos Elins gammelmormor och alla hennes kakor på lördagen. Söndagen började vi med att köra från en ö ut i skogen. Vi hälsade på Madde och Thomas, dom hade fått det jättefint i sitt hus. Det kunde man inte tro när vi var där i somras och renoveringen precis börjat.
Thomas sa att Elin fick äta hur många pepparkakor hon ville när vi fikade där, så Thomas är en favorit. Elin skäms inte för sig. Hon tryckte i sig 3 pepparkakor, sen sa jag stopp. Då gick hon istället in i vadagsrummet och drog fram massa dvdskivor och spel. Förlåt, glömde plocka upp dom innan vi åkta vidare.

Ja, för vidare åkte vi. Från skogen in till staun där vi träffade Eva-Lena. Vi fikade en gång till. Men Elin och jag är rutinerade på sånt. Det blev kladdkaka för mig och Elin hade väl helst av allt velat ha pepparkakor, men det fick bli majskrokar. Efter fikan blev det en snabbis på stan sen följde vi med Evis hem en liten stund. Var ju tvungen att kolla in hennes lägenhet som jag faktiskt inte sett tidigare. Det var kul att få träffa Eva-Lena igen, det var ett tag sen sist.

Sen påvägen tillbaka till Sturkö så stannade vi till hos Jenny och hämtade Elins doppresent och en födelsedagspresent. Elin skulle egentligen inte se vad det var, alltå födelsedagspresenten, men hon såg. Det var en JÄTTE STOR Nalle phu. Större än Elin. Hon såg den, hon tog den och hon släppte inte den. Den fick till och med följa med i sängen igårkväll när hon skulle sova, men det blev lite problem. Det fanns inte tillräckligt med plats för både jätte phu och Elin i sängen.
Innan hemresan igår, blev det lite lunch hos mormor, sen fika igen. På äppelkaka, men Elin åt bara äppel.
Och jag tror faktiskt at det värmer farmors hjärta om jag säger att Elin åt öländska kroppkakor till lunch och hon tyckte det var supergott.

Idag var det måndag och Elin vakande upp tillsammans med Nalle phu. Dom lyckades efter lite trix få plats i sängen båda två.
Vet ni vad måndagen 7 december innebar?
Jo, att Elins simning började igen. Hon hade så kul i vattnet och det var bara 4 barn så det fanns hur mycket plats som helst. Och idag, på första dagen efter uppehållet lärde vi oss någon nytt. Kast med liten bebis. Är precis vad det låter som och Elin tyckte det var nästan lika roligt som att få simma med simringen.  Simfröken Margaretha kastar Elin till mig. Jag ska egentligen fånga, men det var nog roligare dom gångerna jag missade och Elin landade med ett plask i vattnet, iallafall om man frågar Elin.
Efter simningen gick vi till Elins dagis och hälsade på. Det var öppet hus där idag och alla 10 bebisarna som skulle börja där var där. Alla utom Moa, så det var faktiskt bara 9 st med sina mammor och pappor. Vi fick träffa fröknarna och titta runt och så fick vi kika på var dom skulle sova. Alla barnen sover ute och dom hade precis fått in nya sovsäckar. Dom var från Haglöfs och bara 1 m långa, dom var jättegulliga. Precis en sådan sovsäck Johan har tittat på till Elin.

Elin och jag diskuterade innan och kom fram till något nytt här på bloggen, ELINS LISTA. Vi ska försöka komma ihåg den 1 ggr/veckan och där ska Elins 3 favoritsaker/grejer vara med.
Den allra första listan ser ut såhär:

  1. Simma
  2. Pepparkakor
  3. Nasse

Hade ju kameran med i helgen, men tror ni jag kom ihåg att ta kort. Tog med den in från bilen till Thomas och Madde, men inte blev det ett enda kort. Jag vet att jag sa till Eva-Lena att jag inte tagit kort, så jag fick minsann inte glömma ta kort på henne och Elin, men vad hände. Jo, jag glömde...




Vi har lite bilder iallafall.
Hade Elin bara legat såhär i sin vanliga säng, hade Nalle Puh fått plats utan problem.

Elin hjälper pappa bygga på mormor och morfars kök.

Elin och Puh.





Luciatåg

2009-12-04 | 13:08:12
Idag morse hade vi julavslutning i Svedala kyrka. Det hela började med ett luciatåg och sen berättade prästen för oss varför man har en gran inomhus under julen. Sen efter det fick vi gå till församlingshemmet där vi hade lite julmys med massa ljus och fullt med pepparkakor och lussebullar.

Elin och kompisarna var med i luciatåget, men det fanns inget lucialinne i "Elin storlek", så hon hade en röd klänning på sig istället. Hon såg ut ungeför precis som alla dom andra bebisarna skulle man kunna säga. Men dom äldre barnen, dom var riktiga lucior, pepparkaksgubbar och tomtar.


Vi kände ju ingen i kyrkan som kunde ta bilder åt oss, så det blir inga från luciatåget.


Elin och Johan övade på att gå luicatåg för några dagar sedan...

Vi tog bild på oss själva i kyrkan. Fast det blev bara Elin som fastnade.
Här sjunger vi, jag vet inte vilken sång, men iallafall en Elin kan.

Det var kul med luciatåg.

Mmm, pepparkakor!

Elins tallrik.

Gänget samlat.





Ikväll åker vi till Karlskrona för att hämta presenter till Elin. Vi har fullt upp varje helgl. Nästa helg har Elin sitt kalas för kompiarna och helgen efter det, när det är 4.e advent då fyller Elin år på riktigt och då blir det tårta här hemma och sen är det jul och efter det blir det ju nyår och sen börjar jag jobba. Så denna helgen är enda helgen vi hinner åka och hälsa på mormor och morfar och alla andra vi känner.


Babycafè & babycafè

2009-12-03 | 17:39:58

Igår var det onsdag och onsdagar betyder ju som alltid kompisträff på babycafèet. Likadant denna onsdagen, inget ovanligt alls.

Efter babycafè så somnade Elin som vanligt i vagnen och fick som vanligt stå ute och sova. Allt var som vanligt igår =).

När hon sovit i kanske 2 timmar tittade jag ut och såg att det regnade. För att Elin ska få så mycket friskt luft som möjligt har hon aldrig sufletten uppe när hon står ute och sovar. Så ja, det regnarde ju rakt ner i ansiktet på henne. Jag skyndade till dörren för att hämta in henne och när jag kom ut så såg jag bara attElin låg och skrattade och försökte "fånga regndropparna" med hjälp av pincettgrepper. Gick väl sådär, men hon hade ju kul.

Ja, nu var hon vaken så då blev det lunch och sen skickade vi iväg ett sms lite lägre ner på gatan till Emma och Ellie. Vi skulle nämligen höra av oss till dom när vi var klara för en eftermiddagspromenad. Under vår promenad så mötte vi Moa och hennes pappa. För nu har det blivit efter 1 december så Moas mamma har börjat jobba. Fast hon har fuskat lite och tagit semester denna veckan.

Sen blev det kväll. Caroline och jag åkte till svarta marknaden och sen stannade vi i Pildammsparken och sprang lite på vägen hem. Elin var hemma och lekte med Johan och hade redan somnat när jag kom hem. Men vi fick leka i natt istället. När klockan var 2:50 tyckte Elin att det var dags att stiga upp. Jag gav upp vid 3:40 och då tog Johan över lekandet och någon gång vid 5 somnade dom nog igen.

 

Och så blev det torsdag och Elin vaknade vid 8, precis i tid för att vi skulle hinna till babycafè idag också. Fast idag blev det inte riktigt som vanligt. Elin gick runt till alla lådor med leksaker och städade. Hon gick från låda till låda och plockade i leksakerna dom andra barnen hällt ut. Och när det var fika dags, då satt hon och matade Clara. Elin och Clara satt bredvid varandra och Elin satt och bröt bort små bitar från sin macka som hon stoppade in i Claras mun. Blir kanske en liten husmor av henne ;-)

En pedagog från en förskolan var på besök idag och hon pratade mycket om hur viktigt det var för barnen att komma ut och träffa andra barn och få en massa baciller från dom. Så massa småförkylningar var jätte viktigt innan man började på dagis annars hade man inte så bra immunförsvar för alla dom bacillerna. Men idag var ju det sista babycafèet innan juluppehållet och sen blir det inget igen förrän om 5 veckor. Men vi löser det lite provisorikt så länge. Nästa ondsdag ska vi hem och hälsa på Melvin så alla bebisarna kan få träffas och leka lite. Det blir som förr i tiden skulle man kunna säga. Som på den tiden då vi i mammagruppen träffades hemma hos varandra.

Efter babycafèet idag så sov ju Elin igen, men det blev inget regn idag. När hon vaknat blev det lunch sen åkte vi en runda till Burlöv center och till Jägersro. På Burlöv center var den lilla tomtebyn på plats och Elin var helt fascinerad. Hon satt i vagnen och tittade på alla tomatar och vinkade till dom.


Till farmor: Alla lussekatter ligger redan i Johans och Elins mage (ganksa många ligger faktiskt i min också), men du behvöer inte vara orolig. Jag ska baka nya innan du kommer hem. Och jag tror nog att Fredrik också hinner baka några. Det är ju nu när Nils är så liten som han är, han har tid att göra det. Sen blir det bara svårare och svårare att få tid till saker =)

 

 

 

Blev inga bilder tagna varken igår eller idag,

så jag fick snällt sätta Elin i soffan bara för att det skulle finnas några bilder att visa från idag...


Ni som hänger med, ni kanske har börjat misstänka det samma som jag.

Att det är fler tänder på G.

Det är ju enda gången Elin har nappen i munnen. När fler tänder är påväg upp.För det finns inte någonbitleksak som kommer åt så bra som nappen.

 

Tips på en bra sida för er som vill läsa andra bloggar som handlar om graviditeter eller om små barn.

http://familjebloggarna.se


1 december

2009-12-01 | 23:22:43
Så nu är det bara 20 dagar kvar av Elin första år i livet. Oj, vad tiden har gått fort. Och tänk vad mycket hon lärt dig.
Läste precis på farmors blogg att hon har ett litet problem. Hon har köpt en bok om broderier men allt är på arabiska. Men det är inget problem, för Elin har lärt sig prata. Nämligen arabiska!
Jag tror att det är tack vare det arabiska alfabetet hon fick när vi var i Jordanien och hälsade på farmor och farfar. Hon kan säga tre ord. Det är challa, lacka och det tredje kommer jag inte på just nu, får återkomma med det såfort hon vaknat och börjat prata igen. Det låter verkligen som arabiska, hon har till och med rätt uttal. Ni kan ju tänka er själva. Det låter ungefär: "Challa, challa, challa, lacka, lacka, challa"!

Idag var Elin och jag på öppna förskolan, och där var massvis med barn. Många var kramiga men det var inte Elin, hon ville mest sitta för sig själv och leka och alls bli kramad, det kom en och en annan tår. Men hon var lite trött också så det kan nog mycket väl ha bidragit till dom där tårarna. Elin vaknade redan 7:30 idag och sen ville hon inte sova igen förrän 11:30 och eftersom hon skulle hinna äta innan vi gick till öppna förskolan fick jag väcka henne efter bara 1 timmes sömn.

Sångstunden idag blev lite annorlunda. Elin var så trött så hon låg ner på golvet när vi andra sjöng, och idag så övade vi på sångerna till luciatåget på fredag. Ja, det blir luciatåg i Svedala kyrka på fredag kl 10!
Elin låg på golvet och vilade men när vi sjöng en av dom gamla sångerna, vink, vinka... piggnade hon till, ställde sig upp och gjorde alla rörelserna. Både klappade, vinkade, hade händer som dansade och tog armarna upp och ner, precis rätt för en gångs skull. Annars brukar hon ligga lite före sången med rörelserna ;-)

Jag trodde Elin skulle somna i vagnen på vägen hem, men det kunde ju jag tro bäst jag ville. Hon somnade inte. Trots att vi tog en liten extra runda på 1,5 timmar så vi var inte hemma förrän kl 17. Elin var vaken och eftersom hon var fullt påklädd passade vi på att vara ute en liten stund till. Elin och jag gick en liten runda. Enda upp till Marbäckshallen gick vi. Dom 50-60 meterna det är dit tog ungefär 15 min för Elin. Sen var hon trött i benen så tillbaka tog det lite längre tid.


Och så har vi ju gårdagen också att berätta om. Klockan 8 träffade vi Moa för en morgonpromenad. 2,5 timmar senare var vi tillbaka här och nu vad det planerat för lite julbak. Elin och Moa började med att äta lite och sen somnade Moa. Elin skulle egentligen också sova, men sen är det det här med att få Elin och sova så länge vi har besök. Det spelar ingen roll vem som är på besök. Det är ett mission imposible!
Det blev iallafall bakat. Både lussekatter och pepparkakor och Elin var med och hjälpte till. Hon provsmakade allt från deg till färdigt resultat och allt fick godkännt. 
Senare på kvällen åkte Caroline och jag till Sjöbo och Eisers utförsäljning av kläder, så nu har Elin fått ännu mer kläder till sin redan överfulla garderob!

Jag kommer börja jobba igen den 4 januari och då är det dags för Johan att vara hemme. Han slutar jobba redan 23 december och börjar inte förrän 6 april igen.
Idag fick jag nästa års schema på posten. Jag kommer vara ledig jämna helger, jag misstänkte att det skulle bli udda, men det blev det alltså inte. Och så till mitten av februari kommer jag vara ledig både onsdag och fredag den veckan jag jobbar helg och måndagen dom andra veckorna.
Jag har suttit en stund och tänkt på mitt schema och här kommer bra och dåliga saker.

Bra:
  • Eftersom jag är ledig på fredagar kan Elin och jag gå på öppna förskolan. Misstänker att Johan inte kommer ta med henne dit.
  • När Johan ska åkta Vasaloppet har jag tagit mammaledigt. Jag har tagit mammaledigt måndag och tisdag och så är onsdagen min lediga dag och helgen innan är min lediga helg. Så det blir 5 dagar ledigt!
  • JAG KAN GÅ PÅ LOPPISEN (som är en jämn helg) OCH GÖRA MER FYND!
  • Jag kan med gott samvete hoppa över broloppet 2010 eftersom det är min jobbhelg ;-)
Dåligt:

  • Vi brukar alltid åka till Kristianstad varje valborg, men jag jobbar till 20:15 valborgsmässoafton och börjar 8:45 dagen efter, alltså 1:a maj. Kan nog bli lite tajt att hinna med en tur upp till Kristianstad. Typiskt, då får jag inte bada badtunna!
  • När jag fick schemat stod jag inte med på den avdelningen jag ska jobba på, så jag får antagligen ett nytt schema, där allt är ändra...


Farfar har önskat sig bilder och idag har vi det snabba internet igen. Hela 7,2 Mbit/s. Jäkla tre!!! Dom 5 bilderna från inlägget i söndags när vi fick det söliga på bara 200 kbit/2 tog 3 timmar.
Men snart, när det är jul. Då har vi supersnabbt internet. Dom har grävt upp trottoaren på hela gatan så dom kan gräva ner superkablarna!




Jepp, jag kan både sätta igång och stänga av spisen nu.
Eller iallafall sätta igång och sen lämna den.

Hmm, kanske kan läsa en bok istället,
eftersom pilla på spisen var ajjabaja!

Så många böcker, men ändå ingen bra...

Att vara ute och går är kul, även att det kanske inte ser ut så på kortet...
Men den dumma blixten lyser upp mina reflexer.

Titta vad jag kan!
Dumma blixt igen, som lyser konstigt i mitt ena öga.

Pappa och jag myser innan läggdags, fast jag ser lite lurig ut...

Men nu blev det nog bättre =)








RSS 2.0