Elin har namnsdag idag

2009-07-31 | 23:46:01
Johan och jag har ingen koll på någonting, hade ingen aning om att Elin hade namnsdag idag förrän jag läste kommentarerna på förra inlägget :-/ 
Tack Maria!


Om ni inte redan förstått det, så är jag tillbaka. Johan hade lovat att han skulle sköta bloggen resten av veckan, men han orkade bara i 3 dagar. Själv är jag inte förvånad utan snarare lite överraskad över att han stod ut så länge som han gjorde :o)


Idag har vi hunnit med mycket. När Elin vaknat och ätit sin gröt åkte vi till Skanör där vi hälsade på Amanda och hennes mamma Marie. Lilla Amanda (som är 4 månader yngre än Elin), hon orkade inte hänga med i Elins tempo, blev lite trött och somnade ifrån Elin. Men Elin är så van vid att sitta själv och leka så det var inga problem. Trodde jag ja. Det blev lite ensamt efter en stund så hon fick hoppa upp i soffan där vi satt för lite sällskap.


Vi var hemma igen vid 14-tiden och under eftermiddagen skulle mormor, morfar och Elins morbror komma och hälsa på oss, på deras väg hem från semestern i Frankrike. Men innan dom kom hann vi med en promenad. 
Johan skulle visa mig en ny långrunda. Har börjat tröttna på mina dagliga rundor här i Svedala. Och den ca 7 km långa Aggarpsrundan som jag gått varje morgon i snart 7 månader står mig upp i halsen. 
Den "nya" rundan mättes till 1,2 mil och tog i Johans tempo nästan 2 timmar. När Elin och jag framöver kommer att gå den själva, utan någon som sinkar oss borde vi kunna kapa åtminstone 30 minuter på den tiden. 

Imorgon åker Johan och jag till Göteborg, där ska vi på  U2 konserten och vi lämnar över Elin i farmor och farfars händer ett helt dygn. Hon kommer få så mycket uppmärksamhet så lilla Elin kommer att stormtrivas, hon kommer nog vilja att vi ska åka iväg snart igen...







Elin och Amanda
Det syntes att hon är några månader äldre. Elin såg ut som en jättebebis!
Det var inte så kul att bli lämnad ensam





Regnväder

2009-07-30 | 22:59:39
Vi hade förberätt för en långpromenad, men så snart vi kom ut så började regnet strila. Som tur var kunde vi snabbt anpassa oss och åkte till polisen istället för att hämta Elins pass, nu har hon det så vi kan ut och resa i värden. Första utlands resan blir nog till farmor och farfar i höst.

Dessutom var vi på en stor svensk möbelkedja för att investera i lite förvaringsmöbler till vårt garage. Elin tyckte att det var väldigt många människor på möbelvaruhuset, men det var kul att åka i lådan iallafall.


Städdag

2009-07-30 | 00:25:32
Idag har det varit städdag hos oss, det var vår baksida som behövde städas. Elins farmor var här och hjälpte till, eller hon gjorde det mesta av jobbet.

Elin tog det som vanligt lugnt och hetsade inte upp sig i onödan.

Sen var det kontroll av tvättmaskinen, den fungerade ok, den var nästan lika rolig som tv'n.
l

Kvällen avslutades med bad, men det var nog lite i senaste laget för Elin ville verkligen inte gå och lägga sig efter det, hon var alldeles för trött.
 

Ytterliggare en dag fångad.

Kjugekull

2009-07-29 | 00:12:11
Idag vaknade Elin vid nio snåret och då fick hon lite gröt, sen chillade vi och väntade på att Elins mamma skulle göra sig klar för att gå ut. Vi skulle nämlig till Kjugekull och njuta av naturen och försöka oss på att klättra lite. Så vid tolv åkte vi hemifrån och sen var vi inte tillbaka föränn 22:30, men Elin var jätte duktig och var inte det minsta grinig eller ledsen någon gång uner dagen. Däremot hade hon väldigt kul när hennes stackars mamma klättrade upp på ett klippblock och sedan inte kom ner igen. Efter mycket övertalning och en del misslyckade försök så kom AnnaKarin äntligen ner med hjälp från Christian, det hela såg mycket roligt ut, men tyvärr är bilderna på spektaklet på en annan kamera så de får ni se någon annan gång.

Efter hela dagens äventyr så somnade Elin tillslut i bilen strax innan vi kommit hem, så nu sover hon med alla kläder på och utan att ha borstat tänderna eller fått sina vitaminer, AnnaKarin håller på att hämta sig från att ha varit fast på toppen av ett "berg" och jag vilar mig i soffan innan det är dags att sova. Imorgon har vi ytterliggare en spännande och händelserik dg framför oss, men den får ni höra om då.




Elin känner lite på stenen för att se hur svårt det egentligen kan vara.

Elin vilar lite medan vi andra klättrar.

Parkeringsböter

2009-07-28 | 10:22:09
Igår åkte vi till polisen när Elin vaknat. Hon skulle få ett pass så att vi kan åka och hälsa på farmor och farfar senare i höst. Vi fick ta en kölapp och det var 38 nr före oss. Det tog nästan en timme och Elin var på bra humör hela tiden. Hon hade jätte kul och vinkade till poliserna. Sen blev det dags för vår tur och då gick det fort. Elin som är så van vid att ställa upp på kort klarade även polisens passkamera utan problem, dom andra barnen som var där hade stora problem med att sitta still och titta in i kameran, men inte Elin inte. Hon klarad det galant. Behövde inte mer än 2 försök.


Efter vårt långa besök på polisstationen åkte vi till Entrè på hemvägen. Där lämnade vi in en av Elins doppresenter på Smycka för gravyr. Fast den personen som graverar, i det här fallet Elins gaffel och sked, hade semester så vi kan inte hämta dom förrän i slutet av augusti.
När vi sen kom hem, upptäkte Elin att hennes gåstol stod felparkerad och att hon hade fått sin allra första parkeringbot.  
500 kr, det är tur att hon har pengar både på banken och i sin sparbössa ;o)





                        Elin med några av sina doppresenter

Hennes parkeringsböter




Nu tycker jag att det är tråkigt att skriva i bloggen, så Johan har lovat att ha ska ta över. Iallafall resten av veckan.





Elins dop

2009-07-27 | 09:19:13
Nu är lilla Elin döpt. Hon trivdes i kyrkan, det var ju liksom hon som fick all uppmärksamhet. Elin brydde sig inte ens om att plaska med vattnet, vilket jag trodde hon ville göra. Jag såg på henne att hon gärna ville, men hoppade ändå över det när hon väl fick chansen. Hon tyckte kanske att det räckte med allt vatten hon fick plaska med när vi badade på förmiddagen.
Men något som var kul, det var att tugga på det blå sånghäfte vi fick allihop. Så när det var dags för sång, hade Maria (Elins gudmor och den som bar henne) svårt för att se texten för allt dregel.


Elin skötte sig exemplariskt. Hon vaknade visserligen tidigt i går morse, men sen sov hon en stund innan vi åkte till kyrkan. Det var egentligen bara när hon skulle få lite gröt innan vi åkte som hon gnällde lite. Men det var det enda på hela dagen. 


Elin sover fortfarande, men när hon vaknar idag så har hon en del nya leksaker att sortera och massa böcker att ställa in i sin bokhylla. Hon fick så mycket fina presenter, och jag tror det är dags att vi får köpa ett smyckeskrin till henne för någonstans måste hon ha där hon kan lägga alla halsband hon fick.







Precis påklädd. 
(antagligen den enda bilden där dopklänninge ser struken ut).


Maria läser en dikt för Elin.




Elin brukar bli bra på bild, men vad hände....




Nu väntar vi bara på att Elin ska vakna för då ska vi åka till Polisen. Elin ska få ett pass!

Check lista

2009-07-25 | 22:51:19
Imorse fick alla här hemma varsin check-lista som gjordes av Johan så vi skulle hinna med allt inför dopet imorgon.  
Elins lista såg ut såhär: (Johan och jag fick lite längre listor).

  • Vara snäll!

Elin var väldigt sammarbetsvillig idag och kunde innan läggdags bocka av sin punkt utan problem. 






Det går att läsa böcker även att man sitter i gåstolen.
Vi fick post idag, trots att det är lördag.
Det var lilla Elin som kom.






Vad har vi lärt oss idag?

2009-07-24 | 22:52:52
Jo, att säger man inte till när man är hungrig blir man utan mat. 
Elin vaknade vid 8.30 imorse vi gjorde som vanligt i morse förutom att Elin valde att springa runt i gåstolen när Johan och jag åt frukost. Sen åkte vi till Hyby kyrka och hämtade nycklarna till Sockenstugan. Efter det åkte vi och släppte av Johan i bokskogen (han skulle springa) sen åkte Elin och jag till IKEA och till Stoff&Stil. Jag tyckte att Elin var ovanligt gnällig, hon brukar annars uppföra sig när vi är i affärer. Vi kom hem lite efter 13 och då kom jag på att Elin hade ju inte fått något att äta.
Hon fick alltså sin frukost vid ca 13.30, stackars Elin. 
Sen efter "frukosten" träffade vi Moas och hennes mamma Caroline för en promenad. Elin och jag skulle visa dom vår längsta runda och jag tror minsann att dom blev lite trötta. Jag var iallafall trött, och Elin också. Hon sov i vagnen nästan hela rundan.
Hmm, vi får se om dom vågar följa med oss på någon mer promenad.
Caroline tror säker att jag är lite knäpp. Jag hade en sax med mig i vagnen för jag tänkte passa på att sno lite vete, men det kan lika gärna ha varit korn, råg eller havre också. Jag har ingen aning...
Jag skulle iallfall ha det till mina ljusstakar jag gjort till dopet på söndag.
Det är en tom barnmatsburk, men värmeljus i och runt den, ett rosa sidenband i samma färg som det rosa bandet på Elins dopklänning.






Idag får vi börja med en bild på en av ljusstakarna.
Och så bilder på Elin.
Jag fattar inte vad det är som är så intressant i våra lådor.

Ibland får hon faktiskt lite mat.






Ojojoj

2009-07-23 | 22:39:07
Det var en ganska dålig idè det där med att ge Elin en gåstol. Hon har superskoj, men Johan och jag har fått det jobbigt. Vi fick möblera om lite här nere idag. Rädda det som gick att rädda av blommorna. Våra dvd filmer ligger på golvet allihop. När jag strök tvätten tidigare ikväll, fanns det någon på andra sidan strykbrädan som drog i sladden. Det var lilla Elin. Hon är överallt...



Tidigare idag var vi och hämtade Elins dopklänning, och igår träffade vi prästen. Det var en snäll präst, han lovade att Elin skulle få plaska i vattnet hur mycket hon vill.  Nu ska vi bara hämta nycklarna också till Sockenstugan där vi ska vara efter att vi varit i kyrkan på söndag. Sen ska vi skala potatis, ca 200 st enligt Johans uträkning, sen är allt klart inför dopet.



Igår var Elin på lekplatsen tillsammans med sin kompis Moa. Dom satt och snackade en stund sen blev det till att gunga. Det gick bra en liten stund, sen blev Elin trött och hon somnade i vagnen. Hon har börjat vakna tidigt på morgonen nu. Redan klockan 8 är hon pigg och vill gå upp. Elin är den enda som är pigg men jag offrar mig och stiger upp för att leka med henne. Eftersom hon nu vaknar så tidigt har hon börjat sova lite på eftermiddagarna, men när det gäller sovandet då har vi inte riktigt kommit in i några rutiner än.
För alla som inte hängt med tidigare. Elin kunde ligga och sova fram till 12 tiden innan och sen sov hon inget mer på dagen, men så är det alltså inte längre.
Idag (efter att vi hämtat kläningen) så fick Elin träffa Moa igen, och alla sina andra kompisar. Denna gången var vi hemma hos Melvin och lekte med alla hans leksaker. Tidigare i våras låg alla bebisarna ner på filten när vi träffades, men nu, då sitter dom upp allihop och leker. Oj, vad tiden har gått fort.







Elin och Moa på lekplatsen igår. 
Man kan titta på bilder på 
Moas blogg också.

Titta vad Elin har lärt sig.





Hon blir trött efter ett tag och måste vila lite.

Det är inte alltid kul att vara Elin.






Johan har nu formatera hårddisken, så den bärbara datorn fungerar igen fast alla bilder gick inte att hitta. Men det finns inga program på den ännu så bilderna är inte fixade denna gången eller kommer inte vara det några veckor framåt. Kanske blir lite mörka bilder och några med röda ögon, men det får ni stå ut med ;-)


Datorn har gett upp

2009-07-22 | 08:57:23
Japp så är det. Den bärbara datorn här hemma slutade fungera igårkväll. Hakade först upp sig och sen stängde den av sig och går inte att få igång den igen. Johan satt flera timmar och försökte fixa den men han kom fram till att vi behöver köpa en ny hårddisk till den. Gör vi det så KANSKE det går att rädda alla bilder på Elin som är på en. Jag visste att man inte kunde lita på datorer!!
Men om det nu inte skulle gå att rädda bilderna så är det bara dom tagna efter maj som vi förlorar, dom andra är för säkerhetsskull sparade på en extern hårddisk och dom som finns här på bloggen ligger ju också sparade. Men det är ju inte alla....




En bild har jag iallafall som ni kan få på Elin idag, den är tagen med mobilen i måndags när vi var och handlade. Johan tyckte inte vi behöve ha vagnen med oss in i affären ;-)











7 månader

2009-07-20 | 22:48:00
Nu har det blivit den 20:de igen och det betyder ju att Elin har blivit en hel månad äldre. 7 månader är hon uppe i nu! En present fick hon dagen till ära, det blev en gåstol. Elin var med i affären och provade ut en. Det blev den med minst leksaker på, alltså den med minst saker som distraherar.


Vanligtvis brukar det var besök på BVC en gång i månaden, men nu när Elin blivit så stor är det bara besök varannan månad. Så vi har ingen aning om varken längd eller vikt, men det känns iallafall när man bär henne att hon har blivit mycket tyngre. 17 augusti ska vi till BVC nästa gång, men vi kanske får redan på längd och vikt lite tidigare.

5 augusti ska vi tillbaka till den platsen Elin föddes, alltså ska vi till Lund. Men vi ska givetvis inte till förlossningen. Vi ska åka till kardiologen och kontrollera Elins hjärta igen. Hon föddes med Kammarseptum defekt, ett litet fel på hjärtat. Hon hade ett hål i skiljväggen mellan kammrarna som var 5 mm när hon föddes. Vi fick åka tillbaka på undersökning när hon var 1 månad och då hade hålet börjat växa igen och var bara 1 mm. 5 mm var jättestort, men 1 mm räknas som inget hål alls av läkarna, men inte av försäkringsbolagen. Elin är alltså inte försäkrad eftersom det inte finns något bolag som vill försäkra ett hjärtsjukt barn (som dom kallar det). Så nästa besök i Lund, det är för försäkringens skull. Och jag undrar hur det kommer att gå men alla datorer och sladdar och maskiner dom kopplar till Elin. Det har ju gått bra när hon var liten och inte rörde sig så mycket, men nu. Haha, det kan nog ta lite längre tid än det gjort dom andra gångerna vi varit där.







Titta nu, nu börjar jag här!

Och sen, då är jag här. Framme hos pappa.

Men han var nog inte beredd på att jag skulle komma så fort
så han såg mig inte.

Och sen, då gick jag till hallen.

Åhh, var hamnade jag nu?

Perfekt höjd hamnade jag i och vad lätta lådorna var att dra ut...









Vad är det som hänt?

2009-07-19 | 21:44:40
Två dagar i rad har Elin vaknat mitt inatten. Inatt då vaknade hon kl 3 och ville inte somna om. Johan fick gå upp och roa henne och dom satt och lekte tills klockan var 5 i morse, då somnade Elin igen. Och gissa vem som varit trött idag. Jo, Johan! Förstår inte vad som hänt med henne. Hon som dom senaste 2 månaderna varit så duktig och sovit hela nätterna, men dom senaste dagarna har hon sovit mycket om dagarna så det är säkert det som ställt till det. 


Vi fick besök av farmor och farfar idag också. Dom vill träffa Elin hela tiden, och det är klart att dom får. Farmor lyckades söva båda Elin och Johan. Elin somnade trots att det var tennis på tv, men är man trött så är man. Dom låg och sov båda två i flera timmar. Jag somnade faktiskt också, men Elin väckte mig  kl 17.30, då var det dags för lite mat i hennes mage och sen tog jag på henne en klänning. När klockan var 18 fick Elin väcka Johan och sen åkte vi till stan. Vi skulle gå på restaurang med farmor, farfar. Det blev O´learys och Elin hade fullt upp. Var hon än tittade så fanns där en tv som visade sport. Efter ett tag blev det faktiskt tråkigt att sitta och titta på det så hon fick hoppa upp i Johans knä och smaska på majskrokar istället.





Redo för restaurangen

Elin, pappa och farmor

Elin & mamma


Bilder från Johans besök i Chamonix
Johan uppe på någon kulle ;o)

En stolt Johan på toppen av Mont Blanc! (4808 m upp i luften).


Johan vill att han och Elin ska åka dit och klättra när hon blivit lite äldre.
Men jag vet inte.
Elin verkar inte så road när han berättar för henne om sitt äventyr och visar bilderna han tagit.
Snö mitt i sommaren!?








Det gick inte att sy

2009-07-18 | 22:56:41
Igår fick vi besök av Elins farmor och farfar. Det tyckte vi om båda två. Jag fick fika på kanelbullar som dom hade med sig och Elin fick en massa uppmärksamhet, precis sånt som hon gillar :-) Och som farfar busade med henne. Elin var helt slut och sov bort resten av eftermiddagen när dom åkt.
Hon vaknade lagom till middagen och sen höll hon sig vaken. 2 timmar prommenerade vi under kvällen men inte ens det kunde söva henne. Fast honsomnade som vanligt när det var lägdags men... Hon hade nog sovit så mycket under dagen (hon brukar knappast sova någonting) så när klockan var 4 i morse så var Elin pigg och klar att stiga upp. Hon förstod inte alls varför jag inte ville leka med henne!



Idag skulle vi egentligen åka med Omega (hon heter faktiskt så, men det var inte det hennes föräldrar döpte henne till. Hon har bytt till det namnet helt själv) till hennes föräldrars sommarstuga i Löderup. Men när vi vaknade igen, Elin somnade om efter ett tag, så ösregnade det. Omega ringde och sa att vi får ta vår lilla utflykt en annan dag. Så nu hade inte Elin och jag någonting att göra. Då lovade jag Elin att hon skulle få lite nya kläder, som jag skulle ge mig på att sy. Vi åkte till Stoff&stil och handlade mönster och tyg. Hon skulle få nya bxor, ett par svarta och ett par vita. Men nu blev det inte riktigt så. Det var något fel på mönstret. Det stod ungefär: klipp tyget och sy ihop bitarna. Efter tre försök hade det fortfarande inte blivit några byxor och så var tyget slut, eller bara det svarta jag gav mig inte ens in på det vita för tålamodet räckte inte. Första försöke var inte mönstrets fel, det var mitt egna. Hmm glömde räta mot räta, haha. Försök nummer två var defenitivt mönstrets fel och dessutom sydde jag mig i ett finger under det försöket, men som tur väl var så var det ju det svarta tyget så blodspåren syntes inte, men nålen på symaskinen gick av så då var jag ju tvungen att byta den också. Och sen, försök nummer tre, var precis att tyget ränkte så det gick att klippa ut all en gång till. Ja, då stod det ju inte att man var tvungen att tänka när man klippte också!!!! Och mönstret skulle vara "EASY"! Herregud! Hur är då dom som är lite svårare? Nej, Elin ska inte få några hemma sydda kläder, vi köper färdiga i fortsättningen.
Och när jag ändå är upprörd, då kan jag berätta om min stegräknare. Den hade jag på mig hela dagen igår. Totalt var Elin och jag ute på prommenad i 5 timmar, vi gick minst 1,5 mil (det var nämligen på uppmärkt bana, men det tog bara lite mer än 2 timmar så det blev nog ca 1,5 mil till sammanlagt). Hur många steg var det enligt stegräknaren då? Jo, 6819 st. Ska jag komma upp i 10 000 steg med den måste jag ju vara ute pch gå i nästan 10 timmar. Kanske bäst att hoppas på att Elin vaknar kl 4 i morgon också så vi hinner med 10 timmars prommenad.







Elin var lite upprörd över att hon fick sitta själv
och leka under tiden jag lagade maten.

När klockan var 21.30 ringde Johan och sa att dom kommit till
Danmark. Han undrade om Elin skulle vara vaken när han
kom hem. Jag sa att jag trodde hon sov. Det var tyst på
övervåningen, men när jag kom upp för att se såg det ut såhär:
En nöjd liten Elin.

Hur lyckades hon med detta??? Vilken tur att jag sänkte bottnen
på sängen tidigare i veckan!
(Jag undrar om hon fattar att jag flyttat ut sängen ur hennes rum.
Johans klätterkompis får låna Elins rum inatt så han får lite sömn
innan han kör vidare till Västerås).

Imorse läste Elin tidningen.










Vad gnällig hon varit

2009-07-16 | 22:57:11
Idag har Elin mest gnällt. Hon vaknade redan vid 8 (litet tidigt för att vara Elin) sen höll hon sig vaken. Hon hoppade en stund i sin hoppgunga, men det var inget kul. Hon grät, stora krokodiltårar rann ner för kinderna, men benen gick. Hon hoppade ändå. När klockan var 13 så var det dags för en träff med kompisarna, Elin missade förra veckans träff eftersom vi var i Karlskrona då. När vi kom Ellie där vi skulle vara idag så var Moa redan på plats. Elin kände nog inte riktigt igen någon av dom och började gråta när hon såg Moa. Moa är en riktigt kompis som gav Elin lite sympati. Ellie ville inte var sämre och började gnälla lite hon också. Fast skillnaden var sedan att dom andra barnen var tysta, Elin gnällde mest hela tiden.
Idag ville Elin ha sin välling på eftermiddagen, trots att det bara gått lite mer än en timme sen hon ätit sin gröt. Lite bättre blev det när hon fått sin välling, men några tårar lyckades hon ändå klämma fram. Eftersom hon åt välling på eftermiddagen räckte en liten burk med mat till middagen. 125 ml biff stroganoff och sen lite katrinplommon. Nu är det som vanligt igen ;-)
Och sov gjorde hon också idag. När vi kom hem från Ellie somnade Elin, och vet ni vad! Hon sov i 3 timmar, vaknade vid 19 lagom till middagen. Höll sig vaken under vår prommenad ikväll och har precis somnat i sin säng!

Nu har jag sänkt sängen så nu behöver man inte gå och vara orolig att hon ska sätta sig upp och kanske ramla ur. Men det där med att sätta sig upp som hon lärde sig tidigare i veckan. Det har hon glömt bort nu, hon kommer inte ihåg hur man gör längre.

Jag hittade ett mellanläge på sängen, trodde inte vi hade det, men nu ligger hon inte hela vägen nere vid golvet så det är inte så jobbigt att lyfta i och ur henne.
Och när Johan ringde ikväll berättade han att han tänkte att han skulle sänka sängen innan han åkte. Han tänker en massa, men det blir inte så mycket gjort ;o)
Han berättade också att han äntligen fått bestiga Mont Blance. Kl 01.00 i morse, eller i natt, så serverades frukosten. Kl 2 började klättringen och vid 18.30 var dom nere igen. Imorgon är det vila och tidigt på lördag börjar resan hemåt igen. Han kommer att komma hem natten mellan lördag och söndag och han har sagt att det inte spelar npgon roll vad klockan är när han kommer hem, han tänker väcka Elin. Jag sa att det var OK, bara han får henne att somna igen, men det verkade han inte lika glad över...








Klockan 8 imorse, en nyvaken Elin
 
Men urk, är detta vad som serveras till frukost?

Elin satt en stund vid datorn, hon lyckades ändra en massa inställningen,
bl.a ändra startsida på internet.
Sen gick det inte riktigt som hon ville.
Hmm, kanske någon sladd som ramlat ut, bäst att kolla....

Hemma hos Ellie, här ser Elin nästan lite glad ut.

Elin sover.






Blåbären tar över köket

2009-07-15 | 22:09:25
Det enda som är tråkigare än att  
plocka bären, är att rensa dom.

Det räckte till 4 st pajer, som nu ligger i frysen.

Lite blev det över, som vi ska ge till Elins
kompis Moa när vi träffar henne imorgon.
                             
                             



Veckans grej som Elin fått för sig, det är att hoppa över eftermidagsvällingen. Antingen är hon inte hungrig eller så är det bara någon idè hon har fått för sig. Igår var hon iallafall jätte hungrig vid 18 när det var dags för middagen. Hon fick en stor burk med pasta och broccoli och den satte hon i sig utan poblem. Hon satt forfarande och gapade så jag tog fram en burk till, och sen slank också ner i magen. Det blev 400 ml mat igår, i den lilla magen där en liten burk på 125 ml brukar räcka. Men efter att hon ätit så mycket igår ville hon inte ha någon välling innan läggdags. Hon klarade sig utan mat till klockan var 8 i morse. Då dög vällingen igen :-) 
Men så blev det eftermiddagen igen och samma sak som igår med vällingen då. Hon ville inget ha, förutom 25 ml som hon nog kände sig tvingad att ta. Att hon inte ville ha välling idag kanske var för att farmor var på besök och det var roligare att busa med henne än att äta. Och vet ni vad hon berättade? Han sa att Elins farfar kommer hem imorgon, men sent på kvällen. Elin och han har inte träffats sen i påskas och nu får vi hoppas att det blir varmt dom veckorna han är här hemma, så han inte fryser.

Idag var vi tvugna att hålla oss hemma mellan 12.30 och 16 för vi skulle få en ny vattenmätare. Elin och jag var hemma från 10 till lite efter 16, då körde vi hem farmor. Vi var hemma hela dagen, men det kom ingen med den nya vattenmätaren, så imorgon är det jag som ringer Svedala kommun och klagar. Det stod på lappen att om man inte var hemma skulle man bli debiterad på 220 :- . Jaha, men om man är hemma och ingen kommer då??







Efter att vi hade kört hem farmor åkte vi till Maxi och handlade. Elin fick majs krokar. Vi har läst att Moa ätit det och nog tycker det är gott, men vi är får nog vara lite försiktiga med dom för jag vet jätte många bebisar som blivit dåliga i magen.
Elin tyckte dom var väldigt goda. Hon åt upp 2 st från kassan till bilen och sen blev det några till efter att hon ätit sin middag när vi kommit hem. Det blev två stora burkar idag också men idag blev det kyckling. Elin somande faktiskt i vagnen under vår kvällsprommenad, hon fick stå ute på tomten och sova när vi kom tillbaka och låg där i någon timme. Ända till någon liten fjortis började köra med sin trimmade moped ute på gatan. Han eller kanske hon hade säkert kul, men Elin tyckte verkligen inte alls att det var kul.





Titta vad jag har fått! Haha, majs krokar.

Men Elin. Inte våra blommor!

Elin satt och lekta med fjärrkontrollen.
Hon råkade sänga av tv:n och blev väldigt förvånad.

Bild på vår tv igen.
Ja, mamma! Nu funkar det igen, hur gjorde du?

Elin lekte med sitt gym.

Och lärde sig (förhoppningsvis) att det inte var till så mycket hjälp
att hålla i, när hon tappade balansen.

Det blev en dag på stranden

2009-07-14 | 17:04:14
Imorse vaknade jag när klockan stod på 9:12. Ops, vi som skulle träffa prästen kl 9:30. Jag fick ringa och säga att vi forsovit oss. Jag hade faktiskt ställt klockan på 7, men den ringde inte, eller så gjorde den det och jag stängde av den i sömnen. Prästen sa iallafall att det inte gjorde något att vi sovit så länge och mötet gick att boka om till nästa vecka.
Andra mammor  och pappor har det lite lättare, det gör inget om deras klockor inte ringer för nästan alla andra har bebisar som vaknar tidigt. Vi har Elin, henne måsta man väcka!

Nu var vi plötsligt lediga hela dagen, så vi skickade sms till Lisa och frågade vad hon skull hitta på idag. Hon och Andy (pappas kusin) hade planerat att dom skulle åka till Ribban för att sola och bada så Elin och jag åkte också dit.
Elin var inte helt nöjd över temperaturen i vattnet, fjuttiga 18°C. Det var lite i kallaste laget, men badade gjorde hon ändå. Hon var långt ute, doppade sig och simmade en stund men hu, sen blev det kallt. Då fick hon istället sitta i det lite varmare vattnet i vattenbrynet ett tag och plaska.
Idag på stranden provade Elin på något nytt, nämligen att äta sand. Det var gott, fast inte riktigt lika gott som glassen hon fick men det var iallafall mycket godare med sand än välling. Elin envisades som vanligt när vi är på stranden med att vara vaken. Hon blir så tröt att man inte kan göra annat än att gnälla (och äta sand), så efter några timmar fick vi ta och plocka ihop våra saker och köra hem igen.
 
Nu har vi har precis kommit hem och Elin är fortfarande vaken, trots att hon är super trött. Men hon vet nog att värme ute betyder att badbaljan fylls med vatten, så hon väntar nog på att få ta ett dopp i varmt vatten innan hon bestämmer sig för att vila en stund.







Elin och Lisa
Jag vet inte vad alla människor tog vägen.
Både stranden och vattnet var fullt av folk, men ingen fastade på bild :-)
Varför är vattnet så kallt? Det är ju inte lika kul att bada då.



Vad säger man, hon snodde Lisas stol.
Och ser ni vad tjock magen blev av all sand...

Nu är vi hemma

2009-07-13 | 22:05:19
För några timmar sedan kom vi hem till Svedala. Jag väkte Elin vid 10 i morse sen gjorde vi vad vi kunde för att hålla henne vaken så hon kunde sova i bilen hem. Haha, trodde jag ja. Alltså att Elin skulle sova i bilden. Vi satte oss i bilen när klockan var ca 14 och Elin sov innan jag ens fått igång bilen. Hon sov i 15 minuter, sen vaknade hon, typiskt!


När vi kom hem fick Elin bada och sedan blev det en kort prommenix till Ica. Hon var trött och tänk vad mycket lättare allt blir om man sover när man är trött. Men det där har hon inte lärt sig ännu, lilla Elin. Hon kämpar och än så länge är dom små blå öppna. Hon har nog blivit lite bortskämd när vi varit iväg. Ibörjan av veckan sov hon i sin resesäng men dom sista dagarna har hon fått ligg i sängen och sova hos mig. Hmm, jag har förvanat Johan att om hon vill göra samma sak här hemma, då kommer inte han att få plats i sängen när han kommer hem...





Idag åt vi fisk till middag. Elin åt potatis och rödspätta
och jag åt fiskgratäng, men tidigare idag åt vi grillad korv.

Morgongympa
Titta pappa! Jag kan göra armhävningar precis som mamma (på knäna).

Efter badet
Visst blev hon söt i tofsen.


Dom säger att det är rekord...

2009-07-12 | 22:51:56
Och det stämmer faktiskt, med blåbären! Men det är rekordår när det gäller mygg och fästingar också. Och så tror jag det i slutet av sommaren kommer att bli rekordmånga björnbär också.





Såhär såg det ut innan jag plockade. Några av dom ligger
i Elins mage, men resten av bären blir det paj av.

Elin har fattat det där med semester. Hon ligger i skuggan under sitt
myggnät och bara myser. Behöver inte jobba någonting för sina bär.
Efter en stund i blåbärsriset gick vi till sjön.

Elin badade sina fötter, och hade nog mer än gärna slängt sig i
plurret om hon bara fått.

Hon lämnade ett avtyck så alla vet att hon varit och kollat att vattnet är ok!





Nu ska vi sova och imorgon eftermiddag åker vi hem igen! Då är semestern över för denna gången. Och det är faktiskt så att jag har haft semester på riktigt, imorgon börjar jag kosta skattebetalarna pengar igen :-) Elin den lilla bortskämda hon har semester jämt och ständigt. Finns nog ingen som har det så bra som hon. Men det är inte alltid hon håller med om det. Ibland när hon inte får som hon vill, då är det väldigt synd om henne...






Godnatt

Nu är det slut...

2009-07-11 | 22:20:53
På lugnet iallfall. Idag lärde sig Elin nämligen att sätta sig upp, från raklång på rygg till sittandes helt utan någon hlälp alls, behöver inte ens något att dra sig upp med hjälp av längre. Och från sittandes kan hon ställa sig upp. Det har hon kunnat ett tag men då måste hon få tag i något att dra sig upp med hjälp av.  Så nu kommer det nog inte gå att lägga henne och sen hoppas på att hon ligger kvar där man lämnat henne. Inte ens i vagnen ligger hon längre. Phu,  jag kommer få det svettigt om dagarna. Men det är ju inte säkert att det kommer att fortsätta. Imorgon kanske hon har glömt hur man gör. Hon lärde sig ställa sig på alla fyra under kristihimmelsfärds helgen. Hon låg på mage och drog upp benen och så vips stod hon på alla fyra redo att krypa iväg, men det var bara just då hon gjorde det. Bara en dag, sen har hon inte gjort det igen efter det.
Still är hon iallfall inte längre, så om ni tycker det varit lite suddiga bilder på sista tiden så det för att modellen inte har tålamod att posera riktigt som fotografen vill.


Idag var vi i Ronneby och besökte Tosia Bonnadan, och det är exakt dom knallarna som står där och säljer sina saker som på söndag kväll kommer ta sitt pick och pack och köra ner till Kivik. Så vi slipper köra till Kiviks marknad i år :-)
Elin fick en ballong, en ballong med Mimmi, en ballong som var större än Elin, en ballong som nästan nästan inte ens fick plats i bilen... Och så fick hon en vindsnurra, åhh den var superskoj och titta på när det blåste och så var det så fina färger på den. Ja, man kan säga att Elin fick allt som hon ville ha sist vi var på marknad men som Johan tyckte var onödigt att köpa. Fast idag var han inte med så han hade ingen talan ;o)








Ohh, vad fin.

Vill ha, vill ha, ge mig!!

Lite bus innan läggdags.






Lycka

2009-07-10 | 22:30:47
Lycka för Elin, det är att få hoppa i sin hoppgunga.






Ikväll har vi varit ute och försökt plocka lite blåbär. Hade en tanke om att försöka locka hem Johan med blåbärsmuffins och blåbärspaj. MEN någon hade varit på mitt ställe och plockat alla bären, jäkla blåbärstjuvarr!!
Fast det gjorde inte så mycket. Jag hittade ett annat ställe där marken var helt blå. Hade en bärplockare med. Men hallå, det gick ju inte att plocka några bär med den, den funkade inte alls.  Behöver kanske köpa en som är lite mer hi tech och inte rostig ;-)
Och Elin det lilla busfröt. Hon låg i vagnen och sov. Det var iallafall vad hon ville få mig att tro, men busan låtsades bara sova. Hon gjorde vad hon kunde för att slippa hjälpa till att plocka bär.



Tidigare i eftermiddag träffade vi Eva-Lena. Hon har bott i Australien sen förra sommaren så därför har hon bara träffat Elin i gång tidigare. Det var när vi var hemma i julas och Elin var bara 7 dagar gammal. Eva-Lena tyckte att hon hade växt jätte mycket. Hon är så stor att den present (en jättefina rosa tröjan med en söt koala på) Elin fick nästan var lagom, bara lite för stor....





Elin och Eva-Lena



Gissa vad det är på TV; Golden Leauge, alltså sport.

Jag försöker titta på sporten. Kan du vara snäll och
respektera det och inte springa runt med kameran, tack!






Elin försöker minnas, men kommer ni ihåg?





"I kväll är det exakt 15 år sen som Sverige exploderade i ett kollektivt glädjerus.

Kvällen då Thomas Ravelli räddade straffen i VM-kvartsfinalen mot Rumänien och det svenska folket rusade ut i natten för att bada i fontäner och gemensamt skrika ut sin glädje." 


aftonbladet.se


Trötter

2009-07-09 | 23:05:34
Jepp, Elin är helt slut om dagarna. Vi har nog haft för mycket att göra och träffat för mycket folk så vi får ta det lite lugnt dom sista dagarna på vårt besök här i Karlskrona. Imorgon ska vi träffa Eva-Lena och på lördag ska vi åka till Ronneby och Tosia Bonnadan, men så mycket mer ska vi inte göra. Dom vi inte hunnit träffa får vi träffa nästa gång vi är här och hälsar på.



Idag sov Elin, och som hon sovit. Jag gick kl 9 imorse för jag skulle klippa mig (vilken tur att det finns frisörer är allt jag har att säga. Efter 3 timmar med Se&Hör har jag nu full koll på vad som hänt i världen, hur har jag kunnat klara mig utan all denna viktiga information) när jag kom tillbaka hade Elin nästan precis vaknat. Hon fick lite mat och så hoppade hon en stund i sin hoppgunga men sen somnade hon igen. Klockan var nu runt 13 och vi skulle egentligen åka till min mormor i eftermiddags men jag lät Elin sova och jag råkade också slumra till. När klockan var 16 gick jag och väckte sömntuta så vi kunde åka. Hon höll sig vaken under besöket och fikat hos sin gammelmormor och klarade även att hålla fingrarna i styr så jag fick behålla mitt te i muggen idag. När vi sen kom till mormor och morfar var Johan Blund och hälsade på Elin igen, men först hann hon få i sig lite mat. Pasta med broccoli blev det och en stor burk fick plats i magen. Hon inte bara sover mycket utan äter mycket också, så den lilla växer nog för fullt :-). Just nu är hon vaken, men det är bara en tidsfråga innan hon slocknar igen...






I eftermiddags:
Det kliar i ögonen.

En liten stund senare i mammas knä...

Bild från igår morse, då Elin steg upp så pass tidigt att
hon kunde titta en stund på nyhetsmorgon.

Bilder tagna precis:
Ha, du tror att jag snart kommer att somna, glöm det!

Men, jag är inte trött nu. Jag lovar, se vilka stora ögon jag har.

Ok Elin, jag tror dig. Men varför väljer du då att borsta dina tänder??










Elins blogg är med på topp-20 listan hos föräldrabloggar.se den har legat på plats 15 i två dagar men idag har vi klättrat till plats 12.



Bloggen är även nominerad till veckansblogg hos Livet i Villavillekulla och sist jag kollade hade vi inte fått en enda röst :-( så in och rösta på oss nu!





Till sist!
Till alla som klagar på vädret. Johan berättade igår att dom inte kunnat klättra något då för det snöade uppe bland bergen.





Vi har tittat på hus

2009-07-08 | 22:55:30
Fast vissa skulle nog kalla det ett ruckel...
Idag åkte vi till skogen (Spjutsbygd) och hälsade på Thomas och Madde. Jag blev väldigt överraskad när Thomas berättade att dom hade köpt hus. Jag hade förväntat mig att vi skulle hälsa på i lägenheten, men så blev det alltså inte.
Vilket hus dom har köpt, oj! Dom kommer att ha att göra. Thomas räknar med att dom har allt fördigrenoverat och klart för inlyttningsfester runt år 2029 (så det ska vi skriva in i almanackan), och jag håller nog med. Han (Thomas alltså) har som dom flesta andra killar  väldigt svårt att se det färdiga resultatet framför sig, och för första gången måste jag nog säga att jag förstår honom. Fast det  verkar inte var någon fara Madde har koll på läget.
Huset är från 1929 så när det är färdigt kommer det vara 100 år ;-). det märktes att det var så gammalt, iallafall på tapeterna. Och det var kanske lite tur att det inte var färdigrenoverat ännu för under vår fika åt Elin ett kex och jag vet inte vad hon gjorde men hon sträckte sig efter ett till och viftade med armarna så hon råkade hälla ut mitt te! Över hela bordet, vilket i och för sig bara var ett tillfäligt inställt plastbord, men te fick dom på hela golvet och väggarna också, så man fick ju skämmas. Men så farligt var det nog inte. Elin charmade dom som hon alltid gör med alla...


När vi skulle gå till bilen imorse så regnade det och Elin fick vara ute i regnet för första gången. Innan har det bara varit i bilstolen eller i vagnen så hon har aldrig fått regnet på sig forut. Å, vad rolig hon såg ut när hon tittade upp mot himlen och såg helt frågandes ut. Då hade det varit kul att veta vad hon tänkte.





Elin lånade mormors och morfars dator en liten stund.
Den var avstängd,
men hon lyckades pricka rätt knapp och få igång den.

Hon drog även en av mormors katter i svansen.

Elin brukar inte sova på dagarna, förutom nu när det varit så varmt
då har hon slocknat och idag efter att hon sett allt som måste
göras i huset vi tittade på så somnade hon i bilen påväg hem. Hon sov så hårt
att det gick att lyfta över henne i vagnen utan att hon vaknade
och där sov hon i 4 timmar.
(Bilden är från imorse, Elin somnar i sin säng (resesäng) men efter
att jag ammat henne på morgonen får hon ligga i sängen hos mig).

Vill man ha mat, får man jobba för den. Även att man har semester.

Det blev så det räckte. Även Elin provsmakade och fick
kotlett, potatis och sås till middag idag.



 

Inte någon vidare hjälp

2009-07-07 | 22:42:19
Ikväll var jag ute i Elins mormors och morfars trädgårdsland och plockade jordgubbar. Till min hjälp hade jag Elin. Men det var inte någon vidare hjälp. Hon kunde inte plocka en enda jordgubbe (men det hade jag egentligen redan listat ut, hon var med mest som sällskap) men att hon skulle smaska i sig dom jordgubbar jag plockat hade jag inte räknat med. Jordgubbar var tydligen jättegott idag, hon som inte uppskattade det alls när hon provsmakade under midsommarhelgen.  Men det fanns så pass mycket jordgubbar att det räcker till en tårta så det gjorde inget att några av dom ligger i Elins mage.
Vi plockade blåbär också, massvis med blåbär hittade vi. Jag vet att Elin gillar blåbär, iallafall blåbärspuré men ikväll var magen full med jordgubbar så blåbären får nog provsmakas imorgon. 


Tidigare idag träffade vi Jenny och vi var som vanligt ute på äventyr. Vi åkte till Torkö. Där var vi tvugna att på någon sätt ta oss in kossornas hage för att komma till målet på vår utflykt, som var stenbrottet. Vi hittade ingen ingång till hagen så vi fick helt enkelt lyfta vagnen med Elin i över en stenmur. Var lite krångligt, men det gick bra och Elin hade kul och skrattade som vanligt. Efter en stunds prommenad kom vi fram till det gamla stenbrottet. Åhh, vi skulle haft badkläder med, men eftersom vi inte visste vad vi skulle hitta på eller hamna när vi satte oss i bilen i morse så var vi faktiskt utrustade med allt, utom just badkläder....





Här är det, Stenbrottet! Enda vägen ner i vattnet är att kasta sig utför dom
ca 10 höga klipporna och sen gäller det att man kan klättra för
annars kommer man inte upp.
Jag har sagt att Johan lika gärna kunde vara här och klättra,
men han tyckte inte riktigt det var lika bra som bergen i Chamonix.

Elin och Jenny

Elin och jag

Kossorna var nog varma där dom låg i solen.

Elin var också varm och fick bada när vi kom tillbaka.

Elin somnade precis.

Hon använde sina sista krafter till att leka tittut!





Igår kom vi till Karlskrona och Elin envisades om att vara vaken hela vägen i bilen. Sista biten var hon lite uttråkad och trött och det resulterade i att hon var gnällig. Vi var ju snart framme hade inte ens en halvtimme kvar så jag tyckte att det var onödigt att stanna och hon blir alltid tyst när man sjunger. Så jag började sjunga, sjöng sången som elefanterna som balanserar på spindeltråden och det blev hela 91 st elefanter på vår tråd innan vi kom fram :-)

Semester

2009-07-06 | 06:41:27

Nu är vi påväg på semester allihop fast det blir åt olika håll. Johan äker till Frankrike för att bl.a bestiga Mont Blanc och Elin och jag åker till Karlskrona. Det verkar som att vår vecka kommer bli en vecka där vi bara fikar en massa hela tiden, som jag misstänkte. Vi är nästan redan helt uppbokade och mitt i alltihop ska jag hinna med ett besök hos frisören. Igårkväll skulle Johan hjälpa mig göra nya slingor i mitt hår. Det gick bra i ca 30 min sen frågade han om man inte kunde göra sånt här hos frisören. Elin satt i sin hoppgunga och hade jättekul åt oss som vi höll på i köket. När jag berättat att man självklart kan fixa slingor hos frisören gav Johan upp. Han förstod inte varför han skulle behöva kämpa med det när det fanns andra som kan göra det, och dessutom få betalt för det...

Lite tidigare underdagen åkte vi till Swedbank arena för att se hur Mff:s nya arena ser ut. Vi hade bestämt att vi skulle äta lunch någonstans på stan och pasade på att gå in på O´learys vid stadion. Där inne hittade vi Lisa, hon jobbade idag. Elin var trött, somnade nästan i bilen så vi tog med vagnen in så hon skulle kunna sova när vi åt. Men det gick inte efter att hon sett Lisa. Och lite senare kom farmor också. Nu var det två personer som gav Elin uppmärksamhet och som om det inte var nog med det så började finalen i Wimbeldon just som vi kom in (all sport är intressant), så något sovande blev det inte alls. 



Jag vet inte vad det var som är så intressant, men jag misstänker att det är bilder till bloggen dom är inne och kikar på:




Nja, jag vet inte. Pappa vad tycker du?

Kanske, jag är inte helt säker.

Haha, ja det blir helt perfekt. Pappa du är bäst!

Sen började sporten på tv4, inget annat var intressant längre.

Fortfarande sporten på tv.



Inte så vanligt

2009-07-05 | 13:11:29

Att Elin somnar i vagnen är inte så vanligt längre, men under vår morgonprommenad igår hände det. Det var en prommenad som tog låg tid. Inte nog med att det var varmt Elin kom på något nytt. Hon tog en leksak tittade på den och kastade den på marken. Det var jätteskoj, men eftersom jag ibland missade att hon kastade en leksak så fick vi vända några gånger när jag upptäckte att det saknades saker i vagnen. Vår 7 km runda (Aggarpsrundan) som brukar ta 45 min att gå, tog igår 2,5 timmar. Fast första halvtimmen ägnade vi inte åt att gå utan till att mata ankorna med mögligt korvbröd...
När vi kom hem var vi svettiga både Elin och jag så jag hoppade in i duschen och sen fixade jag ett bad ute på tomten till Elin. Elin satt och plaskade en stund men sen, gissa vad hon gjorde. Hon bajsade i vattnet! Hon fick hoppa upp direkt. Jag lät vatten och allt annat vara kvar och när Johan kom hem (han var och cyklade på förmiddagen) var han väldigt svettig hela han och han tyckte det var helt perfekt att det stod en balja med vatten på tomten som han kunde sticka ner sina svettig fötter i ;o)


Eftermiddagen var olidligt varm så vi bestämde oss för att åka till någon butik, vilken som helst bara den hade luftkonditionering på, och det slutade med att i valde IKEA, jag tyckte det var så kallt där inne att jag började frysa.
Vi kan inte vädra här hemma längre för grannarna kan inte hålla koll på sina katter utan såfort vi har någon dörr öppen betyder det att vi också har en katt inne i huset! Åhh, HADE VI VELAT HA DJUR INOMHUS HADE VI SKAFFAT EGNA DJUR!!!! Det ska jag få alla kattägare i närheten att fatta!

När vi kom hem från Ikea gjorde vi ett nytt försök med Elin och den diskade badbaljan. Denna gången gick det mycket bättre. Hon satt och plaskade till vattnet blivit helt iskallt, då lyfte i upp henne men det blev vilda protester direkt.




Elin tar en lur i vagnen,
man kan ju lika gärna passa på när man ändå fortfarande har pyjamasen på.

Hon sov bara en liten stund, sen var hon tvungen att sätta sig
upp igen och ha koll för man kan ju missa något.
Det är bara i vagnen det är kul att sitta (men det är nog för att
alternativet där är att ligga ner), hemma ska hon stå upp så ofta det går.







Det hände imorse igen, alltså att Elin somnade i vagnen under vår prommenad. Haha, nu var det inte så lång prommenad utan den var bara till Ica för frukostköp. Elin somnade på hemvägen och fick ligga ute i vagnen och sova. Hon sov länge, ja ända till grannen bestämde sig för att bara tänka på sig själv och börja föra massa oljud. Typiskt!


Imorgon åker Johan till Frankrike och Chamonix (precis till samma ställe han var i mars och åkte skidor) där han ska vara i 2 veckor och klättra i bergen. Elin och jag åker också på semester imorgon (farmor får vara husvakt), men vi åkter bara till Karlskrona och vi blir bara borta i 1 vecka. Vi måste vara tillbaka 14/7 för då ska vi träffa dopprästen och dagen efter blir det byte av vattenmätaren här hemma. Någon gång mellan 12.30 och 16 ska dom komma så vi måste hålla oss hemma. Vi hoppas på dåligt väder så vi kan få sitta inne och titta på film ;o)

Under vår prommenad till Ica imorse kom Johan på att Elin och jag kunde åka med till Frankrike. Vi kunde gå på lite turer i bergen, om vi tog med ryggsäcken till Elin. (Han glömde nog bort min bruta tå ett litet tag). När jag berättade att vi var tvugna att åka hem efter bara 1 vecka kom han på den briljanta idén att vi kunde köra med 2 bilar. Johan brukar vara smart, men att komma på tanken att Elin och jag skulle sitta i bilen och köra 16 timmar själva hem var kansk inte så jätte smart. Hade jag varit själv hade det inte varit några problem att köra men att behöva underhålla en uttråkad Elin också blir lite väl mycket.






Elin var inte så road sist hon satt i ryggsäcken
och vi prommenerade bland bergen.



Bara bilder

2009-07-04 | 21:15:18



 

















 


En dag på Ven

2009-07-03 | 20:55:21
Imorse åkte vi hemifrån vid 8:15. Jag hade redan varit ute en lite en runda och sa till Johan innan vi åkte att han fick ta på Elin mycket kläder för det var kallt ute. Haha, termometern stod på 23 º så det var väl allt annat än kallt egentligen. Vi åkte till Malmö och hämtade farmor sen bar det av till Landskrona. Vi hade planerat att vi skulle ta båten till Ven (där vi skulle tillbringa dagen med en cykeltur) kl 10, men vi kom i precis tid för den vid halv så den hoppade vi på. Elin vaknade redan lite innan 7 i morse och vi hade hoppats på att hon ville sova i bilen eller iallafall på båten, men icke sa nicke! 
När vi var framme på Ven var det dags för Elin att äta sin gröt och under tiden hon smaskade i sig den fixade Johan cyklar till oss.






Det fanns en perfekt cykel för Elin.

 


En liten paus.
Elin har koll på kartan för att se hur långt det är till nästa stopp.

Inte så jättelångt.



Elin och farmor,
och om någon undrar vad Elin tittar på...

...så är det på pappa som klättrat upp i ett träd.

Uppförsbackarna var jobbiga.

Fast i nerförbackarna gick det undan. Då var det bäst att hålla i sig.

Elin ville, men det gick inte. Hon fick nöja sig med sitt vatten.
Det var väldigt komplicerat att smaka pappas dricka och dricka med
sugrör, även att alla försökte förklara och visa hur man gjorde!





Vi åkte hem med färjan som gick kl 15 och Elin hade inte sovit mer än några korta 5 minutare.Det gick att sova där hon satt bakom cykeln fast det guppade hela tiden så hon vaknade. Hon höll sig vaken på båten men i bilen hem gick det inte längre att kämpa emot John Blund. Hon sov ca 40 min men såfort bilden stannade hemma vaknade hon. Och hon har fortfarnde inte somnat igen, så Elin har sen 7 i morse bara sovit i sådär 50 min så nu har vi en lite grinig och trött bebis här hemma.







Ojojojoj.... Solen tog ganska bra idag.
Och hur ska jag nu kunna bli av med denna brännan.
Det är nog inte så svårt att lista ut vad jag hade för linne
på mig idag :o)





En varm dag

2009-07-02 | 22:22:49
Idag var ännu en dag då kvicksilvret stigit upp emot 30 ºC. Vi försökte hålla oss inomhus där vi hade tvärdrag och fläkt igång. Det gick ganska bra, blev bara en lite runda ut på byn (tänkte skriva stan men det passar nog inte på Svedala).

Imorse var Elin trött. Hon vaknade ungefär vid 6 som hon har börjat göra nu men idag somnade hon inte om efter sin frukost som hon annars gör. Nej, hon fick följa med in i Johans och min säng för hon var trött, men min plan att hon skulle somna där funkade inte. Den enda som somnade var jag så Johan och Elin bestämnde sig nog för att gå upp.

Elin var som jag visste hela tiden, TRÖTT. Johan satte henne i hoppgungan och där slocknade hon, men benen gick ändå, hon hoppade sovandes :o)












Senare på eftermiddagen var det dags för Elin kompisar att komma och hälsa på. Dom var nog lite slöa i värmen allihop och Elin (hon som alltid brukar vara vaken) somnade ifrån sina gäster. Johan har semester så han var med och fick träffa alla, men det han var mest intresserad av var rabarberpajen vi bakat till fikat. Han hade iallafall hand om kameran och jag tycker han kunde sagt till innan han tog kortet så jag åtminstone kunnat hålla in magen...







När alla gått hem, passade Elin och Johan på att vila lite.
Hmm, Johan var inte snäll mot Elin. Han tänkte nog inte på
det men han la sig framför fläkten så det var bara han som fick det kalla. 





Varmt var det! Igårkväll åkte vi till Vellinge och badade och då var det så pass varmt att barnbassängen inte svalkade. Elin kastade sig istället i den stora svalkande bassängen och där lekte hon till hon blev helt blå om fötterna. Då var det ganska skönt att komma ner i den lilla varma bassängen istället. Vi kan ju inte åka och bada varje dag så ikväll fick vi helt enkelt ta fram Elins badbalja, den hon hade när hon var pytteliten. Den fylldes med vatten och ställdes ute på tomten och det var kul och jätteskönt att sitta och plaska i det vattnet.











Fullt upp

2009-07-01 | 09:27:12
Vi har haft fullt upp några dagar. I helgen var Maria här och hälsade på oss, eller det var nog mest för Elins skull hon kom skulle man kunna säga. Maria hade med sig presenter till Elin, hon fick en jättefin klänning och så fick hon sin allra första Hello Kitty tröja. Under söndagen var Johan i Kullaberg och klättrade och vi andra åkte till Västa hamnen och solade. Elin skötte sig exemplariskt. Hmm, hon varken sov eller åt, men hon skrek iallfaall inte :-) Det enda hon ville äta var glass, så nu ska jag försöka lura henne lite här hemma och lägga in hennes fruktpurèer i frysen och säga att det är glass, vi får se hur smart hon är...
I måndags när Maria tog sin motorcykel hem till Jönköping så satte vi oss i bilen för att åka till Karlskrona. Elins mormor och morfar har sålt sitt hus och idag är det dags för dom att lämna över nycklarna så vi åkte upp för att hjälpa till att flytta det sista och för att hjälpa till lite med städningen. Alla jobbade för fullt (under sommarens hittills varmaste dagar). Alla utom lilla Elin, hon satt bara i skuggan och lekte. Hon hade också lyxen att få sova under ett träd en varm sommardag (Johan tyckte det var väldigt, väldigt orättvist). Idag är vi tillbaka i Svedala. Elin får snart besök av sin farmor och efter det ska vi åka och bada. Och ikväll är det städdags för imorgon får vi besök igen och då av Elins kompisar. Ja, hela veckan har vi bokad, vi avslutar den på fredags med att åka till Ven för en cykeltur.









Maria och Elin

Västra hamnen

Hemma på tomten



I sängen

Det är så kul att klättra så när Johan inte är nära ett berg
får balkongen duga.

Min brutna lilltå.
Nu har den nästan fått tillbaka rätt färg och så är den bara lite svullen.
Den gör fortfarande ont, men det är inte så illa längre.
Jag kommer att överleva!






Igår var vår fläderblomssaft klar. Den var inte alls god, usch. smakade bara socker och citron även att vi tog 40 blommor istället för 10 som det stod i receptet. Åh, vi som var så sugna på saften. Nu får vi nog göra om den istället, och vänta några dagar till innan den blir klar.






Hej då huset









RSS 2.0