Morsdag

2009-05-31 | 19:32:19
Så har det hunnit bli morsdag! Imorse när jag satte mig vid datan hade jag fått ett mail från Elin, Johan hade skvallrat lite igårkväll om att ett mail var påväg. I mailet hittade jag Elins mordsdags present; jag ska få massage senare i veckan!
Jag tror att hon har fått lite hjälp att ordna det av pappa, så tack båda mina älsklingar :-)


Idag har vi varit i sommarstugan och denna gången var Elin vaken och såg havet, eller det hon antaglien tycker är den största simbassäng hon någonsin sett.















Nu blir pappa glad

2009-05-30 | 15:52:57
När vi kom fram till Karlskrona åkte vi till affären (Babyproffsen) nästan direkt.
Titta här vad Elins mormor köpte, en sittsäck, precis en sån som Johan ville att hon skulle få.


















Vi åker till Karlskrona

2009-05-30 | 07:11:59

Denna helgen är Johan helt upptagen med alla sina påhitt. Idag ska han cykla Ringsjön runt, men han meddelar att det "bara" är 12 mil så det borde inte ta längre tid än 4 timmar. Imorgon ska han använda sig av sin födelsedagspresent från upplevelspresenten. Han ska till Mörrumsån på forspaddling.
Tiden han inte spenderar i skogen eller liknade ska han vara i lägenheten. Han har lovat Elins farmor att nästa gång hon kommer hem ska det finnas en tvättmaskin där. Det finns ännu ingen tvättmaskin, och hon kommer hem om 3 veckor. Han har haft bortförklaringen att han hellre vill vara med Elin än att jobba i lägenheten när jag har sagt till honom.

Så nu har vi bestämt oss. Elin och jag åker till mormor och morfar i Karlskrona i helgen. Då kan Johan cykla och paddla bäst han vill och en tvättmaskin borde vara på plats när vi kommer hem. Om han inte kommer på någon annan bortförklaring ..... :-)


Under vår prommenad igår gick vi förbi en massa olika djur. Dom små bilderna går att klicka på så blir dom större.


 

                                          

Getter                                                                           Kossor
                                           
Vildsvin                                                                           Hästar





                                                                                                                                       


Spöken i skogen

2009-05-30 | 00:05:45
Ja, det har det varit på riktigt. Johan såg dom i torsdags när han var i bokskogen och sprang och Omega och jag var ju tvugna att åka till skogen ikväll för att undersöka saken. Usch, vad dom var otäcka! Nu har jag en anledning att aldrig mer i hela mitt liv sätt min fot i den skogen....

Elin var hemma hos Johan. Han vågade inte åka med för han blev riktigt rädd när han såg dom inne i skogen under sin löprunda. Omega och jag var ju lite beredda på att vi kanske skulle springa på ett spöke så riktigt lika rädda blev vi nog inte när vi såg det första. Men jag blev iallafall riktigt rädd när det helt plötsligt dök upp en zombieliknande varelse täkt med blod som jagade mig,  det var riktigt otäkt och då ville jag åka hem, men vi var ju mitt i skogen och var tvugna att ta oss förbi några till innan vi kom till bilen.






Så här såg dom ut,...USCH!



Man kan läsa mer på http://nojesguiden.se/kategori/lokal/lilith-performance-studio-bokskogen

Sittdelen

2009-05-29 | 11:41:51
Nu har vi bytt till sittdelen på vagnen. Haha, Elin är nog lite för liten för den egentligen, men hon trivdes ändå.
Vi tog bilder på det igårkväll innan vår promenad, så på bilderna ligger hennes hår fortfarande ner, men det har rättat till sig nu. När hon vaknade idag så stod det upp som vanligt så nu känner man igen henne :o)













Man kan tro att jag fått med mig fel bebis hem

2009-05-28 | 14:59:51
Nu har vi varit och simmat. Elin behövde inte anstränga sig så mycket idag så hon trivdes :o) Idag fick vi nämligen lära oss något nytt. Elin skulle åka bakom mig eller Johan genom att bara hålla i våxa axlar. Vi höll i hennes händer också så igen behöver vara orolig. Hon hade det väldigt bra där bak, åkte runt i nästan hela bassängen och skrattade och behövde inte göra ett dugg själv.
Hon fick vara under vattnet  några gånger idag också, och det börjar bli ganska kul.


Det blir inga bilder från simningen idag, vi hade med oss kameran fast den låg kvar i bilen.
När Elin hade duschat efter simningen fick hon som vanligt sin mössa direkt på sitt blöta hår när vi skulle gå, och eftersom vi inte hade bråttom hem till några kompisar idag så passade vi på att gå en runda i Pildammsparken. Hon hade ju mössan på mycket längre än hon brukar och håret har blivit lägre nu så när vi senare kom hem och tog av mössan så låg håret helt platt på huvudet.






Det ser inte riktigt ut som Elin....
När Johan kommer hem från jobbet kommer han att tro att jag
fick med mig fel bebis hem från simningen.

Tummen upp...
Och nappen i munnen, det är definitivt fel bebis!





Och var ska jag sova...

2009-05-28 | 09:10:02
Igår kämpade sig Elin igen dagen utan att sova. Jag väkte henne vid 10.30 precis innan vi fick besök och sen höll hon sig vaken. Hon var väldigt trött under eftermiddagen och klarade knappt hålla ögonen öppna under vår korta runda till affären. Men hon gav sig inte, hon kämpade på och lyckades vara vaken. Lite efter 17 så låg hon i sin säng och hade nästan somnat när Johan kom hem från jobbet. Han skulle givetvis pussa på henne och då gick det ju absolut inte alls att sova.
Hon hamnade lite senare i vagnen och inte ens  vår 1 timmes långa runda lyckades söva henne. Och inte ville hon sova när vi kom hem heller, det var ju fotboll på tv och när hon fick se det var alla våra försök att få henne att somna meningslösa. Hon fick helt enkelt sitta i soffan och titta på Champions leauge finalen mellan Barcelona och Manchester United.  Inte förrän matchen var slut kunde hon följa med Johan upp till sängen. Jag trodde hon låg i sin säng och sov men när jag skulle gå och lägga mig så såg det ut såhär: 







Hur tänkte dom, var skulle jag få plats...




Elins kompis MOA har också skaffat sig en blogg, vad hon hittar på om dagarna kan man läsa om på http://moisblogg.bloggspace.se/

Bra på att spela

2009-05-27 | 14:55:47
Elin var slö hela dagen igår, iallafall den tiden Johan var på jobbet. När han kom hem blev hon genast lite piggare och jag passade på att åka iväg och handla. När jag kom hem satt Elin och åt gröt. 1 portion gröt (pulver+vatten) brukar räcka i 3 dagar för det är en stor portion. Men hon åt upp nästan hela portionen igår. Och såfort jag kom hem så blev hon dålig igen, men bara så länge hon såg mig. Gick jag ut då blev hon pigg igen. Hon spelade nog sjuk mest hela dagen igår så jag tror vi får ta och berätta sagan om pojken och vargen för henne, den jäkla ungen!





Nu har vi precis haft besök av kompisarna så nu har vi lite leksaker att städa upp.










Feber

2009-05-26 | 15:07:05
En av biverkningarna av vaccinationen Elin fick igår är feber. Och det har hon fått nu, en dag efter sprutorna. Hon somnade kl 21 igår och vaknade inte förrän 6.30 imorse då åt hon lite och sen somnade hon om igen. När kl var lite efter 12 väckte jag henne så att hon skulle kunna få lite mat men hon var inte så hungrig men däremot var hon jätte varmt.
36,1°C det är så varm Elin brukar vara men nu stod det 38,7°C på termometern. Hon fick lite alvedon och så sov hon vidare och nu verkar hon ganska pigg och sval igen.



Och så fick vi precis ett meddelande. Imorgon skulle vi gått på barnvagnsbio med Elins kompisar, men den är inställd. Så nu blir det lite ändringar i planeringn, vi ska istället träffas hemma hos oss, vilket vi egentligen skulle göra på torsdag. Nu blir det en dag tidigare så ikväll måste vi städa.
Vi får hoppas att lilla Elin inte får tillbaka febern utan att hon är pigg imorgon när hon ska visa upp alla sina leksaker för sina kompisar.






Elin tröttnade på att leka och vilar istället.

Hon är inte riktigt på humör för fotografering.

Och vänder bort sitt huvud.





Vaccination

2009-05-25 | 12:19:22
Återigen har Elin ett plåster på varje ben att vara stolt över.
Idag var det dags för Elins 2:a vaccinationssprutor, nu dröjer det enda till hon är 1 år innan det är dags för den vaccinationen igen.
Denna gången gick det lite bättre än förra gången. Hon skrek lite men inte alls som förra gången. Och så hade Louise, Elins barnmorska, gjort en ny leksak. Inget avancerat alls, bara en tom saftflaska som hon hällt vatten och massa glitter i. Den tyckte Elin var jättefin, men den var bara kul att titta på en liten stund...



Elin väger nu 6940 g och är 66 cm.





Elin ligger ute i vagnen och sover,
men hann med att leka lite innan hon somnade.









Kanske...

2009-05-24 | 13:59:28
Elin lärde sig kanske något av Sofia ändå. Helt plötsligt när hon låg på filten och lekte igår drog hon knäna under sig så hon stod på alla fyra. Nu var det inte så att att hon stod så länge. Inte ens länge nog för att jag skulle hinna ta en bild, men hon kan! Hon gör det flera gånger, men det är som sagt bara en liten stund hon står åt gången, hon blir nog mest förvånad själv och vet inte vad hon ska göra så det slutar alltid med att hon ramlar ihop och ligger platt på magen.





Elin leker.



Elin har växt ur sin Kizz tröja så nu har hon fått en med Rolling Stones istället.

Morgongympa.



Nu är det till och med kul att leka tittut , men bara ibland.

Elin och pappa kramas.




Sofia på besök

2009-05-23 | 10:21:22
Igår hade vi besök av Sofia, Tobbe och Maria. Det var längesedan vi träffade lilla Sofia och hon hade växt jätte mycket. Hon är så stor nu att hon klarar av att krypa eller kanske åla är ett bättre ord, hon kan iallafall förflytta sig. Men än så länge går det bara åt ett håll, nämligen baklänges. Jag hade ju hoppats på att Elin skulle titta hur Sofia gjorde och kanske lära sig någon, men inte. Hon var inte ett dugg intresserad av det.
Sofia är 1,5 månad äldre än Elin och Johan tycker det är helt ofattbart att Elin ska klara av att göra allt Sofia gör om bara någon månad. Han tror inte det kommar att gå!
Jag tänkte innan dom kom att jag inte skulle glömma ta kort, men det gjorde jag givetvis. Fast Sofia har en egen blogg där man kan se bilder på henne.


Nu väntar vi bara på att Elin ska vakna sen ska vi åka till stan och fika men Andy och Lisa ;-)











 




Simning

2009-05-22 | 09:36:50
Det blev bad 2 gånger denna veckan för Elin. I onsdags med kompisarna och igår på sjukhuset som vanligt på torsdagar. Efter badet träffade vi Fredrik och Linda en stund och lite senare på kvällen Andy, Lisa och Lasse. Så vi hade fullt upp hela dagen. 


Igår lärde sig Elin ett nytt ljud, ett lite jobbigt ljud för alla utom henne själv. Hon har nämligen lärt sig skrika, inte gråta, utan skrika rakt ut så nu låter hon verkligen som en tjej. 






Elin i vattnet.
Nästan 34 grader var det igår så det är inte konstigt att hon är glad.

Övar på att flyta.

Koncentrerad.

Hela Elin är under vattnet.

Sångstund.





 

5 månader

2009-05-20 | 09:40:44
Ja, så gammal blir Elin idag. Det ska vi fira genom att åka till Oxie och bada med kompisarna. (Badet har varit bestämt länge och har egentligen ingenting med att Elin blir 5 månader att göra, men vi kan ju låtsas)

Under sina 5 första månader har Elin hunnit med en hel del...





Hjälpa pappa med köket.

Leka kurragömma.

Vara en potatis (iallafall ligga i potatisskålen).

Fjanta sig som pappa.


För varmt

2009-05-19 | 16:57:11
Det är iallafall vad Elin tycker om vädret just nu. Under gårdagens prommenad tyckte till och med jag att det var lite väl varmt. Än så länge har det idag inte blivit någon prommenad, vi väntar till det blir lite svalare. Elin har mest legat inne och vilat idag och jag har varit ute i värmen och rensat ogräs mellan plattorna. Ska bli spännande och se om Johan märker någon skillnad när han kommer hem :-) 






Det var ganska varmt i vagnen

Men under en handuk och med vattenflaskan blev det lite bättre.

Lite senare på kvällen gick vi till ankdammen för att göra
något Elin tycker är jätteskoj, mata ankorna.
Denna gången var det inte så mycket fåglar det brukar vara.
Klockan var efter åtta så dom hade nog redan gått och lagt sig,
men lite kul var det ändå.





Västra hamnen

2009-05-18 | 12:27:10
Igår var vi i Västra hamnen och gick. Det var lite kallt och blåsigt så vi var bara där en liten stund. Johan hade hand om kameran så idag blir det bilder på mig och Elin.












Elin hemma i soffan




Melodifstivalen

2009-05-17 | 10:39:19
Igår var Johan i Göteborg och sprang Göteborgsvarvet. Elin och jag var hos tant Lisa på tjejfest där vi tittade på melodifestivalen. Elin sjöng med i dom flesta låtarna, hejade förfullt på Sverige men tyckte även att vinnaren Norge var jättebra.Hon hade fått sova en hel del under dagen för att hon inte skulle vara så grinig under kvällen och det funkade. Hon skötte sig väldigt bra, var lite ledsen ett tag när hon blev hungrig och kämpade sig igenom nästan hela den 3-timmarslånga melodifestivalen. Det var bara under röstningen hon somnade.
Vi kom hem väldigt sent och innan Elin fått pyjamasen på och mat i magen hade klockan hunnit bli 01.30. Jag hade min egna lilla tanke när jag gick och la mig, nämligen att Elin skulle sova lläännggee eftersom hon gick och la sig så sent och hade varit vaken nästan hela kvällen. Men icke! Klockan 5 i morse vaknade hon och var superpigg. Hon ville siga upp och leka den jäkla ungen! Ungeför vid 6.30 gav jag upp, då orkade inte jag vara vaken längre utan la henne i sängen och ställde dit hennes gym så fick hon leka själv.







Elin med Lisa

Elin fick en ny kompis









Idag är det den 17 maj och det är någon på andra sidan jorden som fyller år. 
Grattis på födelsedagen Eva-Lena!


Nappen

2009-05-16 | 11:23:33
Det var inga problem att få en ny burk med mat igår, det var iallafall vad Johan sa. Det var han som gick till affären eftersom Elin och jag inte hade hunnit med det under dagen, vi åkte till IKEA istället. Elin brukar tycka om att vara där men inte igår, hon gnällde mest hela tiden. Påvägen hem kom jag på att det kanske var för att hon inte fick någon leksak som hon alltid brukar få...


Under kvällen lekte vi med Elin och efter leken ville hon ha nappen, eller ville och ville. Jag tryckte in nappen i munnen och hon hade den där säkert i flera minuter. Hon upptäkte att varje gång hon skrattade så trillade den ut, hon ville ha tillbaka den några gången men sen tröttnade hon.
Nu använder hon inte nappen som andra barn gör, utan Elin har den som en bitleksak och tuggar på den :0)





Jag leker tittut med Elin och hon tittar på mig
som att jag vore dum i huvudet!

Vad är det du håller på med egentligen, du är verkligen korkad.

Det är roligare att leka med pappa, han är iallafall inte konstig.

Du sa att jag skulle sova efter att jag hade ätit gröten, så jag har
redan börjat vila lite mot bordet.



Titta vad jag har i munnen.

Läggdags.

Snart borde Elins hår vara lite för långt för denna frisyren,
och lägga sig ner...

Lite senare...
Elin sover under Nasse, utan nappen!







Elins tänder.  2 st är dom i underkäken.







Jaha...

2009-05-15 | 09:50:01

Och så ska man behöva bli upprörd också. Igår kväll när vi var och handlade  köpte vi mat till Elin. Det är ingen ordning alls i dom hyllorna så man måste kolla på varje burk så att det för det första är för rätt ålder. Elin blir 5 månader nästa vecka så nu köper vi både burkarna som är för 4 och 5 månader. Smaken har tidigare varit viktgast att hålla reda på. Vi har provat grönsaker och kalvkött. Jag tyckte det lät jättegott men det smakade fruktansvärt, det måste ha varit det värsta stackars Elin någonsin fått äta. Hon provade bara en sked sen vägrade hon äta mer. Hon skriker fortfarande varenda gång vi går mot köket, antagligen för att hon är rädd att få den hemska maten igen. 
Ja, så smaken och att maten är för rätt ålder måste kollas och nu måste vi även KONTROLLERA DATUMT. När vi kom hem igår och skulle ställa in maten i skafferiet såg vi att några av burkarna hade bäst före datum  i januari 2009!!!!!!!
Såfort Elin vaknat ska vi gå till affären och lämna tillbaka maten!



Simningen och att vara under vattnet gick jätte bra igår. Det verkade inte som att hon tyckte det var superskoj men hon skrek iallafall inte, några av bebisarna som var där blev ledsna och fick sluta bada.



Efter simningen var det som vanligt en träff med kompisarna. 
Det är inte simkompisarna hon träffar efteråt, även om en av dom också bor i Svedala utan kompisarna från massagen.




Ibörjan var dom pigga.

Men efter några timmar blev dom lite trötta på att leka. 


Elin var både varm och trött, hon har dragit upp sina byxor helt själv.

Kanske inte så dåligt ändå

2009-05-14 | 09:19:06
Det var kanske inte så dåligt att låta Elin få stiga upp tidigt igår. Hon var vaken hela dagen och lite grinig för hon ville inte sova alls. Men sen gick mycket bättre. Hon gick och la sig lite innan kl 21. Förutom att hon vaknade till vid tolv-tiden så sov hon hela natten och vaknade inte förrän lite efter 8 imorse.
Just nu sitter hon och leker lite och snart ska vi åka och simma. Idag ska det övas på dyk så hela Elin ska vara under vattnet, det har funkat bra här hemma i badkaret men hur det kommer att gå i stora bassängen återstår att se.
Efter simningen ska hon som vanligt få träffa sina kompisar från massagen. Igår listade Johan ut varför vi tyckte dom träffarna är så kul, vi får nämligen äta kakor ;-)





Elin sitter i soffan och leker.






Allt blir fel

2009-05-13 | 13:56:40
Idag fick inte Elin sova så länge hon ville som hon brukar få. Hon brukar varkna vid 7 tiden när Johan går till jobbet (eller att han går till jobbet kl 7 var nog att överdriva det hela med några timmar :0)) hur som helst så vaknar hon till då men somnar igen och bruka sova till lite efter 12... Hon är en riktig sömntuta vi vet, iallafall när det gäller att sova på morgonen, men inte klagar vi på det inte! Idag så fick hon inte sova så länge hon ville vi steg upp kl 7 tog vagnen och gick ut på en promenad. Tänkte att vi skulle passa på att gå ut innan det blev för varmt och planen var att Elin skulle fortsätta sova i vagnen, men det tyckte inte hon. Vi var ute och gick i 2 timmar men inte hjälpte det och inte ville hon sova i sängen när vi kom hem heller. Nu är hon jätte trött men på eftermiddagen brukar hon ju alltid vara vaken så nu kan hon inte sova och riskera att missa något.
Nej, det blir bara en massa fel om man stiger upp tidigt, vi har kommit fram till att vi ska fortsätta ha sovmorgon, varje dag!




 
Elin på sin morgon prommenad, hon har fortfarande pyjamasen
under tröjan eftersom det var tänkt att hon skulle somna.
l



Vi tog lite bilder på körsbärsträden som blommar.




Och på äppelträden.


Elin tyckte att blommorna var fina att titta på och fick byta ut sin
hatt som var ivägen hela tiden när hon skulle titta uppåt.



Solen

2009-05-12 | 16:02:34
Nu har solen och värmen kommit till Svedala igen. Elin passade på att vara ute i eftermiddag, men det var som allt annat nu för tiden, bara kul en liten stund. Vår prommenad får vänta tills kvällen när det inte är så varmt längre för det finns inget Elin avskyr så mycket som att sitta i vagnen när det är alldeles soligt och varmt.












Gympa

2009-05-11 | 11:57:35
Imorse hade Elin lite nya övningar som hon kommit på.



Det började med att hon låg på rygg rakt under sitt gym...


... Och slutade med att hon flyttat gymmet, rullat ett varv åt sidan och dragit ner sin
leksak som hänger på väggen.
Hade hon fått ligga kvar hade hon säkert kommit på lite fler övningar att göra.


Istället fick hon äta lite frukost.


Och leka doktor.

Lundaloppet

2009-05-10 | 18:16:46
Igår sprang Johan Lundaloppet, och Elin och jag var självklart på plats för att heja. Fast det blev bara så att vi såg starten av den mil dom sprang. Det gick lite fortare än vi hade räknat med så vi hann inte ens ta oss från starten till målet innan dom 47 min Johan sprang på hade gått. Det kan ha varit så att vi hittade en lekplats påvägen som vi stannade lite för länge i :-).
När jag fått reda på Johan sprang milen på 47 minuter så hade jag min lilla egna uträkning. Jag sprang vårruset i måndags 5 km på 23 minuter och räknade väldigt snabbt ut att 1 mil borde då ta 46 min för mig. Men Johan påminde mig ännu snabbare att det inte alls hade varit så eftersom jag var lite svettig och inte orkat springa många meter till efter att jag hade gått i mål. Typiskt!





Elin blev ansvarig för pappas vatten.


Det var lite svårt att lyfta flaskan när han var törstig.


Så hon gav upp och tyckte att han minsann kunde ta hand om sitt vatten 
själv och så kunde Elin vila.


Elin ställde efter lite övertalning upp på ett jobb till. Hon skulle kontrollera om det var en äkta medalj Johan fått.
Om den är äkta eller inte vet hon inte, men hon kom iallafall
fram till att den inte smakade så gott.


Under tiden jag skriver sitter Elin i soffan och gör vad hon kan för att 
Tre Kronor ska klara av att vinna bronset.



Hockey

2009-05-08 | 22:56:19

Ikväll hade Elin fullt fokus på tvn och matchen mellan Kanada och Sverige.




Hon ville inte missa allför mycket av matchen och passar ikväll på att borsta sina tänder i soffan!



Kompisarna

2009-05-07 | 23:05:09
Det var inte alls kul att simma idag! Det är iallafall vad Elin tyckte. Under simningen skulle dom nämligen få lära sig ta konserkvenserna av vad som hände om man sprattlade för mycket. Tidigare har vi övat på att flyta och sprattlar man lite så sjunker man. Vi har hållt i Elin innan och det skulle vi göra nu också men inte så mycket, hon skulle få känna att hon var påväg att sjunka innan vi tog henne. Allt gick jättebra ända till vi inte riktigt hängde med utan fångade Elin lite för sen, när hon tyckte att hela hon med huvud och allt var under vattnet. Så simningen slutade helt enkelt med att vi, Johan och jag fick ta konserkvenserna av vad som hände om man sprattlar för mycket:
Man får en skrikig unge!





Efter simningen fick lilla Elin träffa sina kompisar, det var
mycket roligare och denna gången kom vi ihåg kameran.


Det blev tyvärr ingen bild på alla samlade,
för dom sov i olika omgångar :-)





Hålla handen...




Dom kan samsas om leksakerna.


Elin lånar även ut sin tumme till den som behöver.

Mycket längre tid än vanligt

2009-05-07 | 10:17:23
Det tog väldigt lång tid, och det mesta hamnade på golvet och på kläderna men Elin har ätit sin mat nästan helt själv.
Till mormor och morfar, vi har massa recept som vi fått bl.a på BVC, men vi orkar inte göra egen mat ;-)




Ibland råkade skeden trilla på golvet, och det var lite kul.


Och det var inte så ofta den var på rätt håll. 




Men lite mat hamnade iallafall i munnen.




Hon tycker det är gott, även om det kanske inte ser så ut.


När vi är på restaurang går det lite bättre, Elin brukar för det mesta sova då.
Nu syns det inte men denna gången vi var ute och åt hade hon faktiskt
sin klänning på sig.


När det blir för mycket folk och man inte får vara ifred, då har hon kommit på
att man helt enkelt kan dra filten över ansiktet.




Nu ska vi åka iväg och simma sen ska vi vidare och träffa Elins kompisar.

Aldrig har städning varit så kul

2009-05-06 | 17:51:49
Fråga Johan, han städar varje dag. Eller städar och städar är kanske att överdriva det hela, han dammsuger iallafall.  Det är nämligen så att han förra veckan köpte en ny dammsugare när han var påväg hem från jobbet. Det var nog inte köpet i sig som var det roliga utan att han hade en anledning att gå in i sin favorit affär Media Markt för att köpa något häftigt med många knappar. Ja, för många finesser finns det till dammsugaren, till och med något så onödigt som ett "lukta gott" fack där man häller i några kulor som finns att köpa med olika lukter så det ska lukta städat också. Dom kulorna vi har i nu som ingick luktar inte så särskilt gott, luktar mer som tvål i hela huset nu.




Johan hälsar att Elins farfar vet varför det är stängt till kontoret :-)


Elin verkar ganska nöjd att hon än så länge slipper hjälpa till...







 

Läppstift

2009-05-06 | 09:08:47
Ja det ser så ut, men ni kan vara lugna. Det är bara Elin som ätit blåbär.





Blåbär var sådär gott,
men en orange pappers bit som låg på bordet var smaskens.




Lite problem var det att få in hela i munnen.





Mammas glasögon...

2009-05-05 | 10:14:50

Dom har alltid varit intressanta och nu har Elin börjat förstå att man ska ha dom i ansiktet, hon har dom iallafall nära munnen som allt annat.





Med lite hjälp hamnade dom på rätt plats.



En liten stund.


Men det är bättre att vara utan glasögon.





Till farfar

2009-05-04 | 12:35:50

Det är jätte skönt i vattnet, 33 grader. Men när man badat en stund börjar man frysa, fast vi badar bara en halvtimme varje gång.


Hänt i helgen

2009-05-04 | 10:51:39
I torsdags fick Elin vara med som sin första majbrasa. Hon tyckte nog att det var fint, det var ju något som rörde på sig hela tiden och varmt var det också.
Efter att vi tittat på elden åkte vi till Karlskrona för att hälsa på mormor och morfar.
När vi kom fram fick Elin ett påskägg och en alldelse egen säng med rosa Nalle Puh sängkläder (dom tyckte jag var jätte fina).




Sängen fick hon provligga direkt eftersom vi kom fram nästan mitt i natten.

Vi hann spendera en dag i sommarstugan också, men när vi skulle
titta på vattnet då somnade Elin.






Elin fick en massa kläder och här provar hon sin nya klänning.


En boll låg i påskägget och den var rolig att leka med,
speciellt om man låg på köksbordet.


Pappa och Elin vilar, eller pappa vilar iallafall.


Linslusen har full koll på var kameran är.


Jag tyckte det var kallt och hade mycket kläder på mig, 
och Elin förstod mig inte alls.




När vi sedan kom hem igen kunde Elin sätta sig i sin fåtölj
och titta lite på TV innan det var dags att lägg sig.




Bilderna från simningen

2009-05-03 | 22:49:53
Så nu kommer äntligen bilderna på Elin i vattnet.










Lekplatsen

2009-05-03 | 15:51:04
Bilderna från simningen kommer lite senare, fick lite problem med kameran. Istället blir det bilder på Elin och Johan när dom var på lekplatsen tidigare idag. Jag tror att Johan ett tag hade roligare än vad Elin hade.














RSS 2.0