Dom får henne att sova

2010-03-30 | 21:39:51
Redan 2 dagar avklarade av denna veckan. 2 dagar där Elin varit på dagis från 8-14. Måndagen var första dagen hon skulle få sova middag på plats, och det är väl det enda vi har varit lite oroliga för... Det är ju som sagt svårt att få Elin att sova!
Men det var inget problem för fröknarna på dagis. Elin sov 1,5 timmar och vaknade utvilad lagom till det var dags att gå hem.

Elin gråter fortfarande när Johan lämnar henne, men hon får Nasse direkt och fröknarna säger att det är som att trycka på en knapp. Nasse är samma sak som OFF-knappen när det gäller gråten =)
Idag ville Elin bara sova i 30 min, så då blev det lite vila här hemma när hon kom hem från dagis. Själv var jag hemma lite innan 16 och det enda jag gjorde då var att tvätta min fotsvettiga fötter och byta kläder, sen åkte vi till Babyland för att byta Elins doktorsväska. Men det gick inte så bra. Den hade nu utgått och dom sista väskorna hade sålts under helgen, så vi kunde inte få någon ny utan fick pengarna tillbaka.

Sen har vi mer saker fröknarna på dagis har lyckats med. Elin tycker inget vidare om fisk. Här hemma äter hon det inte alls. Men idag, tisdag = fiskdag, då åt hon 3 portioner FISKpinnar på dagis!






Elin & pappa

Innan läggdags

Min brödpåse



Elin

Inget bra i Svedala

2010-03-28 | 22:09:24
Jag ska börja med att förklara Johans senaste inlägg. Jag ville lägga ut video här på Elin, men jag ville inte registrera mig som man var tvungen att göra för att kunna lägga upp video på blogg.se så Johan skulle visa att jag lika gärna kunde göra det via youtube. Han valde en video som visar en av Elins första promenader och den var någongång i november detta hände. Nu springer hon.


Och så tillbaka till rubriken. Svedala kommun vill fortfarande att vi ska betala för Elins dagisplats. Tanten på kommunen vägrar nämligen svara när vi ringer och ringer inte upp heller trots massa meddelanden. Jag fattar inte vad problemet är. Ja, nu har vi ju inte betalat räkningen och kommer inte göra det heller, så förr eller senare hör dom väl av sig.

Vi har iallafall fått tillbaka pengarna för soptunnan, dom pengarna vi har betalt för mycket eftersom vi hade en liten tunna och inte en stor som vi betalat för. Tjohoo, men det tog 4 månader sedan vi fick räkningen.

Och nästa dåliga sak med Svedala. Förra veckan var bilen inlämnad på lagning. Det var något med ABSen. Jag får inte berätta var den var inlämnad för Johan. Men jag får iallafall berätta att vi fick tillbaka den i fredags och sen dess har den inte startat. Inte förräns idag när Johan och Elins morfar fixat lite med den. (Nu hade dom, när den var inlämnad, inte kunnat laga det som var fel så vi behövde iallafall inte betala något för bilen).

Vi hade besök av mormor och morfar i helgen och i lördags skulle Elin, jag och mormor åka på symässan i Malmö. Som tur var har vi bilstol i båda bilarna, annars hade Elin fått stanna hemma. Symässan var inte så mycket att ha. Och där inne såldes det brödpåsar (sådana där i tyg) för 250:-. Rena rånet, så idag åkte mormor och jag till Stoff&stil och köpte tyg för jag skulle sy en egen. Det gick superfort att sy och den blev till och med godkänd av Johan. Och var inte ens i närheten av att kosta 250:-. Bild på den kommer en annan gång, min kamera gick sönder igår.

Under veckan har det inte hänt så mycket. I måndags var Elin och jag ute och cyklade med Moa och hennes mamma. Tisdag cyklade Elin och Johan, jag fick jag fick springa. Sen blev det tvärtom under onsdagen och det blev över 1 mil Johan sprang och sitta på cykeln så lång tid det tog var inte så kul för lilla trötta Elin.

Under tisdagen var Elin också själv på dagis för första gången. Det var "bara" 45 min, och hon skrek hela tiden. Johan vet för han fick nämligen sitta på övervåningen och titta ner på Elin.

Ondagen var hon själv 2 timmar och då fick Johan gå hem. Elin skrek när han gick, men tystnade sedan nästan direkt. När Johan kom och skulle hämta Elin igen var dom ute och lekte. Elin satt i sandlådan och åt grus när Johan kom. Men hon blev inte glad, hon började gråta när hon såg honom.

Torsdagen, själv igen och till och med över lunchen. Torsdag är soppdag och Elin åt 2 portioner.

Och så fredag. Elin skulle stanna så länge på dagis att hon skulle få sova där. Men på torsdagkvällen fick Elin problem att andas igen, som hon har haft en gång tidigare. Hon fick vara hemma från dagis på fredag och åka till doktorn igen. Hon fick astma medicin igen och denna gången behövde dom inte skicka henne till akuten. Doktorn sa att det lät som obstrukt bronkit, alltså förkylnings astma. Så ungefär såhär kommer det bli varje gång Elin är förkyld nu. Denna gången fick hon ett recept på flytande kortison. Det ska hjälpa att tar ner svullnaden på lungorna så vi kanske inte behöver åkta till dokorn alls nästa gång för att få astma medicinen.
När hon är hos doktorn vill dom lyssna på lungorna före och efter hon har fått medicinen (astma spray), men det fungerar inget vidare. Elin skriker såfort hon ser stetoskopet. Johan kom på att vi skulle köpa ett leksaks stetoskop som hon kan få leka med och vänja sig vid här hemma. Så idag när vi var på Stoff&stil så sprang vi inom Babyland och köpte en doktorsväska med fullt av doktorsaker.

Nu ikväll när vi plockade upp den så var massa saker trasiga.  Jäklar också nu måste jag åka tillbaka och jag som avskyr den där vänstersvängen ut från pakeringen! Och sist jag var på Babyland fick jag betala 319:- för Elins hoppgunga trots att det stod 279:- på prislappen, så det är inget bra på Babyland heller!









Elin och Isolde på promenad i regnet igår förmiddag.



Elin på symässan.

Bild till farmor.
Det fanns många quiltar, vet inte om det stavas så, men du förstår nog vad jag menar =)
Hann bara ta en bild på denna, sen gick kameran sönder. Jag tappade den i golvet. Men det ska faktiskt vara en quiltmässa i oktober. Elin tog en broschyr om det, den blev lite skrynklig, men den går nog att läsa ändå...

Johan visar hur det går till...

2010-03-26 | 22:30:21
och såhär bra blir det. Notera att Elin, likt sin mamma, följer plånboken.


15 månader

2010-03-21 | 20:25:55
Igår var det 15 månader sedan det var lördagen 20 december 2008, så igår blev Elin alltså 15 månader gammal!

I fredags kväll hade vi en liten madam här som inte ville sova och som då också höll sin pappa vaken. Dom tittade på Teletubbies ända tills klockan var 03:15. Jag sov för längesedan och Johan var trött, men Elin ville absolut inte sova. Hon som brukar slockna redan vid 19-tiden.
Johan tröttnade på vara uppe vid lite efter tre och la ner en protesterande Elin i sängen. Hon somnade efter ett tag, men var vaken, pigg och glad vid 8 på lördagsmorgonen. Så en liten stund hann jag träffa henne innan jag gick till jobbet. Och sen, efter jobbet, då körde jag direkt till farbror Fredrik och tant Linda och såklart kusin Nils. Johan och Elin var redan där och Johan hade till och med tagit sig en liten kvälls lur i deras soffa. När jag kom så dukades maten fram. Elin övar på att äta själv, men när vi är borta kan vi inte låta henne kladda så det blev inget med det igår. Det serverades stek och ungstekta grönsaker. Det var lite svårt för Elin. Hon är bekväm och tyckte det var alltför jobbigt att tugga köttet, så det blev en burk med mat till Elin istället. Nils satt också med vi bordet, men han blev trött och hungrig ganska snabbt så han fick sin mat och sen somande han.

Elin var senare på kvällen trött och ramlade en massa gånger, och är hon trött så gör det alltid extra ont när hon ramlar. Stora krokodiltårar rann ner för hennes kinder några gånger och alla var vi oroliga för att hon skulle väcka Nils. Men icke, han sov så gott. 
Det belv en sen kväll igår också, Elin hamnade i säng ungfär vid 22.

Idag vaknade hon vid 8 och hann få frukost av mig innan jag var tvungen att åka till jobbet. Och idag, då kom Elin och Johan och hälsade på. Dom skulle nog egentligen hälsa på mig, men alla ville ju hälsa på Elin så dom fick gå en runda i butiken och hälsa.
När jag var hemma vid 18:30 blev det en löprunda. Elin och Johan cyklade och jag fick springa. Hemma igen blev det välling och sängen för Elin, duschen för mig och spisen för Johan Och längre än så har vi inte kommit. Elin sover, jag är nyduschad och Johan.... han står forfarande vid spisen.


Imorgon börjar en ny vecka och det blir ännu en dagisvecka!



Elin äter Burgundisk köttgryta, lagad av Johan.







Svedala kommun

2010-03-19 | 08:42:23
Kummunen ställer till det nr 1.
Ok, det är inte kommunen som sköter det utan dom har köpt in tjänsten från ett bolag, men dom har ju ändå ett del av ansvaret. Nu är det sophämtningen jag pratar om!
Innan jul fick vi en räktning på en STOR soptunna, vi har storleken näst minst, så jag ringde. Det var inga problem att ändra, men sopgubben var tvungen att titta nästa gång det var tömning för säkerhetsskull. Detta var ju innan jul, har någonting hänt? Nej! Johan har ringt 2 gånger till och har båda gångerna pratat med samma tant. Men sist han ringde så sa hon att vi inte ringt innan. Johan hade ju såklart skrivit ner hennes namn och sa att det var henne han pratat med. Då sa hon att det fanns 2 st med exakt samma namn som hon, så det var nog den andra han pratat med, trots att han kände igen både röst och hennes ovilja att hjälpa till. Det har ju som sagt inte hänt något ,så idag gick Johan ut och pratade med sopgubben när han kom så nu har han iallafall sett att vi har en liten tunna. Får se om det blir någon förändring nu.

Kommunen ställer till det nr 2.
Elin stod först i kö till ett kommunalt dagis. Vi hade sökt platsen till den 10 mars och när hon fick svar att hon kom in så stod det att hon skulle börja 15 februari. Andleningen till detta från kommunen var att dom inte kunde ha tomma dagisplatser stående. Jaha, men att dom har dålig planering är väl inte vårt problem. Dagiset var inget att ha så vi valde ju ett privat istället. Pratade med 3 st på kommunen och fick bekräftat att vår plats på det kommunala dagiset var borttagen. Så igår, då kom räkningen. Vi ska betala för ett dagis Elin aldrig ens ha varit på.
VAD ÄR PROBLEMET!? Kanske dags att byta ut personalen....


Och så vidare till dagis. Jag vet att det heter FÖRSKOLA, (men Elin är inte ens 15 månader hon går inte i någon jäkla förSKOLA, hon går på dagis =))

Frukost och lunch var det igår och det gick bra. Elin ville inte ha så mycket frukost, men hon åt sig mätt på frukten under samlingen istället. Igår var Johan med på dagis och han fick också äta den goda maten det bjöds på till lunch. Torsdag är soppdag och denna torsdagen blev det potatis och blomkålssoppa. Elin klarade äta soppan med endast lite kladd, men det godaste var det nybakade brödet som serverades. Nybakat och fortfaranade varmt, det blev Johans favorit också.

Efter dagis var Johan och Elin ute på en cykeltur. En kort runda sa Johan att dom hade cyklat, men det visade sig att det var min superlånga promenadrunda dom cyklat. Den som är på 1,2 mil. Men sådana stäckor är ju inte långa för Johan. Nej, ska det vara långt för honom så behöver man komma upp i miltal motsvarande Vasaloppet =).






Elin leker under trappen.









Dags att gå till dagis och ingen är gladare än Elin.




Matdags

2010-03-17 | 22:49:31
Dagis igår gick lika bra som på måndagen. Igår var det utelek och Elin lekte på för fullt i sandlådan.

Idag skulle Elin stanna lite längre på dagis. Hon skulle nämligen stanna och få lunch. Och idag var det jag som var med henne. Vi kom dit vid kl 9 och då började vi med samling och en frukstund som vanligt. Elin och Johan var uppe supertidigt i morse. Dom var uppe innan klockan ens var 6 så Elin fick frukost tidigt och var därför hungrig när var frukttajm. Så idag tryckte hon i sig massa banan och äppel. Ja, sen blev det lek och vid 11 då var maten dukad.
All mat lagas på plats och det luktade jättegott hela förmiddagen. Idag blev det potatis/köttfärsgratäng. Och JAG fick också äta mat. Kocken i köket lagar mat till föräldrarna som är med på inskolningen också, bra va!?

Elin åt fint till en början, eller, hon började med att plocka bort grönsakerna och slänga dom på golvet, sen åt hon bra =). När hon var mätt ville hon absolut inte ha mer mat, eller sitta still vid bordet och detta visade hon genom att ta näve efter näve med mat och kasta runt omkring sig. Detta slutade sen med att Elin och jag fick gå från matsalen så dom andra barnen kunde få äta i lugn och ro.

Imorgon ska Elin och Johan åka till dagis vid 8. För imorgon, då ska Elin få äta både frukost och lunch.
Första veckan av inskolningen på Elins dagis lämnar man aldrig barnen. Det är för att barnen ska lära känna sin "nya miljö" i lugn och ro uta att behöva vara orolig att mamma och/eller pappa försvinner, berättade dagis fröknen idag. Men nästa vecka! Då ska Elin få vara själv med alla sina nya kompisar och med alla leksaker.

Efter dagis idag så åkte Elin och jag till IKEA. Där träffade vi tant Linda och kusin Nils. Vi började med ett besök på restauragnen, sen gick vi en runda i varuhuset. Lite här och lite där hittade vi att handla, alltså precis som vanligt när man är på IKEA. När vi kom hem igen så gick Elin och jag ut på en prommenad. Det blev en kort promenad, men det blev ändå en promenad som Elin sov bort i vagnen. Efter promenaden fick hon som vanligt stå ute och sova, och hon vaknade 2 timmar senare av att glassbilen kom! Hon var inte direkt glad över detta, och var lite grinig närmsta timmen över att inte ha fått sovit tillräckligt. När allt blev bättre igen fick hon sin middag och sen hade klockan hunnit bli läggdags!










Nu har han kommit.
Sida vid sida: gamla Nasse och nya Nasse.



Tack snälla Sofia!
Det kom ett paket på posten idag. I det låg dom  Nasse vantarna som Elin
ville ha! Det var Elin kompis Sofia som hade varit super snäll
och köpt dom. Hon fick kanske lite hjälp av sin mamma, men det gör ju inget.
Elin blev jätte glad och vägrade ta av sig vantarna.





Måndag 15 mars

2010-03-16 | 09:20:26
Måndagen den 15 mars, det var en dag som bjöd på sol från en klarblå himmel. Iallfall till en början men sen kom några moln i vägen. När vi steg upp klockan 8 var det 3 grader ute och efter denna långa kalla vinter så är 3 grader jätte varmt. Ska bara göra ett tillägg innan jag fortfsätter. Kommer ni ihåg ett av mina inlägg i september. Då jag skrev att om det är mycket rönnbär på träden så blir det en riktig vargarvinter enligt bondepraktikan. Ja, nu behöver vi ju inte kommentera det något mer =) (kanske en kommentar är lämplig ändå och det är .... snön har legar sen innan jul).

Allstå hade vi sol och 3 grader varmt denna morgon. Elin var bara 1 år, 2 månader, 3 veckor och 2 dagar gammal. Men ändå blev hon igår stor! Hon började på dagis!


Dagiset gick bra. Johan och Elin var på plats kl 9 och då var det samling. Elin hamnade ju såklart i "bebisgruppen". Där var det 4 små barn och 2 fröknar som hade samlig. Det finns egentligen bara 2 grupper på hela dagiset, stora gruppen och lillagruppen, men under morgonsamligen blev det lite fler grupper.

Samligen började med sång och då fanns det en trumma som alla barnen skulle ha. Det första barnet fick trumman och så fick hon trumma en hel låt, sen skickade hon trumman vidare. Elin satt sist i ringen och när det var henne tur så tänkte Johan -Det här kommer att gå åt helvete... Men det gjorde det inte alls, Elin trummade precis som hon sett dom andra barnen göra. Det var tråkigt att göra det hela låten, så efter ett tag så tröttnade hon. Sen blev det en ny runda i ringen. Men denna gången var det med sångpåsar. Första barnet tog en sak ur påsen och sen sjöng dom en sång om den saken. Sen blev det nästa barns tur. Elin satt ju fortfarande sist i ringen och fick också påsen efter några sångar. Johan tänkte igen, det här kommer att gå åt helvete, men icke. Elin sträckte ner handen tog sin sak och gav påsen till fröken.

Och sen efter alla sånger var det fruktstund. Dom satt kvar i ringen och så skickades ett fruktfat runt. Det fanns päron och bananer och ni vet ju vad Johan tänkte när det var Elins tur att ta frukt...
Elin försöte först ta en päronbit, men det var en hal rackare så det försöket gav hon upp. Hon tog banan istället. Skivad banan så det blev en hel näve, sen var fröken inte så snabb att ta bort fatet så det blev en näve med den andra handen också =)
Efter fruken var Elin kladdig, och det var då hon imponerade på alla. Hon gick och tog en servett, torkade sig runt munnen, sen slängde hon servetten.

Sen blev det lek och Elin var inte ett dugg intresserad av sin pappa. Hon hade ju fullt upp att leka med fröknarna och dom andra barnen.
När Elin och Johan kom hem, lite efter 11 mötte dom mig i dörren. Jag skulle gå till jobbet. Elin kom hem med ett jätte leende på läpparna, dagis var skoj.

På Elins dagis så finns det inga scheman, inte ens under inskolningen. På den kommunala dagis Elin skulle gå fick vi schema över inskolningen redan 7 december när vi var där och hälsade på. Så är det inte här. På detta dagis beror det helt på Elin, när hon är redo att vara längre dagar, äta och sova på plats. Men idag blir det också en 9-11 dag, och denna dagen ska hon vara ute och leka med alla barnen.








Nu står jag still, så skynda dig att ta en bild!
Ska jag le också?








Supernanny

2010-03-15 | 10:30:28
Igår steg vi upp kl 8 här hemma. Efter frukost blev det en promenad i det fina vädret. Någon gång efter 10 var vi hemma igen och Elin hade somnat i vagnen. Hon stod ute och sov till 12:30 sen var det dags att gå till Melvin. Johan och Elin skulle ta vagnen, så Elin kunde få sova så länge som möjligt och jag skulle ta bilen. Men precis när dom skulle gå så vaknade Elin, så vi tog bilen allihop. Kl 13 var hemma hos Melvin och Elin fick börja med att äta sin lunch där. Lite blyg var hon till en början. Sist hon träffade sina kompisar var faktiskt hemme hos Melvin, på hans 1-års kalas, men det var i januari. Det gick bra att leka såfort hon vant sig vid dom igen.
Sen blev det fika och så helt plötsligt hade klockan nästan blivit 16. Vi var tvugna att sätta oss i bilen och åka till stan. Vi skulle ju till Jensens böfhus med Lisa och vi hade bordet bokat till 16:30.

Elin har varit på restaurang väldigt många gånger, kanske 20 st. Hon har skött sig exemplariskt varje gång och igår, då fick hon beställa mat från menyn för första gången. Korv och pommes blev det. Det första Elin gjorde när hon fick sin tallrik var att plocka bort sina grönsakerna (morot och gurka) och gav det till Lisa. Sen åt hon pommes och krov med händerna. Fast hon såg sen att hon också fått en gaffel och den ville hon använda. Det gick sådär!
Vi skulle kunna sammafatta det med något som liknar matkrig. Det var nog en och annan gäst som råkade få lite av Elins mat på sina tallrikar. Elin sköt liksom iväg maten när hon fick upp den på gaffeln. Det var inte så lätt, så hon övergick till att äta med händerna igen.

Efter maten åkte vi hem till Lisa och efter ett tag åkte Johan och jag vidare ill Malmö arena. Elin brydde sig inte alls om oss när vi gick. Hon tittade inte ens upp när vi sa hej då. Hon lekter ju med Lisa.
Och vilken tur vi hade att Lisa var ledig, annars hade vi inte haft någon som kunnat passa Elin. Lisa jobbade på lördagen och jobbar idag (måndag) men igår var hon ledig.
Elin och Lisa har nog bara träffats 5 gånger under Elins hela liv, men Lisa är en favorit. När vi har träffat henne på stan har Elin vägrat sitta i vagnen eller vara hos mig. Det är bara Lisas famn som gäller.

Elin hade ju varit vaken ända sedan 12:30 och borde var trötter, men vid 22:20 fick vi ett sms där det stod att Elin och Lisa hade det mysigt och att Lisa nog var tröttare än vad Elin var. Ja, det är ju det där med att få Elin att sova, ni vet ju alla vilka problem vi har med det...

Några minuter efter 23 och efter konserten var vi hemma hos Lisa igen. Vad hade hänt då!?
Lisa hade fått Elin att somna. Hon och Nasse låg i soffan och SOV! Undrar om jag ska komma med förslaget till Lisa att hon kan sluta på sitt jobb och börja jobba som nanny hos oss =)

Klockan 4:30 imorse var Elin pigg igen. det var ju dagis dags och då kan man ju inte ligga i sängen och sova. Jag var uppe med henne till klockan 5, sen kom Johan och tog över. Vid 7 ville Johan sova lite igen, mend et ville inte Elin. Hon blev iallafall tvingad at ligga i sängen och vila i åtminstone 1 timme. Sen var ju klockan 8 och frukost och kläder stod på programmet innan det 8:45 var dags att gå till dagis.








Elin väntar på frukost

Jaa, snart ska vi till dagis!

Men pappa, kom nu då så vi kan gå någongång!



Längre än såhär har vi inte kommit, så om ni vill höra hur det gick första dagen på dagis får ni återkomma imorogn!

Sista dagen i frihet

2010-03-13 | 23:01:59
Jag ska börja med att förklara varför bloggen inte blivit uppdaterad. Det är liksom så att det finns någon här hemma som inte riktigt lärt sig att det ingår i jobbet som föräldraledig att sköta bloggen. Eller iallafall ta bilder så vi har något att visa!

Sista dagen i frihet, ja det blir det imorgon för Elin. Sen är det nämligen måndag 15 mars, och klockan 9 den dagen är det är dags för inskolning på dagis. Tänk, nu blir det dagis, sen skola och efter det jobb. Hon kommer inte bli ledig igen förrän hon är pensionär. STACKARE...

Sen sist har vi nog hunnit med endel. Förra helgen jobbade jag och Johan och Elin ägnade sig mest är att vara ute och springa. Ja, nu har dom varit ute så mycket i solen att Johan till och med har fått lite färg i ansiktet.

Måndagen var jag ledig och den dagen började med att Elin och jag gick till ICA. Med betoning på GICK. Det tog ungefär 1 timme, den sträckan som med Elin i vagnen tar 5 minuter. Elin stannade för att pilla i snön, titta på bilar, pilla i snön. Sen gick hon lite sen blev det stop för att pilla i snön och titta lite på parkerade bilar och sen pilla mer i snön.

Under eftermiddagen blev det ett spontant besök på Vellingeblomman. Vi skulle dit och titta på alla djuren i deras påskby. Fast, det var inte så mycket djur det var bara kaniner, marsvin och så några lamm. Inget spännande alls.

Och sen hann vi bara var hemma en liten stund så fick vi besök av Tobbe, Maria och Sofia. Och när dom åkte hem var det läggdags för Elin.

Tisdagen blev en dag som inleddes med löpning och när jag kom hem från jobbet fick Elin följa med mig till affären. Då blev det en tur till Netto och det gick lite fortfare att gå dit än till ICA, men bara lite fortare. Det fanns lite snöhögar längst vägen så det gick att pilla i snön nu också.
Sen fick Elin öroninflamation. Japp, alla symptom hade hon om man läser internet, barnböcker och broshyrer från BVC. Men det var ju kväll och ingen vårdcentral öppen så det blev lite alvedon och sen sängen. Kl 2 och kl 4 var hon och Johan uppe den natten. Elin hade ont och ville inte sova, hon ville bara titta på Teletubbies.
Men sen, på onsdagsmorgon. Då var hon friskt. Alvedon är nog det bästa som finns =) Nu fattar ni ju själva, det var ju inte öroninflamation hon hade....

Torsdag, och som förr i tiden-simdag.
Elin och Johan åkte till Vellinge och badade. Elin ville simma utan sin simring och försökte därav dränka sig själv några gånger, men det lyckade hon inte med.

Efter att jag kom hem från jobbet i fredags så åkte vi först till Babyringen och köpte en cykelsadel till Elin. Det blev en avancerad variant som till och med går att fälla ner om hon somnar där bak på cykeln. Sen körde vi vidare till Biltema och där inne hittade vi faktiskt det vi tänk köpa på vårt närsa stop-IKEA. Men eftersom vi hittade det vi behövde så blev det inget ikea. Planen var att Elin skulle få sin middag på Ikea, alltså korven, men det fick bli korv på Biltema istället. Fast det var inte lika bra. Skinnet på den korven var lite svårare att bita igenom.

Och idag. En solig dag som började med promenad vid 9. Sen låg Elin ute i vangen och sov till 13. Då blev det lunch sen tog vi cykeln och invigde cykelsadeln med Aggarpsrundan. Längst hela den rundan låg det fortfaranade snö kvar. Precis som i bokskogen. Hela skogen där är full med snö. Dom första 100 meterna är skottade av spåren, men inte resten.

Och så imorgon, den sista dagen. Fullt upp!
Först kompisträff hemma hon Melvin, sen ska vi vidare till stan och tant Lisa. Föst ska vi gå på Jensens böfhus och äta med henne och sen ska Elin leka med Lisa. Johan och jag ska nämligen på Kent. Konserten börjar inte förrän kl 20 så det blir en sen kväll för lilla Elin.

Mer saker som händer imorgon. Elin ska få en ny NASSE. Vi har hittat en. Enligt Disney så tillverkas inte Nasse längre. Jo, Nasse tillverkas, men inte DEN Nasse. Inte DEN Nasse som Elin har och behöver en reserv av. Men nu har jag hittat en på Tradera. Klockan 11:25 imorgon går aktionen ut och vi kommer vinna den. För jag kommer att lägga ett skithögt maxbud.
Och så har jag hittat mer Nasse saker på Tradera.



Den här vill Elin ha....

Och dessa vantarna...










Någon gång i veckan var Elin och Johan och hälsade på Lisa på hennes jobb.
Vägen till bilen gick via Malmö FF:s suportershop:
Ja, ni ser ju själva vad som hände där inne.

Första söndagen i mars- Elin och Johan tittar på starten av Vasaloppet.

Elin trött

Elin och pappa

Elin och mamma

Bara Elin

Elin håller pappa sällskap när han skalar potatis.





Fredag

2010-03-05 | 21:33:09
Resan hem i tisdags gick bra. Först blev det ett stopp hos Elins mormor på hennes jobb. Hon jobbar på dagis och om Elin hade fått välja hade hon velat stanna kvar där. Hon lekte för fullt med dom andra barnen och hade egentligen inte tid att åka hem. Men hon fick ju inte bestämma själv så det blev snällt till att åka hem.

Elin sov i bilen, hela vägen hem. Vi hade sol och några plus grader hela vägen, ända tills vi svängde av e22 in på 108:an. Då började det snöa, och som det snöade. Det snöade så mycket att det knappt gick att se. Längst hela vägen stod bilar parkerade som väntade på att snön skulle avta. Men det gjorde den inte. När vi kom fram i Svedala snöade det så mycket att det inte ens gick att se M:et på Mc´donaldskylten som är utmed vägen.

Vi var hemma vid 13, då blev det bara lite lunch, sen gick vi ut i snön. 13:30 öppnar öppna förskolan och Elin lekte där och hade kul som vanligt. Vid 17:30 när vi var hemma igen och precis ätit lunch var hon så slut att hon somnade. Hon sov när Johan kom hem och vaknade inte förrän 8:30 på onsdagen. Då fick vi sms av Maria och Sofia. Dom ville ut och gå så vi åkte till bokskogen med dom. Vi gick en runda sen åkte jag till jobbet. Elin och Johan åkte till stan under eftermiddagen och när jag kom hem på kvällen så låg den lilla utslagen i sängen och sov.

Torsdag blev också en dag Elin och Johan åkte till stan. Dom var först en runda på Jägersro center och sen åkte dom till O´learys för att hälsa på tant Lisa och att äta lunch.

Och så fredag. Denna fredagen började med en löprunda. Johan, Elin och jag var imorse ute och sprang i strålande solsken. Vi sprang först 5 km, sen blev jag lämnad vid huset och så sprang Johan och Elin 6 km till. Efter löpningen och lunchen åkte vi till Andy`s lekland. Till en början var det inte så kul, men sen kom Elin igång och det var knappt att vi fick henne därifrån när det var dags för oss att gå.




Elin fick en docka och en dockvagn av sin mormor när vi var och hälsade på. Det är en docka med tillhörande nappflaska. Innan Elin somande i tisdags så lekte hon med sin docka. Helt plötsligt så gick hon till väskan vi hade haft med oss med alla grejer och började tömma den. Jag undrade vad hon höll på med, men hon brydde sig inte om mig. Hon fortsatte tömma den och tillslut hittade hon det hon sökte. Hon hittade dockans nappflaksa, tog den och tryckte in i munnen på dockan. Dockan ville ju också ha välling innan hon skulle somna

Natten till tisdagen, sista natten vi sov hons mormor & morfar, vaknade Elin vid 00:30 och bara skrek. Ingenting fungerade. Hon ville inte ha välling, inte Nasse. Hon ville inte titta på tv, eller leka med fjärrkontrollen, mobilen, datorn eller kameran Hon vägrade gå till både mormor och morfar. Hon lät lite täppt så hon fick nässpray, men det hjälpte inte. Hon bara skrek, och sen efter ca 1 timme hämtade jag alvedonen. Då tystnade hon och klappade händerna. Hon vet att hon får alvedon när hon har ont någonstans och jag hade lite ont i halsen så det kanske hon också hade. Det blev lite alvedon, sen la hon sig ner i sängen och somnade.









Det var väldigt svårt att äta gröten med skeden, denna morgonen,
så Elin tog hjälp av händerna.

Promenaden i bokskogen



Andy`s lekland

Åka rutschkana

Bollhavet

I morgon åker vi hem

2010-03-01 | 21:57:13

Ja, ni vet ju egentligen vad som hänt...
I fredags åkte vi till mormor och morfar, Johan åkte till dom lite mer norraredelarna av landet.

När vi var nästan framme i fredags eftermiddag fick vi ställa bilen en bit från huset. Det var inte skottat hela vägen och eftersom det var töväder gick det inte att köra alls. bilen sjönk bara ner i snön och så kom man ingenstans. Bilen fick stå och så fick Elin och jag gå. Det var jobbigt, det var långt att gå i massa snö, och vi hade som vanligt en massa saker med oss.

Jag ska förklara mig. Vi körde inte fast. Det gick helt enkelt bara inte att köra. Och vår bil var inte den enda som fick parkeras där.

Väl framme hos mormor och morfar fick Elin en docka, dockvagn och hoppas att ni alla sitter ner, en resesäng till sin docka. Precis en sådan resesäng som Elin har, fast i miniatyr.

På lördagen lämnade jag Elin ute i vagnen för en sömnstund, klockan var då 12 och sen åkte jag och hämtade upp Eva-Lena. Vi skulle gå på hockey och jag skulle för första gågen besöka Telenor arena. Ok, nu var det ju inte så att jag blev så jätte imponerad, men den senaste arenan jag var inne i var ju Malmö arena så kanske inte så jyste att jämföra med. Efter hockeyn åkte vi till O´learys och vid någon gång innan 21 åkte jag hem.
Elin sov när jag kom hem och hon hade visst sovit ute i vagnen ända till kl 16 på eftermiddagen. Ja, hon sov när jag kom hem och gjorde det till kl 9 på söndagsmorgonen. När Elin var klar med lunch mm, åkte vi till affären. Elin hittade en dockvagn där som hon körde runt med och när det var dags för oss att gå och vi ställde tillbaka vagnen. ÅÅÅ, då la sig ungen ner på golvet och började gråta.

Vägen hem från affären gick via gammelmormor och där fick Elin provdricka nyponsoppa för första gången. Hon provdrack väldigt mycket så det var något som var populärt.

Söndagen 28 februari, det var faktiskt 2010 års första vårdag. 7 grader varmt, klarblå himmel. Fåglar som kvittrade och snödroppar som kom fram,

Sen blev det måndag och den dagen Johan skulle åka Vasaloppet (öppet spår). Jag fixade allt med smsen igår och så kom det första morse kl 7:09. Men det var inte Johan jag följde, utan någon helt annan. Johan hade skickat fel startnummer till mig. Jag lyckades hitta hans nummer så kunde följa honom också. Och så gick inte den första prenumerationen att avsluta, så fick massvis med sms under dagen. Det slutade jämt mellan dom, bara någon halv minut som skiljde. Men den andra jag följde, som var en tjej, låg långt efter i början, men hämtade in på slutet. Johan kom iallfall i mål 8 timmar 38 minuter och 58 sekunder efter starten.
Han hälsar att det inte var hans bästa lopp, men det var inte det sämsta heller. Och fortfarande, med nummerlappen framför sig gav han mig via telefon efter målgång fel startnummer. Hmm, tur att han har mig som flera mil bort kan hålla reda på honom. Och mer, han ställt till med....
Idag åkte Elin och jag till stan för att gå på bokrena. Vi skulle även träffa Eva-Lena på en fika. Hon fick ju inte träffa Elin i lördags och det ville hon ju göra.

Det regnade idag. Och Johan, som alltid ska envisas med att ta bort regneskyddet på vagnen hade ju självklart gjort det igen. Så nu var Elin och jag på stan i ösregn utan regnskydd. Elin blev blöt, men vagnen skyddade lite så
hon blev som tur var iallafall inte jätteblöt!

Och idag, då hade ELin en fläta i håret för första gången. Jag testade att fläta det ikväll innan hon skulle gå och lägga sig och det blev riktigt fint =)



Elin och gammelmormor

Elin och Eva-Lena på cafè 1344



RSS 2.0