Nu är vi hemma

2009-08-31 | 16:30:51
Igår kom vi hem till Svedala igen. Elin har haft fullt upp hela helgen. I fredags kom hon hem till mormor och morfar. Dom har hon inte träffat sen dopet och hon kände inte riktigt igen dom först. Det tog lite tid, men sen kom en av mormors katter och den kände hon nog igen iallafall. Hon drog den som vanligt i svansen och sen var allt dom det brukar. Hon visade att hon kan krypa (framåt) och så visade hon att hon kan få sitt jäkla tåg att spela musik. Såfort ena låten tar slut så trycks det igen så nästa låt spelas.

På lördagen vaknade Elin tidigt, redan vid 8 ville hon gå upp och sen sov hon inte en minut på hela dagen. På eftermiddagen hälsade hon på sin gammelmormor och där bjöds det på fika. Vi fick så mycket kakor att Johan och jag var proppmätta när vi senare på kvällen åkte på kräsftskivan.
Vi var hos Elins gammelmormor några timmar men sen var Elin så trött att hon började skrika, men sova skulle hon inte!

Hade Elin sovit på dagen hade hon fått följa med till Björkenäs (där kräftskivan var), men eftersom hon hållt sig vaken så fick hon stanna hemma. Det hade aldrig gått att få henne att somna på festen eftersom det hade varit så mycket folkt att titta på och Elin har lärt sig att blundar man så kan man missa lite uppmärksamhet.
Hon fick alltså stanna hos mormor och morfar.
Hos familjen Andersson fick vi, som man får varje år på kräftskivan jättegod mat. Och om någon nu tänker att vadå... kräftor som kräftor, dom smakar väl likadant var man än äter dom. Självklart är det så, men man får alltid mycket mer mat än bara kräftor på denna kräftskivan.
Det fanns ostpaj, potatisgratäng, jansons, stekt sill, svampgratäng, ägg, köttbullar, ål, prinskorv och massa annat gott. Hade Johan och jag inte varit så mätta efter alla kakor hade vi ätit jättemycket mer.
Tack Nancy för den goda maten!

Det var hemma hos Eva-Lenas föräldrar vi var och Eva-Lenas systerson Gustav blev snabbt kompis med Johan.
Tidigare på dagan hade han varit med sin morfar ute och fiskat sill. Han ville fiska mer så Johan och han hittade en sten på gräsmattan som de lekte var båt och sen var dom ute på sillajakt. När det blivit mörkt ute var det inte längre sill dom var efter, utan då skulle dom fånga månen.
Efter några timmar ver det nog inte så kul att leka med Johan längre så då fick jag hoppa ombord på "båten" istället. Då fick Gustav för sig att vi istället skulle skjuta hajar. Han hittade jätte mycket haj pch träffade såklart alla med skotten, men sen tyckte han nog att jag levde mig in lite väl mycket i leken. Gustav 4 år, tittade på mig och sa: "Du vet väl att vi bara leker och att det inte finns hajar här på riktigt, så du behöver inte vara rädd".
Nej, det finns nog inga hajar i Östersjön, iallafall inte vithajar som jag tror det var vi sköt. Men det finns minsann sälar och med kikarens hjälp såg jag faktiskt en. Jag var helt säker på att det var en säl, ända tills Eva-Lena kom och berättade att det var lågvatten så det var en sten som stack upp...






Johan och Gustav på "båten".

Elin luktar på gamelmormors blommor.

Vi äter kakor, stackars Elin får nöja sig med sina majskrokar.


Elin ville sova hos pappa

Men det gick bra i hennes egna säng också,
även att hon låg på lite fel håll när hon väl somnade.

Kräftskiva

2009-08-28 | 15:29:32
Ikväll åker vi mormor och morfar i Karlskrona. Imorgon har familjen Andersson din årliga kräftskiva och sen vill vi inte missa. Elin får följa med om hon är snäll, är hon grinig under dagen får hon stanna hemma hos mormor och morfar. 
Jag tror inte vi orkar ta med datorn, och även om vi gör hinner vi nog inte uppdatera bloggen. Så nu dröjer det till söndag kväll innnan det kommer något nytt här.


Hänt idag:
Grinden är framme. Den är inte uppsatt ännu, men den står iallfall vid trappen nu ;-)
Och så träffade vi Moa och hennes mamma. Dom hade inget att göra idag och eftersom vi inte heller hade det så kom dom hit en liten stund så att Elin och Moa kunde leka. Moa provade både Elins gåstol och hoppgunga. Elin ville inte hoppa när dom var här så hon visade inte hur man skulle göra och då var det ju inte så lätt för stackars Moa att fatta heller. Hon kom iallafall på något som inte Elin testat. Hon hoppade inte, utan hon sprang runt i gungan. Runt, runt, runt gick det. Haha, det såg jätteroligt ut och dörröppningen hade egentligen behövt vara mycket större.
Sen blev dom lite trötta så vi gick ut på en liten promenad. Vi gick först till ankorna och matade dom med gammalt bröd. Sen skulle vi gå och fika, och jag kom med idèn att vi skulle gå till tunnbrödsgården. Det är en bit att gå dit och när vi väl kom fram svettiga och fikasugna så var det stängt. Dom hade bara öppet på helgerna. Ja, så det var bara att vända och gå hem igen. Nu vet vi det till nästa gång, så då får det bli fika i "byn" istället. 



Elin och Moa

Ankorna, fast inte på bild.
Det fanns många där, men inte någon som ville vara med på bild. 
Fler bilder från farmors kamera



Nu måste grinden upp

2009-08-27 | 23:02:12
Idag skulle vi åka och simma, jag Elin och farmor. Kl 12.05 börjar simningen och för att vi ska hinna till stan och byta om så så behöver vi köra vid 11.15. 
Klockan 11 ringer telefonen, det var för höga klorhalter i vattnet idag så simningen blir inställd. Jaha, tänkte jag. Kunde dom inte ringt lite tidigare så hade vi kunnat hitta på något annat under dagen. Kanske gått till babycafèet idag också. Farmor skulle följa med på simningen idag för att se när Elin simmade (och för att ta bilder åt oss). Henne skulle vi träffa 11.45 fick ringa henne och säga att hon kunde vända och gå hem eftersom det inte skulle bli något bad idag. Vi bestämde istället att Elin och jag skulle åkta till stan för att hämta henne så hon kunde följa med hem till oss i Svedala. Elin och jag satt i bilen och skulle precis köra när klockan var 11.30. Då ringer telefonen igen, kloret är OK, det blir simning. Fick springa in och packa simkläderna och ringa farmor och sen fick vi köra fort. 

Elin hade jättekul i vattnet och hon fick ha simringen ett tag så hon kunde visa farmor att hon kunde simma helt själv. Hon visade även att hon kan plaska och skvätta vatten.
Elin vaknade vid 8 i morse och var vaken fram till simningen, hon höll sig givetvis vaken då med och hela vägen hem. Eftersom det blev stressigt iväg till simningen fick jag inte med någon mat, utan Elin fick äta lite när vi kommit hem. Lite innan 2 somnade hon och sov då 1 timme och sen var hon vaken igen, fram till kl 21.30. hon kunde ju inte sova när varldens bästa lekkompis (farmor) var här och hälsade på. fast farmor var också lite trött och passade på att sova en stund på soffan när Elin sov.

När vi körde hem från simningen körde vi inom McDonald`s (som vanligt). Vid statiolmacken var det fullt med polisbilar och poliser med hundar och så var det en stor bit av parkeringen avspärrad. Var ju givetvis tvungen att kolla upp detta när vi kom hem och såg på internet att en restauragng blivit rånad. Ägaren körde efter en av rånarna med sin bil och körde på honom så han fick åka ambulans. Enligt tidningen iallafall...

Och så var det rubriken. Imorse när jag duschade så kröp Elin in på toaletten. Hon lyfte på duschdraperiet och kikade in, det tyckte hon var jätteskoj. När jag hade duschat klart gick jag upp för att ta på mig kläder och påvägen ner så mötte jag Elin i trappen. Hon hade klättrat upp till tredje trappsteget, så nu måste grindarna (som fortfarande ligger på samma plats dom legat sen vi köpte dom) upp!





Idag har farmor tagit alla bilder

Ryggsim. Ingen favorit, men lite kul ändå.


Idag var det kallt i vattnet, fjuttiga 31° C
Kanske bara var mamma som frös

Gamla bilder från farmors kamera
Elin tror hon är en filmstjärna eller nåt
Lite för tjock mage för att foten ska kunna nå upp till munnen

Men jag har inte gjort någon, det var inte jag..



Babycafè

2009-08-26 | 22:36:14
Onsdag var det, och det betyder kompisträff. Idag gick vi till förskolan vid kyrkan på babycafè. Först förstod inte Elin det där med att det fanns massa nya kompisar att leka med (när vi räknade så var det 15 bebisar, men sen kom det nog några till). Hon skulle bara klättra och sitta i mammas knä. Fast Moa, som var den som satt närmst Elin gick bra att leka med. Eller jag vet inte om det är lek, dom ägnar sig mest åt att ta leksaker ifrån varandra ;-) 
Elin visade också upp lite av det hon lärt sig, som ju är att krypa framåt. Jag försäkte få henne att krypa igenom en liten tunnen, men hon höll huvudet sisådär 2-3 cm för högt så hon kom inte in och hon fattade absolut inte att allt hon behövt göra var att sänka huvudet.

Kl 9 var vi på cafèet idag och det är just då som Elin brukar sova, hon kämade och höll sig vaken, men hon var trött. När vi skulle gå hem hade sällskap med Moa. Moas somnade direkt hon hamnade i sin vagn men Elin satt och såg pigg ut. När vi lämnat av Moa och hennes mamma så började Elin se lite trötter ut och jag tänkte att om hon fick lite välling så kanske hon skulle kunna sova länge ute i vagnen. Så jag stannade på vägen och fixade välling. 200 ml slank ner i ett nafs, och jag tog av hakklappen. Precis när jag tagit av den, så kräks Elin. Hon fick inte så mycket på sig, det mesta kom i vagnen och på selen, men det gick lätt att torka upp. Och hela denna incidenten gjorte att Elin piggnade till och sen var det ju lönlöst att försöka få henne att somna på hela eftermiddagen.





Elin leker,eller blev avbryten mitt i leken.
I omklädningsrummet, efter simningen förra torsdagen.



När Johan om hem hem från jobbet berättade han att ska åka till Saudiarabien nästa vecka. Där ska han vara 1 vecka och han kommer bara hem och vänder för sen åker han till Turkiet i 3 veckor. Så nu har Elin och  jag helt plötsligt 4 veckor som vi måste sysselsätta oss själva. 

Kanske blir det en kock av henne

2009-08-25 | 22:20:35
När vi vaknade idag så såg vi en klarblå himmel. Elin och jag gick ut på morgon promenaden såfort hon vaknat, vid 8.
Sen när vi var tillbaka, då somnade den lilla i sin säng och när jag gick in vid 12-tiden för att titta till henne så var hon vaken. Hade jag inte kommit in hade hon säkert somnat om men när hon sett mig ville hon komma upp. Trots att hon var trött.
Vi åt lite lunch sen fick vi ringa till farmor. Vi lovade Johan att vi skulle åka dit och hämta en såg. Hemma hon farmor fick vi hallon och jättegod glass. Elin uppskattade både glassen och hallonen om satte i sig en rejäl portion.
Sen fick hon visa farmor vad hon lärt sig. Elin kan krypa FRAMÅT. Har hon byxor på blir det lite för halt och hennes ben går åt alla håll, nästan uppåt och neråt, fram och tillbaka. Det ser ungefär ut som Bambi på hal is, men hon kommer framåt. Och är hon utan byxor eller ligger på en matta eller liknande, då går det jättebra.






Elin kröp idag till sin gåstol och jag antog att hon ville sitta i den.
Hon körde till köket och där fick hon leka lite med bland lådorna.

Åhh, vad roliga saker. Vill ha!
Mamma, vill du att jag ska fixa ägg?
Eller kanske potatismos
Lagar man maten, då får man slicka skeden.




Flisans sagostig

2009-08-24 | 20:53:24
Idag hämtade Johan Elin i sängen lite innan 8. Hon satt där och lekte och ingen vet hur länge hon gjort det. Jag fick också stiga upp eftersom Johan skulle till jobbet. Kl 9 fick Elin sin frukostgröt och sen somnade hon. Hon sova bort nästan hela dagen. Vaknade inte förrän vid 14 och då var det dags för lunch, sen hoppade vi in i bilen. Det var jätte fint väder ute så jag tyckte att vi kunde passa på att åka till skogen en runda. Jag tänkte att vi skulle gå 7 km men sen på plats blev det inte som planerat. Först gick Elin och jag för att titta på hinderbanan som Johan nog fantiserat ihop att Elin ska klara av när han är pappaledig i vinter. Han har så mycket planer, men lilla Elin växer nog inte tillräckligt fort för dom. 
Elin började som vanligt gnälla. Fattar inte vad det är med henne och skogen, varje gång vi åker dit ligger det bara en gnällig unge i vagnen. Jaja, jag bestämde iallfall att vi skulle kunna gå en riktigt kort runda istället. Vi skulle gå Vilse stigen, men när vi gått en stund hittade jag en ny stig, nämligen Flisans sagostig så den blev det istället.





När vi tittade på hinderbanan var hon glad
Vi skulle egentligen gå och "hitta Vilse"
Men Elin fick hälsa på Flisan istället.
Sagostiden består av 8 st korta berättelser om Flisan och annat som händer i bokskogen.
Dom små bilderna går att klicka på, om man vill läsa lite .
 

 

 
Elin ville absolut inte säga vad hon önskade sig
Det blev enhel del bilder som såg ut såhär idag:



Elin och mamma



Vi var ju inte bort så länge eftersom vi inte kunde gå någon lång runda och när vi kom hem så var Johan redan hemma. Elin fick lite välling och sen hoppade hon ner i vagnen igen och somnade. Vi skulle gå till Ica och handla, men det blev inte så mycket som handlades eftersom nästan varje hylla i butiken var tom. Det fanna ingen mat till Elin, men som tur var hade vi några burkar kvar hemma. All mjölk och grädde var slut. Det fanns inget margarin. Raklödder ville Johan ha och det fanns som tur var en flaska kvar. Dom måste ha missat skicka beställningslistorna hela förra veckan för det var bara tomma hyllor i butiken idag. Att barnmaten alltid är slut är vi ganska vana vid, men alla annan mat. Jag blev mycket upprörd och skickade ett mail ill Icas huvudkontor där jag skrev och klagade på butiken eftersom jag efter telefonsamtal till ica i Svedala inte fick tag i butikschefen. Jag skrev i mailet att det måste vara en skam för ica koncernen att ha en så dåligt skött butik som den i Svedala. 
Hade jag ägt den butiken eller ens jobbat i den hade jag skämts så som den såg ut idag. Frågde personalen när barnmaten skulle fyllas på igen, men dom hade ingen aning, som vanligt!
Och som om jag inte var nog upprörd. Tanten framför oss i kassan tänkte bara på sig själv och slängde sin korg på golvet när hon lagt upp alla sina varor, och gissa vem som vakna...



Inte riktigt som vi tänkt

2009-08-24 | 10:30:57
Igår åkte vi ju till Bulltofta för att spela frisbeegolf. Förra sommaren när vi skulle spela så hittade vi inte våra frisbee så vi fick köpa nya. Jag är inte så duktig på det där med att få en frisbee att först flyga ca 92 m och sedan träffa en liten korg, så jag tyckte inte att jag behävde någtot dyrt frisbee. Jag tog då ett orange för 19.90 ett sånt där "vanligt" i plast och Johan ville ha ett riktigt som kostade ca 200 kr mer. Jag kan ju säga att mitt 19.90 kr frisbee är helt värdelöst men jag lovar, jag har testat med det dyra också och det är lika dåligt det också ;-) Men igår när vi skulle spela så var våra frisbee borta igen...
Johan hittade ett par andra i garaget och det var två av den dyra sorten. Vi kan säga såhär. Vi kom till korg nr 5, sen hamnade mitt frisbee i vattnet. Johan bara stod och gapade. Varken han eller Elin fattade hur jag lyckades få mitt frisbee att i luften göra en 90 ° sväng och sedan hamna i den lilla sjön, bakom all vass.  Medans jag var och letade i vassen så kom Johan och undrade om jag såg hans kast. Hans frisbee hamnade också i vattnet. Han säger att det var en vindpust som kom och drog med det. Haha, ja 400 kr i sjön skulle passa rätt bra att säga. 
Nu var vi helt utan frisbee så vi gick och skulle spela minigolf istället, fast där var så mycket folk så vi hoppade över det och gick in på Ikea istället. Elin satt som vanligt i barnvagnarna som finns där, men vi köpta fler lådor. Sådana som vi köpte förra gången också som hon satt i då. Hon bytte sin vagn mot en låda men igår ville hon inte sitta. Hon skulle stå hela tiden.






Påväg till 1:a utkastet
Personligen tycker jag det är lite väl mycket träd längst bana.
Det är ju inte meningen att man ska hamna bland träden, men jag gör det ändå.
Hela tiden!
Elin hann inte altid få vangen åt rätt håll så hon kunde se allt.
Här var det.
Våra frisbee skulle från utkastet raktfram till korgen (bakom stenarna), 
men tog en avstickare till höger och hamnade i sjön.
Elin på Ikea







Folkets park

2009-08-23 | 10:41:04
Idag åker Elins farfar tllbaka till Jordanien, så igår var vi och hälsade på farmor och farfar. 
Vi träffade även farbror Peter, farbror Fredrik och tant Linda. Fast Elin träffade bara dom en pytteliten stund. Hon somnade precis när dom kom och varknade inte förrän det var dags för dom att gå hem igen. 
Men innan dom kom för att fika så gick Elin, farmor och jag till Folkets park. Vi skulle titta på alla djuren precis som vi gjorde på fredagen också. Och jag tror att vi lovade Elin att nästa sommar, då ska hon få åka alla karuseller.



Just nu väntar Johan och jag på att Elins ska vakna från sin förmiddagsvila. När hon gjort det ska vi åka till Bulltofta och spela frisbegolf, och när vi ändå är där så springer vi in på Ikea också en runda. Om det blir som jag planerat ;-)
Jag sitter och tittar på nyhetsmorgon och triss skrapet. Supertriss och chans till 100 000:- i månaden i 25 år. Det är en 24-åring från Svedala som är och ska skrapa. Jag hörde inte riktigt om hon köpt lotten här i Svedala, men tänk om hon gjort det. Jäkla också, vad synd att inte vi hann före och köpa den lotten isåfall!





Elin och farmor tittar på djuren

Sen var det sov dags
Elin och Johan gosade i morse



Mysteriet är löst

2009-08-21 | 17:12:36
I Nobles testamente står att han vill ge nobelpriset till dom personer som under det gångna året gjort mest nytta för mänskligheten

Vi har gjort det! Elin och jag har löst det som antagligen är en av mänsklighetens största gåtor. Vi vet vart strumporna tar vägen i tvätten! Vi vet! Vi vet var dom hamnar!

När man öppnar luckan så sitter det en bred gummislist. Denna listen har iallfall på vår tvättmaskin en skåra i så den är "delbar". Delar man på den och lyfter lite så hittar man allt som någonsin varit borta.
Det var en helt bortglömd värld som uppenbarade sig. Vi hittade pengar, öronproppar, massa hårspännen, så man skulle kunna säga att vi löst problemet med var både pengar och hårspännen också tar vägen ;-) Vi hittade massa olika saker som jag inte ens vet var det är och så hittade vi även ett 4 GB USB minne, som Johan saknat i ungefär ett år. Det hade börjat rosta lite... Och så hittade vi strumpor. Alla strumpar som varit borta. Dom var där. Dom fanns, vi hittade dom. Tjohoo!!



Idag träffade vi Moa igen. Nästan precis som vi gjort varje dag hela veckan förutom igår. I söndags hade vi ingenting planerat för veckan, mer än kompisträffen på onsdagen och simningen på torsdagen. Men sen helt plötsligt blev det fullt upp varje dag. Idag åkte vi in till stan och gick en runda på malmöfestivalen. Caroline och jag åt lunch, jag var den hungriga och fick henne att prova den goda älgkebaben. Elin och Moa fick sitta och mumsa på varsin majskrok. Efter lunchen gick vi till den delen där marknaden var år. Jag var lite sugen på att köpa strumpr. 12 par för 100:- men kom sen på att jag har ju hittat en massa strumpor som varit borta så det blev inget köp. Vi gick lite längre och hamnade i Folkets park där vi tittade på djuren. Nu vet vi ju inte riktigt om Elin och Moa fattade vad det var vi såg. Det fanns iallafall en kängru, två stora sköldpaddor, hästar, får, höns och en massa kaniner. När vi var i Folkets park var det dags för Moa att äta mellis och när Elin såg att hon satt och åt frukt, då gick det för lilla Elin också att klämma ner en hel fruktbägare. 

Elin vaknade kl 7 i morse och har förutom ca 20 minuters sömn varit vaken sen dess . Hon somnade i bilen när vi nästan var inne i stan och så somnade hon i bilen påväg hem och för att hon skulle få sova lita längre passade jag på att åka och tvätta bilen. Så nu har vi iallafall en ren och fin bil (på utsidan), men en liten och trött Elin. Och det går inte att få henne att somna, vad jag än gör.
Såfort Johan kommit hem från jobbet ska vi åka till farmor och farfar så då kanske Elin klämmer in ytterligare en 5 minutare i bilen.








Vi har simmat

2009-08-20 | 21:30:41
Idag började Elins simning igen efter sommar uppehållet. Det var visst 10 veckor sedan vi var på Rund och Sunds babysim sist, så alltså var det 10 veckor sedan det var midsommar. Oj, vad tiden går fort. Den går så fort att det idag är 8 månader sedan Elin föddes. Och fråga mig inte vad vi hunnit med under denna tiden, det känns inte som att vi gör någonting, ändå springer tiden bara iväg.

Ja, simningen var det. Påväg till bassängen mötte vi Lisa. Inte tant Lisa (alltså inte Johans kusin Andys sambo) utan en annan Lisa. En Lisa som vi gick på föräldrarutbildningen tillsammans med. Henne har vi bara träffat 2 ggr sen bebisarna föddes. Hennes lilla bebis som jag inte kom ihåg namnet på föddes 28 februari så hon är mycket mindre än Elin. Men vi hann prata en liten stund innan vi skulle börja bada och hon sa att hon skulle fixa en till träff med alla från föräldrautbilningen. Den bebis som föddes sist i gruppen vara bara 12 dagar gammal senaste gången vi träffades (i mars). Han var så liten att han inte ens hade hunnit få ett namn, vi fick rösta lite och tror att det var Levis som fick flest röster av dom alternativ vi fick att välja på. 

Oj, tillbaka till simningen. Behöver kanske inte säga något annat än Elin och vatten...
Elin plaskade skrattade så hon kiknade och plaskade. Plaskade, plaskade och plaskade. Vi hade en ny simlärare denna gången, men det visste vi att vi skulle få. Petra som vi hade innan har sina grupper på måndagar nu istället så nya fröken Kersin har tagit över torsdagsgrupperna. Elins favorit är att simma runt i simringen och det gjorde hon idag också. Hon simmade så fort och så långt att Kerstin sa att han blev helt nervös. Men sen sa hon att hon tittade på mig och Johan och sa att vi såg lugna ut så då lugnade hon också ner sig. Hade Petra varit där hade hon inte blivit det minsta nervös. Hon vet att Elin kan simma och inte är ett dugg rädd över att få vatten i hela ansiktet.
Sen var det den där livräddningen. Shit säger jag bara. Idag var den enda gången vi fick fuska och ha fötterna på botten när vi övade. Nästa gång det ska övas på livräddning blir det nog i den djupa delen. Jag tror det kommer att sluta med att jag dränker både Elin och mig. Johan däremot, som aldrig ha provat det där med livräddningen stod vi sidan och sa att han skulle klara rädda Elin utan problem. Hmm, vi får äl se... Det är skit svårt.




Elin slarvade bort sig själv igår morse

Vem f*n har ställt denna stolen ivägen nu då?
Jag tycker inte detta är så kul. Jag sitter ju nästan fast. Hjälp mig!
Var är Elin??






Nästan höst

2009-08-19 | 20:58:22
Imorse gick vi ut på vår morgon promenad redan vid 7 och fy sjutton vilken kyla vi möttes av. Nu märks det att det börjar bli höst. Men mot slutet av rundan hade solen hunnit tina upp oss och det började faktiskt bli riktigt varmt. Det blev så varmt att när det var dags att gå ut nästa gång fick vi nästan en chock över värmen som mötte oss utanför dörren, och jag kunde bara konstatera att både Elin och jag hade fått på oss alldeles för mycket kläder. 
Vi var ute i värmen för att vi skulle gå hem till Clara, för idag var det onsdag och den "nya" kompisträff-dagen. Elins simning börjar imorgon så därför har vi bytt dag för träffen från torsdagar till onsdagar.  
Nästa vecka ska vi inte vara hemma hos någon, nej då ska vi gå till öppna förskolan istället. Det ska bli spännande och se hur det går...

Vi hade nästan precis kommit hem från Clara när Johan kom hem. Klockan var bara lite efter 16 och så tidigt har han aldrig kommit hem tidigare! Han tyckte att jag behövde lite nya kläder och ville att vi skulle gå till Swedala outlet så vi kunde köpa det. Jag trodde inte vi skulle bli borta så länge, men jag hittade aldrig några kläder som passade. Efter en lång stund hittade jag ett par jeans på fyndavdelningen. Dom hade kostat 799:- men Johan behövde bara betala 100:- för dom. Han sa att mitt shoppande idag till och med var billigare än gårdagens McDonald`s mat ;-)







Elin var inte så intresserad av sina kompisar idag, 
hon tyckte det var mycket roligare att backa runt på golvet stället. 
En trötter Elin, som lagt sig för att vila





Beroendecentrum

2009-08-18 | 20:20:38
Slår man telefonnumret till beroendecentrum i Malmö, då hamnar man hemma hos oss. Vi har nämligen samma nummer fast beroendecentrum har tillägget 00 på slutet. Efter 5 samtal idag så tröttnade jag och drog ut telefonjacket, och sen kunde dom fortsätta ringa bäst dom ville!

Idag inte så mycket att göra och så var det så pass fint väder att det inte gick att sitta inne och titta på Varuhuset så vi skickade ett sms till Moa och mamma Caroline för att höra om dom ville hänga med på promenad idag igen, och det ville dom. Halv två träffades vi och Elin hade somnat i vagnen en liten stund tidigare, men tror ni hon sov länge...
När jag tittade ner i vagnen då var hon vaken. Jag tror att klockan var något efter tre när vi kom tillbaka och då åt Elin lite mat, det första hon åt på hela dagen. Hon ville inte ha mer än 2 skedar gröt i morse, lite senare gick det ner 100 ml välling men någon annan mat fanns det inte i den lilla magen. 
Hon åt en portion gröt när vi kom tillbaka och sen somnade hon. Jag höll mig vaken några timmar och sen somnade jag också. Elin och jag vaknade vid 19.30, eller det var Elin som vaknade och väckte mig. Men nu ska det ju bli kul att se om det går att få Elin i säng igen ikväll, eller om man ska behöva sitta uppe. Jag är iallafall trött och vill sova och Johan är fortfarande på jobbet och jag hoppas att han kanske är pigg när han kommer hem så han kan roa Elin under kvällen om det behövs.





Igår när vi träffade Caroline fick vi nya diadem till Elin. 
Hon hade varit i Ullared i helgen och var snäll och köpte några till oss.
Det blev 2 st diadem och 1 hårband. Hårbandet passade helt perfekt och det 
hade Elin på sig igår. Iallafall tills Johan kom hem från jobbet. Då åkte det av...







Bvc/träff med Sofia/snor/promenad med Moa

2009-08-17 | 19:16:31
Oj! Här har hänt mycket sen senaste inlägget, trots att det bara är 1 dag som hoppades över.
Igår fick Elin besök av Sofia. Elin sov när hon kom  och vaknade nog innan hon egentligen sovit färdigt. När hon kom ner och såg att Sofia var här med sin mamma och pappa började hon skrika. ÅH, som hon skrek och sen kunde ju inte Sofia vara sämre utan hon ville också skrika lite... Ja, som vanligt när dom träffas blev resultatet två skrikande bebisar. 

I lördags åkte vi till stan och gick en runda på malmöfestivalen. Eller, hehe en runda är att överdriva, vi gick direkt och åt mat, sen gick vi igen ;-) Vi åkte egnentligen in till stan för att köpa grindar till trappen men dom hann vi aldrig sätta upp. Jag skulle åkta till Lisa på fest på kvällen och Johan hade planer för Elin och sig. 
Nu är det så att grindarna fortfarande ligger på golvet neranför trappen, dom har alltså fortfarande inte kommit upp. Man skulle kunna säga att dom ligger på exakt samma ställe där dom hamnade i lördags när vi kom hem ;-) Fast vi hade nog behövt dom uppe igår. Sofia som är 1,5 månad äldre än Elin kan krypa galant nu. Hon kan resa sig upp också och stå helt utan något att hålla sig i. Hon imponerade på alla.  Elin studerade henne noga och följde henne med blicken hela tiden. Och så var det trappen, tror att en av Sofias favoritsysselsättningar är att klättra upp i trappen. Hemma finns ju en grind i vägen, men hemma hos Elin, här är det fritt fram. 
Efter att Elin vaknade igår så snorade hon. Tycker inte jag gjorde annat än att torka snor hela kvällen och när det var dags för henne att sova då började hon kräkas. 1 burk mat och 300 ml välling fanns helt plötsligt över hela Elin och i hela sängen, sen sov hon bara lite till och från under natten. Har varit uppe några gången och torkat snor. Sen blev det morgon och Elin bara sov och sov. Men inte längre än till 10.30, då fick jag väcka henne. Vi skulle till BVC på 8-månaders kontroll.

Elin klarade alla tester jätte lätt och sköterskan började till och med med 10 månaders testerna, men det gick lite sisådär. 
Hon har vuxit lite också, 8882 g väger hon och hon har blivit 72 cm lång. Och en massa saker fick vi denna gången med oss hem. En broschyr om tänder, massa papper om barnsäkerhet och ett presentkort på en bok som man får gå och hämta på biblioteket så det får vi inte glömma bort att göra. 

När vi kom hem från BVC så fick vi ett sms av Moa och hennes mamma. Dom ville ut och promenixa. Precis när vi träffade dom började det regna och Elin envisas med att ha huvudet utanför rengskyddet så hon blev blöt om håret idag igen. 
Och på vår runda kom farmor och farfar körandes, dom behövde låna en borrmaskin så dom kom och mötte oss och fick nycklarna till huset och när vi kom hem, då var dom fortfarande kvar. Och precis när dom skulle gå. Då kom Emelie (som är Elins granne) och ville leka lite.
Allt händer på en gång, vi får hoppas att det blir lite lugnare imorgon. Jag har liksom lånat Varuhuset säsong 1 och den måste jag ju får tid att titta på ;-)





Elin och Sofia
Sofia i trappen
Ohh, det vill jag också testa
Men...är det någon som kan hjälpa mig upp





Förkylningen eller var det nu var var borta när Elin vaknade i morse, inte en droppe snor på hela dagen. Sköterskan på BVC tog också en titt, men hittade inte heller något snor.

Jag glömmer

2009-08-15 | 10:04:26
Väldigt ofta glömmer jag att Elin nu kan förflytta sig. Idag hade jag lämnat servetter framme och dom blev snabbt en kul leksak. Elin tog en, rev sönder och tog sedan en ny som också revs sönder osv. Än så länge kommer hon bara baklänges och när hon kommit alldeles för långt bak för att nå sina leksaker utbryter lite smått panik. Och ju mer hon sprattlar och kämpar för att nå dom, ju längre bak kommer hon och tillslut ser hon ingen annan utväg än att skrika rakt ut och hoppas på att få lite förstärkning. Likadant är det om det är något som tar stopp. Ganska ofta är det en vägg som kommer i vägen, men ibland står stolar och bord också som hinder. Och det värsta av allt: blöjan. Hade det inte varit för att den tar så stor plats hade Elin klarat att backa in under både nedersta trappsteget ochatt ta sig in under soffan.

Johan är ute och cyklar och när han kommer hem ska vi åkta till stan och malmöfestivalen. Fast nu är det så att vi egentligen ska åka till stan för att köpa grindar till trappen men eftersom det en vecka framåt är malmöfestivalen kan vi ju inte missa den goda maten när vi ändå är i stan.

Rör inte min grädde:
Efter att Elin föddes har jag fått ont i magen när jag ätit/druckit mejeriprodukter. Det blev värst när jag drack mjölk så den bytte jag ut mot laktosfri. Det har funkat bra, men jag har haft lite ont i magen ändå (är ju bara mjölken jag bytt) men sista veckan har jag haft jätte ont i magen så nu ska jag prova byta allt mot den laktosfria varianten. Men om inte grädden smakar som den vanliga kommer jag aldrig byta den. Måste jag välja, så väljer jag hellre att ha ont i magen än att leva utan min grädde ;-)





Elin sover
Efter badet
Sönderrivna servetter




Sen i måndags har Elins blogg legat på plats nr 19 på föräldrabloggars topp 100 lista (kan inte länka längre, men ädressen är www.foraldrabloggar.se). Läser man endel av dom andra bloggarna på listan så finns några som har upp emot ca 20 inlägg per dag. Hur hinner dom med det? Elin och jag är ute och ränner om dagarna eller så sitter vi och leker och när Johan kommer hem från jobbet är det alltid något vi hittar på och det innebär inte att sitta framför datorn. 
Dom mammorna kan ju inte vara ute eller leka alltför mycket med sina barn. 

Vi hinner ju knappt med ett inlägg om dagen...



Och nu låter det som pa-pa också

2009-08-14 | 21:03:44
Igår hade vi huset fullt med bebisar. Det var ju torsdag och oj, vad dom höll igång och vilket liv det var.
Jag berättade att Elin lärt sig säga mam-ma men det var absolut inget hon ville visa att hon kunde. Inte förrän vi blivit själva och alla gått...
Idag har det inte blivit mam-ma en enda gång men däremot har hon suttit hela eftermiddagen och sagt pa-pa och det så hon till Johan när han kom hem. Åhh, vad glad han blev ;-)

Ja, igår var det ju alltså torsdag och kompis träffen var här hemma hos Elin. Men vi kommer vi byta dag. Nästa vecka börjar Elins simmning och nu är hon inte längre i blåbärsgruppen (babysim 1) utan i lingongruppen (babysim 2) och det är lite senare på eftermiddagen så då bestämde vi att vi ska träffas på onsdagar istället. Sen är det bara hjortrongruppen (babysim 3) kvar som Elin ska gå innan jul och sen är det ingen mer simning. Iallafall inget babysim.





Elin är koncentrerad på att få bort "fläkarna" på golvet
Hon var inte ett dugg intresserad av att titta på mig 
när jag skulle ta kort under eftermiddagen,  
tror att det är Moas mamma som är mer intressant.

Efter ett tag var hon inte så intresserad av att leka med kompisarna heller, 
utan ålade iväg. Under bordet, allt gick bra till det kom en stol som stod i vägen. 
Jag hade damsugit, men för säkerhets skull hade Elin mörka byxor på ändå ,-)
Det är ju super att fotografen har skärpa på stolen i framkant på bild 
och inte på Elin, som var själva "saken" som skulle fotograferas.
Gänget samlat



Hon kan säga mam-ma

2009-08-13 | 07:47:31
Igår sa Elin något som lät som mam-ma. Jag visste ju att ingen skulle tro mig så jag gjorde många försök under dagen att spela in det, men såfort hon såg min telefon tystnade hon och skrattade istället. Jag fick istället berätta det för Johan på kvällen, utan bevis. Men han svarade då: ja, jag har också hört det tidigare. Sen satt hon hela kvällen och sa inget annat. Eller någon gång ibland sa hon mam-pa, tror det betyder pappa ;-)


Elin och jag var bara ute en liten runda igår. När vi gått en liten stund så började det regna. Elin låg ner i vagnen för jag gjorde ett försök att få henne att somna, men såfort regnskyddet kom på ville hon sitta upp och kika ut. Hela huvudet skulle vara utanför och helst en arm också. Elin blev ju helt blöt men hon skulle ändå ha huvudet ute och titta upp mot himlen. Det var väldigt konstigt att man kunde få duscha ute, i kallt vatten, och med kläder på...


Lite senare på kvällen åkte vi till stan, vi skulle fixa lite i farmor och farfars lägenhet. Dom var inte hemma, det visste vi, men Elin tyckte det var väldigt konstigt. Hon satt bara först och tittade, ville inte leka alls. Men sen gick det över, då började hon leka och säga mam-ma igen. Och när hon sedan fick sitta i fönstret och titta på alla bilar blev det jättebra. Där satt hon till hon somnade. Sen när vi skulle åka hem, gick det bra att lyfta henne utan att hon vaknade, men när vi kom ut så blåste det och hon vaknade. Hon somande igen efter ett tag i bilen men när vi lyfte in henne därifrån så vaknade hon igen. Stackars Elin, hon blev väckt 2 ggr, men hon somnade snabbt när hon väl kom ner i sin säng igen. Klockan var då nästan 23 och jag satt och tittade på stjärnorna. Det skulle ju komma ett merteorregn inatt och om det var stjärnklart skulle man kunna se många stjärnfall. Jag satt och tittade på himlen i sådär 20 min, men utan att se ett enda stjärnfall. Jag käner mig lurad av aftonbladet, det vär där det stod ;-)






Promenaden
Elin tittar på bilar




Vi måste damsuga

2009-08-11 | 22:58:03
Antingen måste vi damsuga, eller så får vi helt enkelt bara låta Elin ha svarta byxor på sig. Nu har hon börjat hasa sig fram på golvet och dom vita byxorna hon hade idag, dom var inte så vita efter ett tag, men jag tror att golvet är ganska rent där hon har dragit fram :-)


Idag har vi gått en riktig långpromenad. Vi kommer antagligen aldrig göra om det, det var riktigt långt! 2,5 mil blev det när jag mätte på internet när vi kommit hem. Det tog nästan 4 timmar och Elin var vaken och glad nästan hela tiden. Men sista halvtimmen tyckte hon inte om. Hon var hungrig så då gnällde hon lite, men bara lite. Hon fick mat såfort vi kom hem och sen var allt bra igen. Men hon hann bara vara hemma och leka en liten stund för sen var det dags för mig att gå på friskis&svettis och Elin hade inget val mer än att följa med sin pappa till Maxi och handla. 





Elin leker
(innan byxorna byter färg)







Nyckelpigor

2009-08-10 | 22:00:48
Igår var vi i Kullaberg för att prova på det där med klättring igen. Det skulle inte bli friklättring som för några veckor sedan utan denna gången skulle vi sitta fast med snöre :-)

Sist vi var i Kullaberg var Elin jättegrinig, så henne lämnade vi hemma denna gången. Farmor passade henne och förde detaljerade anteckningar på allt dom hittade på. Elin åt, sov och lekte. Så man skulle kunna säga att hon hade det precis som vanligt men med den väsentliga skillnaden att hon fick hur mycket uppmärksamhet hon ville från sin farmor.

Klättringen gick bättre denna gången. Jag fastnade inte på toppen av något "berg" (haha, var nog sådär 2,5 m högt klippblock, men det kändes mycket högre då) som sist. Jag klättrade först två leder som skulle vara "lätta" som kanske var 8 m, det var inte så jätte jobbigt. Men när jag skulle prova klättra upp på ett sälle där det var 20 m högt märkte jag att antingen är jag alldeles för tung eller så saknas det en hel del muskler. Jag blev trött och orkade inte så fick ta en liten paus mitt på bergväggen. Då hör jag även Johan ropa nerifrån att jag skulle vinka till turistbåten som körde förbi berget jag hängde på. Vad tänkte han på egentligen!? Jag kunde ju inte bara släppa taget och vinka...

Vägen från parkeringen till bergen i Kullaberg består av en brant uppförsbacke, jag flåsade riktigt ordentligt men pga av alla nyckelpigor gick det inte att andas med munnen. Jag har aldrig i hela mitt liv sett så mycket nyckelpigor. Dom var överallt. Var man än tittade var det nyckelpigor. På endel sträckor gick det inte ens att se asfalten, utan det var helt rött. Hela luften var full, överallt var dom. Och det värsta av allt, dom bits. Är det nu någon som får för sig att säga att nyckelpigor inte bits. Kom till Skåne. Jag trodde inte heller på det först. Dom sa det på nyheterna och det stod i tidningen. Det är så mycket nyckelpigor att maten inte räcker till, så dom biter allt som de kommer åt. Har själv aldrig hört talas att att nyckepigor bits tidigare , men jag har upplevt det själva och dom bits verkligen. Så förutom alla blåmärken och rivsår efter klättringen på armar och ben är jag dessutom helt sönderbiten av nyckelpigor.
Tänk om Elin varit med. Det hade aldrig gått, vilken tur att hon var hemma.



Vi har inga klätterkort. Jag tog några kort på nyckepigorna, men det syns inte alls på korten hu många dom verkligen var. Johan tog sen kameran och la i sin ficka. 
När jag klättrade så säkrade han mig och kunde inte släppa repet för att ta kameran och när han klättrade, ja då åkte ju kameran med honom upp....





             

 


När vi kom hem igår var vi helt slut. Det var tur att Elin också var trött så vi kunde lägga oss tidigt.
Idag har vi inte hittat på så mycket. Eftersom Elin somnade tidigt igår så vaknade hon också tidigt idag. Redan kl 6. USCH, det var lite jobbigt ;-)
Vi hoppade över morgonpromenaden idag, men tog igen det under eftermiddagen. Vi gick en långa runda som tog 3 timmar. Var tvungen att gå så långt så jag kunde lyssna klart på ljudboken jag börjat på, den blev jätte spännande på slutet.
 Nu är vi trötta igen. Elin har redan somnat och Johan ligger i soffan och försöker hålla sig vaken. Själv är jag helt slut och så har jag träningsvärk i hela kroppen. Jag har till och med träningsvärk där jag inte ens har några muskler, känns det som iallafall. Jag misstänker att Elin kommer vakna tidigt imorgon också eftersom hon stängde sina blå redan vid 20.30 idag, så det är nog dags för Johan och mig att också gå för att sova nu.



Elin ville leka imorse, men pappa var trött. 








Smitolycka

2009-08-08 | 20:48:56
En smitolycka inträffade tidigare under kvällen i korsningen lekhörnan-övriga huset. Det var ett babygym som av okänd anledning hade hamnat mitt i körbanan och blev påkörd i extrem hög fart. 
Fynden som gjordes på platsen tyder i nuläget på att föraren av en grön gåstol ligger bakom olyckan.
Dom få som bevittnat denna otäcka olycka, tycks ha skrämts till tystnad.
En förundesökninge har inletts, men än så länge finns knapphändig information om varför föraren avvek från platsen.




Olyckan i bild, känsliga tittare varnas! 
(Klicka för större bilder).


Vittnen till olyckan:


        
Zabrina                                   Lennart                                Patrik







Fantombild på den misstänkta gärningsmannen.

En gärningsman som tidigare under dagen setts 
i skogen runt Holmeja på svampjakt.


Är man i skogen får man äta det man hittar, 
denna gången blev det hallon.
Bygga koja.




123456789

2009-08-07 | 23:46:15
Elin har som hon alltid gör när det är varmt, ägnat dagen till att sova. Jag hade inget att göra så jag satt ute i solen och läste tidningen. Flera gånger! Fick lära mig att kl 12:34:56 idag inträffade något unikt. Med hjälp av dagens datum 7/8-09 bildades nämligen sifferkombinationen 123456789. Så ni kan kanske förstå att jag varit lite uttråkad idag...

Elin vaknade vid 8:15 vid 9 fick hon frukost sen var det dag för morgon promenad som avslutades med att Elin somnade i vagnen. Hon vaknade vid 12 och ville ha mat men somnade sen igen. Vaknade nästa gång vid 15 och då försökte jag hålla henne vaken ett tag med hjälp av ett bad, men det var inget kul. Vid 17 var det dags att sova igen. 2 timmar denna gången och när hon vaknade vid 19 så var pappa hemma! Klockan hann bli 21.30 innan Elin återigen somnade och nu kan hon i lugn och ro få sova hela natten :-)





Elin sover...
Badar...
Leker...
Och sover.

Elins hår har blivit så långt att hon har det i ögonen, så idag kom saxen fram igen. Denna gången blev det ungefär 2 cm av luggen som klipptes av... Men det är så mycket hår på det lilla huvudet så det syns knappt att det är något klippt.


En nyklippt Elin och papa tittar på Pistvakt.

Det finns någon i detta huset som kör som en galning och denna någon, det är Elin. Hon kör på allt som kommer ivägen, även mina hälsenor. Så nu har Elin fått ett körkort till sin gåstol. Hon har för tillfället prövotid och fortsätter hon köra som en galning dras körkortet in och hon får inte längre framföra sitt fordon.





Poolparty

2009-08-06 | 22:25:58
Idag var det torsdag och det betyder att det var lekdag med kompisarna. Denna gången skulle vi vara hos Moa och imorse skickade hon sms till alla där det stod att vi skulle ta med badkläder, det skulle bli poolparty, jippi!

Elin hade lite förfest här hemma och festade på redbull/vodka. Hon har vuxit lite och kan nu ha endel kläder i stl 74 så idag kunde vi ta på henne en av klänningarna hon fått tidigare i somras. Riktigt festklädd blev hon ;-)






Och glad...
Innan någon får panik i onödan. 
Elin har inte drukit vare sig redbull eller vodka. Burken var tom.


Idag var inte Ellie med, hon var på semester. 
Så det var bara 4 som kom på festen.
Elin kunde inte riktigt bestämma sig för vad hon ville.
När hon var i vattnet var inte det kul och hon ville krypa ut. 
Men att stå vid sidan och titta på dom andra var ju heller något skoj,
då ville hon i igen. Och sen på plats i vattnet upptäktes det igen 
att det inte var någon höjdare och så fortsatte det.

Kammarseptumdefekt

2009-08-06 | 08:39:20
Igår var vi på kardiologen i Lund för att undersöka Elins hjärta. Från parkeringen till ingången via akuten fick vi all information vi behöver om vi drabbas av svininfluensan. Massa gula lappar med texten: Om du misstänker att du drabbats av svininfluensan. Gå inte in i sjukhuset, vänta utanför porten! Ta kontakt med läkare via porttelefon och följa instruktionerna.

Vi var ju inte där för att vi misstänkte att vi hade någon influensa så vi kunde gå in ;-) I väntrummert var Elin helt fascinerad av det stora akvariet med alla fiskar i. Hon blev helt galen när hon såg dom. Började stampa och hoppa och skrika massa gjäldetjut. Hon lyckades med sina ljud väcka några andra bebisar som låg och sov så gott...

Undersökningan gick jättebra, Elin låg helt stilla. När dom tog EKG på hjärtat lät hon alla 10 elektroder dom satte på henne vara helt ifred. Jag hade trott at hon skulle dra och leka med alla, men så var det alltså inte. Hon låg helt stilla på sängen och tittade på sköterskan som sjöng, i ett hus vid skogens slut, för henne. Efter att dom tagit EKG var det dags att röntga hjärtat, då behövs bara 3 elektroder så 7 st kunde vi dra bort. Dom satt så hårt att jag hade problem att få av dom, trodde Elin skulle bli arg, men hon brydde sig inte ett dugg. Vi bytte rum och därinne, där hade sköterskan förberett Teletubbies i videon till Elin. Och så kom läkaren in. Hon hade nog varknat på fel sida, för vilken surpuppa hon var. Det började med att hon sa, "Jaha, är detta barnet som bytt namn hit och dit?" Elin har inte bytt något namn. Hon har hetat Elin hela tiden, men första gången vi var på kardiologen var Elin runt 35 timmar gammal och då hade inte skatteverket registrerat något namn eller något personnummer, så därför fanns det inte något registrerat i deras datorer. Gången efter hade hon inte heller något personummer pga alla röda dagar och allt vid jul när hon föddes. Hade läkarna nu varit så intresserade så hade dom ju kunnat skriva in hennes namn i datorn eftersom vi sagt vad hon heter! 

Den sura läkaren sa att Elin skulle vara still och bäst för undersökningen är om hon ligger på rygg, men hon sa att när dom är så stora som Elin brukar dom vara mer stilla om dom sitter i föräldrarnas knä. Haha, inte Elin iallfall tänkte jag. Hon ska ju hoppa och klättra och allt hon kommer på. 
Hon fick alltså ligga ner. Teletubbis var inte alls intressant att titta på, men läkarens namnskylt var superskoj. Den försökte Elin ta och när hon väl fick tag i den blev läkaren ännu surare än hon redan var. Johan fick hålla i Elins händer och hon låg precis så stilla hon behövde göra. 
Efter att undersökningen var klar så sa läkaren att hon inte kunde se något hål överhuvudtaget. Elin har inte längre något kammarseptumdefekt. Läkaren sa:  "Nu är hon normal och precis som vilket annat barn som helst". 
Va! Jaha, har hon varit ovanlig innan eller ?? Vi har haft olika läkare varje gång vi varit och undersökt Elins hjärta och detta denna gången var det överläkaren. Det var den mest otrevliga och sura tant av dom allihop!


Vi fick väga och mäta Elin igår. Hon har växt 1,5 cm på längden så hon är 69 cm lång nu, men på bredden där har hon växt 1 kg, så nu väger hon 8530 g! Johan har nog ändå lite rätt när han säger att hon är en tjockis...







Elin testar ett av indiantälten som står i entren.
Stiger man upp tidigt och inte sover så mycket under dagen,
då är man trött när det är läggdags.



Ett år sedan

2009-08-04 | 23:03:01
4 augisti 2008 var vi på det första ultraljudet, så idag är det precis ett år sedan. 


Då såg det ut såhär:
Idag såhär:




Idag blev det den där promenaden med Moa, den som regnade bort igår. Vi bestömde att vi skulle gå den långa rundan Johan visade mig förra veckan. Alla tyckte det var en bra idè. Alla utom lilla Moa. Hon var inte alls med på det valet av runda och beklagade sig hela nästan hela rundan runt. Men hon håller på att få sin första tand och då är det ingenting som är kul. Elin undrade nog vad det var som lät ifrån Moas vagn. En gråtande bebis, det brukar det inte vara under våra promenader. Moa brukar vara så glad, och det blev hon idag med när vi nästan var hemma och Elin kom på att hon kunde låna ut Uggla (gosedjur) till henne. Det var nog det hon egentligen ville hela tiden men varken hennes mamma eller jag fattade det, tur att Elin hade koll på läget.
Det blev en runda till Ica på hemvägen så det dröjde nästan 3 timmar från det vi gick till vi var tillbaka. Jag tyckte att den långa promenaden fick räcka som träning idag, men så kom Johan hem precis i tid för att jag skulle hinna till Friskis&Svettis gympa. När jag hade varit och tränat hoppade Elin och jag ner i badkaret. Det lilla busfröt envisades me att sitta själv i badkaret trots att det var så mycket vatten att hela hon försvann under det. Efter badet var klockan nästan 21 och då tvingade vi Elin i säng. Imorgon ska vi stiga upp tidigt, kl 10 ska vi vara i Lund och kolla Elins hjärta.






Elin och Moa
Elins nya bitleksak - pappas fötter.
Det är tur att han inte har sån fruktansvärd fortsvett som jag och Elin har.


Semestern är slut

2009-08-03 | 23:14:03
Japp, idag var Johan tillbaka på jobbet efter 5 veckors semester. Men han ska nog stå ut. Jobbar bara till oktober sen blir det 2 nya veckor med semester och en resa till Jordanien. 
Vi har läst på Elins kompis Moas blogg att hon klarade sin semster till Lalandia mycket bra så vi hoppas att Elin ska sköta sig minst lika bra när det är dags för hennes tur att åka på semester. 
Och när vi är tillbaka från Jordanien har Johan bara fram till jul att jobba innan det är dags att vara ledig igen, långledig. Hmm, vissa har det bra ;-) Ja, ni hör ju själva, det kan ju inte ha varit alltför jobbigt att stiga upp och gå till jobbet imorse :o)

Elin och jag höll oss inomhus så mycket vi kunde idag. Vår planerade promenad med Moa och hennes mamma regnade bort. Och istället fick vi besök av farmor och farfar på eftermiddagen. Farmor glömde sin plånbok hos oss igår när dom åkte hem och den var hon tvungen att ha så den kom dom för att hämta. Och sen på kvällen, då träffade vi dom igen. 2 ggr på samma dag!. Då hjälpte vi till att bära några flyttlådor och så fick vi lite mat. Ja, Johan och jag hjälpte iallafall till, men lilla Elin hon låg bara i farmors säng och latade sig...
klockan var mycket när vi åkte därifrån och denna gången var vi lite smarta. Sista vi var borta länge så somnade Elin i bilen på vägen hem. Hon fick sova med sina kläder på hela natten och utan att ha fått sina vitaminer. Men inte idag inte. Hon fick sin pyjams och sina d-vitaminer innan vi åkte så det var bara att bära upp henne i sängen när vi kom hem.






Elin sitter och leker, glad över att slippa gå ut i regnet.
Med regnskyddet på vagnen ser hon ju inte så mycket och då är 
det absolut inte alls lika kul att vara ute på promenad.
Elin har fått ett diadem, så nu får hon inte håret i ögonen längre. 
Johan uppskattade inte diademet, 
men både Elin och jag tyckte hon blev jättefin.



Namnsdag igen

2009-08-02 | 22:16:33
Elin har namnsdag idag igen, denna gången är det KARIN och det  vi visste vi faktiskt om. Haha, men det kan ha varit bara för att det är min namnsdag också ;-)



Tidigare i eftermiddag kom Johan och jag hem från Göteborg. Det hade gått jättebra för farmor och farfar att vara här hemma med Elin. Hon hade skött sig bra, precis det jag sa åt henne att göra innan vi åkte igår. 
Påvägen hem gick Johan med på att köra inom Ullared. Behövde bara fråga en gång och han sa ja direkt, men det var inte riktigt så att han uppskattade besöket. Efter ca 10 min, gav han mig sin plånbok och sa att hellre gick till bilen och läste sin bok som han hade med sig. Jag var nog kvar lite längre än jag sa att jag skulle vara så när jag kom ut i bilen hade han nästan läst ut boken.

När vi sen kom hem blev Elin glad, hon fick ju en massa saker. Det var nog roligare än att hennes mamma och pappa kom hem. Vet inte ens om hon fattat att vi varit borta. 
Det var iallfall skönt att vakna imorse och inte vara trött. Elin är ju annars en riktig sömntuta och sover hela natten och tar sig dagligen en lång sovmorgon. det gör ju självklart jag occkså,  men jag är ändå trött när jag blir väckt av henne.
Jag trodde att jag var det imorse också så när jag vaknade och Johan (han hade varit uppe i ca 1timme) frågade om jag skulle vila mer, svarade jag ja. Fast sen efter bara några sekunder upptäkte jag att jag inte alls var trött och behövde inte vila något utan kunde stiga upp och äta frukost. 

Jag tycker om frukost, när någon annan fixar den och bor man på hotell behöver man inte göra något själv mer än att äta ;-) Johan tyckte att jag åt väldigt mycket. Han tog till och med fram sin mobil för att ta en bild på allt jag skulle äta. Det blev frallor, ägg, bacon, vita bönor, stekt potatis, prinskorv, massa frukter, pannkakor och lite brie ost. Ja, det var min frukost och Johan, vet ni vad han åt? Han var helt fascinerad över att det fanns ett kakbord på frukostbuffèn så han tog en tallrik full med kakor och åt som sin frukost!

Om nu inte farmor och farfar kunnat ställa upp som barnvakter hade vi kunnat ta med Elin på U2 konserten som vi var på. Det var massa barn med och en liten bebis såg vi. En liten bebis som var mycket yngre än Elin. Fast det var en trötter bebis som sov på konserten. Det hade Elin aldrig gjort. Det hade varit alldeles för mycket folk att charma och somnar man, då kan man gå miste om lite uppmäsksamhet, och det skulle hon aldrig utsätta sig själv för. 






Tidigare i veckan ställde Elin upp på några bilder.
Men varför håller du på att ropa på mig hela tiden. 
Jag tittar ju in i kameran!
Ta kort på mig nu (men skynda dig)!
Jag gör ju precis sådär som alla gör på Friskis&Svettis.





RSS 2.0