Beach-09 x 2

2009-09-30 | 21:15:00
I år får vi det likadant som Eva-Lena. Vi måste fixa bikinifigur 2 gånger. Hon Började året med sommar i Australien och beachen där och fortsatte den när hon flyttade hem till Sverige igen lagom till sommaren här. Vi har precis överlevt sommaren, som faktiskt tagit farväl nu, men vi har beachen vid döda havet kvar.
Sommaren ja. Idag var det så kallt att det var frost och is på vattenpölen uppe på garagetaket när vi vaknade imorse. Solen sken från en klarblå himmel, men det var inte mer än 3,8 ° när vi vid 9-tiden gick hemifrån idag.

Men nästa vecka är det 7 oktober och då har Britt namnsdag och än har jag inte gett upp tanken på en Brittsommar höst. Som det stod i en tidning: Brittsommar är den varma peroden som oftas kommer efter en kall period, ungefär som att sommaren kommer tillbaka och säger hej då. Det har fått namnet Brittsommar eftersom det här brukar inträffa runt 7 oktober och Britt har då namnsdag. Det kallas även ibland Indiansommar, eftersom indianerna red ut på buffeljakt när denna varma perioden i slutet av sommaren kom.


Och så var det ju det där med beachen. Idag började dom förberedelserna, med coca-cola, kladdkaka och grädde. Jag blev så sugen ;-)
Innan detta så var vi på babycafè. Det var ju onsdag. Elin kröp runt och lekte, visade lite snabbt att hon kan stå, kladdade med en smörgås och var inte så intresserad av att äta smörgåsrån. Sångstunden uppskattades som vanligt av en glad Elin, som slockade direkt när hon hamnade i vagnen när det var slut för dagen. Fullt påklädd låg hon sen och sov ute i vagnen till klockan var nästan 14, hon hade då sovit i 3 timmar och sen höll hon sig vaken till resten av dagen. Lunchen idag var inte så uppskattad. Den var helt grön, men det var bara för att hon fick Kalkon med ris och Zuccini. Det smakade inte så illa, men jag tror lite att färgen avskräckte henne. Äta grön mat, nej usch!

Eftermiddagen fortsatte med lek, och sen blev det en tidig kvällspromenad. Då hade den blåa himlen täckts av massa moln och temperaturen (som under eftermiddagen med solens hjälp stigit ganska mycket) börjat sjunka igen. Jag hade min vinterjacka på mig, men det var ändå så jag frös lite. Hu, när vi kom hem åt Elin lite middag sen fick hon mysa i varmt vatten i badkaret.

Idag var det redan onsdag och vi kommer inte få en lugn stund på länge. Imorgon har vi simningen och är det fint väder så kanske vi ska träffa Melvin och Ida efter och fikar med dom, men det är inget besämt ännu. Fredagen kommer vi inleda med en promenad i skogen med Caroline och Moa och när vi kommit hem får vi besök av Louise och Clara och sen på kvällen, då kommer Johan hem. Och han har redan helgen planerad, bara kolla:  Lördag morgon ska jag på loppmarknad sen åkter vi till stan och hälsar på farbror Fredrik och tant Linda, (fast bara om dom kan för vi har inte pratat med dom om det ännu). På söndag vill Johan först ut och cykla och sen ska vi höra om Kusin Andy och Lisa har tid att träffas på stan och äta lunch.
Och sen blir det måndag och då ska Elin och jag enligt min plan åka till Hornbach och hälsa på sen på kvällen ska jag åka på Me&I party (barnkläder) i Vellinge hos Maria och Sofia. På tisdag....då får vi vila...efter gympan förstås och sen är det onsdag igen och då är det babaycafè igen och så fortsätter det. Vi har fullt upp vecka efter vecka.





För Johans skull blir det många bilder idag!

En kall morgon

Men en glad Elin

På babycafè

Med hjälp av Caroline kom hon igenom tunneln idag!

Men, haha hon fattade inte hur hon skulle komma tillbaka igen.

Hon kom helt enkelt på idèn att krypa runt.

Det är väl bäst att krypa rakt över alla leksaker.

Va! Ska vi sjunga NU!?! Men jag leker ju...

Elin och jag

Kvällspromenaden

I väntan på badet

Lägg märke till plåstret på armen som hon fick efter sprutan.







Dom vill inte ha betalt

2009-09-29 | 20:19:55
Elin somnade klockan 19 igår. När klockan stod på 2:16 var det inte kul att sova längre. Då var hon vaken, stod upp i sängen och var reda att hoppa ner till sina leksaker. Hon fick leka sen stund, sen blev det lite välling och så fick hon ta med några leksaker med i sängen. Jag gick och la mig för att sova igen.
2 ggr har Elin somnat kl 19 och båda gångerna har hon vaknat på natten och velat stiga upp. Idag höll jag henne vaken till 19.30 och den extra halvtimmen har alltid gjort att hon sovit hela natten och inte vaknat förrän vid 8.


Idag var vi ju uppe mitt i natten, men den "riktiga" uppstigningen skedde inte förrän kl 7. När vi var ute på morgonen, då var det så kallt att det till och med kom rök ur munnen. Kallt eller hur? Men det gör inte så mycket, vi kan stå ut en månad för vi vet att det är 30 ° nere hos farmor och farfar.

När klockan var lite efter 9 åkte vi till stan, vi skulle ju på barnvagnsgympa idag och Elin somnade ju givetvis i bilen när vi nästan var framme. När jag lyfte över henne i vagnen så vaknade hon och sen var hon lite gnällig hela gympan. Vår gamla simfröken Petra som hade gympan idag fick bära Elin, men hon tyckte Elin var lite tung och orkade inte så länge ;-)
Elin var den största bebisen och den äldsta också. Det var en som var 7 månader och några som var 2 månader, men annars var dom andra mellan 3 och 7 veckor. Men man kunde inte tro att dom mammorna fött barn för bara några veckor sedan. Dom kan inte ha gjort annat än tränat för dom var supersmala allihop. Fast dom hade inte så mycket muskler när det väl kom till kritan. Jag gjorde fler armhävningar och situps än vad dom gjorde :-)


Efter vår gympa somnade Elin igen i bilen och sov sen vidare i sing säng. Fast det blev inte så lång vila. Klockan halv två skulle vi träffa Moa och Caroline. Dom skulle följa med på promenad till vårdcentralen. Elin skulle ju få sin spruta idag. I vänster arm fick hon en och hon sa inte ett ord, satt bara och skrattade och var glad över att hon fick en leksak att leka med. Jag tror att hon blev lite glad över sitt plåster också.
Det var en spruta som vi skulle betala för. 250:- skulle vi gå till kassan och betala efteråt. Eftersom det är gratis på BVC så finns där ingen kassa så vi var tvugna att gå in på vårdcentralen och betala i den kassan. Det fanns inget folk där alls, alltså ingen kö så jag frågade i receptionen om jag kunde få betala.
Nej, du får ta en nummerlapp och vänta på din tur svarade kärringen i kassan. Hon bara satt och gjorde ingenting och efter nästan 20 min tröttnade jag och gick. Dom verkade inte vilja ha några pengar, så nu är det inte mitt problem längre. Jag var där, men dom ville inte ha betalt, så nu får dom skicka en räkning iställt.


Kommer ni ihåg beroendecenter. Alla patienter ringer fortfarande hit och vill boka tid. Och jag misstänker att dom har jourtelefon så det är öppet dygnet runt. Igår kom det första samtlet hit kl 6:38 och det sista kom 23:11. Som tur var för den i andra änden  så sov jag inte vid någon av dess tidpunkter men jag är trött på dom ändå. Måndagar är värst har jag kommit fram till då är det flest som ringer och jag ska försöka förklara hur alla samtalen kommer till oss.
Nu använde jag inte vårt telefonnumer, utan har påhittade siffror men principen blir den samma.

Beroendecenter 040-12 34 00
Vårt nummer 040-40 12 34

Så på något sett blir det fel, tror det är riktnumret som är boven. Alltså om dom som bor i Malmö slår riktnumret också även att det inte behövs, och då hamnar dom här...







En trött Elin efter gyman.
Kylan idag gav henne rosor på kinderna.

En väckt, nyvaken och trött Elin.

Jag vänder på mig och låtsas sova så kanske hon går.

Men vad fanken! Nu har du väckt mig, då får du ju lyfta upp mig också.

Elin i sin älskade hoppgunga. I 5 månader hade roat henne.
Och om någon undrar över klädbytet så beror det på att kladdmajan
åt lunch och lyckades få mat över hela sig.
Till och med i hår och ögonbryn hittade jag mat.

Lika kul nu som då, enda skillnaden är att Elin växt lite
och ändra frisyr ;-)

Fler bilder

2009-09-28 | 21:25:44
Johan ringde precis och klagade på att det var för lite bilder på Elin i dagens inlägg, så här kommer några till...




Elin räknar för att se hur mycket pengar vi har kvar.

Nej mamma, pengarna kommer inte räcka så vi måste ringa till pappa.
Ska du eller jag ringa?

En månad kvar

2009-09-28 | 20:05:08
Idag är det precis en månad kvar till Elin ska få flyga för första gången, och dessutom få använda sitt pass. Förberedelserna är i full gång. Idag fick vi låna en keps och en solhatt av Moa (tack snälla) och imorgon fortsätter vi med en vaccinaton på BVC.
Imorgon ska vi även åka till stan för nu drar barnvagnsgympan igång och jag läste precis att Rund&Sund har en kurs om kost och livsstil på fredagar, gratis dessutom...

När klockan var 19 så somnade Elin idag, men har man varit vaken sen 6:45 och inte sovit något så är det klart att man är trött. Det jag tänker på nu är hur det gick förra gången hon somnade vid 19. Då vaknade hon ju redan kl 4:15 och jag hoppas verkligen inte att det händer denna gången.

Igårkväll kom vi hem från Karlskrona, vi skulle egentligen stannat till idag. Men sen var det det där med Elin och sova på andra ställen än i sin egna säng. det gick inget vidare så därför åkte vi hem lite tidigare än planerat.

Vi såg ju självklart till att inte missa chansen att promenera med sällskap så klockan 8 imorse var det träff med Moa och Caroline för Dallasrundan. Lite regn och blåst var det men det hindrade inte oss. När Elin och jag gav oss ut på Aggapsrundan under eftermiddagen så var det iallafall inget regn, men jag tror att den första höststormen drog förbi, just när vi var ute och gick för det var hemskt vad det blåste. När vi kom till kvällsrundan hade blåsten avtagit, men regnet var tillbaka. Nu är det höst på riktigt!

Och så har vi en skada till med blod att rapportera. Elin skulle ju givetvis in i duschen när jag var där. Sen Johan åkte har hon blivit jätte mammig. Min teori är att hon fattar att Johan är borta och nu är hon rädd att jag också ska försvinna.
Ja, in i duschen var det och där var ju blött och halt så Elin ramlade givetvis och slog munnen i glasväggen. Nu satt hon blöt, och blodig och skrek men jag var tvungen att sköja av mitt schampo innan jag kunde ta henne. Då blev hon arg och brydde sig inte om mig. Hon skrek till jag gick och hämtade Nasse och när hon fick krama honom så var allt bra igen. Det blev en ordentlig fläskläpp, både uppe och nere och en lite röd näsa. Men smärtan avtog nog ganska fort. Det verkade så .

Mer nyheter nu när jag sitter och tänker. Gissa vem som kan stå utan att hålla i sig. Eller gissa vem som iallafall övar på det. Jo, Elin (om det nu var någon som gissade på någon annan). Hon står och håller i sig och sen väntar hon en ganska lång stund tills hon har balansen och sen släpper hon. Hon står och sen blir hon så glad att hon klarar det så hon börjar skratta och då ramlar hon, men rekordet är än så länge runt 30 sek.







Idag har det inte blivit en enda bild.
Men vi har ju simbilder från i torsdags att visa.




Höstpromenad på Sturkö (Karlskrona)











Hänt sen sist

2009-09-26 | 17:46:25

Ska bara börja med att berätta hur det gick i och med att Elin somnade redan kl 19 i onsdagskväll. När klockan var 4:15 på torsdagsmorgonen var hon pigg och ville stiga upp. Jag var inte lika pigg men fick ju snällt stiga upp jag också. Vi var uppe ca 2 timmar och då hann vi leka och Elin fick sin gröt, men sen blev hon alltså trött igen och somnade vid 6, kan tänka mig att det är ungefär den tiden dom flesta andra stiger upp...

När vi vaknade nästa gång så pckade vi bilen och sen var det dags för simningen. Efter simningen satte vi oss i bilen och åkte till mormor och morfar. Elin sov nästan hela vägen i bilen, hon vaknade när vi hade ungefär 40 min kvar men det stod hon ut. Värre var det på kvällen när det var läggdags. Hon somnade utan problem, men sen behövde vi flytta på hennes säng och då vaknade hon. Klockan hade ungefär blivit 23 då och sen vägrade hon somna om. Hon var vaken till klockan var 3 och sen sov hon bara en timme i taget resten av natten. Självklart sov hon strörre delen av fredagen istället.
Jag lämnade henne vid 13.30 för då skulle jag till tandläkaren. Har inte varit där på 2 år, men det fanns inga hål. Allt tandläkaren behövde göra var att titta i munnen och ändå kostade det hela 650:- fast tack vare tandvårdbidraget som tydligen finns nu för tiden så belv det bara 50:- jag behövde betala.

Igårkväll somnade Elin utan problem så fort hon hamnde i sängen och sov hela natten, fast 6:45 var det uppställning idag. Efter att vi hade varit vakna några timmar åkte vi till affären. Elin fick lite nya kläder, leksaker och böcker av sin mormor. Vi köpte Elins favortit glass också, men hon fick inte smaka för hon låg i vagnen och sov när vi åt den.
Jag ställde mig på vågen också idag. Den visade 67 kg, så sen sista vägningen hos barnmorskan (18/12-08) har jag gått ner 29 kg (fast jag gick bara upp 16 kg under min graviditet, iallfall från första vägningen och frammåt). Redan när Elin var 2,5 månader hade jag blivit av med 26 kg men sen har det varit stopp. Jag tror att mina extra 3 kg ner beror på att kakmonstret och gottegrisen Johan inte varit hemma. Är inte han hemma så finns det inte heller kakor, godis, läsk eller glass hemma. Då äter jag bara det när jag är ute och fika och inte hemma också. Han har ju varit borta 3 veckor nu, först en vecka i Saudiearabien sen vara han bara hemma och packade om resväskan och sen åkte han till Turkiet. Och den visiten hemma innebar att vi satte i oss en hel tårta. En tårta som var för 8 personen, vi var 2 och lyckades får slut på den. Jag har för mig att vi fick ont i magen, men det var jättegod ;-)

Jag har inte min dator med mig upp hit till Karlskrona så anväder mormor och moprfars dator och då blir det tyvärr inte några nya bilder. Typiskt för vi fick nämligen mail från simfröken Kerstin precis. Hon tog bilder på Elin under vattnet i torsdags. Men det är något med denna dator som gör att jag inte vet var bilderna jag laddar upp tar vägen, dom bara försvinner och kommer inte med i inlägget.



Nu ska Elin få lite mat sen ska vi ut i skogen och plocka björnbär, bilderna på simmerskan kommer såfort vi är hemma igen och sitter vid en dator där blogg.se funkar lite bättre. Eller om vi har tur så kanske Johan har lite tid över och kan ta bilderna från sin mail och lägga upp här...


Babycafè och Ikea

2009-09-23 | 21:14:48
Imorse hände något som aldrig tidigare har hänt, och jag hoppas att det aldrig händer igen. ELIN VILLE STIGA UPP REDAN KL 6:30. Det var ju tidigt!
Det blev frukost sen fick vi leka och vänta ut klockan. När den hade blivit 9 gick vi på babycafè. Det heter cafè, men det finns inga kakor, bara smörgåsrån. Men Elin och jag fixade fika på eftermiddagen istället. Då åkte vi till Ikea för vi skulle köpa en ny matstol till Elin. Det fick vi tag på men så mycket annat fanns det inte. Malmö ska nämligen få ett nytt varuhus som öppnar i oktober och det gamla håller på att tömmas.
Ja, det fanns ju fika såklart. Jag åt äppelkaka med vaniljsås och Elin fick ett äppel att äta så båda blev nöjda kan man säga.
När vi kom hem från Ikea sov Elin en liten stund sen vaknade hon vid 17:30. Vi tog en kvällspromenad, sen kom jag på idèn att vi skulle göra hand och fotavtryck. Plockade fram färg och tog av Elin kläderna. Jag visade hur man gör, sen var det Elins tur. Hon fick färg på ena handen och det är liksom lite så att hon inte är så smart, så det var ju inget avtyck som kom på pappret. Men med foten gick det bättre, iallafall ett av avtycken ser ut som en liten fot.
Efter allt detta blev det badkaret för Elin och sen lite middag. Klockan hade hunnit bli 19 och gissa vem som var trött. Det blev välling, nästan direkt efter middagen och sen sängen och hon slocknade direkt.

Elin vaknade 6:30 hölls sig vaken hela tiden vi var på babycafèet. Hon var väldigt gnällig där så säkert jättetrött. Hon uppskattade som vanligt sångstunden i slutet och när klockan var 11 och det var slut för dagen så tog det inte lång tid innan Elin slocknade i vagnen.

Kolla in våra rutiner! Varje onsdag sker följande:
  • 9-11 baycafè
  • Har sällskap med Moa och Caroline inom Ica på hemvägen
  • Följer Moa och Caroline hem
Precis så har det varit idag, fast idag så hämtade Caroline hunden Nisse så vi gick en liten längre runda. Runt 12 vaknade Elin så det var inte så lång sovstund idag, jag tror att hon hellre ville lyssna på vårt tjejsnack än att sova under promenaden.
Tidig uppstigninge och bara en liten stunds sömn på förmiddagen och en liten stunds sömn på eftermiddagen. Det var allt, så det kanske inte var så konstigt att hon var trött redan kl 19. Men nu hoppas jag verkligen att hon har lärt sig en läxa och aldrig mer vaknar så tidigt.



Efter simningen imorgon så kommer vi följa E22 ca 20 mil i nord-ostlig riktning. Vi ska alltså till Karlskrona och hälsa på Elins mormor och morfar.
Kameran följer självklart med, men jag vet inte om datorn gör det. Så det kanske inte kommer något nytt inlägg här förrän efter helgen. Men man vet aldrig...





Bilder fån igår, idag blev det inga bilder.
Elin sitter och tittar på foto på sin pappa.

En bild fins på köksbordet så hon kan titta på honom
varje gång det är matdags.

Elin lyssnar på en inspelning där Johan sjunger imse vimse spindel...


Har ni märkt vad som hänt idag. Jag har fixat tangentbordet. Har ju bara tidigare fått skriva cafe, när det ska vara cafè och ide när det egentligen ska vara idè osv.
Det är ju självklart Elins som varit och pillat så det har varit någon konstig inställning, men för tillfället är det löst ;-)

Vi har fått ett spöke

2009-09-22 | 22:36:38
Och jag misstänker skarpt att spökets namn är Elin. Det har nämligen börjat försvinna saker. Elins hårborste till exempel, är spårlöst försvunnen. Jag vet att Elin har en av sina gömmor under soffan, men där var den inte så antagligen har hon hittat ett nytt gömställe nu. Åh, kära nån, hur ska jag nu hitta alla saker som försvinner.
Hon fick helt enkelt använsa min borste idag, men den var nog lite för hård får det var inte alls uppskattat.


Imorse hade vi faktiskt regna, det duggade bara lite men det var iallafall regn och tillräckligt mycket för att promenaden skulle hoppas över. USCH, nu vet jag inte något på denna jord som är mer tråkigt än att gå på promenader, kanske är det så att springa är något tråkigare vid närmare eftertanke.
I 9 månader har jag varit ute och gått. Minst 1 mil varje dag, MINST 1 mil. Kanske nästan kan säga minst 1,5 mil men någon av dagarna har det  fuskats lite och kanske inte blivit mer än 5 km. Men tänk er själva 9 månader x ca 30 dagar x 1 mil/dag = 270 mil. Och Sverige är 157 mil från norr till söder enligt Wikipedia, så 44 mil till sen har jag och Elin klarat av att gå upp och ner för landet. Under mina promenader har 2 par skor fått sätta livet till... =(


Lite har vi promenerat dag ändå. Vi hade ju bestämt oss för fika på stan idag med alla kompisar. Så kl 12.20 träffades vi vid Triangeln, sen bar det av ner för gågatan. Det blev fika på Espresso House där jag fick en brownie med grädde (det var egentligen bara grädden jag ville åt) och Elin hon åt lite yoggi och sen rån och majskrokar. Efter fikat blev det lite lek, men bara lite för det fanns ju inte någon egentligen plats att leka på. Annat blir det imorgon när det är dags för babycafe igen. Ja, efter vår fika fortsatte vi gatan ner och vid slutet så fick vi ju vända för att komma tillbaka till bilden igen....


Och jag har nu mätt några av våra "vanligaste rundor".
Från vårt hus är rundorna:
  • Aggarpsrundan 6.8 km
  • Vårdcentralen fram och tillbaka 3 km
  • Långa rundan 7,5 km
  • Jätte långa rundan 1,2 mil
  • Första rundan 5 km
  • Dallasrundan 4,5 km

  • Rundan i Pildammsparken 5 km
  • Gågatan i Malmö: Triangeln-Stortorget-Triangeln 2,5 km
  • Gågatan i Karlskrona: Åhlens-Wachmeister-Åhlens 700 m (var bara tvungen att jämföra).






En glad Elin på Espresso House





Vår kvällspromenad började vid ankdammen eftersom vi hade gammalt bröd vi ville bli av med. Det är väldigt mycket fåglar där och Elin tycker dom är lite otäcka nu. Dom kommer antagligen för nära vagnen och hon börjar gråta. Men det går över såfort vi börjar gå därifrån.



Efter ankorna stannade vi vid torget och
tittade på vattnet.



Som vanligt finns det bilder att kika på, på Moas blogg.

Den som inga byxor har...

2009-09-21 | 21:15:45
...hon får gå med rumpan bar





Eftersom Elin fortfarande spottar ut sin mat, så åker ett par byxor i tvätten efter varje måltid. Så var det idag till jag bestämde mig för att låta henne få äta utan byxor. Hon spottar ut maten så hon sen kan plockan upp den med händerna och antingen stoppa tillbaka den i munnen, eller kleta ner hela bordet, stolen och sig med den. Hon är lite konstig.


Det blev ju ingen promanad med Moa igår eftersom Elin sov, men idag efter lunch blev den av istället. Vi gick Aggarpsrundan, och vi har faktiskt fuskat och inte varit ute på någon morgonpromenad idag. Blev bara eftermiddagspromenad och kvällspromenad, men jag skyller det hela på förkylningen ;-)

Imorgon är det sångstud på biblioteket i Bara, men den hinner vi faktiskt inte med. Vi är upptagna med annat. Vi ska till stan med Elins kompisar och fika. Det var ju inget svårt val att hoppa äver sången för fika.
Och Johans kommentar på det hela var följande:
"Alltså, är det så att ni har era träffar för barnens skull eller är det för mammornas skulle?" Med "för mammornas" skulle menade han fika. 
Jag lät frågan besvaras med det diplomatiska svaret: "Det är ju såklart för bådas skull."




Elins hår bara växer och växer. Vi har redan klippt det 2 ggr. Och för ett tag sedan så tyckte Johan att det var lite långt och kom med iden att nästa gång håret ska klippas kunde vi använda hans hår trimmer. Den längsta storleken där är 12 mm. Jag tyckte det skulle bli lite väl kort, men imorse fick jag hota Elin med det. Hon ville nämligen inte att jag skulle borsta hennes hår och se så ledsen hon blev när jag sa att pappa skulle få klippa det när han kom hem...

Lite senare fick jag kamma det

och nu är det så långt att hon kan ha det bakom öronen

Detta fick vi se under vår kvällrunda idag.

Vi såg råddjur också, men dom var så långt bort så det blev ingen bra bild.


9 månader

2009-09-20 | 20:37:24
20 september är dagens datum och det innebar att Elin för andra gången under sina första 9 månader i livet fick följa med till en vallokal. Denna gången var det kyrkoval och hon skötte sig lika bra som vanligt.

Idag ville Elin stiga upp när klockan var 7:30, det blev frukost och sen fick vi vänta på att klockan skulle bli 9 och vallokalen skulle öppna. Morgonpromenaden idag blev alltså som ni säkert redan listat ut till kyrkan och Elin hade det ärofyllda uppdraget att hålla i röstkortet under promenaden.
Efter att jag har röstat gick vi till Ica. Vi var ju tvugna att köpa dagens tidning eftersom vi skulle vara med i den dag. Artikeln blev faktistk mycket bättre än förväntat, men det går inte att se att det är vi på fotot, det var så litet.

Lite senare på förmiddagen kröp Elin ner i sin säng och somnade. När hon sovit 10 minuter fick vi ett sms. Det var Moa som ville ut på promenad. NU, stod det i smset, men eftersom Elin precis somnat så fick vi hoppa den promenaden. 30 minuter senare så vaknade Elin, så det var ingen lång tupplur. Det var lunchdags och Elin fick den forna favoriten biff stroganoff. Hon spottade ut allting! Hon brukar aldrig spotta ut maten, tycker hon inte om det så sväljer hon men hon öppnar inte munnen för nästa sked, men att spotta, det var något nytt. Kläderna fick ju självklart tvättas och Elin fick vara utan mat. Mellanmål dög inte heller för madam Liedberg och sova på eftermiddagen skulle hon inte heller göra. Trött, skrikig och säkert hungrig tillbringade hon eftermiddagen bland sina leksaker. Men mat skulle hon inte ha, inte ens välling och sova skulle hon inte. Jag misstänker att det är tand nr 9 & 10 som spökar.

Efter vår kvällrunda var det dags för middag och det blev resterna från lunchen. Men det gick inte att få i henne det denna gången heller. Fick slänga det som låg på tallriken (och kläderna hon hade på under kvällen fick också tvättas) och provade istället med tagliateller med grönsaker och det gick mycket bättre, det är nämligen den nya favoriten.
Sen när klockan blivit 19.30 var Elin så trött så det fanns inte så mycket annat att göra än att fixa vällingen. Elin satt i mitt knä i soffan och åt och efter 150 ml var hon så trött att hon somnade, alltså i mitt knä och med flaskan i munnen. Jag fick lägga upp henne i sängen. 30 minuter senare tyckte hon att hon sovit tillräcklingt så gissa vem som är vaken.













Genväg är verkligen senväg

2009-09-19 | 21:29:57
Idag var det uppställning kl 7:41. 2 minuters sovmorgon jämfört med igår....Jippi...
Efter lunch idag så åkte vi till bokskogen. Igår fick jag den briljanta iden att Elin och jag skulle ta med vårt mellanmål och samtidigt få lite motion. Jag hade i min plan tänkt att vi skulle ta oss runt 1 mil slingan och stanna och äta efter att vi hade gått 6,5 km. Elin skriker ju alltid när vi är i skogen och idag var inget undantag. Hon började redan i bilen påväg dit, men hon lugnade faktiskt ner sig efter ett tag. Jag kan ju berätta att det där med att åka till skogen, det var inte bara vi som hade det på schemat idag. Hela Malmös befolkning, tänkte likadant. Eller jag kan nog till och med sträcka mig till att nästan varje invårnare i hela skåne var i Torup idag. Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv sett så mycket bilar på en och samma gång som jag gjorde på parkeringen och längst vägen, men vi hade tur och kom precis när en annan bil fått nog och åkte så vi fick parkering fort.


Sen var det ju det där med Eln och skogen. Det var jättemycket folk i skogen och vi gick väldigt mycket fortare än alla andra så vi fick ju köra om. Elin var glad, skrattade och vinkade till dom. Ingen verkade bry sig, inte förrän vi gick förbi några personer som nog bor i Rosengård. Dom blev arga för at Elin skrattade och så sa dom något som i mina öron lät som bla, bla, bla. Fattade alltså ingenting, men långfingret är ju internationellt så det forstod jag ;-)


Elin började skrika så vi fick stanna för hennes mellanmål. På skyltarna stod "återstående längd 7500m" så det blev alltså stopp långt innan planerat.
Elin fick Nestles nyhet som jag tror heter jogolino. Vi fick 100:- i något så fint som lojalitespremie från nestle så vi var ju tvugna att handla. Jogolino är vanlig yoggi och den smaken Elin fick var jordgubb och banan, jag tycer den smakar jättegott och hoppas varje gång att Elin inte ska äta upp allt så jag får ta resterna. Fast Elin tycker också om den och lämnar inte en droppe yoggi över till mig.
Vi fick ju sätta oss längst stigen för att äta och eftersom det var så mycket folk som gick förbi hela tiden hade Elin fullt upp med att skratta och vinka. Att vikna och skratta och samtidigt äta var inget som gick fort så det blev ett långt stopp innan vi kunde gå vidare.


Elin har ingen förkylning kvar, men det har jag. Är helt tung i huvudet, har en näsa som rinner hela tiden och trött som tusan är jag. Jag märkte ju efter 7 km att jag inte riktigt var i form för att gå en hel mil. Men vad skulle jag göra nu mitt i skogen. Kunde ju inte vända, det hade ju barit längre så fick bita ihop och fortsätta. Jag satte mig  och åt mitt mellanmål som var äggmackor och varm oboy. Elin sov under tiden i vagnen och det fick mig att tänka på att hon skulle ju vara vaken resten av kvällen så jag kunde ju inte få vila någonting när vi kom hem. Då tänkte jag faktiskt att det skulle vara bra att ha mormor & morfar eller farmor & farfar lite närmare så dom hade kunnat ta Elin ett tag.


Ja, vi var ju tvugna att fortsätta eftersom det inte fanns något alternativ.
Nu kommer det nog inte vara någon annan än Johan som förstår var på slingan jag är, men jag chansar iallafall.
Varenda gång jag gått eller sprungit i skogen innan har jag klurat på en liten genväg. När man går på raksträckan efter dom 2 husen, raksträckan innan sista backen innan man kommer till åkern så finns det en väg på väster sida och innan husen går det en väg till vänster. Eftersom man efter husen gör en vänstersväng (man kan säga att det blir som en U-sväng) har jag många gånger funderat på om inte den där vägen till vänster är en liten genväg. Idag var jag trött och orkade inte gå så mycket längre så jag chansade. Gick och gick och gick, men ville inte vända för jag tänkte att snart är jag nog framme på rätt stig igen. Efter en lång stund var jag framme. Tjohoo, det funkade. Jag har hittat en genväg i skogen jippi. Jag gick lite på stigen och fick se skylten "återstående längd 6500m" men va fan.... Innan min genväg stod det ju "återstående längd 3000 m". DET VAR INGEN GENVÄG!!!! Typiskt, det blev verkligen en senväg.
Ni fattar nog att vi helt enkelt fick vända.



Men efter 2,5 timmar, massa näsdukar, 2 fikapauser,
endel foto och en jäkla jobbig extra stäcka så var vi äntligen i:

Bilder från Elins perspektiv, så detta är vad hon tittat på hela dagen...



Jag har sett detta...









När vi kom hem var jag ju väldigt trött och slumrade till under tiden jag lekte med Elin. Jag låg på hennes lekmatta och lånade hennes sittpuff som huvudkudde. Vaknade efter ett tag omgiven av leksaker och märkte att jag förvandlats till en klätterställning. Jag låg på sidan och hade Elins ena fot på min kind och den andra på min axel och så stod hon lutad framåt och höll i sig i sin leksakslåda.



Titta vad duktig jag varit som hjälp mamma
plocka ur diskmaskinen nu när hon är sjuk.

När jag lagade mat till mig ikväll så började det nog
kurra i Elins mage också. Hon öppnade skafferiet fick
tag i smörgåsrånen och lyckades pilla ut ett ur paketet.


GRR, Elin har förvandlats till en TIGER!

Snoriga näsor

2009-09-18 | 21:02:13
Idag bestämde husets härskare att det var uppstigning kl 7:39. Då var hon hungrig och satte i sig sin gröt i en rasande fart. Sen blev det till att hämta näsdukar för både min och Elins näsa rann.  Elin tycker inte om att få näsan torkad men efter några gånger så vande hon sig och gnällde iallafall inte. Vid 8:45 var Elin trötter igen och då bestämde jag att hon fick ligga i vagnen istället för i sin säng och sova. Eller, jag tänke att hon kunde sova i vagnen under vår morgonpromenad. Det var bara 7 grader ute så vi hade mycket kläder på både Elin och jag. Jag blev ju självklart varm efter en stund och fick plocka av lite och Elin ville inte vara sämre hon. När solen börjat varma så ville hon inte längre ha sin mössa på så den åkta av.
Klockan hade hunnit bli 10 innan vi var tillbaka hemma och Elin var fortfarande vaken. Trött, men vaken. Näsan rann fortfarande och efter att hon fått sin lunch bestämde jag att nästa promenad skulle bli till apoteket.
Nu hann vi med lite annat än bara apoteket. Elin var trött igen och somnade i vagnen denna gången. Jag gick in på kaffe&sånt och köpte en kycklingsallad som jag åt till lunch. Och den värmande solen och alla kläder jag hade på gjorde att jag kunde sitta på uteserveringen och äta utan att frysa. Lagom till jag hade ätit upp så vaknade Elin, efter inte mer än 30  min sömn.
Nästa stopp på vår tur ner för Storgatan här i Svedala blev apoteket. Näsdroppar och alvedon blev det och så köpte jag en ny näs sug till Elin. Den gamla vi haft har varit helt värdelös. Går inte att suga ut något snor alls med den, men så var den billig också. Den jag köpte idag kostade så mycket som 99:-. Men tror ni den har behövts användas...
Nope! Inte en droppe snor har kommit ur den lilla näsan sen i eftermiddags, men nu är jag iallafall förberedd till det kommer nästa gång. Elin hade en 6-timmars förkylning. Tyvärr verkar min förkylning hålla i sig mycket längre än så och jag har läst om symptomen för svininfluensan. Men jag kunde konstatera att jag bara har 1 av dom ca 10 symptom som finns på sjukvårdsupplysningens sidan, och det är halsont. Inte ens täppt och rinnande näsa har med svininfluensan att göra...

Efter apoteket gick vi in på biblioteket. Bilblioteket i Svedala ger alla bebisar en bok i 8 månades present och ni som har koll på läget vet ju att Elin blir hela 9 månader på söndag. Men varenda gång vi har gått förbi biblioteket har det varit stängt. Så idag fick hon äntligen sin bok. Efter eftermiddagspromenaden som blev väldigt kort så satt vi ute i solen och läste boken, men det var ingen höjdarbok enligt Elin, hon tyckte den hörde hemma på marken.





Den obligatoriska kvällspromenaden

Rönnbär

Vi stannade vid lekplatsen






Till Elin: När Elin är äldre och läser detta och säkert undrar vad svininfluensan är så kan jag berätta att det är årets influensa som fått det namnet, eller med ett annat namn H1N1. För några år sedan, långt innan du föddes så var det fågelinfluensan som var farlig och det andra namnet på den var H5N1.
Svininfluensan är lite farligare än fågelinfluensan och om man tittar på nyheterna och läser tidningarna så är den så farlig att nästan hela jorden befolkning kommer att dö av den. Ja, så galna var folk år 2009 och vissa fick sån panik och trodde att dom skulle bli sjuka så dom vågade inte träffa andra människor eller ens gå utanför dörren. Dom bara stannade inne i sitt hus hela dagarna. Men sådana var inte du och jag Elin. Vi var inte rädda för någonting!

Torsdag = simning

2009-09-17 | 22:41:15
De mest spännande som hänt idag var vår tur in till sjukhuset för veckans simning. Det är nästan det enda vi gjort idag när jag tänker på dagen. Elin vaknade kl 9, lekte under förmiddagen och envisades med att hålla sig vaken i bilen när vi körde in till Malmö. Vi parkerade som vanligt i Pildammsparken och på dom kanske 500 m det är till huset där bassängen finns lyckades Elin somna i vagnen. Hade hon somnat i bilen hade hon kunnat få sova ca 20 min längre, men det är ju det där med att aldrig göra som jag säger.
Elin var svårväckt och inte riktigt på humör när det var vår tur att hoppa ner i bassängen. Hon blev dessutom lite ovän med simringen idag. Vi har inte använt den på några veckor och idag när det var dags för den så upptäcktes det att Elins höfter har växt. Dom var lite för breda för simringen idag och fick tryckas ner med hjälp av lite våld. Elin var tydligen lite tyngre också och i kombination med att hon sprattlade en massa så sjönk hon under vattnet en del, och vilket lite det blev! Elin och simringen var inte alls överrens idag.
När det blev dags för sångstunden fick vi byta bebisar. Fröken Kerstin valde Elin och vem fick jag då!? Jo SIMON... Simon är instruktionsdockan, men han var jätteduktig!

Efter simningen sov Elin en liten stund och sen tyckte hon nog att det var dags att gå igenom sina leksaker.
Jag var på övervåningen och när jag kom ner efter ett tag så låg ALLA Elins leksaker på golvet. Hon hade plockat ut varenda en ur sin leksakslåda. Och när man såg alla på golvet så kom jag fram till att hon inte behöver få några nya dom närmaste åren. Hon har så hon klarar sig ;-)

Vår kvällspromenad idag började med att vi gick till ankdammen med lite gammalt bröd. Tror att ankorna där känner igen Elins vagns för dom kommer springades mot oss såfort vi närmar oss. Elin tycker nog att dom ankorna är lite otäcka när dom kommer så nära vagnen och för massa liv gör dom också. Nej, då tror jag hon tycker bättre om fåglarna vi tittar på efter simningen när vi går en runda i Pildammsparken innan vi åker hem. Dom ligger bara stilla och vilar, dom kan man gå när utan att dom varken rör sig eller låter.







Elin och leksakerna, ganska många är dom...

Men dom är inte för många, jag leker ju med alla...


Nu får inte Johan titta längre!

Såhär har jag sett att mamma gör...

Haha, cola burken var tom, men det är inte denna

CHOKLAD!

Å nej

2009-09-16 | 21:50:30
Ska bara börja med att lugna farmor. Elin tystnade såfort jag var klar med bloggen igår kväll. Då fick hon nämligen ensamrätt på datorn och stod och skrattade och pillade på alla knappar till klockan var 00.30. Då bestämde jag att det var dags för sängen igen men Elin höll inte riktigt med, fat det var bra gnäll en liten stund sen somnade hon.
När klockan var 8:15 imorse försökte jag väcka natt ugglan. Hon bara sov, gick inte att väcka. Jag kunde lyfta ner henne för trappen, byta blöja och få av pyjamasen medans hon fortfarande sov.
Nu får jag hoppas att hon har lärt sig läxan, man måste sova när mamma säger till!
När klockan var 8:45 skulle vi träffa kompisarna eftersom det var onsdag och dags babycafè. Och vet ni. När vi gick ut idag var det bara 8,9° C ute så det är riktigt kyligt om mornarna nu. Men inte klagar vi, eftermiddagarna bjuder på sol från klarblå himmel och temperatreturen är uppe på 20 ° C, men det är ändå kyliga vindar och kyligt såfort man kommer in i skuggan.

Påväg hem från babycafeèt så hade vi sällskap med Caroline och Moa, vi passar ju alltid på att gå med dom så vi får en liten extra runda så Elin ska somna i vagnen.
Idag somnade Elin ganska fort och man skulle kanske kunna säga att hon vaknade lika fort också. Vi blev nämligen stoppade av en journalist från Sydsvenskan som ville ställa frågor inför valet 2010. Caroline och jag gjorde ju självklart bort oss och när man läser artikelt så framstår vi antagligen som helt dumförklarade och jag misstänker att det även kommer stå att vi ska rösta på moderaterna.
Det är inte vårt fel att det blev såhär, journalisten var konstig och ställde bara ledande frågor som typ:
Tycker ni att det ska löna sig att arbeta? Är Sverige ett föredömme (fördedömme för vad var jag tvungen att svara på den frågan;-))? Vem väljer ni av Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt? Jag sa att om man måste välja mellan om 2 så väljer jag Fredrik Reinfeldt, svarade ju bara på just den frågan. Men annars skulle varken Caroline eller jag skulle välja någon av dom. Journalisten vinklade det som sagt själv till att vi kommer rösta på moderaterna.

Sen kom frågan: Får vi ta en bild? Å nej, nu ska man behöva vara med på bild i tidningen också. På söndag skulle det komma i Sydsvenskan, men vi håller tummarna på att journalisten och fotografen hittade några bättre att intervjua längre ner på gatan och väljer dom till artikeln istället...
Det där med foto hörde den sovandes Elin och hon var inte sen med att slå upp ögonen för att få vara med på bild. Haha, lite trötter och med solen i ögonen så ser hon antagligen skitsur ut på bilden, men hon kommer iallafall med i tidningen. Det gör kompisen Moa också fast hon kommer ligga i vagnen och sova på bilden.






Elin är ute på en liten upptäcksfärd.

Fast det var nog lite roligare att sitta bland kompisrna.

Elin redo för promenad under kvällen

Jäkla blöjor

2009-09-15 | 23:16:07
Dom "billiga" blöjorna vi köpte igår medförde ett litet problem. JAG FATTAR INTE! Jag vet inte vilket håll som ska vara bak och vilket som ska vara fram. Borde funnits en instruktion i paketet. Nu sitter jag samtidigt och försöker klura ut vilket håll som är vilket med hjälp av pampers hemsida och det värsta av allt, jag tror det är pojkblöjor.
Ja, för så är det nu för tiden. Det finns visst pojk- och flickblöjor. Vad är detta för påhitt...



Idag, innan blöjproblemt uppstod hade vi besök av Marie och Amanda. Amanda lånade Elins sittsäck och med hjälp av den kunde hon sitta och leka en liten stund. Elin var inte trevlig mot sin gäst utan lämnade henne själv bland leksakerna och kröp istället till bordet där jag och Marie satt och där alla kakor fanns. Men det brydde sig inte Amanda om, den lilla solstrålen var lika glad som vanligt och hon envisades med att, när hon inte satt, ligga på mage. Så ofta hon kunde rullade hon runt på magen. Det kan jag ju berätta att det gjorde Elin absolut inte när hon var 4,5 månader. Hon tyckte aldrig om att ligga på mage, och det gör hon fortfarande inte.




Amanda och Elin



Idag har vi haft jättefint väder. Blå himmel och ganska varmt. Men jag har varit trött, orkade knappt med någon promenad. I förmiddags blev det en riktigt kort en. Elin somnade innan vi ens var nere där gatan slutar, lagom tyckte jag ;-). Men på eftermiddagen blev det en lite längre runda. Då blev det "Dallas-rundan" med Moa, Caroline och Nisse och lagom till rundan var slut så kom bussen som Marie och Amanda hoppade på och sen var vi själva igen...
Elin somnade vid 21 ikväll, men precis när jag började skriva här så vaknade hon. Klockan var då nästan 22.30 och hon är fortfarande vaken, men nu ligger hon bara och skriker. Spelar ingen roll vad jag gör, ungen bara skriker. I 1 timme har jag försökt få henne tyst och somna om, men icke sa nicke!!!





Promenaden i förmiddags



Vi har fyndat blöjor

2009-09-14 | 22:39:11
Idag åkte Johan. Kl 9:30 stod Elin och jag i dörren och vinkade av honom när taxin kom och hämtade honom. Han ska tillbringa 3 veckor i Turkiet. Det har inte blivit så mycket sömn för Elin när Johan varit hemma, men hon har börjat ta igen det nu.

Dom två, alltså Johan och Elin har suttit uppe sent om kvällarna och lekt och sova på eftermiddagen kan man ju knappt göra när världens bästa lekkompis är hemma.

I fredags sov Elin endast några timmar på förmiddagen, sen höll hon sig vaken från 10.30 till klockan var lite efter 12, alltså 12 mitt i natten. Elin var uppe tidigt på lördagen för att leka och ni ska inte tro att hon sov mycket under dagen heller. Både Elin och Johan var uppe långt efter att jag gått och lagt mig i lördags kväll så dom hamnade nog inte i säng förrän efter 12 då heller. På söndagsmorgonen vaknade Elin kl 6 och då kunde hon inte somna om utan skulle stiga upp och leka. Elin och Johan lekte till kl var 7.30 då somnade dom båda två. Men vid 10 var det uppstigning igen. Elin lekte lite och när klockan var 11.30 så somnade hon och hon sov till klockan var 17. Sen höll hon sig vaken till kl 20 då hon somnade för natten.
Imorse blev hon väckt av Johan lite innan 8 och när han åkt så passade hon å att sova lite igen.

På eftermiddagen åkte Elin och jag för att handla och vi köpte blöjor för 14:- och hur det gick till ska jag förklara...
Ordinariepris 125:- handlar man andra varor för 200, får man köpa ett paket blöjor för 99:- och dessutom hade vi en rabbatkupong som vi fått av pampers som var på hela 85:- . Så det blev bra 14 :- över som vi behöve betala.
Man skulle kunna säga att vi har fyndat blöjor.

Efter vårt shoppande somnade Elin i bilen påväg hem och sen fortsatte hon sova sig igenom vår kvällspromenad och när klockan var 19.30 fick jag väcka henne. Hon hade ju inte ätit någon middag och så låg hon ute i vagnen och sov och det började bli mörkt. Dessutom hade hon sovit sen 16.30.
Elin åt massvis med mat, lekte lite, fick pyjamasen på och sen välling och vid kl 21 så somnade hon igen.
Snart är hon nog ifatt med sömnen. Vi har även en nyhet att berätta. Elin har börjat med napp!! Dom senaste dagara har hon haft den i munnen när hon ska sova för natten. Hon har haft den säkert i 5 min, ända tills hon somnat sen har den åkt ut. Men idag. Då hade hon den från det att hon somnade vid 16.30 tills jag väckte henne och efter att hon ätit tog hon den igen.





Elin var hungrig i morse och i väntan på frukost
smaskade hon i sig ett av dom smörgåsrån hon
tappade/slängde på golvet igårkväll.

Det smakade nog inte så gott.

Elin sover, och lägg märke till vad som finns i  munnen.




Tack farmor

2009-09-13 | 11:41:50
För att det kom en bild igår ;-). Vi har inte orkat och så har vi fått ett litet problem med kombinationen Elin och datorn. Hon tror nämligen att hon har ensamrätt på den. Johan och jag får inte komma i närheten, Elin puttar bort oss.


I torsdags kom ju Johan hem. Han började med att öppna sina presenter, och det var lite fler än det han skrev. Sen åt vi tårta. Den minsta gräddtårtan man kunde beställa var för 8 personer. Men det var inga problem, Johan och jag åt upp den. Jag fick ont i magn, men det var nog inte gräddens fel. Jag misstänker att jag fått det även om grädden varit laktosfri.
Johan fick Rubiks kub i present, 2 st. En original me 3x3 rutor och en svårare som är 5x5 rutor.
Jag tänkte att jag kunde få lösa den lätta och Johan den svåra. För i min värld var den lätta lite för lätt för Johan och säker något han löst hur många gånger som helst. Han hade visst aldrig klarat av att lösa den någon gång. Men i torsdags gjorde han det. EFTER 8 TIMMAR! Sen satt han hela dagen igår med den, hela dagen och när jag gick och la mig höll han fortfarande på, den låg löst på soffbordet nu imorse.

Vi hade simning också på torsdagen och Elin övade mycket på att vara under vattnet. Hon hoppade från kanten, helt själv, och så övade vi på bentag. Elin sparkade och kom framåt, men det var nog inte lika kul när jag höll i henne som det är när hon simmar själv med simringen.



Bilder sen farmor var med och fotade.
Jag visar att Elin måste ta massa luft i munnen
innan hon ska ner under vattnet :-)


Och under vattnet måste man hålla andan...
Simningen tog på krafterna.



I fredags var Elin, jag, Moa och hennes mamma på sångmorgon. Moa och Elin verkade tycka det var riktigt skoj och varenda gång en låt var slut så skrattade Moa. Det var två mammor på sångstunden som verkligen behöver öva på barnvisor, men jag säger inte vilka....
Efter 20 min sång blev det lek på babycafeet och sen såklart fika. Och innan vi gick därifrån var det sång igen. Denna dagen var det 30 barn som var och lekte. Under sången satt alla i en ring och söng, alla utom Elin. Hon envisades med att krypa in i mitten av ringen och sitta där och klappa händer.


Moa och Elin på babycafe,
misstänker att det finns något ätbart på bordet som dom vänter på.

Haha, någon har lämnat toadörren öppen.

Jag vet att toaborsten är här inne någonstans

Om jag stänger dörren efter mig,
så hittar nog inte mamma och pappa mig.






I lördags alltså igår så hade vi först många saker planerade, men det slutade med att vi inte gjorde någonting. Inte mer än att åka till Entre för att hämta Elins sked , den hon fick in doppresent och som vi lämnat in för att få graverad. Den blev jättefin så nu överväger jag på att lämna in den gaffel hon fick också.
När vi skulle ge oss ut på morognpromenad igår var det så kallt att Elin fick hoppa ner i åkpåsen i vagnen och så var det mössa och vantar på. När vi gick så var det inte mer än 12 °. Så under dagen passade vi på att boka resan till Jordanien. 28 oktober kommer vi att åka och 29 september, då ska Elin få vaccinationssprutan.
Ringde till en annan barnmorska. Så nu har alla 3 barnmorskor på BVC i Svedala sagt att hon ska ha den. Det är bara den vi går till som inte är barnmorska som inte fattade att hon skulle få den. Men fick tiden bokad i fredags. Det är den sprutan hon skulle få vid 12 månader som hon ska få tidigare. Hon ska inte få en extra bara sprutan tidigare, men eftersom den inte fås enligt det allmäna vaccinationsprogrammet så får vi betala för den, 250 kronor.




Promenaden igår morse.
Hösten försvann fort och så blev det nästan vinter.

Men lite kul var det

Och det gick att sova också





Vad håller mamma och pappa på med .......

2009-09-12 | 19:48:06
Nu när Elins mamma och pappa är sena med att skriva i bloggen, får väl farmor
rycka in ...!!!!

Return of the king

2009-09-10 | 23:51:23
Idag kom jag äntligen hem till mina flickor. Eftersom jag inte var hemma på min födelsedag så blev jag uppvaktad nu när jag kom hem med tårta och en rubiks kub. Trots att vi var tvåså gick halva åttapersoners tårtan åt och det tog mig hela kvällen att lösa kuben. Men nu ska jag träna.
Elin sov när jag kom hem men när hon vaknade blev hon glad, vi busade och skojade och sen gick vi på promenad. Jag köpte ett nytt objektiv när jag var ute och reste så det blev väldigt många bilder på Elin.
Jag fick en blixt också, men den har jag inte lärt mig använda riktigt


Tårtan


Kvällens promenad


090909

2009-09-09 | 22:13:53
Det är dagens datum och Elin börjar med att säga
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN
till pappa och mormor, som båda fyller är idag!


Johan har berättat att han ska gå och köpa en present till sig själv. Han befinner sig ju i ett land där man inte får göra något så länge solen är uppe, varken äta eller gå i affärer. Affärerna öppnar inte förrän kl 21, men Johans flyg går inte förrän kl 3 inatt så det är inga problem. Han kommer hinna handla!


Idag vaknade Elin kl 6:45. USCH, det var ju tidigt. Vet inte vad som hänt med henne, men det har iallafall inte hänt förut.
När klockan var 9 var det dags för babycafè. Det var en massa bebisar där idag och många av dom var pyttesmå, den minsta var bara 3 veckor. Det var så mycket folk att vi inte fick plats på stora mattan idag så Elin och hennes kompisar fick sitta och leka på den lilla mattan.

När klockan hunnit bli 10 och det var dags för fikat så fick Elin faktiskt sin lunch, eftersom hon åt frukosten redan innan 7 idag. Dom första skedarna gick ner i magen utan problem, men sen var det mycket roligare att busa med Moa som satt bredvid och åt. Hon fick helt enkelt hoppa ner på golvet igen utan att ha tit upp all sin mat, men ångrade sig nog efter en stund. Hon tillbringade nämligen en tid med att försöka nå upp på bordet igen.

När sångstunden sen började blev alla bebisar tysta, ingen som sa någonting, men jag tror att alla var trötta. Elin var iallafall trött. Klockan hade ju hunnit bli 11 och hon hade varit vaken i 4 timmar (hon brukar ju inte stiga upp förrän runt 11 om hon själv får välja). För ovanlighetens skulle somnade faktiskt Elin i vagnen på vägen hem. Hon sov runt 2 timar så jag hann få lite städat här hemma.
Efter Elins mellanmål var det dags för promenad med Melwin och hans mamma och Elin somnade i vagnen IGEN! Hon brukar ju knappt sova på dagen, men såhär blir det tydligen om man stiger upp i tidigt ;-)
Hon sov bara någon timme, och det resulterade i att när klockan var 18.30 var Elin så trött att hon knappt kunde hålla ögonen öppna.
Hmm, vad skulle jag hitta på nu? Låta Elin få sova lite i vagnen under vår kvällrunda och sen ha henne uppe länge ikväll, eller byta till pyjamas och prova med sängen.
Det blev pyjamas och sängen och ett jäkla liv på Elin. Det var ju fortfarande ljust ute och det nya påhittet är att när Elin ska sova för kvällen måste det vara helt mörkt i hennes rum.
Hon fick komma upp och sitta och titta på tv med mig.
Lite efter 20, såfort det blivit mörk gick det bra att sova. Men såhär tidigt har hon nog aldrig somnat så jag misstänker att det kommer bli en tidig morgon imorgon också.
Då har vi simning och efter det hinner vi precis inom McDonald`s innan Johan kommer hem.





Elin vill fika mer

Ellie fattar att man måste böja på sitt huvud när man ska under tunneln.
Hon visade Elin, men Elin fattar fortfarande inte.

Innan sångstunden städades det,
men Elin ville leka mer och hällde ut en av leksakslådorna.







Första "riktiga" skadan med blod

2009-09-08 | 22:38:19
Idag har vi haft en riktigt bra dag! Den började med att vi åkte hemifrån vid halv 12, vi skulle bada med Moa och hennes mamma Caroline på Burlövs badet. Vilken tur att vi har dom, vad skulle vi annars hitta på om dagarna...
Varken jag eller Caroline hade varit på det badet innan , men inne i simhallen fanns 3 bassänger. En jättestor 50 m bassäng, en liten bassäng och en bassäng som var jätteliten. Det som var jätteliten, den var så grund att Moa och Elin kunde sitta själva i den och plaska. Eller, det var iallafall det som var tanken. Moa plaskade allt vad hon kunde, Elin var mammig och ville sitta i mitt knä. Fast det kan ha varit så att hon frös lite för det var inte mer än 30 ° i vattnet. Efter en liten stund flyttade vi över i den något djupare bassängen, som var lika kall. Där kunde man åkta rutschkana och det uppskattades. Moa hittade även en boll som hon vägrade släppa. Spelade ingen roll alls vad dom hittade på, hon höll stenhårt i sin boll. Elin fick också en boll, men var inte så intresserad av den. Hon var inte riktigt på humör i vattnet, inte som hon brukar vara. Men hon kanske blir lite förvirrad när vi är och badar någonstans där vi inte brukar vara.

Vi badade nästan 1 timme sen gick vi in på Burlöv center. Vi började med att äta lunch, Elin och Moa fick lite mellanmål, sen blev det massa springande i affärer. Elin blev upprörd redan i första affären så vi fick gå ut. Men det var bara lite välling som behövdes, trots att hon precis ätit frukt.
Jag kan berätta att om någon undrar hur man kan handla i en affär och sen glömma ta sin växel. Fråga mig, jag vet. Gjorde nämligen det idag. Caroline tvingade mig gå tillbaka till affären när jag upptäkte det, och då fick jag mina pengar. Jag har även (nu var inte detta idag utan för länge sedan) handlat mat på Hemköp. Betalat och gått hem. Dagen efter kom jag på att jag glömde ta maten jag handlat. Hur lyckas man med det!?


När vi hade gått ett tag så ville Moa ha lite mer mat och jag ville ha fika ;-) så vi gick till McDonalds. Och där upptäkte jag något som gör att Elin kommer att få åka dit så ofta hon vill för sin pappa. På McDonalds på Burlöv center finns inget bollhav, där finns en KLÄTTERVÄGG!!!!

Innan fikat så hade Caroline sett en klänning inne på Gina. Vi gick dit igen och jag tyckte att klänningen var så fin att jag också ville ha en. Vi tog varsin och gick och provade, och som vi såg ut. Det såg verkligen inte klokt ut med kläningarna på. Vi fick jättekul och skrattade och Elin fick oss att skratta ännu mer. Hon började gråta när hon såg oss och slutade inte förrän vi bytt om och hängt tillbaka kläningarna där vi tog dom!

Hela dagen var vi och shoppade och var inte hemma förrän klockan nästan var halv sex. Elin somnade i bilen påväg hem och fortsatte sova när jag lyft över henne i vangen här hemma. Hon fick som vanligt stå ute och sova och jag plockade undan lite här ine. Idag har det varit sol och antagligen varmt men vi har spenderat hela dagen inomhus... Men vi hade ju kul så det gjorde inget tycker jag.

När klockan var nästan halv sju fixade jag lite te som jag tänkte att jag skulle sitta ute i solen och dricka. När jag kom ut var jag tvungen att pilla lite på Elin för att se så hon inte var kall. Hon var allt annan än kall och givetvis vaknade hon när jag rörde henne. Hon var hungrig så jag fick ta med mitt te in och ge Elin middag. Mitt te hann ju givetvis bli kallt innan jag hunnit dricka det. Men när jag gjort det var det dags för en promenad. Klockan hade nu hunnit bli 19 och det var fortfarande soligt och varmt ute. En av grannarna grillade och en annan klippte gräset och för en liten stund fick jag känslan av att det var våren som hade kommit. Men sen vaknade jag nog till ur den lilla dagdrömmen och kom på att hösten är hör. Frågan är ju var jag har varit hela sommaren. Jag kan ju inte bara få för mig att det är vår när det är den 8 september och höst för resten av den del av jordens befolkning som befiner sig på samma breddgrad som jag.
Jag trodde på fullt allvar att det var början av april och den första vårdagen! Men det är verkligen höst. Elin har nämligen fått lära sig att det det inte bara finns vatten uppe i himlen, sånt vatten som ramlar ner ibland. Hon har även lärt sig att det finns en massa fåglar. Det är många av dom som packat sin väska och börjat resan för några månaders solsemester. Hon hör dom och tittar uppåt och jag tror faktiskt att hon ser dom.






Elin och Nasse var trötta imorse.
Observanta tittare ser nog att Elin ligger med fötterna på huvudkudden.
Det var inte så jag la henne i sängen!

Ytterdörren är öppen. Elin ser sin chans att fly...

Haha, hej då mamma...

Elin, Moa och Caroline i omklädningsrummet på Burlövs badet.
Inne bland bassängerna var det FOTOGRAFERING FÖRBJUDEN.

På McDonalds

Vill ni se fler bilder så kika in på Moas blogg.



Nu kommer jag på att dagen började ju inte alls som jag skrev. Den började med att Elin tog en runda runt soffbordet. Hon ramlade, det gör hon ibland. Men denna gången började hon gråta, det brukar hon inte göra. När jag gick fram till henne såg jag att hon satt på laddaren till den bärbara datorn. Jag trodde att hon landat på den så det var därför hon skrek. Men så var det inte. Hon måste ha slagit i munnen i kanten på bordet för efter en stund upptäckte jag en fläskläpp och att det blödde i munnen på Elin. Hon var skadad!

Om någon behöver ha kontakt med Johan, så vet jag hur man får det. Det är bara att skicka ett sms med texten: "Elin har ramlat, hon blöder". Då ringer han med en gång ;-)

Det var inte så farligt. Alla tänder satt kvar, och när hon slutat gråta tog hon en leksak och började tugga på och det tog inte lång tid innan den svullna läppen var normal igen.

Vaccinationen som aldrig tycks blir av

2009-09-07 | 22:53:36
Nu är jag trött på BVC och den värdelösa barnmorskan vi fått eftersom vår "gamla" är mammaledig.
När vi var på en undersökning i våras berättade jag att vi skulle åka till Jordanien och fråga om Elin behövde någon extra vaccination för det. Fick då svaret att när Elin var 9 månader kunde hon få den vaccinationssprutan hon egentligen ska ha vid 12 månader och då skulle det inte vara några problem att åka. När vi var på 6-månaders kontrollen hade vår "gamla" barnmorska redan fått barn och den "nya" vi skulle få hade semester så vi fick gå till en annan. Hon och den läkaren som var med och undersökte Elin på den kontrollen sa att vi skulle säga till den "nya" på 8-månaderskontrollen att hon bokade in en tid för sprutorna.

På 8 månadeskontrollen sa jag till, men det puckot fattade ingenting och tyckte att jag skulle ringa vaccinations center i Malmö för att fråga om hon behövde sprutorna. Jag ringde dit och dom sa att dom sprutorna har dom inget att göra med utan det är BVC som sköter det. Vaccinations center gav bara vaccin mot Hepatit. Dom tyckte att vi skulle ge Elin en spruta mot det och det skulle vi ju gjort i fredags om Elin inte sovit hela dagen.
Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att höra om hepatit sprutan imorse och dom sa att sprutor mot hepatit ges bara till barn om dom är i riskgruppen, och en 1 veckars resa gör inte att man är i riskgruppen. (Vaccinations center är privat och man får betala för vaccinationen, så därför vill dom självklart tjäna massa pengar). Dom andra sputorna sa dom var BVC:s ansvar.

Jag ringde till BVC igen för att förklara får vår värdelösa barnmorska igen att vi vill ge Elin sprutorna men hon hänvisade då till vårdcentralen i Svedala. Ringde dit och dom hänvisade givevis tillbaka till BVC=BARNAVÅRDSCENTRALEN eftersom Elin är ett BARN! Ringde tillbaka, men hon i andra änden vägrar lyssna på vad jag säger trots att 2 barnmorskor och 1 läkare tidigare sagt att Elin ska ha sprutorna.
Hon tar fram patient FASS och har högläsning i telefonen. Där står att dos 1 ges vid 3 mån, dos 2 vid 5 mån och dos 3 vid 12. Och förklarade sen att det betyder att det inte alls behövs någon vaccination innan resan.
Så vad ska jag göra nu? Lita på att människan vet vad hon pratar om, (hon som bara tillfälligt jobbar på bvc och som egentligen är en "vanlig" sköterska på vårdcentralen) eller ringa en annan barnmorska imorgon...

Dom sprutorna det handlar om är vaccinationerna pentavac och prevenar, som är mot:
  • difteri
  • stelkramp
  • kikhosta
  • polio
  • Hib-infektion
  • pneumokock-infektion
  • mässling
  • påssjuka
  • röda hund.

Eftersom alla barn i Sveriga blir vaccinerade finns dom här sjukdomarna inte i så stor utsträckning i Sverige, men dom smittar väldigt lätt på flygplatser eftersom där finns mycket folk, och många kan bära på smittan för att dom inte alltid är vaccinerade.

Eftersom vi ska flyga till Jordanien, så var det just därför vår "gamla" barnmorska ville att Elin skulle få 12 månaders dosen innan vi åkte.




Har inte bara varit upprörd utan lite mer har vi hunnit med idag. Först en runda till Malmö, sen åkte vi vidare till Skanör där vi hälsade på Marie och Amanda. Amanda har hunnit bli lite över 4 månader och hon var så duktig och kunde redan sitta. Hon orkade bara en liten stund, men hon kunde! Hon har fått en gåstol också men har inte rktigt kommit på det där men hur man ska gå. Elin visade, fast hon sprang mest så jag vet inte om Amanda hann se något.

Elin tyckte nog lite synd om den lilla som bara satt i stolen så hon kröp fram och ställde sig upp. Använde gåstolen som gåvagn som hon gör här hemma och på så sett så puttade hon Amanda. Det såg jättegulligt ut men när jag fått fram kameran hade Elin kört in stolen i en vägg och när hon inte kom någonstans så var det ju inte alls kul länge. Hon ville inte ens ställa upp på bild.






Elin vid matbordet:
Kan själv...

Fast helst utan sked...

Men det går bra det också...


Jag fick inga bilder på Amanda och Elin, men om ni tittar på Amandas blogg finns det kanske några bilder där.

Barnvagnsgympa

2009-09-06 | 22:22:14
Denna helgen har det varit familjehelg på stadsbiblioteket i Malmö. Rund&Sund var där så man fick prova på babymassage och barnvagnsgympa. Det var simfröken Kerstin som berättade att dom skulle vara där på söndagen. Jag visste ju att Rund&Sund hade barnvagnsgympa men har tänkt att det är ju inget för mig, kan ju inte var så kul. Men oj vad fel jag hade! När vi kom till biblioteket idag så var båda simfröknarna där. Både "nya" fröken Kerstin och "gamla" fröken Petra. Elin tittade lite konstigt på dom, men vi kom fram till att det nog var för att hon aldrig sett dom med kläder på, ja förutom simkläder då förstås.
Det här med barnvagnsgympa var ju en succe. Det var jätteskoj och Elin hade också kul. Varenda armhävning jag gjorde fick henne att skratt så hon nästan ramlade ur vagnen. Jag vet inte vad det var som var så kul, men hon skratta ju åt det mesta.

För den som undrar barnvagnsgympa är: (Kopierat från Rund&Sunds hemsida)

"I rask takt tar vi oss fram genom Pildammsparken med barnvagnarna. Vi stannar vid olika stationer där vi tränar styrka, rörlighet och kondition. Vi fokuserar på träning av mage, rygg och bäckenbotten, men det blir även en hel del konditionsträning. Med en instruktör som även är barnmorska har du möjlighet att ställa frågor kring träning efter förlossning.

Det här är en verkligt kul form av träning som passar oss som utöver motion även älskar naturen och frisk luft! Vädret är inget hinder för oss utan vi ses oavsett det är sol eller regn! Ett extra plus är förstås att barnen för det mesta är jättenöjda med att få hänga med på äventyret från vagnen."



Jag var så trött när vi var klara att jag inte riktigt kunde få någon klarhet i hur jag skulle orka gå till bilen. Men det gick och när vi nästan var framme så somnade Elin. Så vi passade på att gå dom 5 km i Pildammsparken som vårruset är.
Jag tyckte det var så kul med denna täningen så jag gick in på internet när vi kom hem och anmälde mig. Tisdagen 29 september börjar vi och håller sen på 6 ggr. Sångstunden som vi skulle gå på blir lidande, men vi sjunger ju faktistk några sånger på babycafeet också så Elin ska nog överleva!






Elin innan gympan

Elin efter gympan



Idag fick jag lära mig att det heter inte armhävningar på knäna. Det man gör är armhävningar där man har lite stöd för nedre delen av låren ;-)


Busfia! Elin och Moa ska åkta till Burlöv och bada på tisdag, vill du och din mamma följa med?


Inget spännande

2009-09-05 | 23:42:45

 

Idag har vi inte gjort så mycket. Nästan ingenting när jag tänker efter. Vi skulle ju vila idag och det har vi gjort. Åkte en runda till Babyproffsen i förmiddags men mer spännande än så har vi inte haft. Innan vi körde hem ringde vi Fredrik för att höra om han ville bjuda på fika. Det var den Fredrik som bröt benet i mars om ni kommer ihåg. Han hade börjat jobba denna vecka. Han har alltså varit sjukskriven från mars till nu och nu jobbar han bara 3 timmar/dag och så var detta hans jobbhelg. Han befann sig alltså på Hornbach. Då körde vi istället för att hälsa på min gamla granne Jenny, men hon var inte heller hemma. Typiskt! Vi fick köra hem, utan fika!

 

 

Elin har lärt sig gå. Hon måste ju självklart hålla i sig, men hon kommer ett varv runt soffbordet iallafall. Sen använder hon sig av sin gåstol också. Hon har den som en gåvagn, men ibland rullar den lite för fort ;-)

 

Vi vaknade till ännu en höstdag. Blåst och regn, men solstrålen Elin tyckte ändå att solglasögon behövdes. Solglasögonen var jättekul. En lite stund som allt annat ;-) Elin satt i soffan och lekte med dom, sen ställde hon sig upp. Balasen är lite ungefär som min balans var förr i tiden om lördagskvällarna, alltså lite vinglig. Men det är bara när Elin står upp utan att hålla i sig hon vinglar och det gjorde hon i soffan idag. Sen fick hon för sig att hon skulle hoppa. Det gick bra att hoppa upp men sen blev det platt fall ner på mage och det såg så kul ut att jag skrattade så tårarna spruta och Elin började ju också skratta. Hon skrattade så hon kiknade och sen skulle hon göra om det. Allt för att jag skulle fortsätta skratta. Tillslut orkade hon inte ställa sig upp längre utan stod på knä och bara la sig ner på mage. Hon väntade alltid till jag började skratta innan hon skrattade själv och det var ju bara kul första gången men jag fick sitta och låtsas skratta i ca 10 min.

 

 

 

I början av promenaden var det bara kallt och blåsigt.

Se kom regnet.

Och det var ju inte så kul, att inte kunna se ut.

Elin på en promenad runt soffbordet.

Sen blev det lite vila.

 


URK

2009-09-04 | 22:35:19
Jag fick ett sms:

På ett sjukhus i ett väntrum, sitter de anhöriga till en myket sjuk släkting. Läkaren kommer in myket trött och säger:
-Jag är ledsen, jag har dåliga nyheter. Det enda hoppet för er släkting är hjärntransplantion. Det blir mycket riktfyllt men det är det enda hoppet. Ni får själva betala för hjärnan. Efter en mycket lång tystnad frågade någon "OK, hur mycket kostar en hjärna?". Läkaren svarade: 5000 kr för en manlig hjärna och 200 kr för en kvinnlig. Männen i rummer försökte hålla sig för skratt och undvika ögonkontakt med kvinnorna. En av männen frågade med något triumferande uttryck i ansiktet: Varför kostar den manliga hjärnan så mycket mer? Läkaren log åt den något oskyldiga, barnsliga frågan och svarade: Det är standardprissättning. Vi måste sänka priserna på de kvinnliga hjärnorna eftersom dom faktiskt är använda...

Elins hjärna måste vara super dyr. Den är aldrig använd, ligger nog fortfarande kvar i originalkartongen. Eller så är den ur funktion. Imorse ägnade sig Elin nämligen åt den mycket interligenta handlingen, äta på toaborsten!

Idag åkte Johan till Saudiearabien och han ringde precis. Hade inget att klaga på förutom värmen. Det var så varmt och hög luftfuktighet att när han stängde av sin AC på rummet så immade spegeln igen. Han lovade att fixa bilder på sitt rum. Han bor nämligen i ett av VIP-rummen på Hilton, så det är klart att det inte kan finnas mycket att klaga på!

Johan åkte ju i morse. Kl 8 kom taxin och innan det skulle han säga hej då till Elin. Hon låg och sov, han gick in till henne när klockan var 7:26.
ELIN VAKNADE 7:26. Enligt Johan fanns inget samband. Haha, så hans hjärna måste ju också vara ganska så dyr ;-)

Elin och jag skulle åkta till Malmö idag för att fixa vacciantionen. Idag var det fredag och dom hade bara öppet 11-15. När klockan var lite efter 10 orkade inte Elin vara vaken längre så jag la upp henne i sängen och eftersom hon blivit väckt varje dag hela veckan så tänkte jag att hon skulle få sova tills hon vaknade själv. Det blev kl 14 och när hon ätit sin lunch hade klockan hunnit bli 14:30 och då var det lite för sent att åka. Vi får helt enkelt fixa det på måndag istället. Men vi gick och handlade en branvarnare, så nu har vi iallafall en fungerande.




Idag blåste det som tusan ute.
Elin fick ta på sig luvan under en av våra promenader
för att inte riskera att håret blåste av...

Tittar man riktigt noga går det nog att se tand nr 7 och nr 8,
som kikade upp i veckan.
Dom finns på nedervåningen bredvid tänderna i mitten.


Vi har tidigare konstaterat att detta året är det blåbärsrekord, svamprekord, fästingrekord och björnbärsrekord.
Till rekord samligen kan vi nu också lägga slånbär, plommon och massa knallröda rönnbär.
Och enligt bondepraktikan så betyder massa rönnbär en kall och vit vinter.





En hälsning från Elin
fvqqVCCCCCVGVGÄ''ÄÄ´*ä*Å´ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Besök av tv4

2009-09-03 | 22:31:38
Idag på simningen fick vi besök av tv4. Dom skulle göra något reportage om svininfluensan. Fast dom ville inte filma någa bebisar. Dom ville bara filma magar och intervjua dom som var gravida. Haha, dom var ju lite tidiga. Vi simmar kl 12 och vattengympan för gavida är inte förän 18.15 men så länge kunde dom inte vänta för inslaget skulle vara med på 19 nyheterna. Jag vet inte hur om löste det men vi blev iallafall inte filmade eller intervjuade.

Efter simningen åkte vi till Elins famrmor. Vi skulle skjutsa henne till tåget. Elin somnade precis innan vi var famme vi stationen så hon kunde inte vinka av sin farmor och jag kunde inte hjälpa henne med väskorna. Vi hoppas att hon löste det och att hon kommer fram som hon ska till värmen inatt. Här har det nu blivit höst. Hu, bara regn, åska och blåst.

Imorgon åker Johan också till värmen, då bli det en till Saudiearabien. Blir bara Elin och jag kvar :-(.
Fast vi kommer ha fullt upp. Imorgon borde vi åka till stan och Vaccinations center så att Elin kan få sin spruta mot hepatit A, sen bode vi åka till Smycka och hämta Elins gaverade sked, och så måste vi köpa en bandvarnare också (jag tor inte vi kommer att göra något av det så vi blir nog bara hemma, iallafall om vädret blir som idag). På lördage behöver vi vila för sen har vi fullt upp.
Kolla bara:

  • Söndag: Skogens dag i Torup och barnvagnsgympa i Malmö. Blir tajt att hinna med båda så måste nog pioritera,
  • Måndag: Hälsa på Marie och Amanda.
  • Tisdag: Sångstund på biblioteket.
  • Onsdag: Kompisträff på babycafeet.
  • Torsdag: Simning.
  • Fredag: Då är Johan i samma land som vi och dessutom ledig fån jobbet.
(Moa, vi hinner pomenera med dig också så var inte orolig).




Det är inte så kul att vara ute i regnet.
Med regnskyddet på vagnen ser man ju inget
och sticker man ut huvudet så ramlar det vatten från himlen på det.
Det är pga regnet som Elin blundar ;-)







Onsdag igen

2009-09-02 | 22:38:26
Så blev det ännu en gång onsdag och ni som hänger med vet ju att det betyder kompisträff på vårt babycafe.
Elin blev väckt imorse eftersom hon skulle träffa sina polare vid kl 9. Fast så jätteskoj var det inte med träffen idag. Iallafall inte till en början, Elin blev nämligrn på plats akut mammig. Efter att ha klättrat och klängt ett tag på mig så gick det bra att leka.
Till fikat fick Elin ett smörgåsrån. Hon nöjde sig inte med ett, när vi sen kom hon hem ville hon ha fler. Hon går (med hjälp av gåstolen) eller kryper till skafferiet. Än så länge kan hon inte få upp det men det dröjer nog inte länge innan hon lär sig det också.
Efter fikat var det lite mer lek sen var det dags för sångstund. Jag kommer inte ihåg att vi klappade några händer då, men det måste vi ha gjort. Elin har nämligen gått resten av dagen och klappat händerna!
På eftermiddagen kom farmor cyklandes. Hon skulle lämna sin cykel här för i morgon flyger hon till Jordanien och kommer inte hem igen förrän i december. Men det var nog inte det där med cykeln som egentligen låg bakom cykelturen. Jag tror att det var Elin som lockade ;-)
På babycafe

Hon fattar fortfarande inte att hon måste böja på sitt huvud
för att komma igenom.

Hemma i soffan

Elin förstör några inställningar på datorn.
Det låter otroligt, men det finns fortfarande endel saker att förstöra.

Innan läggdags, och lägg märk till att hon står helt själv!
(Nappen assisterar fortfarande bitleksak)



Att det inte fins några mellanrum i text, eller mellan text och bild,
det är iallafall inte Elins fel.
Det är blogg.se som är tidernas sämsta webbplats, alltid är det något som ska krångla!



Nu är det höst

2009-09-01 | 23:15:46
Första september och första dagen på hösten. Ja, för var det sommar 1/6 så borde det vara höst 1/9, varje årstid kan bara få 3 månader annars blir det fel på slutet ;-)
Fast det är inte alls höst. Himlen har varit klarblå idag och enligt nyheterna har vi haft 27 grader.


Igårkväll träffade vi farbror Fredrik, tant Linda och farmor. Vi var på restaurang på Lilla torg. Elin skötte sig väl lite sisådär. Det var inte så att hon skrek, men hon ville inte sitta still, hon skulle bara hoppa. Fast jag har för mig att hon kunde sitta och sysselsätta sig själv under tiden vi åt den goda maten. Elin själv åt nog 8 majskrokar, en fruktbägare, välling och lite av tomaterna från vår förrätt. Och då hade hon ätit mat precis innan vi åkte hemifrån. Ibland finns det ingen botten på henne.


Idag skulle vi träffa Moa, hennes mamma och hunden Nisse för en morgonpromenad. kl 9 skulle vi träffas och jag tvingades imorse vara en hemsk människa och väcka Elin. Till 8.30 fick den lilla sova sen blev det till att hoppa ner i vagnen, via köksbordet och lite gröt. Pyjamasen fick sömntutan behålla på.
Vi skulle gå en ny runda idag och jag fick information igår om att den inte skulle vara så lång. Den hade kanske inte varit så lång om man gått rätt, fast det blev lite fel. Vi gick vilse på en raksträcka. Haha, vilse kan man ju inte kalla det. Vi visste var vi har hela tiden, någonstans i närheten av Svedala. Men vi hade bara glömt eller missat vägen vi skulle svänga in på så vi fick vända och sen hittade vi den så vi kom hem igen... Men nu vet vi hur vi ska gå nästa gång och det var en bra ny runda vi fick. Klockan 10.30 var vi hemma igen. Elin lyftes direkt ner i sängen och somnade på direkten och hon vakna inte förrän vid 14.30 igen.
Under den tiden hann jag med att sitta ute i solen och dricka mitt te, plantera om blommor och att möblera om. Nu var det inte någon avancerad möblering. Jag snurrade bara på soffan och tog bort en av våra fåtöljer. Vet inte om det blev bättre än innan, men Johan godkände det iallfall. Men det kan vara lite så att det vara bara för att det var han som kom med förslaget att ha det såhär ;-)




Vi åt ingen efterrätt på restaurangen igår.
Istället blev det glass här hemma och det stora glassmonstret,
det är Elin.

Ge mig mer...

Men pappa, GE MIG!

Tjohoo

Glassen är slut

Men då får du lova att vi ska gå till affären imorgon och köpa mer.
Annars skriker jag igen!



Att ligga på tvären i sängen är tydligen det som gäller.




RSS 2.0