Petra och Wadi-Rum

2009-10-31 | 22:11:45
PETRA
Igår (fredag) började vi dagen med att gå ner i dalen i Petra. Och där såg vi massa fina saker. Det var en smal gång mellan bergen vi var tvungen att ta oss igenom för att komma till det där vi skulle titta på.
Och det vi skulle titta på var grottor i bergen och gamla gravar från något folk, rommarna eller något sånt trodde jag, men Johan har berättat att det var Nabateaner. Fint var det iallafall. Elin trivdes i sin vagn och det är inte så vanligt med blåögda barn här så Elin fick ställa upp på många fotografier. Nästan var och varannan turist ville ha en bild på Elin. Det kom även fram två burka klädda damer som pussade Elin i pannan!

Elin somade efter ett tag och fick sitta nere och vänta med farmor när vi andra klättrade en bit upp i bergen för att titta på en gammal domstolsbyggnad. Under tiden vi var där uppe kom en Beduin och pratade med dom. Han berättade att ökenvindarna var farliga för små bebisar. (Vi var i öknen, fast nere i en dal och när det blåste till lite så kom stora moln med sand). Elin fick helt enkelt en sjal (beduin sjal) som skydd för sanden.



Det var lite svårt att värma Elins mat utan micro ute i no-where-land, men det gick bra att äta den lite halvljummen också. Senare på eftermiddagen gick vi tillbaka till vårt hotel. Vi skulle bada i poolen. Men den var bara 19 ° så gissa själva hur det blev med det. Det måste vara minst 30 ° i vattnet för att vi ens ska ge oss på tanken att byta om till badklädet. Nej, vi fick helt enkelt sitta ute vid poolen och dricka öl istället. Inte Elin, men vi andra.



Och nästan det viktigaste av allt. I Petra där vi var. Där har en av Indiana Jones filmerna spelats in :-)






Fikapaus påväg till Petra

Påväg ner i dalen

Grottor







Elin som Beduin

















 

WADI-RUM

Idag har vi varit i öknen. Vi har varit i Wadi Rum. När vi kom dit fick vi träffa en guide. Ja, det var faktiskt två guider. En skulle åka med Johan för han ville klättra i bergen men det ville inte vi andra. För öknen den är inte som den är på tv. Det är inte bara en massa sand. Det är en massa sand och en massa berg! Det är bara Sahara öknen som är utan berg. Vi åkte runt en och tittade på en massa fina saker i öknen. Det var till och med så att vi fick se gränsen till Saudie Arabien och så fick vi sitta ute i öknen (i skuggan) och äta lunch.


Och i Wadi-Rum finns det en annan film som är inspelad, nämligen Lawrence of Arabia (fast den är långtråkig. och dessutom nästan 4 timmar lång). Och vår guide, han var stolt för att hans pappa och hans orbror var med i den filmen.





Bilder från öknen





















Beduiner




Polisen tog Nasse

2009-10-29 | 08:06:20
Igår lämnade vi kalla Sverige och kom fram till Jordanien. Vi var framme vid 23 fast i Sverige var klockan bara 21 (vi fick ställa fram den 2 timmar) och det var 20° C här.

Resan gick bra. Det började med tåg från Svedala till Kastrup. På Kastrup fick Elin äta sitt mellis och sen fick vi gå till flyget. På flyget fick vi jättegod mat. Allihop, ja fast inte Elin för hon sov. I 10 minuter sen vaknade hon när Johan skulle lägga ner henne på golvet så att han skulle kunna äta sin mat. Elin vaknade ju men hon var inte hungrig fast lite kex och en fralla gick att äta ändå. Hon var snäll hela flighten, utom lite på slutet (landningen) när hon var tvungen att sitta fastspänd, då gnällde hon, men hon skrek aldrig.

Nu hade vi landat i Istanbul och Elin är så internationell att hon har lunchat på Burger King i just Istanbul ;-)
Hon åt inte hamburgare eller majskrokar i pommes paketen. Nej, hon åt sin exotiska kycklinggryta och när den var uppäten var det dags att stiga på nästa flyg. Var inte alls lång tid vi väntade. Elin hade knappt sovit något men den sista flighten sov hon sig igenom. Eller iallafall 1 av dom 2,5 timmar den tog. Återigen fick vi god mat att äta. Fast det beror kanske på vem man frågar. Jag tyckte maten var god, Johan håller kanske inte riktigt med.

Och sen var vi framme. Elin har sitt första visa i sitt pass ;-)
Men innan vi kom fram. Oj, vad mycket kontroller. Dom vanliga kontrollerna av bagage och pass och allt innan man stiger på flyget + svininfluensa kontroller!
På flyget till Istanbul var det ett hälsokort man var tvungen att fylla i. Det var till för att om någon på flighten blev sjuk så skulle man kunna spåra alla andra som var med och var utsatta för smittan. Tre adresser fick man lämna. Sin hemadress, adressen där man skulle befinna sig under semestern och en adress till en anhörig som visste var man skulle befinns sig dom närmaste 31 dagarna. Fyllde man inte i alla uppgifter släpptes man inte av planet.
Och sen kom vi fram i Amman, Jordanien. Där var det en dator som scannade av alla passagerare och hade någon feber blev man inte insläppt i landet.

Och så lilla Nasse. På Kastrup tog polisen honom. Elin hade snällt honom i famnen när vi gick igenom säkerhetskontrollen, men det fick hon inte ha. Polisen tog honom, han skulle också igenom bandet där allt bagage scannades. Elin blev jätteförvånad när en stor och sur polis tog Nasse ifrån henne. Men hon fick ju tillbaka honom. Och sen åkte han igen 4 kontroller till. Men han blev godkänd!





Elin i Istanbul efter lunchen/middagen, påväg till nästa plan.




I eftermiddag när farfar kommit hem från jobbet ska vi sätta oss i bilen och åka till Petra, där vi ska stanna till på lördag. Vi kommer inte ha någon dator med så nu dröjer det ett tag innan ni kan få en uppdatering och nya bilder på vad vi hittar på ;-)




Nu har Johan och jag iallafall spelat golf inne i det gigantiska vardagsrummet.
Elin var också med, men hon kröp mest efter bollarna...

Efter golfen slappar Johan och Elin i en av sofforna ute på terassen.


I morgon....

2009-10-27 | 22:29:58
...Vid den här tiden är vi framme i Jordanien där vi ska hälsa på Elins farmor och farfar.
Hennes farmor ringde för en liten stund sedan och berättade att hon köpt red bull till mig, så nu kan jag vara lugn ;-)

Ikväll kom Elins mormor och morfar hit, dom ska också följa med på semester. Men dom körde alldeles för sakta hit för att dom skulle hinna träffa Elin. Hon hade hunnit somna. Fast det var inte ens fem minuter mellan att hon somnade tills dom kom.

Innan idag så var vi på barnvagnsgympa och det var faktiskt uppehåll, men det har det varit hela dagen. Fast
gympan var jobbig idag, till och med så jobbig att jag lät en av dom andra mammorna vinna på en av löpningarna.
Elin somnade när gympan var slut och vi stretchade så det var bara en liten snabbis på 10 min för sen vaknade hon när jag lyfte över henne i vagnen. Väl hemma fick hon lägga sig i sin säng. Då var klockan 12 men hon somnade inte. Jag hörde att hon låg och lekte och somnade inte förrän 12:30. Stackaren fick bara sova till 12:45 för då var vi tvugna att äta lunch för sen var det dags att gå till öppna förskolan. När jag väckte Elin efter bara 15 min sömn var hon så trött att hon sov över in axel hela vägen ner till matbordet. Men sen piggnade hon till. Hon skulle äta rester från igår. Ugnstekt falukorv och potatismos. När Elin äter något som är gott så säger hon mmmm och blundar när hon fått en sked i munnen. När hon äter falukorv och potatismos blundar hon hela tiden och säger mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Efter lunchen blev det ju en promenad till öppna förskolan där Elin lekte med Moa och Clara. Lek, fika, lek och sång som vanligt och sen var hon trött. Men skulle hon sova!? Nej, hon gnällde istället lite i vagnen. Men precis innan vi var hemma så somande hon. Klockan var då 16 och sen fick hon stå ute och sova till 18 för att hon skulle orka vara vaken till ungefär 20:30 när dom långsamma, mormor och morfar kommit. Men det hjälpte ju alltså inte. Hon somnade ju precis innan dom kom ändå.


Imorgon när vi vaknar så ska Elin hoppa ner i badkaret, sen ska vi åta till Kastrup och vänta på flygplanet. Sen dröjer det inte länge förrän vi är nere i värmen.
Vi kommer ju ta en massa bilder fast jag vet inte om vi hinner med bloggen. Vi får se....







Ikväll stod Johan den tokstollen,
ute i kylan och mörkret med mössar och vantar på och grillade!
Men åhh vad gott det var!

Elin håller Moa sällskap på mage och tömmer leksakslådan.

Clara, Moa och Elin

Ösregn

2009-10-26 | 23:08:55
Japp, det var det imorse när jag vaknade och jag fattade nästan direkt att vår planerade promenad i skogen inte skulle bli av. Vi skulle nämligen till skogen med caroline, Moa, Nisse, varm oboy och kanelbullar.
Fast vi hade bestämt igår att om det blev regn skulle Moa och Caroline komma hit med kanelbullar istället.

Under förmiddagen så slutade det regna så det blev en lite promenad ändå, fast hemma i Svedala. Efter promenaden stannade vi här så Elin och Moa kunde leka. Caroline och jag satt i köket och åt lunch och Elin skulle ju givetvis också äta då och lämnade stackars Moa ute i vardagsrummet. Men Moa hade en massa leksaker så hon klagade inte. Inte ens efter lunchen ville Elin leka med Moa. Elin kröp bara runt en av våra fåtöljer. Runt, runt... Skit kul enligt henne men det var ingen annan om såg det roliga i det, återigen blev Moa allltså lämnad ensam.




Igårkväll var vi på det nya Ikea, men jag tyckte inte alls att det var så mycket att ha. Det var väldigt stort och det var till och med så stort att det blev tråkigt att gå där mot slutet och så var det bara en massa hissåkande. Först hiss för att komma in i själva varuhuset och sen hiss för att komma ner till kassorna. Och detta kallar dom världens mest miljövänliga varuhus. Men hissarna då, hur täkte som då. Det behövs ju energi för dom så det kan ju inte vara så speciellt miljövänlig när allt kommer till kritan. Dom gör reklam för att dom är CO² neutrala men tänk utan hissarna. Då hade dom kanske kunnat bli CO² negativa. Det ni...

Påväg hem från Ikea stannande vi på Ica och passade på att panta burkar. Det blev 173:- och Johan hade jätte kul för dom flesta burkarna var mina redbull burkar och det är 50 öre pant/burk.
Vi var ju tvugna att handla upp alla våra pengar också så vi köpte mat och godis. Vi hade en liten tävling när det gällde godiset. Vi tog varsin påse och skulle se vem som plockade mest. JAG VANN!!! 600g mot Johans 520g. Men Det blev iallafall över 1kg godis ;-)



Nu ikväll är regnet tillbaka och som tur var tog jag paraply nr jag gick till gympan för vilket ösregn det var när det vardags att gå hem igen. Nu hoppas jag bara att det är uppehåll imorogn 10-11:30 när Elin och jag är i Pildammsparken på barnvagnsgympa, annars blir det nog lite tråkigt.





Fortfarande inga nya bilder.
Har faktiskt inte tagit en enda bild sen i fredags...
Men vi har en bild sen vi var på Väla och Elin provade sin sulky för första gången.

Inget spännande alls

2009-10-25 | 08:33:15
Nu har jag hoppat över bloggen ett par dagar men det är mest för att det inte funits något spännande att skriva.

I fredags var Elin och jag i stan och där träffade vi Omega och lite senare även Nina. Nina hade färgat sitt hår igen så nu är det helt rosa. Hennes hår brukar för det mesta vara rosa, svart eller lila.
På eftermiddagen gick vi en promenad med Caroline och Moa och vi började den promenaden med att ge ankona vårt gamla bröd. Elin sov så Moa fick sköta det, fast hon ville helst äta brödet själva :-)

Igår regnade det och vi orkade inte vara ute så mycket. Städade mest och sen blev det bara en promenad på eftermiddagen. På kvällen åkte jag på Ladies Night och Elin fick följa med sin papa på killmiddag.
Jag tog det säkra före det osäkra och packade väskan så hon skulle få med allt hon behövde.
På middagen hoppade Elin över just middagen och åt isället majskrokar. Hon hade varit på bra humör hela  tiden men vid 20:30 (1 timme efter normal sovtid) hade hon blivit lite gnällig så då åkte dom hem. Elin somnade i bilen och hade varken fått ny blöja, välling eller pyjamasen på innan dom åkte. Johan lyfte upp henne i sängen när dom kom hem och så fick hon sova vidare. Men lite innan 12, precis innan jag kom hem hade han varit och väckt henne för att byta blöja, ta på pyjamasen och ge henne välling. Så att hon inte skulle vakna hungrig i natt så jag blev upprörd.
Hon sov till 7 imorse. Då fick hon hoppa över i vår säng och så sov hon vidare en stund under Johans täcke. Men när hon började dra mig i håret bestämde jag att det var dags att stiga upp. Så nu sitter vi och tittar på barnkanalen på tv. Elin har nämligen lärt sig att sätta igång tv:n, byta kanal och ändra volymen. Och inte med hjälp av fjärrkontrollen. Hon gör det framme på tv:n!







Inga nya bilder tagna,
med det finns en massa "sov bilder"
På Elle pelle och Nasse passe











Vaken ;-)




För den som undrar. Ladies Night var jätte bra. Men nästa år ska jag minsann ha en lite dyrare biljett. Då får man sitta nere på "isen" så man kommer mycket närmre scenen och så ingår en 3-rätters middag och en flska vin.

Det som nästan var bäst med gårdagen var att det inte var någon toalett kö alls. Den nybyggda Malmö Arena har många toaletter som det är, men eftersom det bara var tjejer där så kunde man smita in på killtoan också utan att någon klagade ;-)
Och inget krångel alls när man skulle köra därifrån. alla fattade och tillämpade blixtlåsprincipen.
Utom endel taxi chaufförer, men det var ju såklart karlar!

Massa affärer

2009-10-22 | 22:49:31
Idag vaknade Elin lite innan sju. Hon fick hoppa in i Johans och min säng och leka lite medans vi vilade vidare. Vid 8 blev det sedan dags att stiga upp och Elin fick sin frukost. Sen blev hon trött. Vaknar man tidigt så behöver man sova en stund till innan dagns äventyr börjar. Hon fick bara sova till kl 10 då blev hon väkt. Vi skulle nämligen åka till Nova med Caroline och Moa. (Nova = köpcenter i Lund). Under tiden jag var ute med vagnen i bilen så passade Elin på att lägga sig på raklång på golvet i hallen för att vila lite till. Hon var nog trötter ;-)

När vi var på Nova fick Elin åka i sin nya vagn för andra gången. Det är en sulky och egentligen lite för stor för Elin, men hon klagar inte. Hon sitter där så snällt och det blev nog ännu bättre när Moa lånade ut sin Nasse till henne. Fast Moa fick Elins Nasse att leka med istället så hon blev inte utan. Vi gick i många affärer och sen gick vi till Max och åt hamburgare. Caroline och jag iallafall. Elin fick sin lunch som var tagliateller och grönsaker och Moa smaskade på majskrokar och rån, hon hade ätit mat hemma innan dom körde.

Sen blev det ännu mer affärer och fika. Elin och Moa fick smaka både kanelbulle och choklad brownie med grädde. Och gissa om det var gott.
Det blev några affärer till och så var det dags för Caroline och Moa att åka hem. Elin och jag stannade kvar kanske 15 minuter. Vi skulle nämligen stanna i Staffanstorp på vägen hem för jag skulle hämta biljetter till Ladies Night som är på lördag, och vi skulle inte hämta dom förrän efter 15.

När vi var om hämtade biljetterna så ringde Johan. Han var redan hemma klockan var ju inte ens 16! Tidigt idag också! Vad har hänt? Men han hade inga nycklar och undrade vad vi var. Vi var ju faktistk bara 20 minuter bort så det var kanske inte så farligt, men tänk om han aldrig mer kommer att komma hem tidigt igen nu när han bara fick stå ute och vänta.

Elin var vaken hela dagen, förutom sin lilla sovstund på ca 1 timme imorse så ikväll var hon trött. Men hon fick kämpa och vara vaken till kl 19.30 när det är sovdags. Hon får inte gå och lägga sig för tidigt för då vaknar hon alldeles för tidigt på morgonen och det tycker jag inte om!





Elin ville smaka mina pommes när vi var på Max.
Det fick hon inte men jag vet att det går att lura henne.
Det är bara att hälla ut alla pommes och lägga majskrokar i istället.
Hon går på det varje gång...

Händer på bilden:
Moa är tött, Elin har hittat någon lampa i taket som är intressant.
Och lägg märke till att Caroline gör reklam
för en svensk hamburdekedja nere i höger hörn.

Mitten av veckan

2009-10-21 | 20:49:06
Såhär mitt i veckan går vi ju alltid på babycafe och det gjorde vi idag också så klart. Elin och jag tog bilen imorsde för vi skulle vidare in till stan och träffa Lisa direkt efteråt.

När vi kom in på babycafeet så stäckte Elin armarna till fröken Carina och ville vara i hennes famn en stund, sen dög jag igen. Lite senare kom alla kompisarna. Vi körde ju så vi kom lite tidigare.
Elin var inte lika pigg som igår, hon blev nämligen väkt klockan 8 imorse av mig för att vi skulle hinna komma i tid. Men hon hade nog sovit längre om hon fått.
Det var inte samma fart på henne idag och så skadade hon nästan lilla Moa. Moa satt lägligt till när Elin skulle resa sig upp så hon tog tag i hennes hår och drog sig upp. Moa blev jättearg och ledsen och blev helt röd uppe på huvudet där Elin dragit. Fy på dig, Elin!

Lek, fika, lek och sångstund. Precis som vanligt och sen hoppade vi in i bilen. Vi plockade upp Lisa på vägen och sen körde vi till Triangeln och parkerade. Klockan var 12 och det var dags för lunch. Det blev buffe på pizza Hut och gissa om Elin trivdes där. Hon fick en salladsskål med gurka, paprika och majs och minimajsen var uppskattad. Den var helt perfekt att hålla i och äta och det var likadant med paprikan.
Sen blev det blev en tur på stan och sen in i bilen igen vid 15-tiden.
Väl hemma åt Elin lite och sen somnade hon. Johan kom hem nästan precis när vi kommit hem. Han kom redan vid 16 och så tidigt har han aldrig varit hemma innan. Elin fick sova till 17 sen väkte Johan henne för att hon skulle kunna somna nu ikväll.

Elin och jag gick ut på en kvällspromenad och Johan var ute och åkte rullskidor. Vi gick en runda sen tog vi Netto på hemvägen och när vi kom ut därifrån, då var det faktiskt mörkt ute. Men inne på Netto funderade jag på att köpa en pumpa. Jag stod och rotade i lådan dom låg i. Dom var stora och tunga och skitiga och inte alls lätta att få upp. Jag blev helt skitig och sen bestämde jag mig för att inte köpa någon.

Vad är det nu för skit du köpt, vad ska vi med den till? Var jag nästan säker på att Johan skulle säga om jag kom hem med en pumpa. Men när jag berättade om att jag tänkt köpa en pumpa och göra en ljuslykta av så sa han att det kunde jag väl gjort. Jag fick ju berätta vad jag trodde han skulle säga och då svarade han  ungefär.
Ja, men vi använder ju bara den en liten stund sen kan jag slänga den. Det är sakerna jag inte kan slänga jag inte tycker om....

Så nu kanske det kan bli en pumpa imorgon ;-)





När vi var på stan idag så fick Elin hårspännen.

Till och med Johan tyckte hon blev söt.



Dagens promenad blev inte ens 1mil. Bara 8 km. Nu får vi skämmas!

10 månader

2009-10-20 | 23:08:11
20 oktober är dagens datum och betyder ju att att Elin blir hela 10 månader idag!

Vi har inte orkat med bloggen på ett par dagar och så har det varit strul med sidan också, men här kommer en uppdatering på vad som hände unde Elin sista dagar som 9 månaders bebis och den första som en 10 månaders.

Söndag: Målet under dagen var att komma upp i 3 mils promenad. Johan skulle ut och cykla och körde hemifrån vid 8:30. Ungefär samtidigt gick Elin och jag ut på vår morognpromenad som blev lite över 1,5 mil. Jag har nämligen fått en cykeldator på vagnen, så jag ser exakt hur långt vi går varje dag. På vår promead som ju faktiskt var nästan mitt på dagen såg vi VILDSVIN. Johan har sagt innan att man kan gå på dagen utan problem för vildsvinen är bara ute vid skymning och på natten. Men han ljög! Vi såg dom mitt på dagen, fast dom var långt bort på en åker så vi var aldrig rädda. Men det var mycket folk ute och tittade på dom.
På eftermiddagen när Johan kommit hem skulle vi åka till skogen och där skulle vi gå 1 mil och sen behövdes bara en kort kvällspromenad på 5 km för att komma upp i 3 mil. Inga problem alls.... Om det inte varit för att Johan var ute och cyklade i 4 timmar och var trött när han kom hem. Och när han kom hem så fick vi besök av farbror Fredrik och tant Linda. Dom skulle byta däck på sin bil och sen blev det lite fika och Johan blev tröttare och tröttare. Så det hela slutade med en promenad i skogen på fjuttiga 3,5 km. Och sen sprang jag en runda istllet för att gå ytterligare en promenad med Elin.

Och så har jag ett problem. Det var ganska ruggigt och kallt när vi gick ut i söndags morse och jag hade ju planerat att vi skulle gå långt så Eln fick sin vinteroverall på. Men hallå, det var ju tnkt att hon skulle ha den på i vinter, så vad ska hon nu ha när det blir kallt på riktigt?!?!

Dagens promenad: 18.5 km



Elin med sin overall på.

Äntligen hemma igen.








Måndag: Då blev det först en morgonpromenad med Caroline och Moa och sen hände det inte så mycket mer tänkte jag skriva men jag kom på...
Elin välte ut ett vattenglas som stod på bordet och blev helt blöt. Hon skulle bada senare på kvällen men det fick bli på förmidagen när hon ändå var blöt. Sen när vi kom ner så glömde jag stänga grinden och när jag torkade upp allt vatten på golvet så var Elin ganska tyst. Jag hörde inte henne och sen hittade jag inte henne heller. Iallafall inte på nedervåningen. Hon hade gått upp hela vägen för trappen och satt och lekte där uppe!!!!

Senare på eftermiddagen blev det en promenad till så måndagen promenad blev 14,1 km.




Det var tröttsamt att klättra i trapporna.





Idag: det var ju tisdag och tisdag är gympadag. Och idag så var det en som egentligen går på gymapn på onsdagar som var med och tog igen ett pass hon har missat, och hon var duktig. Fast inte lika duktig som jag. Hon började lite för hårt och blev trött på slutet så jag sprang om henne. Faktiskt varje gång det var löpning. Elin var lite upprörd en av gångerna jag sprang iväg så då fick fröken Petra plocka upp henne. Det var inte bara Elin som var arg och skrek, det var 5 beisar till som var arga och skrek. Så Petra hade Elin på armen, för hon vara argast och så försökte hon vagga dom andra bebisarna i vagnarna. Och när vi kom tillbaka just som dom bebisarna tystnade då var det dags för dom andra att börja gnälla nästa gång vi sprang iväg. Stackars Petra var helt färdig, men Elin skrek iallafall inte något mer.

På eftermiddagen idag så gick Caroline och Moa, Elin och jag, (det var ingen annan som kunde följa med) till öppna förskolan. Det var inte så mycket barn och så stökigt som det brukar vara på fredagar när vi också är på öppna förskolan efter sångstunden. Elin och Moa trivdes och Elin var den som förde liv och drog ut alla leksaker och som kröp runt. Jag blev iallafall helt genomsvettig så som jag fick jaga henne. Det var en pojke som kanske var 3-4 år som Elin jättegärna ville leka med, men han ville absolut inte leka med henne och blev väldigt arg så fort hon kom nära.

Det fuskades lite med promenaderna idag så det blev bara 11 km.




Vi hade precis plockat ihop alla leksaker,
men det bryr sig varken Elin eller Moa om. Allt skulle ut igen.
Kan själv. Ett helt steg kommer hon.
Men armarna behövs för balansen.




Lördag

2009-10-18 | 00:15:11
I natt var Elin vaken två gånger för att äta, första gången vid 00:34 men då var jag fortfarande vaken så det var inte så farligt, men vid 06:30 var det lite jobbigare och när hon sen ville gå upp klockan 07:30 då var jag väldigt trött. AnnaKarin har är lite krasslig så jag kunde inte be henne gå upp heller.

Idag åkte vi till Väla för att ha en utflykt att åka på, där var det väldigt mycket folk och inte många log. Elin fick prova lite olika nya bilstolar, men hon var inte riktigt på humör att prova stolar, tyvärr var personalen på Babyland Väla lika ohjälpsam som personalen på Babyland här i trakten.





Och till slut äser vi lite i en bok.

Platskedar, nej tack

2009-10-16 | 21:20:55
Idag hände något som inte hänt på länge. Elin åt sin frukost. Hon åt till och med 2 potioner. Och lite senare, vid lunch fick hon plats med en hel burk mat i magen, men nu är hon kräsen. Hon vägrade äta med sina plastskedar, hon ville ha mina bestik hela tiden, eftersom jag också åt lunch samtidigt som henne. Jag fick helt enkelt plocka fram hennes dop present. Graverade bestik från George Jensen. Med dom gick det jättebra att äta.

Sen ringde vår Bvc sköterska, fick prata in meddelande på hennes telefon igår. Vi fick en ny tid, idag kl 15:25.
Åh, typiskt också. Vi som skulle åkta till Nova med Caroline och Moa. Jaja, dom planerna fick vi ändra till en promenad istället. Så kl 13:30 träffade vi dom sen var vi ute och gick tills det var dags för 10 månaderskontrollen.

Idag var den en ny läkare som inte varit vid dom andra kontrollerna. Det har alltid varit en HON innan, men idag var det en HAN. Man skulle kunna säga att han var lite mörk och Elin blev livrädd för honom. Hon bara skrek och stora krokodil tårar rann ner för kinderna. Han kunde inte lyssna på varken hjärtat eller lungorna för allt liv, eller lungorna hörde han ju ;-)
Elin har iallafall blivit 74 cm lång och väger 9590 g.

Vi hade precis kommit hem från BVC och en tur inom Ica på hemvägen när Caroline kom och knackade på dörren. Hon hade frågat innan om Moa kunde få låna ett diadem av Elin för dom ska på bröllop imorgon, och det är klart att hon får låna det.

Elin var hungrig och hade precis hunnit sätta sig i sin stol och börjat äta. Jag matade henne och det var ungefär hälften av maten hon ätit innan Caroline kom. Och jag hoppas att hon såg hur Elin såg ut. Inget kladd någonstans varken runt munnen, på händerna eller på haklappen. Jag gick för att hämta Elins diadem och då tog Johan över matandet, sen såg Elin ut såhär :









Klockan är nästan 21:30 och Elin är fortfarande vaken. Snart måste hon sova för imorgon ska vi åka till Helsingborg och Väla, eller skogen, eller så ska vi simma eller kanske åka till stan. Vi har inte betäsmt oss ännu.


See you tomorrow...


Jaha...

2009-10-15 | 22:54:15
I morse var vi ute vid 8.30 för en morgonpromenad med Caroline och Moa. Ja, det blev ingen frukost idag för Elin. Men senare under dagen blev det iallafall lite mat.
Men tillbaka till promenaden. Elin vägrade ha vantar på idag och när hon slet av mössan och när jag tog på den igen så började hon skrika och man skulle kunna säga att hon gjorde det tills klockn var 9:45, det var nämligen då vi var hemma.
Jäkla unge! Hon bara skrek och så var hon så kall om händerna att dom var genomfrysna, röda och nästan lite svullna, men vantar skulle hon inte ha. Hon hade Nasse med i vagnen och till och med han hade vantar och mössa på.
Hon fortsatte gnälla hela dagen så vårt planerade besök på Ikea ställde jag gör säkerhetsskull in.
Caroline som hörde allt skrik under promenaden, var gullig och skickade sms under eftermiddagen och frågade om vi skulle byta barn ett tag så jag skulle slippa skriket lite. Riktigt så farligt var det inte att jag behövde byta bort Elin, men sen läste jag precis på Moas blogg att hon också varit gnällig hela eftermiddagen. Haha Caroline försökte bli av med en gnällig Moa... Det fanns alltså en baktankte ;-)

Ikväll skulle jag träna så Elin och Johan skulle vara hemma och leka lite. Johan bestämde att han och Elin skulle gå ut en runda. Elin, hon hade vantar och mössa på utan protester. Jag var med när han tog på henne och hon sa inte ett ord. Hela rundan lät hon vantarna vara på. Grr, jaha och varför kunde inte han också få en skrikig unge som slänger av sig vantar och mössa såfort hon hinner. Jag tycker det är orättvist.

När jag var och tränade så träffade jag vår gamla BVC sköterska. Jag såg inte ens henne, men hon ropade på mig och frågade hur det var med Elin. Jag berättade om maten och att hon är skrikig och hon sa att det var biverkningarna efter sprutan, att hon börjat få ont i kroppen nu och så sa hon att Elin äter när hon är hungrig. Bebisar kommer i sådana perioder ibland, då äter dom upp sig och sen lever dom på luft i några dagar.
Jag visste hela tiden att hon skulle säga så ;-) men jag hade ändå tänkt fråga vår "nya" sköterska om maten för jag var tvungen att ringa henne idag. Men hon har pratat in meddelande på sin telefon att henne får man inte tag på på hela veckan. Jag pratade in ett meddelande så får vi se om hon ringer upp.
Vi fick nämligen en tid för 10 månaderskontrollen på posten. Jag sa när vi var på 8-månderskontrollen att vi skulle åka till Jordanien 28/10, sen sa jag det igen när jag pratade med henne på telefon ett tag senare. Och så sa jag för 2 veckor sedan när Elin fick vaccinationen, att vi skulle åka 28/10. 3 gånger har jag sagt att vi ska åka 28/10 och vara borta 1 vecka.
När tiden kom på posten, så hade hon bokat en tid för läkarbesök 29/10. Jag blir galen!






Igår när jag lagade mat, plockade Elin fram
bunkar, socker och aluminiumformar ur skafferiet.
Undrar om hon var lite fikasugen.

Nasse redo för promenad i kylan med mössa och vantar.




Och jag höll på att glömma. Under morgonpromenaden hände en olycka! Elin kastade Nasse på marken i ilskan över att hon behövde mössan på och Caroline hade inte en chans att väja! Moas vagn körde över Nasses huvud!
Dom vill inte bli kallade mördare, utan försökte få det till Elin är den skyldiga. Hon borde bli åtalad för dråp eftersom det var hon som kastade Nasse över kanten på vagnen. Jag blev ju vittne till hela olyckan. Allt gick jättefort men Caroline och Moa, dom kunde inte göra något Nasse hamnade ju precis vid deras hjul. Elin är den skyldiga, med den farten hon kastade Nasse slocknade nog hans liv redan när han träffade asfalten.

Babycafè

2009-10-14 | 22:51:39
Igår ville inte Elin ha mat på hela dagen, och inte vaknade hon i natt och ville ha mat heller. Idag började det likadant. 3 skedar med gröt gick in i munnen innan den stängdes. Efter frukosten, eller det som skulle vara frukosten gjorde vi oss iordning för sen var det dags att gå på babycafè.
Där började vi som vanligt med lek och sen vid kl 10 var det fika. Jag hade hoppats på att Elin skulle äta när hon såg alla andra barn äta. Lite fick hon iallafall i magen, men bara lite. En 1/4 macka och 1/2 liten yoggi bägare. Efer fikat var det mer lek och sen sång som avslutning. Elin var glad när sången började men sen tröttnade hon på att sitta still. Men sen viskade fröken Carina att Elin skulle få blåsa ut ljuset, som alltid tänds i slutet av sångstunden, om hon var snäll. Hon var snäll en liten stund och sen fick hon blåsa ut ljuset som hon hade blivit lovad.

När vi sedan skulle gå hem ville Elin varken ha vantar eller mössa på. Vantarna ville hon inte ha på morgonen när vi gick dit heller, trots att det var minusgrader ute. Hon slapp vantarna både på vägen dit och vägen hem men mössan tvingade jag på henne. Och vilket liv det blev. Hon skrek och skrek och sen somnade hon. Hon sov sig igenom vårt beök på Ica och sen när vi kom hem fick hon ligga ute i vagnen och sova vidare och då sov hon så hårt att det gick att få på vantarna. 13:15 vaknade hon och då försökte jag få i henne lite mat för när klockan sen blev 14 skulle vi träffa Ida och Melvin för en promenad.
Hon ville ju självklart inte äta, varken burkmat eller välling.

Jag tittade lite på internet och kan ha löst "mat gåtan".
Igår var det 2 veckor sedan Elin fick sin vaccination mot påssjuka, mässling, röda hund. Den fick hin eftersom vi snart ska åka utomlands. Biverkningarna från sprutan kunde komma 1-2 veckor senare och dom biverkningarna skulle vara symptom från dessa sjukdomarna. Ett av symptomen på påssjuka ska tydligen vara ont i munnen. Så kanske är det det hon har.
Men när vi kom hem från promenaden var lilla Elin hungrig. Vid ungefär kl 16 satte hon i sig en hel burk med mat och sen när Johan och jag skulle äta middag, lite efter 18 fick hon ner en hel burk till.
Det är nog som vår gamla BVC sköterska sagt en gång: Hon äter när hon är hungrig!






Ellie, Moa och Elin "dom röda" på babycafè.
Melvin och Clara var också där,
men dom kom inte med på någon bild idag...

Leka med bilar

Vill ni att jag tar fram legot också?









Rubrik

2009-10-13 | 22:45:03
Dagen idag var en tisdag och det betyder barnvagnsgympa. Idag var det en ny bebis som var med, den var så ny att den inte ens hade fått något namn ännu och jag fattade inte om det var en pojke eller flicka. 3 veckor var den iallafall. Elin och jag var som vanligt bäst. Vi vann alla löpdueller och så var vi bäst när vi sprang uppför dom jäkla backarna också. Fast dom andra födde barn för mellan 3 veckor till 4 månader sedan, jag gjorde det för snart 10 månader sedan, men ändå. Vi var bäst ;-)

Efter gympan vilade vi lite på soffan här hemma sen var det dags för promenad med Ida och Melvin. Elin var inte så trevligt sälskap för lilla Melvin. Hon sov nämligen hela rundan, och resten av eftermiddagen också. Johan väckte henne när han kom hem från jobbet kl 17 (då hade hon sovit sen ungefär kl 13).
Och tror ni hon har ätit något idag!? Hon åt sin gröt, halva portionen, sen blev det inget mer. Antingen smakar hon på maten och sen spottar ut det eller så öppnar hon inte munnen alls. Idag har vi provat men välling, korv stroganoff, flygande Kalle, banan, vindruvor, majs krokar, potatismos och leverpastej macka. Men inget har funkat. Hon tog 50 ml välling innan hon somnade nu ikväll men det är alltså allt hon ätit förutom halva gröten imorse. Dom dagarna hon ätit dåligt har hon vaknat på natten och varit hungrit så jag har ju fått gå upp mitt i natten och ge henne mat.
Men jag hoppas att det har med biverkningarna efter vaccinet hon fick för 2 veckor sedan att göra. Dom kunde nämligen dyka upp 1-2 veckor efteråt.





Elin och Melvin

Innan pyjamsen åkte på var vi tvugna att prova klänningen.
(Hon fick behålla strumporna hon haft idag, så ursäkta den dåliga kombinationen...)

Jag tog den i stl 86 så Elin skulle ha något att växa i.
Men haha, den var stor som ett tält.

Ehh, jag vet inte.... Något danssteg eller nåt ;-)

Det syns inte riktigt hur stor klänningen är,
men det är på bredden den är för stor.




Idag är det bara 2 veckor kvar tills Elins mormor och morfar kommer hit, och sen imorgon är det bara 2 veckor kvar tills vi är framme hon farmor och farfar.


Vem är det som går och går...

2009-10-12 | 22:45:29
Jo, det är jag och Elin!
Idag började dagen med frukost kl 7:15 och under tiden Elin satt och åt sin gröt så tänkte jag att jag skulle skicka ett sms till Carooline och Moa för att höra om dom ville ha sällskap på sin morgonrunda. Men innan jag hann få iväg ett sms så fick vi ett från dom. Kl 7:50 gick vi hemifrån och var inte tillbaka förrän klockan var nästan 9:30. Påvägen hem skickade jag sms till Emma och Ellie, vi bestämde nämligen i fredags att vi skulle ut på en  promenad under dagen idag.
Vi hann precis in och äta lite mellanmål sen var det dags för promenad med Emma och Ellie lite efter 10. Klockan hann bli 12 innan vi var hemma och under vår morgonpromenad bestämde vi med Caroline och Moa att det skulle bli en eftermiddags promenad med dom kl 14. Den flyttades fram till 13.15, precis efter att Elin fått sin lunch och sen var vi inte tillbaka hemma igen förrän 15.30. Så idag blev det ungefär 5 timmars promenad!

Jag var trött efter den sista promenaden, Elin har mest sovit under promenaderna så hon kunde omöjligt vara sliten. Hon satt  med sina 2 stora rosor på kinderna som kylan idag gett henne, och lekte. Jag vilade. Men vid 17 var det dags att börja med maten. Idag skulle farfar komma och hälsa på och han har inte träffat Elin sen i augusti, och sist dom träffades så kunde Elin inte ens krypa. Det kunde hon idag, och det var det enda av allt hon kunde som hon visade. Hon kan vinka, men det visade hon inte. Hon kan klappa händerna, men det visade hon inte. Hon kan peka på lampan och säga AMP, men det visade hon inte heller. Det har har hon inte ens visat Johan...
Idag blev det korv stroganoff till middag och det var tänkt att Elin också skulle äta det, men så var det ju det här med Elin och mat. Hon vägrade, vi provade med favoriten Flygande kalle istället, men hon vägrade det också. Så sen lunchen vid kl 13 har Elin inte stoppat någonting i sin mun, eller jo det gjorde hon förresten, 2 majskrokar. Vi hade till och med problem att få i henne vällingen vid läggdags.









I måndags på "klädpartyt" beställde jag en klänning.
Den kom med posten idag!





Hon har bantat

2009-10-11 | 21:55:11
Dom senaste dagarna har Elin ätit dåligt med mat. Hon har ätit sin frukost sina mellanmål och favoriten välling, men burkmaten har hon inte velat ha. Det har inte gått ner mer än kanske en halv burk per dag.
Men hon har lite att ta av för igår skulle Johan jobba i lägenheten och eftersom farbror Fredrik och tant Linda hade nycklarna var vi först där en liten stund. Linda hade varit jätte duktig och bakat kanelbullar så det fikade vi på. När vi var där så ställde sig Elin på deras våg och den visade hela 10,2 kg!

När Johan var i lägenheten och snickrade så var Elin och jag på stan. Vi var i många affärer och hittade massa fina saker. Och så blev jag lite upprörd över att i varje affär vi var i så låg barnavdelningen på ett annat våningsplan än gatuplan och så var hissen längst in i butiken. Fullt av folk var det överallt och dom flyttade sig inte heller så det var inte så lätt att ta sig till hissen och dessutom skulle alla latmaskar också ta hissen! 


Idag åkte Elin och Johan till Maxi och handlade jag stannade hemma. I måndags blev jag smittade med en förkylning. Har varit lite småförkyld hela veckan men imorse var det värre. Jag stannade hemma för att vila när Johan och Elin åkte iväg, men den tänkte vilan blev inte av. Jag var tvungen att damsuga för Elin har nämligen blivit LIVRÄDD för damsugaren så det går inte att ha den igång när hon är hemma. Jag hade precis damsugit och torkat golven när dom kom hem. Då var det dags för mat och Elin satte i sig en hel burk med mat plus en hel banan. Johan skulle sedan ut och åka rullskidor så Elin och jag gick ut på en kvällspromenad. Det blev en kortis för Elin bara gnällde och satt och åt en massa majskrokar. När vi kom hem var Johan tillbaka efter första träningspasset. Efter 40 min på rullskidor var det dags för löpning. Elin och jag var klara med vår motion för dagen och hoppade ner i badkaret när Johan sprang iväg. Elin och jag har inte badat i badkaret tillsammans på länge och det var faktiskt lite trångt denna gången. Hon får helt enkelt bada själv i fortsättningen.

Och så har vi varit taskiga mot henne. I torsdags var sista gången på babysim 2 så Elin fick ett diplom till! babysim 3 börjar redan nästa vecka och man var garanterad plats om man anmälde sig innan gång 5 (simningen är 8 gånger). Men tror ni vi anmälde Elin... Nej, och nu är alla platser slut. Stackars Elin, nu blir det inget mer simmande så länge vi inte åker till simhallen och simmar själva. och det kan vi ju lista ut hur det kommer att gå med det.

När Elin och jag badat klart bärjade hon gnälla igen så hon fick mer mat. Bara 2 timmar efter en hel burk och en hel banan satte hon i sig ytterligare 1 burk mat och en helt burk med frukt. 45 min senare fick 250 ml välling också plats i magen och sen somnade sömntutan Elin.





Det har inte tagits några nya bilder på hela helgen,
så därför kommer det bara bilder som tagits tidigare.






Sångmorgon

2009-10-09 | 23:39:06
Idag var det dags för sångmorgon igen. Det är bara 1 gång i månaden men tiden går så fort så det känns som att vi är på sångmorgon nästan varje vecka. Elin hade lite svårt att sitta still idag. Hon ville mest gå, men mina armar är inte tillräckligt långa för henes små äventyr. Trött var hon också. Vi körde hemifrån ca 8:50 och skulle bara till kyrkan. Vi var framme innan klockan var 8:55 men Elin hade hunnit somna så jag fick ju väcka henne.
Efter sången blev det lek med alla kompisarna. Melvin, Ellie och Moa var där och sen kanske 25 kompisar till. Efter en stunds lek blev det fika som vanligt, sen mer lek och så sång igen innan det var slut för idag. Då satte vi oss i bilen igen för vi skulle åka till Jägersro med Caroline och Moa. Stackars Elin var så trött och somnade direkt hon kom in i bilen och sen sov hon. Jag lyfte över henne i vagnen när vi var framme och hon sov säkert i hela 15 min, sen tyckte jag hon verkade lite varm med jackan på och när jag tog av den så vaknade hon. Sen höll hon sig vaken resten av dagen, till 19:45 då hamnade hon i säng, men hade hon fått välja själv hade hon velat vara uppe mycket längre.
När vi var på Jägersro center gick vi i lite affärer sen åt vi lunch och när vi var klara med allt åkte vi vidare mot Babyproffsen och fotograferingen.
Elin fick flickkläder på sig idag så vi får se vad Johan säger när vi får våra foto.
Elin kan ju inte sitta still längre, och det gjorde hon inte under fotograferingen heller. Men fotografen var snabb. Dom få sekunder hon satt still åt gången blixtrade det för fult. När det sen var dags för Moa gick det jättebra. Hon har inte lärt sig krypa änu så hon satt bara snällt och gav fotografen pose efter pose ;-)








Elin provar gummistövlar.
Dom gick upp till knäna så hon kommer kunna hoppa i djupa vattenpölar utan att bli blöt.

Elin och Moa när vi äter lunch.
Elin hittade en intressant text på Moas vagn som hon var tvungen att pilla på.
Moa fattar inte vad Elin håller på med och undrar nog om hon verkligen har alla hästar hemma...

Johan, Elin och Nasse har haft lite disco här hemma ikväll.
Till en början sjöng Elin med, eller försökte iallafall.

Men efter ett tag tyckte Elin att pappa spelade skitmusik och gick dit där
ljudet kom ifrån och försökte ändra.

Elin visar upp sitt senaste inköp: Kalle kryp.
Om någon undrar så är det knäskydden :-)

Hon kan som sagt inte vara still,
utan hoppade precis när jag skulle ta bilden.



Johan har skött bloggen

2009-10-08 | 23:26:48
Ja, ni har antagligen redan listat ut att Johan varit bloggansvarig denna veckan.
Det har ju inte kommit så mycket information har så jag ska ge en sammanfattning av veckan....

I måndags tror jag inte att Elin och jag gjorde någonting, jag kommer nämligen inte ihåg något. Jag misstänker att vi var ute på promenad som vanligt för jag vet nämligen att den blåa himlen som vi tycker så mycket om var tillbaka efter en helg där vi upplevde årets första höststorm med regn och blåst.
I måndags kväll lämnade jag iallafall Elin och Johan hemma och åkte till Vellinge, till Maria som hade ett me&i party (barnkläder). Jag beställde en jättefin klänning till Elin och det blev inte en enda protest på Johan när jag berättade det ;-) Innan jag åkte så sa jag att jag inte skulle ha tid med bloggen på kvällen och trodde att Johan fattade den piken, men icke...

Tisdagen började med barnvagnsgympa och det var lika jobbigt som vanligt. Vad har jag egentligen gett mig in på! Usch.... Elin var iallafall tyst denna gången, hon hade favoriten Nasse med i vagnen. Väl hemma var jag så trött så det blev lite vila innan duschen. När jag sen duschade fick jag besök som vanligt. Elin brukar lyfta duschdrapperiet och kolla så jag är där, sen släpper hon det igen och leker vidare. I tisdags lyfte hon det och kröp in. Jag lyfte ur henne ur duschen, hon kröp in igen... och så höll vi på ett par gången till jag tröttnade och lät henne vara. Hon satt under mig när jag duschade, med alla kläder på. När jag var färdig duschad var Elin genomblöt, men jätteglad och hon satt dessutom och klappade händerna. Hennes blöta kläder åkte av och så blev det en dusch för henne. Det var egentligen bad planerat senare på kvällen, men det blev lite ändrade planer. När vi kom ut ur duschen såg jag vad Elin roat sig med innan hon kom in i duschen. Hon hade dragit ut allt toapapper!!
Kvällen spenderade vi i bilen. Vi åkte en bit utanför Sjöbo och där köpte vi en sulky till Elin som vi ska ha med på resan. Så därför fanns det ingen tid till bloggen då heller, det var ju Desperate housewives på tv när vi var tillbaka och Johan fattade inte piken i tisdags heller.

Sen blev det onsdag och dags för babycafe, och eftersom det ösregnade ute så fuskade vi och tog bilen. Att leka med kompisarna var lika kul som vanligt och när klockan hade blivit 11 och det var dags att åka hem så hade det slutat regna. Det var till och med så att det var sol när vi gick vår eftermiddagspromenad med Emma och Ellie. Vi var ute och gick i nästan 2 timmar och jag hoppas att dom inte tyckte det blev för lång runda. Men innan vi gick med dom fick vi med oss Caroline och Moa till Ica. Jag skulle träffa butikschefen. Jag lämnade ju ett argt brev till honom och han skickade mail och förstod att jag var arg för han hade själv gått och tittat hur det såg ut i hyllan. Han lovade att det skulle bli bättring och så ville han kompensera en arg kund med lite blöjor. Jaja, tänkte jag. Det blir väl Icas egna billiga blöjor, men där hade jag fel. Vi fick 2 paket Pampers och eftersom Caroline och Moa också var med så fick dom också 2 paket, men dom fick libero eftersom Moa tycker bäst om dom.
Det var bara någon veckan sedan vi var och köpte 2 paket blöjor så nu känns det som att vi har så mycket blöjor att dom aldrig kommer att ta slut....

Och så blev det idag. Simning som vanligt och denna gången var Johan med. Elin fattade nästan ingenting idag. Dom skulle åka på ryggen på oss. Innan har vi hållt Elin i armarna när vi gjort det men idag skulle vi inte hålla utan hon skulle fatta att hon skulle hålla själv. Han fattade kanske men hon gjode aillafall inte det. Hon släppte ena handen hela tiden och skulle vinka till Johan och då ramlade ju givetvis hela hon under vattnet. Så hon var ganka mycket under vattnet idag ;-)
Efter simningen så hade vi bestämt att vi skulle ut och promenixa med Moa och Caroline. Det gjorde vi och vi gick Dallasrundan. Då går man förbi där Ida och Melvin bor och jag läste på facebook nästan precis att Ida bakat kanelbullar idag och det var bara att kika in om man var fikasugen. Attans, tänk om vi hade vetat det när vi gick förbi.

Imorgon ska vi göra något som vi aldrig gjort tidigare. Vi ska börja dagen med sångstunden (det har vi ju gjort tidigare). Men efter det, då ska vi åka till babyproffsen och fotografera Elin. En riktigt fotograf ska ta foto på henne, en som kan. Någon annan än JAG ska ta bild på Elin!

Johans enda kommentar på det hela -"Bara hon inte har flickkläder på sig".
Haha, vad trodde han egentligen. Klart hon ska ha flickkläder. Klänning , strumpbyxor och kanske sitt diadem också...






Elin visar loppisfynd, 27:- totalt
  • Body 20:-
  • Byxor 5:-
  • Strumpor 2:-

Elin har kommit på att hon kan "bära"
sina saker i munnen när hon kryper omkrig.




Mer loppisfynd 20:-
  • Body 20:-
  • Byxorna fick vi,
men dom var alldeles för stora så dom får vi npg lägga undan ett tag.
Uppvikta ca 1 dm ;-)





Elin och Moa på dagens promenad

Har nästan hur mycket fund som helst att visa.
Men detta var dyrt. Rena rånet, 30 svenska riksdaler!





Beställning

2009-10-07 | 22:08:53
Idag har farfar beställt tio nya bilder, och eftersom han alltid får som han vill så...




















Kanelbullensdag

2009-10-04 | 23:39:08
Vi har haft fullt upp hela helgen. Igår började dagen med att jag gick på loppmarknad. Jag hade hoppats på att hitta massa kläder till Elin. Men fy vad besviken jag blev. Hittade nästan ingenting. I våras fanns det fullt med saker att handla på loppisen, men igår var det helt dött. Inget bra utbud alls. När jag kom hem blev det lite lunch sen åkte vi till stan och hälsade på farbror Fredrik och tant Linda. Johan skulle hjälpa Fredrik att tapetsera. Elin, Linda och jag vilade mest i soffan ;-) Eller vila och vila råder det väl tveksamheter om. Vi satt iallafall men sen hade vi ju en Elin att underhålla och hålla reda på hela eftermiddagen/kvällen.
Ni ska inte tro att hon vill sova nu när Johan är hemma. När han var borta somnade hon ca 19.30 varje kväll, nu är hon vaken till efter 22. Och vaknar tidigt gör hon också och inte vill hon sova under eftermiddagen heller. Det är bäst att vara vaken och ha koll så att inte pappa försvinner igen.

Idag var det loppis igen och alla dom fynd jag gjorde dag väger upp den ursla gårdagen. Hittade en massa kläder när jag var där i förmiddags och sen när jag kom hem fick vi besök av Tobbe, Maria och Sofia. Elin och Sofia lekte. Vi andra fikade på kanelbullar och precis när dom gått, då kom Johan hem. Han gav sig nämligen ut på en cykeltur i morse. Han kom hem ca 30 min innan loppisen stängde och jag bestämde mig för att springa upp där en runda till. Det fanns hur mycket kläder och leksaker som helst kvar. Det som inte skänktes bort fick man betala fjuttiga 5:- för. Oj! Vad kläder jag kom hem med denna gången. Jag köpte en fin röd klänning till Elin att ha på julafton och till den fick jag ett par svarta supergulliga lackskor. Allt för 5 kr, förra julen hade hon en klänning som var så dyr som 175 kr. Fast hon sov sig igen hela den dagen då, så hon hade lika gärna kunnat ha pyjamasen på hela tiden. Hon var inte ens ett dugg intresserad av sina julklappar ;-)






När jag lagade mat i fredags fick Elin göra vad hon ville.
Hon valde att tömma nerdesa kökslådan....

Innan Johan skulle cykla var han tvungen att fixa lite med cykeln.
Elin skulle givetvis hjälpa till.

Hon var lite i vägen, så det byggdes en Elin barriär.

Mys i soffan innan läggdags.

Det gick inte att få Elin att sova i sängen ikväll.
Var bara pappa som funkade.

Ett av fynden! Den röda klänningen med skorna.

Skorna är lite stora, men till jul borde dom vara precis lagom.







Höstmys

2009-10-02 | 20:53:24
Idag började dagen med frukost kl 7, sen gjorde vi äggmackor och varm o´boy och efter det så packade vi in vagn och oss själva i bilen. När klockan var 8 skulle vi nämligen vara i skogen och träffa Moa, Caroline och Nisse.
Moa var lite trött idag, hon hade nämligen variit vaken sen lite efter 5 imorse. Hon var så trött så hon somnade sittandes i vagnen, och då var vi tvugna att väcka henne så hon kunde få sitt mellanmål innan hon somnade riktigt. Elin höll henne sällkap och båda åt lite frukt. Sen somande Moa och det dröjde inte länge innan Elin låg och snarkade i vagnen. Hela rundan sov dom. Men jag tror att Elin vaknade till när jag körde av stigen och hamnade ute i åkern. Fråga mig inte hur det gick till, men jag hade inte ögonen på stigen, utan dom var riktade upp mot himlen och dom svarta molnen som var på väg. Idag belv det en promenad på 7 km och innan vi hoppade in i bilen så fikade vi på våra mackor vår varma o´boy och på chokladmuffins.

Vi var hemma till kl 11 och det var precis då som Clara klara skulle komma och leka med Elin. träffen började med lunch men fortsatte sen bland leksakerna och efter ett tag då kom Moa också. Men hon var lite trött och inte riktigt på humör för lek.  Några timmar senare så gick vi till Ica allihop. Jg lämnade mitt brev som jag skrivit till butiskchefen då jag klagade på tomma hyllor i butiken och efter stoppet på Ica så gick Clara och hennes mamma Louise hem till sig. Elin och jag följde som vanligt Moa och Caroline hem och sen när i kom hem blev det som vanligt. Både Elin och jag somnade. Jag vaknade lite efter 4 av att farmor skickade sms, och det var tur. Johan skulle ju komma hem ikväll och jag behövde städa undan lite av Elins leksaker innan han kom. Sen var det dags att börja med maten. Johan hade beställt falukorv och potatismos och det ville Elin också ha. Det blev ungsstekt falukorv och jag la upp en stor portion på Elins tallrik. Tänkte ju att hon bara skulle äta ungefär hälften och sen skulle jag ställa in tallriken i kylen så hon kunde få resten imorgon. Men oj, vad hon åt. Det blev 3 bitar falukorv och ett jätte lass med saltfri potatismos. Och hon hade egentligen bara börjat äta när Johan kom hem. Då var dom tvugna att gosa lite. Elin blev jätte glad över att hennes pappa äntligen kommit hem, men sen satte hon sig snällt och fortsatte äta igen.







Moa och Elin i skogen



Clara provade Elins gåstol men förstod inte riktigt hur man skulle göra.
Elin fick helt enkelt putta henne så hon kom någonstans.

Elin och pappa



Skeppsbrott

2009-10-01 | 21:03:21
Idag på simningen hade vi övningar som gick ut på att ramla i vattnet på olika sätt, utan att bli rädd. Elin har inga problem mad att vara under vattnet, men hon kan inte flyta utan simringen på. Inte än iallafall, men hon tror att hon kan. Elin befann sin på en "båt" idag och när båten sjönk, haha då sjönk Elin med den. Men hon tog sig upp mot utan och där gjorde hon precis som hon lärt sig. Hon snurrade runt på rygg, för så länge ansiktet är ner mot vattnet får man ingen luft. Jag blev lite impornerad över att hon fattade det. Men sen som sagt så fattade hon ju inte att hon inte kan simma utan simringen på. Hon försökte och jag släppte, men då sjönk hon ju och sen provade vi inte det fler gånger. Men även att hon sjunker klarar hon att simma upp mot ytan.
Sen fick hon sin simring och hon simmade 4 längder så 32 meter blev det.
Efter simningen gick vi vår vanliga runda i Pildammsparken sen åkte vi hem och som vanligt inom McDonald´s (Melvin var sjuk så det blev ingen fika med dom idag). Det var sol när vi lämnade Malmö, men på vägen så sjönk temperaturen till 8 ° och sen kom det fryst is från himlen. Alltså hagel, men det  var bara bara pyttelite som kom.

Väl hemma så somnade både Elin och jag och sen hände inte så mycket mer under dagen. Vår kvällpromenad idag slutade på Ica.  Vi har varit där varje dag sen i måndags för vi skulle köpa barnmat, men hyllorna har varit tomma. Det var dom idag också så nu finns det ett brev på vårt köksbord som jag ska gå och lämna till butikschefen på Ica imorgon.
Det var iallafall tur att vi gick in på Ica. Himlen såg misstänkt mörk ut när vi gick på vår promenad och när vi kom ut från Ica var det helt blött överallt. Det måste ha kommit värsta regnskuren.








Ser ni!? Samma kläder som igår.
Tjohoo, hon kunde äta utan att kladda.
Elin stod vid datorn och kollade sin blogg men...

...sen kom det mer hagel och regn och det var lite mer intressant.
Det lät ju konstigt utanför fönstret.

Var hon än tittade ut så var det regn och efter en stund
var inte det så kul att titta på längre.

Hon hittade en ny hemlig plats istället. Precis i Elinstorlek.

Tittut...


Imorgon ska Johan komma hem efter sina 3 veckor i Turkiet. Men han är lite orolig för Barack Obama (presidenten i USA) ska nämlige komma till Köpenhamn imorgon. Kastrup kommer att stängas av och hela Öresundbron kommer också vara avstängd för trafik. Men när han tänkt på det lite närmre så kom han fram till att om planet landar på Sturup istället så har han jättenära hem. Nästan så han kan springa... om det inte varit för resväskan ;-)

RSS 2.0