Kammarseptumdefekt

2009-08-06 | 08:39:20
Igår var vi på kardiologen i Lund för att undersöka Elins hjärta. Från parkeringen till ingången via akuten fick vi all information vi behöver om vi drabbas av svininfluensan. Massa gula lappar med texten: Om du misstänker att du drabbats av svininfluensan. Gå inte in i sjukhuset, vänta utanför porten! Ta kontakt med läkare via porttelefon och följa instruktionerna.

Vi var ju inte där för att vi misstänkte att vi hade någon influensa så vi kunde gå in ;-) I väntrummert var Elin helt fascinerad av det stora akvariet med alla fiskar i. Hon blev helt galen när hon såg dom. Började stampa och hoppa och skrika massa gjäldetjut. Hon lyckades med sina ljud väcka några andra bebisar som låg och sov så gott...

Undersökningan gick jättebra, Elin låg helt stilla. När dom tog EKG på hjärtat lät hon alla 10 elektroder dom satte på henne vara helt ifred. Jag hade trott at hon skulle dra och leka med alla, men så var det alltså inte. Hon låg helt stilla på sängen och tittade på sköterskan som sjöng, i ett hus vid skogens slut, för henne. Efter att dom tagit EKG var det dags att röntga hjärtat, då behövs bara 3 elektroder så 7 st kunde vi dra bort. Dom satt så hårt att jag hade problem att få av dom, trodde Elin skulle bli arg, men hon brydde sig inte ett dugg. Vi bytte rum och därinne, där hade sköterskan förberett Teletubbies i videon till Elin. Och så kom läkaren in. Hon hade nog varknat på fel sida, för vilken surpuppa hon var. Det började med att hon sa, "Jaha, är detta barnet som bytt namn hit och dit?" Elin har inte bytt något namn. Hon har hetat Elin hela tiden, men första gången vi var på kardiologen var Elin runt 35 timmar gammal och då hade inte skatteverket registrerat något namn eller något personnummer, så därför fanns det inte något registrerat i deras datorer. Gången efter hade hon inte heller något personummer pga alla röda dagar och allt vid jul när hon föddes. Hade läkarna nu varit så intresserade så hade dom ju kunnat skriva in hennes namn i datorn eftersom vi sagt vad hon heter! 

Den sura läkaren sa att Elin skulle vara still och bäst för undersökningen är om hon ligger på rygg, men hon sa att när dom är så stora som Elin brukar dom vara mer stilla om dom sitter i föräldrarnas knä. Haha, inte Elin iallfall tänkte jag. Hon ska ju hoppa och klättra och allt hon kommer på. 
Hon fick alltså ligga ner. Teletubbis var inte alls intressant att titta på, men läkarens namnskylt var superskoj. Den försökte Elin ta och när hon väl fick tag i den blev läkaren ännu surare än hon redan var. Johan fick hålla i Elins händer och hon låg precis så stilla hon behövde göra. 
Efter att undersökningen var klar så sa läkaren att hon inte kunde se något hål överhuvudtaget. Elin har inte längre något kammarseptumdefekt. Läkaren sa:  "Nu är hon normal och precis som vilket annat barn som helst". 
Va! Jaha, har hon varit ovanlig innan eller ?? Vi har haft olika läkare varje gång vi varit och undersökt Elins hjärta och detta denna gången var det överläkaren. Det var den mest otrevliga och sura tant av dom allihop!


Vi fick väga och mäta Elin igår. Hon har växt 1,5 cm på längden så hon är 69 cm lång nu, men på bredden där har hon växt 1 kg, så nu väger hon 8530 g! Johan har nog ändå lite rätt när han säger att hon är en tjockis...







Elin testar ett av indiantälten som står i entren.
Stiger man upp tidigt och inte sover så mycket under dagen,
då är man trött när det är läggdags.



Kommentarer
Postat av: Jannice

Gud avd tråkigt det är med sura läkare. Särskilt om det är barnläkare oxå. Snacka om att ha helt fel inställning och attityd med tanke på jobbet. Men så skönt att Elin är "normal" och "vanlig" nu då ;-)

2009-08-06 @ 09:52:57
URL: http://jannicesblogg.blogg.se/
Postat av: Jenny

Bah, trist läkare! Man önskar att man kunde svara dem tillbaka på ett bra sätt när de uttalar sig så. Så duktig Elin var!

2009-08-06 @ 13:00:30
URL: http://myengla.blogg.se/
Postat av: Charlotta

Skönt att läsa att hon mår bra! Jag kände inte till att hon haft hjärtfel. Läskigt till en början, kan jag tänka mig ... Take Care!

2009-08-08 @ 23:32:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback