Hemma igen

2009-12-28 | 23:35:18
Japp, nu är vi hemma igen. Åkte ju med mormor och morfar hem till Karlskrona på juldagen, men idag kom vi hem igen. Vi har haft fullt upp dom dagarna vi var borta, och vet ni vad.... Vi åkte till Karlskrona på juldagen förra året också, när Elin bara var 5 dagar gammal...Hmm börjar det bli en tradition??
Granen har klarat sig. Men den ser fortfarande lika stor och hemsk ut!

När vi kom "hem" till Karlskona på juldagen så gjorde vi inte så mycket. Elin sov 1 timme i bilen upp, sen var hon vaken resten av vägen, men hon är så van vid att åka långt nu så hon sysselsätter sig själv i bilen.
Fast tanten i affären när vi köpte bilstolen sa att när vi åkte långt ska vi flyttabilstolen till mittensätet där bak (säkraste platsen i bilen), så den som kör kan koncentrera sig på det och den andra sitta i baksätet och leka md Elin. Haha, tror hon på allvar att vi flyttar bak bilstolen varenda gång vi ska köra till K-na och sen flyttar fram den igen när vi kommit hem.

Lördagen (annandagen) blev mer händelserik. När Elin ätit lunch och sovit middag åkte hon och jag ut till Björkenäs för att hälsa på familjen Andersson. Hela familjen var samlad och Elins, eller kankse ska säga Johans lekkompisar Gustav och Wilma plockde fram leksaker. Fast först ville inte Elin leka med dom, hon var lite blyg. Sist hon var med och hälsade på i Björkenäs var hon bara 7 dagar gammal. Det blev lite fika på äppelkaka och sen kunde hon leka, eller iallafall anstränga sig lite för att leka med leksakerna, men då hade ju Gustav och Wilma tröttnat på att leka med dom leksakerna för längesedan.
Det blev lite middag för Elin innan vi satte ocss i bilen igen och planen nu var att hon skulle somna. Allt funkade precis som det skulle. Elin somnade alltså. Vi körde till Sturkö och hämtade Johan och Elins mormor. Vi skulle vidare till sjukhuste för att hälsa på Elin gammelmormor. Hon har ramlat i snön och brytit sitt ben. Elin roade alla som låg i samma sal som hennes gammelmormor och sen var hon så trött att hon somnade i bilen igen, påväg hem från sjukhuset.

Söndagen kom och då var det jobbdags. Elins morfar och pappa hade jobbat hela lördagen, då när Elin och jag var och fikade, med att lägga takpannor. Ena sidan på taket var klart och sen skulle jag hjälpa till. Jag flyttade takpannor från framsidan till baksidan. 290 pannor blev det och dom väger kanske runt 2,5 kg st. Dom kommer buntade 5 och 5 så det var bara att ta ca 13 kg åt gången. Jag gick 2 vändor.... Sen vilade jag!
Men alla 290 pannor blev flyttade. Till baksidan där Johan väntade och han slängde bara upp buntarna på axeln och klättrade upp för stegen med dom. Inte ett dugg tungt för honom. Han vet inte hur vi andra få kämpa och ta i!
Elin satt under tiden inne och tittade ut genom fönstret när vi andra jobbade.

Och så måndag, blev lite fler pannor som skulle lyftas upp och en nockbräda som skulle köpas. Men sen åkte vi hem. Vi hade hållt Elin vaken så hon skulle sova i bilen hem. Ungefär kl 14 körde vi och Elin somnade direkt, men vaknade någon timme senare och satt sen vaken resterande 2 timmar av bilresan. Jag körde och Johan satt i baksätet, uttråkad. När vi kommit till Nättraby kom dom berömda orden från baksätet: Är vi framme snart?
Det stod Malmö 19,8 på skylten vi körde förbi. När vi startade stod det Malmö 20,6. Så, NEJ, vi är inte framme snart! Och inte tar det 2 timmar som man kan tro. Det är ingen motorväg vi kör på. Det är E22, en vägen där hastigheten pendlar mellan 60-80 och ungeför 5 mil då får man köra i 110, där är nämligen motorväg.

Och så hände nästan det värsta som kan hända när man kör bil. Polisen kom i fullfart med blåljusen på! Givetvis när vi  körde på en enfilig väg med mittvajer och ingen vägren för där var också vajer. Johan sov i baksätet men jag var nästan beredd att väcka honom och i panik skrika och fråga vad jag skulle göra nu. Men jag löste det. Det fick plats 2 bilar i bredd, med ungeför 10 cm marginal...


Och så har vi MOI&KAMERAN. Ni kan inte begära för mycket av mig. För det första ska man komma ihåg kameran. Det gjorde jag, men sen ska man komma ihåg att man har det med sig ocks och ta bilder. Det gjorde jag inte!

(Till Elin om du läser detta om några år. Julen 200 blev en vit jul. Men det var tack vara att det kommit 48 cm dagarna innan jul. 22 december kom nämligen plusgraderna och började smälta bort snön. Den låg kvar under julafton, men det var mest slask. Och sen juldagen, då var allt borta).


Och så är det ju måndag, så Elins lista.

  1. Åka pulka
  2. Äta prinskorv
  3. Titta på när andra jobbar




En trött Elin efter julafton.

Lägga tak

Elin och mormor sitter inomhus och titta på

Elin med dånken...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback