Blåbären tar över köket

2009-07-15 | 22:09:25
Det enda som är tråkigare än att  
plocka bären, är att rensa dom.

Det räckte till 4 st pajer, som nu ligger i frysen.

Lite blev det över, som vi ska ge till Elins
kompis Moa när vi träffar henne imorgon.
                             
                             



Veckans grej som Elin fått för sig, det är att hoppa över eftermidagsvällingen. Antingen är hon inte hungrig eller så är det bara någon idè hon har fått för sig. Igår var hon iallafall jätte hungrig vid 18 när det var dags för middagen. Hon fick en stor burk med pasta och broccoli och den satte hon i sig utan poblem. Hon satt forfarande och gapade så jag tog fram en burk till, och sen slank också ner i magen. Det blev 400 ml mat igår, i den lilla magen där en liten burk på 125 ml brukar räcka. Men efter att hon ätit så mycket igår ville hon inte ha någon välling innan läggdags. Hon klarade sig utan mat till klockan var 8 i morse. Då dög vällingen igen :-) 
Men så blev det eftermiddagen igen och samma sak som igår med vällingen då. Hon ville inget ha, förutom 25 ml som hon nog kände sig tvingad att ta. Att hon inte ville ha välling idag kanske var för att farmor var på besök och det var roligare att busa med henne än att äta. Och vet ni vad hon berättade? Han sa att Elins farfar kommer hem imorgon, men sent på kvällen. Elin och han har inte träffats sen i påskas och nu får vi hoppas att det blir varmt dom veckorna han är här hemma, så han inte fryser.

Idag var vi tvugna att hålla oss hemma mellan 12.30 och 16 för vi skulle få en ny vattenmätare. Elin och jag var hemma från 10 till lite efter 16, då körde vi hem farmor. Vi var hemma hela dagen, men det kom ingen med den nya vattenmätaren, så imorgon är det jag som ringer Svedala kommun och klagar. Det stod på lappen att om man inte var hemma skulle man bli debiterad på 220 :- . Jaha, men om man är hemma och ingen kommer då??







Efter att vi hade kört hem farmor åkte vi till Maxi och handlade. Elin fick majs krokar. Vi har läst att Moa ätit det och nog tycker det är gott, men vi är får nog vara lite försiktiga med dom för jag vet jätte många bebisar som blivit dåliga i magen.
Elin tyckte dom var väldigt goda. Hon åt upp 2 st från kassan till bilen och sen blev det några till efter att hon ätit sin middag när vi kommit hem. Det blev två stora burkar idag också men idag blev det kyckling. Elin somande faktiskt i vagnen under vår kvällsprommenad, hon fick stå ute på tomten och sova när vi kom tillbaka och låg där i någon timme. Ända till någon liten fjortis började köra med sin trimmade moped ute på gatan. Han eller kanske hon hade säkert kul, men Elin tyckte verkligen inte alls att det var kul.





Titta vad jag har fått! Haha, majs krokar.

Men Elin. Inte våra blommor!

Elin satt och lekta med fjärrkontrollen.
Hon råkade sänga av tv:n och blev väldigt förvånad.

Bild på vår tv igen.
Ja, mamma! Nu funkar det igen, hur gjorde du?

Elin lekte med sitt gym.

Och lärde sig (förhoppningsvis) att det inte var till så mycket hjälp
att hålla i, när hon tappade balansen.

Kommentarer
Postat av: Caroline

Hej Elin. Vad kul att du är hemma igen och vad snällt av er att plocka blåbär till mamma. Kan hon blir lite blå runt mun o tunga :)

Ja, jag har också hört det med magen och majskrokarna men mamma brukar bara ge mig en om dage ibland 2 så jag har inte känt av nåt annorlunda i min mage. Men det verkar som om du också tyckte om dem...

Vi ses snart för idag är det ju kompis träff. Ska bli kul.



Ha det så bra så länge.

Moa med mamma

2009-07-16 @ 09:26:05
URL: http://moisblogg.boggspace.se
Postat av: Anonym

Sitter och väntar på flighten och ser fram emot att träffa Elin och alla mina vänner.



Farfar

2009-07-16 @ 10:43:27
Postat av: Jenny

Å gott med blåbärspaj! :-)

2009-07-17 @ 21:30:01
URL: http://myengla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback