Vilse i skogen

2009-03-05 | 17:20:15

Imorgon åker Johan till dom franska alperna för att åka skidor så Elin och jag tänkte passa på att åka och hälsa på mormor och morfar. Vi kom till Karlskrona igår efter en bilresa som Elin sov sig igenom, och tur var det för hon hade solen i ansiktet och hade hon varit vaken hade hon blivit galen för det.

Idag skulle vi träffa Jenny och vi hade bestämt att vi skulle åka till Rödeby och vandra vid Dackestugan.
Där finns många slingor och vi bestämde oss för att den röda som är 4300 m kunde passa oss.
Det började jättebra, men sen helt plötsligt var den röda markeringen borta och vi var inne på den gröna. Och eftersom denna slingan var 10 500 m ville vi snabbt hitta en stig som tog oss bort från denna och mot vår bil eller iallafall mot någon av de kortare slingorna igen.
Det slutade med att vi kom ut på en liten landsväg, som vi efter en stund blev trötta på att gå på så vi ville in i skogen igen. Vi valde första bästa stig och svängde av, men det kändes efter ett tag som att det inte var någon stig lägre utan bara en massa träd och vi visste inte alls var vi var. Så blev det också svårt att köra vagnen så vi fick helt enkelt bära vagnen med en sovandes Elin.
Efter att ha vandrat runt bland träden i ca två timmar såg vi äntligen några hus och vi var fast beslutna om att utnyttja allemansrätten och ta en lite kortade väg över tomten till ett av husen. 
Och då bärjade vi nästan känna igen oss igen. Hmm eller det är nog lite svårt att känna igen sig när man aldrig varit på platsen innana, haha. Men vi hittade iallafall bilen och var äntligen framme igen och jag antar att vi gick lite längre än de där 10 500 m som vi ville undvika :-)
Vi var ju tvugna att gå tillbaka och titta var allt hade gått snett och såg (det som alla redan listat ut) att vi missat stolpen där den röda slingan svängde. Men jag eller vi båda är helt säkra på att den stolpen inte fanns där första gången vi gick.

Det började bra.
                                                                                                                                      
Det var detta vi missade.

Här skulle vi gått.   
                 
  
Men hamnade här.

Och detta blev resultatet.


Morgondagens promenad får helt enkelt bli dom 6,5 km runt grisarundan pa Jimjö. Där går inte att gå vilse :-)
 

Jag har självklart några bilder på Elin också, som Johan tog i tisdags när Elin och jag badade.



Och sen somnade hon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback