Julskyltning

2009-11-29 | 19:35:54
Idag är det första advent och julskyltning här i Svedala. Vi har nästan precis kommit hem efter att ha träffat tomten och dansat kring granen. Tomten ville ge en klubba till Elin, men det ville hon inte ha. Fast hon sträckte glatt ner handen i tomtens korg bland alla pepparkakor*, men sen helt plötsligt och utan förvarning kom tårarna. Då insåg hon nog att hon var i närheten av en läskig rödklädd gubbe som dessutom var tjock om magen och hade fullt med vitt skägg runt munnen. Fy så hemskt!

Påväg hem så såg vi tomtemor inne i butiken Barnkammaren. Hon tog emot barnens önskningar och så delade hon ut julklapar. Johans kommentar om det var, att eftersom man fick en sak gratis var det antagligen skit och skit har Elin tillräckligt av. Så det belv ingen julklapp =(

Tidigare under dagen åkte vi och badade. Vi plaksade i vattnet i över 1 timme. Först var det simning i den lilla varma bassängen, sen flyttade vi ut i den stora och lite kalla. Elin brydde sig inte ett dugg om att det var kallt utan gick rakt ut i vattnet. Hon fick även åka den stora vattenrutchkanan med Johan, men det var inte alls kul. Men gissa vad vi sen gjorde som var superskoj. Vi badade i bubbelpoolen. Efter bubbelpoolen bestämde Elin att det var dags att bada i den stora bassägen igen. Hon gick dit, doppade fötterna, stannade upp och sa buu, och skakade hela kroppen. Jag tror att det betydde att det var kallt i vattnet för det tyckte iallafall jag. Det fick bli den lilla bassägen, den som var varm en stund till sen blev det duschen.

Igår var vi hemma hos Frabror Fredrik och tant Linda och hälsade på Elins kusin Nils för första gången. Nils var liten och faktiskt intressant. Elin brukar inte vara så intresserad av bebisar, det är mest större barn som gäller, men Nils gick bra. Men bara en liten stund, när inte Elin fick så mycket uppmärksamhet hon ville var han inte så kul. Men hon visste snabbt vad hon skulle göra för att alla skulle titta på hene. HON VISADE ATT HON KAN GÅ!!!

Fredagen, den dagen som inledde helgen började vi på öppna förskolan. Elin är helt fascinerad av Christians gitarr under sångstunden och kan inte längre göra några rörelser till någon sång utan bara titta på gitarren.

Hemma från öppna förskolan var det någon här som glömt stänga grinden, det var jag. Elin klättrade upp i trappen uan att jag såg det. Jag stod i hallen och hörde bara ett brak och sen kom Elin nersnurrandes för trappen, volt efter volt så hon måste ha varit ganska högt upp. Hon landade platt på mage. Skrek ingenting utan ställde sig bara upp och började klättra upp för trappen igen. Som tur var skadade hon sig inte, men tyvärr så lärde hon ju sig inget heller...







Hon är glad iallafall.

Elin och Johan värmer sig vid elden

Elin, Nasse och Nils.

Elin och Nils.

Nils


Till sist, dagens Expressen






*pepparkakor är för tillfället det bästa som finns om man frågar lilla Elin



Kommentarer
Postat av: Eva-Lena

Jag bara älskade löpet :-)

2009-11-30 @ 09:46:03
URL: http://www.eva-lenasblogg.blogspot.se
Postat av: Mormor

Vilken liten söt kusin du har fått Elin. Du behöver inte vara rädd för tomten han är snäll.

2009-11-30 @ 17:18:26
Postat av: Marih

Sicken söt liten bebbe..Tänk när våra var så små, nästan så man glömt bort de.



Jag vet inte om det blir något Ullared ännu,men jag hojtar till!

2009-12-01 @ 08:38:47
URL: http://familiaberglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback