Vad besvikna vi blev

2009-11-03 | 19:02:25
I måndags körde vi ner till Döda havet och vet ni vad som hände där. Säkert för första gången någonsin var det RÖD FLAGG och badförbud! Gissa om jag blev besviken. Det var ganska dåligt väder också, 25 °C och mulet. Och det var inte ens varmt i poolerna. 22 ° var det i den första vi provade och Elin ville så gärna bada men det var så kallt att hon glömde andas när hon kom ner i den. Vi gick istället vidare till den andra poolen, men den var bara 28 ° så Elin skrek när hon kom i. Hon ville i igen men det var samma visa igen. Hon och Johan badade iallafall men jag var bara i till knäna. Usch, vad det var kallt och besvikna blev vi allihop. Kallt vatten i poolerna och inget bad i Döda havet. Jag var till och med så besviken att Johan planerade in en ny resa i april så att jag skulle kunna få bada!


På vägen till Döda havet stannade vi vid den plats där Jesus döptes.
Elin blev döpt igen, i Jordanfloden. Men vattnet var så skitigt att det fick hon inte i håret, utan det blev bara lite i pannan istället.





Jordanfloden



Här var det han döptes,
fast nu har floden börjat torka ut så det finns inte så mycket vatten längre.

Så här ska det ha sätt ut förr i tiden. För ungefär 2009 år sedan ;-)

Påväg ner för att känna på vattnet

Nera vid vattnet och landet i bakgrunden är Israel
(eller egentligen Väst Banken)


Elin känner på vattnet

När rundturen var slut och guiden tackade för sig,
då klappade Elin händerna.



Sen fortsatte vi

Kamel mitt i vägen

By night.
En av poolerna, sen Döda havet. Lamporna i bakgrunden, det är Israel.
Och så finns det lite ljus från Jerusalem också.

Mamma, Nasse, Elin och pappa.
Det ser ut som att jag druckit lite för mycket öl,
och stackars Elin var tvungen att kika fram för Nasses öra var i vägen.

Den röda flaggan, den vi inte tyckte om!




Hemvägen från Döda havet gick via Mount Nero och där var det tydligen Moses hade sett ut över Israel och blivit lovad det "nya landet". Jag hittade en sten där det stod att det var en helig kristen plats.
Kanske skulle ta och läsa Elins förenklade bibel hon fick när hon föddes, så vi förstår vad det är vi varit och tittat på...



Om någon varit orolig över maten, så kan jag lugna er.
Det finns både McDonald`s och Burger King här ;-)





Besvikna var vi över att vi inte kunde bada. Vi skulle checka ut från hotellet kl 12 idag. Jag bestämde igår att vi skulle äta frukost tidigt. Det kunde ju kanske vara fint väder så den röda flaggan halades och då kunde vi ju få bada. MEN ICKE!!! Jag sprang ner till stranden så fort jag hann och kollade om det var ok att bada, Johan  frågade livräddarna på stranden, men dom sa nej. Och sen precis innan vi skulle checka ut, vid lite efter halv tolv var jag och tittade igen. Det var fortfarande röd flagg, men vet ni VI FICK BADA!!! Vi fick inte gå i via bryggan utan man fick hjälp i vattnet av livräddarna. Det var nämligen väldigt blåsigt och lite strömt och badförbudet berodde på att om man fick vatten i ögonen var det så mycket salt att man inte kunde se någonting (sa dom) och så gick det ju inte att simma i havet heller. Man flöt uppåt så benen var liksom nästan ovanför vattnet.
Ja, bada fick vi, men det var inte så mycket att ha. Det var inget speciellt alls. Det var lättare att flyta och det var väldigt varmt i vattnet. Men att få vatten i ögonen svider något så in i norden och att råka svälja lite vatten i Döda havet är inget jag rekomenderar.
Elin fick självklart inte bada i detta supersalta vatten, stackaren. Hon fick ju knappt bada någonting. Hon som också ville...

Dom andra gick och checkade ut från hotellet under tiden vi badade så det finns tyvärr inga bildbevis på det hela.
Och inte fick vi bada länge heller. Mer än 15 min var inte rekomenderat pga saltet torkade ut huden. Men det var inte så kul att vi behövde bada i ens 15 min, vi var nog uppe efter redan 10!

Kommentarer
Postat av: Jannice

Va?!! Får jag inte sova sen? Det hade ju jag räknat med. Att det skulle bli rena semestern med långa sovmorgnar ;-)



Vad skönt ni ser ut att ha det nere i värmen. Men är du inte lite gnällig nu? ;-) "Bara 28 grader" i poolen. Det låter inte fel i mina öron iaf =)

2009-11-04 @ 07:52:48
URL: http://jannicesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback