10 månader

2009-10-20 | 23:08:11
20 oktober är dagens datum och betyder ju att att Elin blir hela 10 månader idag!

Vi har inte orkat med bloggen på ett par dagar och så har det varit strul med sidan också, men här kommer en uppdatering på vad som hände unde Elin sista dagar som 9 månaders bebis och den första som en 10 månaders.

Söndag: Målet under dagen var att komma upp i 3 mils promenad. Johan skulle ut och cykla och körde hemifrån vid 8:30. Ungefär samtidigt gick Elin och jag ut på vår morognpromenad som blev lite över 1,5 mil. Jag har nämligen fått en cykeldator på vagnen, så jag ser exakt hur långt vi går varje dag. På vår promead som ju faktiskt var nästan mitt på dagen såg vi VILDSVIN. Johan har sagt innan att man kan gå på dagen utan problem för vildsvinen är bara ute vid skymning och på natten. Men han ljög! Vi såg dom mitt på dagen, fast dom var långt bort på en åker så vi var aldrig rädda. Men det var mycket folk ute och tittade på dom.
På eftermiddagen när Johan kommit hem skulle vi åka till skogen och där skulle vi gå 1 mil och sen behövdes bara en kort kvällspromenad på 5 km för att komma upp i 3 mil. Inga problem alls.... Om det inte varit för att Johan var ute och cyklade i 4 timmar och var trött när han kom hem. Och när han kom hem så fick vi besök av farbror Fredrik och tant Linda. Dom skulle byta däck på sin bil och sen blev det lite fika och Johan blev tröttare och tröttare. Så det hela slutade med en promenad i skogen på fjuttiga 3,5 km. Och sen sprang jag en runda istllet för att gå ytterligare en promenad med Elin.

Och så har jag ett problem. Det var ganska ruggigt och kallt när vi gick ut i söndags morse och jag hade ju planerat att vi skulle gå långt så Eln fick sin vinteroverall på. Men hallå, det var ju tnkt att hon skulle ha den på i vinter, så vad ska hon nu ha när det blir kallt på riktigt?!?!

Dagens promenad: 18.5 km



Elin med sin overall på.

Äntligen hemma igen.








Måndag: Då blev det först en morgonpromenad med Caroline och Moa och sen hände det inte så mycket mer tänkte jag skriva men jag kom på...
Elin välte ut ett vattenglas som stod på bordet och blev helt blöt. Hon skulle bada senare på kvällen men det fick bli på förmidagen när hon ändå var blöt. Sen när vi kom ner så glömde jag stänga grinden och när jag torkade upp allt vatten på golvet så var Elin ganska tyst. Jag hörde inte henne och sen hittade jag inte henne heller. Iallafall inte på nedervåningen. Hon hade gått upp hela vägen för trappen och satt och lekte där uppe!!!!

Senare på eftermiddagen blev det en promenad till så måndagen promenad blev 14,1 km.




Det var tröttsamt att klättra i trapporna.





Idag: det var ju tisdag och tisdag är gympadag. Och idag så var det en som egentligen går på gymapn på onsdagar som var med och tog igen ett pass hon har missat, och hon var duktig. Fast inte lika duktig som jag. Hon började lite för hårt och blev trött på slutet så jag sprang om henne. Faktiskt varje gång det var löpning. Elin var lite upprörd en av gångerna jag sprang iväg så då fick fröken Petra plocka upp henne. Det var inte bara Elin som var arg och skrek, det var 5 beisar till som var arga och skrek. Så Petra hade Elin på armen, för hon vara argast och så försökte hon vagga dom andra bebisarna i vagnarna. Och när vi kom tillbaka just som dom bebisarna tystnade då var det dags för dom andra att börja gnälla nästa gång vi sprang iväg. Stackars Petra var helt färdig, men Elin skrek iallafall inte något mer.

På eftermiddagen idag så gick Caroline och Moa, Elin och jag, (det var ingen annan som kunde följa med) till öppna förskolan. Det var inte så mycket barn och så stökigt som det brukar vara på fredagar när vi också är på öppna förskolan efter sångstunden. Elin och Moa trivdes och Elin var den som förde liv och drog ut alla leksaker och som kröp runt. Jag blev iallafall helt genomsvettig så som jag fick jaga henne. Det var en pojke som kanske var 3-4 år som Elin jättegärna ville leka med, men han ville absolut inte leka med henne och blev väldigt arg så fort hon kom nära.

Det fuskades lite med promenaderna idag så det blev bara 11 km.




Vi hade precis plockat ihop alla leksaker,
men det bryr sig varken Elin eller Moa om. Allt skulle ut igen.
Kan själv. Ett helt steg kommer hon.
Men armarna behövs för balansen.




Kommentarer
Postat av: Mormor

Hej Elin, vad roligt att du börjat gå lite, men trappan kan du vänta med lite till. Nu ses vi snart

2009-10-21 @ 06:34:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback