Petra och Wadi-Rum

2009-10-31 | 22:11:45
PETRA
Igår (fredag) började vi dagen med att gå ner i dalen i Petra. Och där såg vi massa fina saker. Det var en smal gång mellan bergen vi var tvungen att ta oss igenom för att komma till det där vi skulle titta på.
Och det vi skulle titta på var grottor i bergen och gamla gravar från något folk, rommarna eller något sånt trodde jag, men Johan har berättat att det var Nabateaner. Fint var det iallafall. Elin trivdes i sin vagn och det är inte så vanligt med blåögda barn här så Elin fick ställa upp på många fotografier. Nästan var och varannan turist ville ha en bild på Elin. Det kom även fram två burka klädda damer som pussade Elin i pannan!

Elin somade efter ett tag och fick sitta nere och vänta med farmor när vi andra klättrade en bit upp i bergen för att titta på en gammal domstolsbyggnad. Under tiden vi var där uppe kom en Beduin och pratade med dom. Han berättade att ökenvindarna var farliga för små bebisar. (Vi var i öknen, fast nere i en dal och när det blåste till lite så kom stora moln med sand). Elin fick helt enkelt en sjal (beduin sjal) som skydd för sanden.



Det var lite svårt att värma Elins mat utan micro ute i no-where-land, men det gick bra att äta den lite halvljummen också. Senare på eftermiddagen gick vi tillbaka till vårt hotel. Vi skulle bada i poolen. Men den var bara 19 ° så gissa själva hur det blev med det. Det måste vara minst 30 ° i vattnet för att vi ens ska ge oss på tanken att byta om till badklädet. Nej, vi fick helt enkelt sitta ute vid poolen och dricka öl istället. Inte Elin, men vi andra.



Och nästan det viktigaste av allt. I Petra där vi var. Där har en av Indiana Jones filmerna spelats in :-)






Fikapaus påväg till Petra

Påväg ner i dalen

Grottor







Elin som Beduin

















 

WADI-RUM

Idag har vi varit i öknen. Vi har varit i Wadi Rum. När vi kom dit fick vi träffa en guide. Ja, det var faktiskt två guider. En skulle åka med Johan för han ville klättra i bergen men det ville inte vi andra. För öknen den är inte som den är på tv. Det är inte bara en massa sand. Det är en massa sand och en massa berg! Det är bara Sahara öknen som är utan berg. Vi åkte runt en och tittade på en massa fina saker i öknen. Det var till och med så att vi fick se gränsen till Saudie Arabien och så fick vi sitta ute i öknen (i skuggan) och äta lunch.


Och i Wadi-Rum finns det en annan film som är inspelad, nämligen Lawrence of Arabia (fast den är långtråkig. och dessutom nästan 4 timmar lång). Och vår guide, han var stolt för att hans pappa och hans orbror var med i den filmen.





Bilder från öknen





















Beduiner




Kommentarer
Postat av: Maria

Vilka otroligt fantastiska bilder! Jag fullkomligt älskar "Elin som beduin", det kan nog vara en av historiens allra bästa bilder.

2009-11-01 @ 09:49:12
URL: http://lillfia.blogg.se/
Postat av: Jenny

Det är så spännande att följa er på resan! Det är intressant att se hur beduiner lever, helt fantastiskt! Vi besökte ett bediunläger när vi var i Egypten.

Hoppas ni har det bra! :-)

2009-11-01 @ 12:34:41
URL: http://myengla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback