Besök av gudmor Maria

2010-04-25 | 21:53:03
I torsdagskväll kom Maria på besök. Hon har inte träffat varken Elin, mig eller Johan sen Elins dop, så det var faktiskt på tiden. Elin hade redan somnat när Maria kom, men hon vaknade redan vid kl 6 på fredagen för att ta igen förlorad tid. Maria i sin tur, hon kunde inte komma på en enda dag hon hade varit uppe så tidigt när hon hade haft semester. Men hon blev glatt överraskad över hur mycket man hann med när man var uppe i ottan. När klockan var lite efter 10, samtidigt som IKEA öppnade hade vi hunnit med följande:

  • Äta frukost i lugn och ro.
  • Åka och visa Johans renoverade lägenhet för Maria.
  • Tittat på Öresundsbron, plus stäckan bron-Limhamnsfältet (som vi ska springa när det är Broloppet)
  • Tittat på fina hus och åkt Klagshamn runt.

Allt detta fram till klockan 10 och då var vi på plats på IKEA. Maria blev inte heller så imponerad av bygget och eftersom hon inte åker hiss blev hon inte så vidare överlycklig över att man behöver åka hiss 4 gånger om man har vagnen med sig.

Elin, hon som var ansvarig för att vi alla var uppe tidigt, var supertrött så hon var bara en gnällig unge inne på IKEA, inte omtyckt av någon. Hon var gnällig tills hon fick sin korv. Den var god, men sen fick hon för sig att brödet var varmt så det skulle hon blåsa på innan hon kunde äta det. Vissa obegripliga saker har hon arvt av Johan, det bara är så.

Vi åt alltså korv, sen skulle vi gå på ILVA och vi bestämde oss för att fika där. Elin var lite gnällig även på ILVA, men hon tystnade och sken upp hela hon när vi kom till Espresso House och hon såg alla kakorna.
MEN, Maria och jag kom på att vi fortfarande var mätta efter korven så vi hoppade över fika och Elin blev så besviken.

Hemvägen gick via Maxi och där skulle vi köpa gummistövlar till Elin. Vi passade även på att köpa grill briketter. Det var nämligen 3 st för 20 kr, men när vi kom till kassan kostade det 656 kronor. Tanten i kassan slog in 33 st påsar. Sen fick vi ju gå till informationen för att få pengarna tillbaka, men det var inte det lättaste, sommarjobbare i kassan och hon fattade inte hur man gjorde returen. Det slutade iallafall med att vi fick ALLA pengar tillbaka, även dom vi egentligen skulle betalt.
När vi kom hem var klockan över 13 och stackars Elin var så trött att hon somnade direkt. Maria och jag åt lunch och sedan gick vi till Swedala outlet. När vi kom fram där,  vaknade Elin så det var bara 1 timmes sömn för henne.

Under helgen har det också blivit lek i sandlådan, och en promenad till ankorna med gammalt bröd. Nu missuppfattade Elin det hela lite grann och började själv äta av det brödet ankorna skulle få.

Idag satt Elin och jag i solen i 2,5 timmar. Vi var på lekplatsen och Elin fick så mycket nya kompisar att hon aldrig ville gå hem. Först kom det 2 pojkar som lekte med henne. Dom var mycket äldre än Elin. Så gamla att dom inte ens behövde varken sin mamma eller pappa med till lekplatsen. En av dom gick till och med hem och hämtade ett kex till Elin (även att vi hade både kex och yoggi med oss som Elin skulle ha som mellis). Sen satt dom och bakade kakor i sandlådan med Elin. Lite senare kom 2 flickor och en pojke till och ville vara med och leka. Fast dom lekte bara en liten stund, sen ville dom hellre gunga.

När pojkarna försvann kom det en flicka i Elin storlek. Hon var där med sin farmor och hon var faktiskt 6 månader äldre än Elin. Och hennes pappa och Elins pappa, dom hade gått i samma klass bersättade hennes farmor. Den flickan fick vara hos farmor, för idag på morgonen blev hon storasyster. Hon var lite blyg, men hennes farmor sa att nästa gång hon var och hälsade på så kunde Elin och hon leka igen.

Veckan började med att Elin var sjuk, men onsdag och torsdag var hon på dagis. Hon gråter som vanligt när vi lämnar henne och både onsdagen och torsdagen hade hon varit gnällig och hängig på dagis. Hon hade inte velat äta heller och på torsdagen skulle vi egentligen åkt till Nils Holgersson gymnasiet i Skurup och tittat på när dom släppte ut kossorna på grönbete, men det fick vi hoppa över. Elin var ledig från dagis i fredags, då blev det inte mycket vila, men resten av helgen har hon vilat ut, så trött borde hon iallafall inte vara på dagis imorgon.

Det var sol i veckan, men precis när Maria kom blev det kallt igen. I torsdags morse när jag åkte till jobbet låg det till och med snö på marken. Det har varit så soligt ute nu att Elin blivit solbränd på dagis. Vi har fått hem lappar om att den mesta av verksamheten har flyttat ut och att barnen ska ha med sig solkräm, men vi har inte kommit så långt ännu. Vi har tagit fram solkrämen och skrivit namn på tuben, men det är fortfarande kvar hemma. Så Elin har blivit solbränd. Det finns en kant ovanför ögonen. Ovanför är hon vit, under brun. Haha, mössan har gett henne en bonnabränna!








Elin äter päron.





Hon måste ha lärt sig dricka ur glas på dagis,
för här hemma är det ingen som övat med henne.

Påväg till lekplaten i eftermiddags.

Elin leker i sandlådan.



Gungan.



Jepp, hon kan.
Både klättra upp och kasta sig utför. Helt livsfarligt ser det ut.



Elin lyktar på vitsipporna hemma på tomten.

Till sist!
Alla har sagt att Elin är lik Johan. Själv har jag aldrig sett likheten,
förrän nu ;-)

Kommentarer
Postat av: Farmor

Oj, så mycket Elin kan nu! Nu räknar jag dagarna tills jag är kommer hem och får se allt med egna ögon! Gissa vem som är så avundsjuk på mig?!

2010-04-26 @ 06:12:22
Postat av: Anonym

Jag ar sa avundsjuk men jag kommer till Sverige i slutet pa Maj, det skall bli sa kul att se de sma barnen.



Farfar

2010-04-26 @ 10:36:54
Postat av: Marih

Hon är ju bara FÖR söt lilla Elin. Eller så liten är hon ju inte längre. Ta en dag i lekparken snart?

2010-04-26 @ 23:07:42
URL: http://marih.blogg.se/
Postat av: Kirsi- mamma till Alex

Hejsan!

Hittade in här genom Marihs blogg =)

Jättefin blogg du har och söt liten flicka. Själv har jag en son som föddes 081219 så en dag som skiljer och nu väntar vi nr 2 i Juni :) roligt. Jag kommer titta in här med jämna mellanrum, kika gärna in i min blogg. Den ska göras om i headern osv inom kort. Ha en fin dag, kram Kirsi

2010-04-27 @ 11:11:06
URL: http://fesi.blogg.se/
Postat av: Kirsi- mamma till Alex

Ja det är skojj att hitta nytt folk som har barn i samma ålder som sina egna =).

Jaha ja jag är från Småland från början, har du varit i Ullared så bodde jag 5mil därifrån haha, var där en hel del då. Nu hänger man på Bo Ohlsson titt som tätt istället haha. Fina bilder du har, jag måste försöka få min blogg omgjord, känner ingen inspiration direkt när Headern är lite tråkig.

Hoppas ni får en fin dag, kramar

2010-04-28 @ 11:30:30
URL: http://fesi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback