Egypten del 1: Snön har smält

2010-12-31 | 13:21:39
03:05 tidagen 22 december vaknade Elin. Johan och jag hade ställt klockan på 03:15 så det var nästan i perfekt tid. Vi steg upp och gjorde oss iordning. Johan gick ut i snöstormen för att skotta fram bilen, snö och blåst hela natten.... Skulle vårt plan verkligen kunna lyfta från Sturup eller skulle vi behöva åka till Kastrup? Klockan 04:30 var bilen framskottad och vi kunde lasta in våra saker och sätta oss, men innan dess satt Elin i soffan och sa att hon var trött och ville sova, hon fattade ju inte att vi skulle åka på semester.
Vi satte oss i bilen och lyckades köra fast 2 ggr innan vi kom ut på 108:an där det åtminstone hade kört några bilar innan oss. Nu hade det iallafall slutat att snöa och kan ni tänka er att när vi sen körde av e 65:an in på vägen som går mot flygplatsen så var där till och med skottat.

Flyget lyfte 1 timme försenat, vi fick nämligen vänta på att ett extra lager snöskum sprutades på, men sen kom vi iväg. Elin satt vi fönstret och tittade ut och under starten blev hon lite rädd och satt och sa till sig själv: Inte farligt, inte farligt, Ninni (Elin) duktig, inte farligt.
Väl i luften var det inga problem och det dröjde inte länge förrän maten kom in och hon kunde sysselsätta sig med det ett tag. Dom siste 45 minuterna av den 5 timmar långa flighten sov Elin. Hon sov sig allstå igenom landningen och när hon vaknade var det sol och många grader varmt. Hon tittade konstigt ut genom flygplansfönstret och sa: Snön borta....smält?
Varmt var det och när vi fått vårt visum och gått genom passkontroll, fått våra bagae, åkt buss till hotellet, hunnit ta en drink, då var klockan så mycket att Elin slocknade i sängen så Johan och jag fick hoppa över restaurang besöket och beställa rumservice istället. Sedan slocknade vi också för att sedan vakna upp till en hel dags bad i den uppvärmda poolen.
Hotellet hade 9 pooler. 20 gradit vatten i 7 av dom men  eftersom det var vinter i Egypten och det bara var så där 25-30 grader i luften så fanns det även 2 st uppvärmda pooler där vattnet var 30 grader. Det gick alltså att bada utan att frysa =)

Första dagen hade Elin lite hemlängtan. Hon sa många gånger: Hem, hem Sofia, hem. Hon ville hem och leka med Sofia, men efter lite bad hade hon nog glömt både Sofia och snön.








Elin väntar på att få gå ombord på planet.
Inflygning över öknen.

Elin lycklig.



Bakom mina solglasögen....



Bild tagen av farbror Peter.



Så varmt att det räcker att bara ha blöjan på sig när man vilar.

Promme

Restaurangbesök dag 2.






Elin fick dryckesmenyn, men det var hon nöjd med.



Vi hade datorn med oss på resan, men det fanns ingen tid alls till att uppdatera bloggen.
Bilder från vårt julfirande kommer i näste inlägg....



Kommentarer
Postat av: Mormor

Hej Elin! Vad ni har det skönt i solen och värmen.

Kramar mormor och morfar.

2011-01-03 @ 15:41:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback