Måndag 15 mars

2010-03-16 | 09:20:26
Måndagen den 15 mars, det var en dag som bjöd på sol från en klarblå himmel. Iallfall till en början men sen kom några moln i vägen. När vi steg upp klockan 8 var det 3 grader ute och efter denna långa kalla vinter så är 3 grader jätte varmt. Ska bara göra ett tillägg innan jag fortfsätter. Kommer ni ihåg ett av mina inlägg i september. Då jag skrev att om det är mycket rönnbär på träden så blir det en riktig vargarvinter enligt bondepraktikan. Ja, nu behöver vi ju inte kommentera det något mer =) (kanske en kommentar är lämplig ändå och det är .... snön har legar sen innan jul).

Allstå hade vi sol och 3 grader varmt denna morgon. Elin var bara 1 år, 2 månader, 3 veckor och 2 dagar gammal. Men ändå blev hon igår stor! Hon började på dagis!


Dagiset gick bra. Johan och Elin var på plats kl 9 och då var det samling. Elin hamnade ju såklart i "bebisgruppen". Där var det 4 små barn och 2 fröknar som hade samlig. Det finns egentligen bara 2 grupper på hela dagiset, stora gruppen och lillagruppen, men under morgonsamligen blev det lite fler grupper.

Samligen började med sång och då fanns det en trumma som alla barnen skulle ha. Det första barnet fick trumman och så fick hon trumma en hel låt, sen skickade hon trumman vidare. Elin satt sist i ringen och när det var henne tur så tänkte Johan -Det här kommer att gå åt helvete... Men det gjorde det inte alls, Elin trummade precis som hon sett dom andra barnen göra. Det var tråkigt att göra det hela låten, så efter ett tag så tröttnade hon. Sen blev det en ny runda i ringen. Men denna gången var det med sångpåsar. Första barnet tog en sak ur påsen och sen sjöng dom en sång om den saken. Sen blev det nästa barns tur. Elin satt ju fortfarande sist i ringen och fick också påsen efter några sångar. Johan tänkte igen, det här kommer att gå åt helvete, men icke. Elin sträckte ner handen tog sin sak och gav påsen till fröken.

Och sen efter alla sånger var det fruktstund. Dom satt kvar i ringen och så skickades ett fruktfat runt. Det fanns päron och bananer och ni vet ju vad Johan tänkte när det var Elins tur att ta frukt...
Elin försöte först ta en päronbit, men det var en hal rackare så det försöket gav hon upp. Hon tog banan istället. Skivad banan så det blev en hel näve, sen var fröken inte så snabb att ta bort fatet så det blev en näve med den andra handen också =)
Efter fruken var Elin kladdig, och det var då hon imponerade på alla. Hon gick och tog en servett, torkade sig runt munnen, sen slängde hon servetten.

Sen blev det lek och Elin var inte ett dugg intresserad av sin pappa. Hon hade ju fullt upp att leka med fröknarna och dom andra barnen.
När Elin och Johan kom hem, lite efter 11 mötte dom mig i dörren. Jag skulle gå till jobbet. Elin kom hem med ett jätte leende på läpparna, dagis var skoj.

På Elins dagis så finns det inga scheman, inte ens under inskolningen. På den kommunala dagis Elin skulle gå fick vi schema över inskolningen redan 7 december när vi var där och hälsade på. Så är det inte här. På detta dagis beror det helt på Elin, när hon är redo att vara längre dagar, äta och sova på plats. Men idag blir det också en 9-11 dag, och denna dagen ska hon vara ute och leka med alla barnen.








Nu står jag still, så skynda dig att ta en bild!
Ska jag le också?








Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilka fina bilder på Elin, hoppas allt går bra på dagis

Farfar

2010-03-16 @ 18:17:13
Postat av: Farmor

Jättefina bilder! Anna-Karin,du skriver väldigt levande och bra om er vardag och det uppskattar vi verkligen!

2010-03-16 @ 20:10:04
Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

Vad sött :D Har hon kunnat släppa gamla nasse då? :)



sv: Tack för gissningen & tack för att du hoppas :)

2010-03-18 @ 10:09:36
URL: http://knoddenojag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback