Matdags

2010-03-17 | 22:49:31
Dagis igår gick lika bra som på måndagen. Igår var det utelek och Elin lekte på för fullt i sandlådan.

Idag skulle Elin stanna lite längre på dagis. Hon skulle nämligen stanna och få lunch. Och idag var det jag som var med henne. Vi kom dit vid kl 9 och då började vi med samling och en frukstund som vanligt. Elin och Johan var uppe supertidigt i morse. Dom var uppe innan klockan ens var 6 så Elin fick frukost tidigt och var därför hungrig när var frukttajm. Så idag tryckte hon i sig massa banan och äppel. Ja, sen blev det lek och vid 11 då var maten dukad.
All mat lagas på plats och det luktade jättegott hela förmiddagen. Idag blev det potatis/köttfärsgratäng. Och JAG fick också äta mat. Kocken i köket lagar mat till föräldrarna som är med på inskolningen också, bra va!?

Elin åt fint till en början, eller, hon började med att plocka bort grönsakerna och slänga dom på golvet, sen åt hon bra =). När hon var mätt ville hon absolut inte ha mer mat, eller sitta still vid bordet och detta visade hon genom att ta näve efter näve med mat och kasta runt omkring sig. Detta slutade sen med att Elin och jag fick gå från matsalen så dom andra barnen kunde få äta i lugn och ro.

Imorgon ska Elin och Johan åka till dagis vid 8. För imorgon, då ska Elin få äta både frukost och lunch.
Första veckan av inskolningen på Elins dagis lämnar man aldrig barnen. Det är för att barnen ska lära känna sin "nya miljö" i lugn och ro uta att behöva vara orolig att mamma och/eller pappa försvinner, berättade dagis fröknen idag. Men nästa vecka! Då ska Elin få vara själv med alla sina nya kompisar och med alla leksaker.

Efter dagis idag så åkte Elin och jag till IKEA. Där träffade vi tant Linda och kusin Nils. Vi började med ett besök på restauragnen, sen gick vi en runda i varuhuset. Lite här och lite där hittade vi att handla, alltså precis som vanligt när man är på IKEA. När vi kom hem igen så gick Elin och jag ut på en prommenad. Det blev en kort promenad, men det blev ändå en promenad som Elin sov bort i vagnen. Efter promenaden fick hon som vanligt stå ute och sova, och hon vaknade 2 timmar senare av att glassbilen kom! Hon var inte direkt glad över detta, och var lite grinig närmsta timmen över att inte ha fått sovit tillräckligt. När allt blev bättre igen fick hon sin middag och sen hade klockan hunnit bli läggdags!










Nu har han kommit.
Sida vid sida: gamla Nasse och nya Nasse.



Tack snälla Sofia!
Det kom ett paket på posten idag. I det låg dom  Nasse vantarna som Elin
ville ha! Det var Elin kompis Sofia som hade varit super snäll
och köpt dom. Hon fick kanske lite hjälp av sin mamma, men det gör ju inget.
Elin blev jätte glad och vägrade ta av sig vantarna.





Kommentarer
Postat av: Mormor

Vad roligt att Nasse och du fått en till Nassekompis. Det är även roligt att det går bra på förskolan.

2010-03-18 @ 06:16:06
Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

sv: Hehe jag kunde ana det :D

2010-03-18 @ 12:12:08
URL: http://knoddenojag.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vad roligt att du trivs på förskolan! :-) Oj, vad många nya vänner du kommer få! :-)

2010-03-18 @ 18:56:38
URL: http://myengla.blogg.se/
Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

sv: Mm you did :D Nej jag vet, himla tråkigt :/ Men ja det var ju det jag föreställt mig innan så det gjorde inte så mycket..

2010-03-18 @ 22:22:34
URL: http://knoddenojag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback