Sista dagen i frihet

2010-03-13 | 23:01:59
Jag ska börja med att förklara varför bloggen inte blivit uppdaterad. Det är liksom så att det finns någon här hemma som inte riktigt lärt sig att det ingår i jobbet som föräldraledig att sköta bloggen. Eller iallafall ta bilder så vi har något att visa!

Sista dagen i frihet, ja det blir det imorgon för Elin. Sen är det nämligen måndag 15 mars, och klockan 9 den dagen är det är dags för inskolning på dagis. Tänk, nu blir det dagis, sen skola och efter det jobb. Hon kommer inte bli ledig igen förrän hon är pensionär. STACKARE...

Sen sist har vi nog hunnit med endel. Förra helgen jobbade jag och Johan och Elin ägnade sig mest är att vara ute och springa. Ja, nu har dom varit ute så mycket i solen att Johan till och med har fått lite färg i ansiktet.

Måndagen var jag ledig och den dagen började med att Elin och jag gick till ICA. Med betoning på GICK. Det tog ungefär 1 timme, den sträckan som med Elin i vagnen tar 5 minuter. Elin stannade för att pilla i snön, titta på bilar, pilla i snön. Sen gick hon lite sen blev det stop för att pilla i snön och titta lite på parkerade bilar och sen pilla mer i snön.

Under eftermiddagen blev det ett spontant besök på Vellingeblomman. Vi skulle dit och titta på alla djuren i deras påskby. Fast, det var inte så mycket djur det var bara kaniner, marsvin och så några lamm. Inget spännande alls.

Och sen hann vi bara var hemma en liten stund så fick vi besök av Tobbe, Maria och Sofia. Och när dom åkte hem var det läggdags för Elin.

Tisdagen blev en dag som inleddes med löpning och när jag kom hem från jobbet fick Elin följa med mig till affären. Då blev det en tur till Netto och det gick lite fortfare att gå dit än till ICA, men bara lite fortare. Det fanns lite snöhögar längst vägen så det gick att pilla i snön nu också.
Sen fick Elin öroninflamation. Japp, alla symptom hade hon om man läser internet, barnböcker och broshyrer från BVC. Men det var ju kväll och ingen vårdcentral öppen så det blev lite alvedon och sen sängen. Kl 2 och kl 4 var hon och Johan uppe den natten. Elin hade ont och ville inte sova, hon ville bara titta på Teletubbies.
Men sen, på onsdagsmorgon. Då var hon friskt. Alvedon är nog det bästa som finns =) Nu fattar ni ju själva, det var ju inte öroninflamation hon hade....

Torsdag, och som förr i tiden-simdag.
Elin och Johan åkte till Vellinge och badade. Elin ville simma utan sin simring och försökte därav dränka sig själv några gånger, men det lyckade hon inte med.

Efter att jag kom hem från jobbet i fredags så åkte vi först till Babyringen och köpte en cykelsadel till Elin. Det blev en avancerad variant som till och med går att fälla ner om hon somnar där bak på cykeln. Sen körde vi vidare till Biltema och där inne hittade vi faktiskt det vi tänk köpa på vårt närsa stop-IKEA. Men eftersom vi hittade det vi behövde så blev det inget ikea. Planen var att Elin skulle få sin middag på Ikea, alltså korven, men det fick bli korv på Biltema istället. Fast det var inte lika bra. Skinnet på den korven var lite svårare att bita igenom.

Och idag. En solig dag som började med promenad vid 9. Sen låg Elin ute i vangen och sov till 13. Då blev det lunch sen tog vi cykeln och invigde cykelsadeln med Aggarpsrundan. Längst hela den rundan låg det fortfaranade snö kvar. Precis som i bokskogen. Hela skogen där är full med snö. Dom första 100 meterna är skottade av spåren, men inte resten.

Och så imorgon, den sista dagen. Fullt upp!
Först kompisträff hemma hon Melvin, sen ska vi vidare till stan och tant Lisa. Föst ska vi gå på Jensens böfhus och äta med henne och sen ska Elin leka med Lisa. Johan och jag ska nämligen på Kent. Konserten börjar inte förrän kl 20 så det blir en sen kväll för lilla Elin.

Mer saker som händer imorgon. Elin ska få en ny NASSE. Vi har hittat en. Enligt Disney så tillverkas inte Nasse längre. Jo, Nasse tillverkas, men inte DEN Nasse. Inte DEN Nasse som Elin har och behöver en reserv av. Men nu har jag hittat en på Tradera. Klockan 11:25 imorgon går aktionen ut och vi kommer vinna den. För jag kommer att lägga ett skithögt maxbud.
Och så har jag hittat mer Nasse saker på Tradera.



Den här vill Elin ha....

Och dessa vantarna...










Någon gång i veckan var Elin och Johan och hälsade på Lisa på hennes jobb.
Vägen till bilen gick via Malmö FF:s suportershop:
Ja, ni ser ju själva vad som hände där inne.

Första söndagen i mars- Elin och Johan tittar på starten av Vasaloppet.

Elin trött

Elin och pappa

Elin och mamma

Bara Elin

Elin håller pappa sällskap när han skalar potatis.





Kommentarer
Postat av: Mormor

Hej Elin! Vad mycket ni har hunnit med denna veckan. Visst tar det tid att gå till affären när det finns mycket att titta på. Skönt att "öroninflammationen" gick överså fort, roligt att du varit och simmat glöm bara inte simringen. Vilken fin cykelsadel du har fått. Hoppas ni vinner Nasse håller tummarna. Lycka till med första dagen på förskolan. Många kramar från mormor och morfar

2010-03-14 @ 09:00:09
Postat av: Farmor

Ja du Elin, det är tur att din mamma bloggar ibland i alla fall! Annars skulle vi ju aldrig se hur du har det! Du ser ut att tycka det är roligt att åka bak på cykeln!

2010-03-14 @ 13:28:40
Postat av: Jenny

Har saknat dig på bloggfronten, Elin. Skönt att du är tillbaka! :-)

2010-03-14 @ 13:46:53
URL: http://myengla.blogg.se/
Postat av: Maria o Sofia

Det verkar vara en bra cykelstol ni köpt, en sån vill nog Sofia ha oxå :-)



Elin, lycka till på inskolningen. Visa nu vart skåpet ska stå!!!! Kram Maria o Sofia

2010-03-14 @ 19:41:01
Postat av: Marih

Sv: Det var snällt :) Måste ses snart igen. Antar att du jobbar idag? Vi ska ut i solen o leka lite i lekparken.

2010-03-15 @ 09:35:58
URL: http://familiaberglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback