Supernanny

2010-03-15 | 10:30:28
Igår steg vi upp kl 8 här hemma. Efter frukost blev det en promenad i det fina vädret. Någon gång efter 10 var vi hemma igen och Elin hade somnat i vagnen. Hon stod ute och sov till 12:30 sen var det dags att gå till Melvin. Johan och Elin skulle ta vagnen, så Elin kunde få sova så länge som möjligt och jag skulle ta bilen. Men precis när dom skulle gå så vaknade Elin, så vi tog bilen allihop. Kl 13 var hemma hos Melvin och Elin fick börja med att äta sin lunch där. Lite blyg var hon till en början. Sist hon träffade sina kompisar var faktiskt hemme hos Melvin, på hans 1-års kalas, men det var i januari. Det gick bra att leka såfort hon vant sig vid dom igen.
Sen blev det fika och så helt plötsligt hade klockan nästan blivit 16. Vi var tvugna att sätta oss i bilen och åka till stan. Vi skulle ju till Jensens böfhus med Lisa och vi hade bordet bokat till 16:30.

Elin har varit på restaurang väldigt många gånger, kanske 20 st. Hon har skött sig exemplariskt varje gång och igår, då fick hon beställa mat från menyn för första gången. Korv och pommes blev det. Det första Elin gjorde när hon fick sin tallrik var att plocka bort sina grönsakerna (morot och gurka) och gav det till Lisa. Sen åt hon pommes och krov med händerna. Fast hon såg sen att hon också fått en gaffel och den ville hon använda. Det gick sådär!
Vi skulle kunna sammafatta det med något som liknar matkrig. Det var nog en och annan gäst som råkade få lite av Elins mat på sina tallrikar. Elin sköt liksom iväg maten när hon fick upp den på gaffeln. Det var inte så lätt, så hon övergick till att äta med händerna igen.

Efter maten åkte vi hem till Lisa och efter ett tag åkte Johan och jag vidare ill Malmö arena. Elin brydde sig inte alls om oss när vi gick. Hon tittade inte ens upp när vi sa hej då. Hon lekter ju med Lisa.
Och vilken tur vi hade att Lisa var ledig, annars hade vi inte haft någon som kunnat passa Elin. Lisa jobbade på lördagen och jobbar idag (måndag) men igår var hon ledig.
Elin och Lisa har nog bara träffats 5 gånger under Elins hela liv, men Lisa är en favorit. När vi har träffat henne på stan har Elin vägrat sitta i vagnen eller vara hos mig. Det är bara Lisas famn som gäller.

Elin hade ju varit vaken ända sedan 12:30 och borde var trötter, men vid 22:20 fick vi ett sms där det stod att Elin och Lisa hade det mysigt och att Lisa nog var tröttare än vad Elin var. Ja, det är ju det där med att få Elin att sova, ni vet ju alla vilka problem vi har med det...

Några minuter efter 23 och efter konserten var vi hemma hos Lisa igen. Vad hade hänt då!?
Lisa hade fått Elin att somna. Hon och Nasse låg i soffan och SOV! Undrar om jag ska komma med förslaget till Lisa att hon kan sluta på sitt jobb och börja jobba som nanny hos oss =)

Klockan 4:30 imorse var Elin pigg igen. det var ju dagis dags och då kan man ju inte ligga i sängen och sova. Jag var uppe med henne till klockan 5, sen kom Johan och tog över. Vid 7 ville Johan sova lite igen, mend et ville inte Elin. Hon blev iallafall tvingad at ligga i sängen och vila i åtminstone 1 timme. Sen var ju klockan 8 och frukost och kläder stod på programmet innan det 8:45 var dags att gå till dagis.








Elin väntar på frukost

Jaa, snart ska vi till dagis!

Men pappa, kom nu då så vi kan gå någongång!



Längre än såhär har vi inte kommit, så om ni vill höra hur det gick första dagen på dagis får ni återkomma imorogn!

Kommentarer
Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

Fina kläder, plus ytterkläder!



sv: Tack för din röst, ha en underbar dag!

2010-03-15 @ 10:43:22
URL: http://knoddenojag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback