Svedala kommun

2010-03-19 | 08:42:23
Kummunen ställer till det nr 1.
Ok, det är inte kommunen som sköter det utan dom har köpt in tjänsten från ett bolag, men dom har ju ändå ett del av ansvaret. Nu är det sophämtningen jag pratar om!
Innan jul fick vi en räktning på en STOR soptunna, vi har storleken näst minst, så jag ringde. Det var inga problem att ändra, men sopgubben var tvungen att titta nästa gång det var tömning för säkerhetsskull. Detta var ju innan jul, har någonting hänt? Nej! Johan har ringt 2 gånger till och har båda gångerna pratat med samma tant. Men sist han ringde så sa hon att vi inte ringt innan. Johan hade ju såklart skrivit ner hennes namn och sa att det var henne han pratat med. Då sa hon att det fanns 2 st med exakt samma namn som hon, så det var nog den andra han pratat med, trots att han kände igen både röst och hennes ovilja att hjälpa till. Det har ju som sagt inte hänt något ,så idag gick Johan ut och pratade med sopgubben när han kom så nu har han iallafall sett att vi har en liten tunna. Får se om det blir någon förändring nu.

Kommunen ställer till det nr 2.
Elin stod först i kö till ett kommunalt dagis. Vi hade sökt platsen till den 10 mars och när hon fick svar att hon kom in så stod det att hon skulle börja 15 februari. Andleningen till detta från kommunen var att dom inte kunde ha tomma dagisplatser stående. Jaha, men att dom har dålig planering är väl inte vårt problem. Dagiset var inget att ha så vi valde ju ett privat istället. Pratade med 3 st på kommunen och fick bekräftat att vår plats på det kommunala dagiset var borttagen. Så igår, då kom räkningen. Vi ska betala för ett dagis Elin aldrig ens ha varit på.
VAD ÄR PROBLEMET!? Kanske dags att byta ut personalen....


Och så vidare till dagis. Jag vet att det heter FÖRSKOLA, (men Elin är inte ens 15 månader hon går inte i någon jäkla förSKOLA, hon går på dagis =))

Frukost och lunch var det igår och det gick bra. Elin ville inte ha så mycket frukost, men hon åt sig mätt på frukten under samlingen istället. Igår var Johan med på dagis och han fick också äta den goda maten det bjöds på till lunch. Torsdag är soppdag och denna torsdagen blev det potatis och blomkålssoppa. Elin klarade äta soppan med endast lite kladd, men det godaste var det nybakade brödet som serverades. Nybakat och fortfaranade varmt, det blev Johans favorit också.

Efter dagis var Johan och Elin ute på en cykeltur. En kort runda sa Johan att dom hade cyklat, men det visade sig att det var min superlånga promenadrunda dom cyklat. Den som är på 1,2 mil. Men sådana stäckor är ju inte långa för Johan. Nej, ska det vara långt för honom så behöver man komma upp i miltal motsvarande Vasaloppet =).






Elin leker under trappen.









Dags att gå till dagis och ingen är gladare än Elin.




Kommentarer
Postat av: Farmor

Oh vilken stor flicka Elin blivit, det är så fint med det lite längre håret!

När det gäller kommunen: På dem bara!

2010-03-19 @ 15:43:46
Postat av: fredrik

po dom så de bloar

2010-03-19 @ 17:22:42
Postat av: Maria o Sofia

Håller totalt med dig, klart det heter DAGIS o inte förSKOLA!!!!!

2010-03-20 @ 10:48:48
Postat av: Mormor

1-5- 6år= förskola, 6-7år förskoleklass, 7- skola

2010-03-21 @ 08:35:30
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback