Oj, nästan en hel vecka!

2010-05-29 | 20:54:36
Iallafall sen senaste inlägget, eller det är kanske till och med längre tid som gått.

Elin har som vanligt varit på dagis, men bara halva dagar. Farmor har hämtat henne vid kl 14 och sen har dom busat och lekt tills Johan kommit hem från jobbet. Jag har jobbat kväll denna veckan och varje dag jag kommit hem har vi ätit nyttig mat.

Vi har provat Linas matkasse. Vi fick presentkort på det i julklapp och äntligen har vi utnyttjat det. Ja, nyttig, god och anorlunda mat hade det blivit. Och för er som inte vet vad Linas matkasse är så var det så att i måndags plingade det på dörren och så fick vi 2 påsar med mat för hela vckan plus recept på vad som ska lagas av inehållet i påsarna. Vi har lagat, men det blev ett undantag. I onsdags var det slut med det nyttiga och vi köpte pizza istället =) Och så syndade vi igåg också. Eller, nej det gjorde vi inte. Vi åt ingen onyttigt, men vi åt inte hemma så nu har vi 2 måltider över som vi kan laga någon annan dag istället.

Igår var Elin och jag på stan med Marie och Amana. Vi täffade dom vid 10 och sen gick vi i affärer. Elin fick nya skor, gympadojor. Hon skulle egentligen behöva ett par sandaler också, men det hittade vi inga. När vi gått på stan i nästan 5 timmar satte Elin och jag mig i bilen och körde till Dockan, vi åkte hem till farmor. Och vad fanns där... JO ELINS FARFAR. Han kom hem igår och Elin och han har inte träffats sen i julas.

Elin var inte blyg, men hon ville ändå inte gå till honom till en början. Hon visade iställlt att hon kunde dansa, eller vad det nu var hon höll på med. Vi fikade lite och sen gick farmor, jag och Elin ut en runda. Klockan var nu efter 17 och Elin hade inte sovit någonting sedan hon steg upp vid 7:30. Det gick inte att få henne att sova nu heller, men vi lyckades istället tappa en av Elins gummistövlar i havet. Elin hade gummistövlar på sig, det är nämligen dom skor hon kan ta på själv så dom tog hon på morgonen när vi skulle åka hemifrån, men det kom endel regnskurar under förmiddagen när vi var på stan så gummistövar var helt ok!

Elin skulle få titta på vattnet så jag lyfte ur henne ur vagnen och satte henne på bryggkanten och då tappade hon en av sina stövlar i havet och vi kunde inte nå den, så den ligger kvar....
Senare på kvällen kom Johan hem till farmor och farfar och då åkte jag därfrån. Jag skulle gå på bio och se Sex and the City 2. Elin och Johan stannade kvar och åt middag och Elin höll sig vaken hela kvällen. Hon somande inte förräns långt efter solen gått ner i farfars knä, och i tid var det vid 22.30 enligt Johan.

Filmen varade länge och jag kom inte hem förrän klockan 1 i natt. Blev dock mot min vilja väckt vid 5:30 av en hungrig Elin. Hon fick välling sedan fick hon hoppa ner i vår säng i ett försök att få henne att sova vidare. Men icke.... 180 cm bred säng är lagom för mig och Johan, men med en Elin också blir det trångt som tusan Jag hade hela tiden 2 små händer i ryggen. Det var Elins som försökte putta mig längre åt sidan för att kunna få mer plats själv. Men jag kunde inte komma längre åt sidan. Jag låg redan så långt ut på kanten det gick. Så efter ett ta gav Elin upp. Hon hoppade ner från sängen, hittade ett par strumpor som hon satte på Johans (fortfarande sovande) fötter och tänkte antagligen att nu har jag ju klätt på honom, då kan han ju gå upp och leka med mig.... Men det var JAG som fick gå upp.

Trött som attans var jag under eftermiddagen, då vi var hos farbror Fredrik och tant Linda för att fira kusin Nils namngivningscermoni, och det är därifrån alla bilder idag kommer.





Fredrik, Nils, Johan, Elin och Nasse



Elin ville springa själv.









Kom, nu får du hålla mig i handen.

Skit i det då, nu går jag!

Vänta på mig!

Släpp ner mig, jag lovar att vara snäll....

Titta på träd.



Elin och farmor.

Nils och farfar.





I onsdags var vi på utvecklingssamtal på Elins dagis. Fröknarna säger att Elins trivs på dagis. Hon gråter inte för någonting. Ibland kan det se ut som att hon är påväg att gråta och hon tex har ramlat, men hon biter ihop. Och så sa dom att Elins är väldigt försiktig och blyg. Hon sitter helst i soffan, kramar Nasse och tittar på dom andra barnen som leker. ???? Elin sitta still ???


Hon är jätte duktig på att äta och det är inga problem alls med att sova. Dessutom sa alla fröknar och ägaren av förskolan i måndags när jag lämnade henne att Elin hade impornerat på alla i fredags, alltså förra fredagen. Elin hade suttit själv inne i byggrummet och lekt med duplo och byggt riktiga konstruktioner. Hon hade sittit länge och valt färger och bara byggt och byggt. Dom andra barnen tar 2 klossar och sätter ihop och delar på, men Elin hon byggde designade hus. Blir kanske en liten arkitekt av henne....
Och så fick vi reda på på utveckligssamtalet på onsdagen att det ska göras om i lokalerna. Det berättade dom på föräldrarmötet på dgiset också, men fröknarna tror att det kan bli lite bättre för Elin med ombyggnaden, så vi för se. Hon kommer nämligtn inte kunna sitta i soffan och se dom andra barnen sen, men hon kommer att kunna sitta och leka i byggrummet med sitt lego lite mer =)

Kommentarer
Postat av: Marih

Ibland förstårjaginte varifrån barn kan få all sin energi. Hoppas ni inteficken lika sen kväll ikväll.



Elin var super fin i sina nya skor ;)



Ha en trevlig kväll!

2010-05-29 @ 21:39:17
URL: http://marih.blogg.se/
Postat av: Malin

Härliga bilder!

2010-05-30 @ 11:48:34
URL: http://mmcs.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Jättefina bilder på er! Elin, du är såååå söt! Såg förresten din mormor på hennes jobb häromdagen! ;-)

2010-05-30 @ 19:02:21
URL: http://katthemmetkompis.blogg.se/
Postat av: Mormor

Vilka härliga bilder. Du har mycket spring i benen Elin, men det ska man ha. Synd att du tappade din ena stövel i vattnet. Många kramar från mormor och morfar.

2010-05-31 @ 16:32:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback