Kanelbullens dag

2010-10-17 | 22:19:34
Ja, jag vet att det var 2 veckor sedan det var kanelbullens dag, men bilderna är iallfall från den dagen.


Elin hjälpte mig att baka kanelbullar.

Pensla ägg.

Pärlsocker.




När bullarna var färdiga så kom Moa och hennes mamma och Elins farmor på besök. Innan vårt bullbak hade Elin och jag varit och simmat. Nu går hon inte på babysim längre utan nu har hon avancerat till miniplask. För några gånger sedan så fick Elin åka vatenrutchkana på magen. Jag fattade inte riktigt varför, förrän vi var och simmade sist. Då fick Elin lära sig att dyka och det var därför hon skulle åka rutchkanan på magen. Hon skulle lära sig att komma ner i vattnet med huvudet först. Förutom att åka rutchkana så har Elin också fått hoppat från trampolinen. Det tycker hon är det roligaste och simlärarn säger att det är en jättebra balansövning att stå på trampolinen. Vissa hopp får Elin till riktigt ordentlig. Hon kan nog komma upp några centimeter i luften och sen kasta sig ut i vattnet någon meter.
En annan av simövningarna fuskar hon däremot med, det är att dyka ner till botten och hämta leksaker - det är inget för Elin. Den som slänger ner leksaken får minsann hämta den själv, och det är ju simläraren, varför ska Elin hämta den =)

Det var ju ett tag sedan sist, men allt har varit som vanligt. Från det att Elin stiger upp på morgonen pratar hon inte om något annat än dagis, som hon stormtrivs på.

Elin har lärt sig gå på pottan. Hon säger först till, sen tar hon av sig blöjan och stänger sedan in sig på toaletten. Mer hon lärt sig är att göra sin välling själv, lite små problem med att räkna antal msk med pulver har hon dock fortfarande och ikväll, då slog det slint för lillan då hon stoppade in näsdroppar istället för vällingflaskan i micron.

Klä på kläderna klarar hon också av, samt att sjunga. Den låten hon sjunger bäst är bä, bä vita lamm. Elin version låter: Bä, bä barnen, rulli rulli rull. Strumpor yeah.

Stoppa in skivor i dvd:n är också något hon kan. Nu blir det inte riktigt rätt, hon skjuter in skivorna under vår dvd spelare, men hon är lika glad för det. Hon tror att hon gör rätt =)

Diska för hand har böjat bli en av Elins favoritsysselsättningar. Men diskmaskinen fungerar också bra ibland. Hon är väldigt duktig på att plocka ur den iallafall. När hon plockar ut sina saker sägen hon Elins, när det är te muggar så säger hon mammas och stora glas, det är pappas, det är hans o´boy glas.





Elin diskar.

Låtsas sova.

Sova på soffan.

Cykla.

Nerförsbacke.

Leka.



Klappa trädet.

Krama trädet.

Glad.
(Förra inläggen för ca 1 månad sedan var Elin nyklippt.
Nu är luggen klippt igen på Elins egna initiativ. Hon hämtade saxen själv sa klippa, och pekade på luggen. Den hade blivit lite lång, men när jag klippte denna gången blev det kanske lite väl kort....).

Tand nr 18 har ocksp kikat fram, nu ör det bara nr 19&20 vi väntar
på och eftersom Elin börjat tugga på nappen igen
så är dom två nog påväg upp.

Trött.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Elin är så fin i den nya frisyren, tycker Farfar

2010-10-19 @ 07:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback